Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rolf Singer

439 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
szirszarjaim Carspotting 412 2023.10.28 10:00:00
Majdnem 2 éve szerepelt itt a Matchbox változata ennek a csodás Broncónak, amit az iskolai évnyitó napján lőttem Zuglóban: A nagynak szebb a színe. Szerintem nagyon jól eltalált autó ez, valami ilyesminek kellett volna lennie a 2-es és 3-as Hummernek, ha kicsit több jó ízlés szorul a…..
Rolf Singer 2023.12.19 00:09:49
Be!
Érdekes Fehérvár Promó 2023.08.12 12:25:13
A Királyi Napokat hirdetik a Lépcső utca fokai...
Nemrégiben egy ázsiai mandarinréce talált otthonra öreg városunkban, a Csónakázó-tónál. A különc jövevény nem sokáig maradt magányos - egy tőkés réce tojóban talált társra. A mandarinréce alapvetően erdei állat. Általában tavak menti bokrokban bújik meg egészen sötétedésig, ugyanis nagyon…..
A Petőfi park szélén található egy kevésbé ismert emlékmű, melyet még tavaly március 14-én avattak fel. Sasvári János László kő és fafaragó domborművén az 1848-49-es szabadságharc három tragikus eseménye látható: Petőfi eleste, Batthyány Lajos miniszterelnök kivégzése, valamint a világosi…..
Három évvel ezelőtt írtam a Prohászka utca 12. "Anya gyermekével" reliefjéről, mely alkotójának kilétét a mai napig homály borítja. Akkor azt fejtegettem, hogy talán Wagner Nándor készítette ezt a különleges domborművet. Eme teóriával kapcsolatban keresett meg nemrégiben Szundy László, a…..
Székesfehérvár legrégibb köztéri szobrát, azaz a "búzapiaci" Mária-oszlopot - a régi német nyelvű felirat alapján ( melyet a belvárosi plébánia püspöklátogatási jegyzőkönyve őrzött meg) - 1700. december 8-án állíttatta egy bizonyos Vienboth Vincenc. Hogy kicsoda-micsoda volt az alapító, nem tudni,…..
Érdekes Fehérvár A két torony 2023.02.28 12:16:28
Lassan elkészül a baptista templom a Széchenyi utcában...
szirszarjaim Carspotting 403 2023.01.20 20:00:00
Sokkal több ilyet a magyar utakra! De tényleg...
Rolf Singer 2023.01.20 20:25:40
Ha már összegyűjtöttem a város leggyönyörűbb templomait és lakóházait is, akkor a legszebb középületekről is készítenem "kellett" egy listát, ami végül igencsak sokszínű lett, már ami az intézmények rendeltetését illeti. Egy valami azonban megegyezik: mindegyik épület lenyűgözően szép. A…..
Rolf Singer 2018.09.29 17:04:18
@Cuhavidéki: Az eredeti listámon 16 épület szerepelt, de úgy gondoltam, hogy ez túl sok egy bejegyzésnek, így aztán arra jutottam, hogy két részre bontom. A második posztnak viszont már nem ez lesz a címe, mert egészen kicsi épületek is szerepelnek majd benne, mint pl. a Tolnai Utcai Óvoda Megyeház utcai díszes épülete. És szerepelni fog az az épület is, melyben jelenleg az Óbudai Egyetem kihelyezett kara működik. Ezekről viszont még nem gyűjtöttem össze minden információt, azt viszont tudom, hogy a Hadiárva Intézet épülete 1928 augusztusában készült el. De mint írtam, lesz majd róla (is) írás itt a blogon. :)
Rolf Singer 2018.09.29 22:05:06
@Cuhavidéki: Köszönöm. Tervben van a legszebb lakóházak posztsorozat 3. része, abban benne lesz. ;)
Rolf Singer 2023.01.08 15:54:12
@Griska: Köszönöm az észrevételeket, kijavítottam a hibákat.
Egy olvasómtól tudtam meg, hogy a héten beszentelésre került a tavaly beazonosított Farkas-Klebelsberg-kripta, vasárnap 18 órakor pedig szentmisét tartanak az itt nyugvókért a Ciszterci templomban...
Nem először költözött a vízivárosi József Attila szobor, amelyet a múlt hónapban néhány méterrel odébb helyzetek - a büszt továbbra is a Pilinszky és a Radnóti tér között található meg, de már frekventáltabb helyen (így viszont túl közel került a parkolóhoz, ami - véleményem szerint - nem túl…..
A forradalom költőjének az ország számos településén van emlékműve. Talán kevesen tudnak róla, de az egyik, ha nem a legnagyobb méretű mellszobra - amely mintegy 80 centiméter magas - a Székesfehérvárhoz közeli Csóron található. A falu Fő terén felállított büszt 2000-ben egy balatonfüredi pince…..
December 17-én domborműves emléktáblát kapott a Romkertben Magyarország egyik legellentmondásosabb megítélésű uralkodója, II. András - aki egyesek szerint gyenge kezű, tékozló király volt, míg mások szerint az Árpád-ház legnagyobb hatású reformere - természetesen az általa kiadott Aranybulla 800…..
Természetesen idén is tettem egy kisebb karácsonyi sétát a belvárosban. Íme egy-két kép az idei év szerényebb ünnepi dekorációiról: Az idei karácsonyfa nem először díszeleg a Városház téren. Húsz évvel ezelőtt gyökeres karácsonyfaként szolgált a Városháza aulájában. Az ünnepek után egy…..
A festett fatönkök a Szent István Szakképző Iskola bejáratánál találhatók...
Már a 2019-es csóri túrám idején is elég rossz állapotban volt a Szőlőskert utcai feszület, melyet tavaly februárban kidöntött helyéről a cudar téli szél. Hogy pontosan milyen öreg volt, azt nem tudni, de annyi bizonyos, hogy már a két világháború között is állt, noha akkor még a Czikai-féle ház…..
Az óvodával szemközti trafószekrényen...
Eredetileg Helsinkiben, majd a budapesti Olimpiai Parkban akarták felállítani az 1952-es helsinki olimpia emlékművét, melyet Melocco Miklós tervezett - Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke ötlete nyomán -, azonban sem a finn, sem a magyar fővárosban nem kapott engedélyt. Végül Székesfehérvár…..
szirszarjaim Carspotting 396 2022.09.30 18:00:00
ZL1 Camaro Zuglóból: Tetszik ez a matt narancs fólia rajta. A nővérem pedig nemrég ezt a csodásan szép fehér Challengert lőtte nektek a szintén zuglói Obi parkolójában: Melyik kéne jobban?..
Rolf Singer 2022.10.01 16:54:30
Rolf Singer 2022.10.07 19:16:10
@RÁJEN: Igazából csupán esztétikai szempontok alapján voksoltam: rettentően bejön ennek a konkrét Camarónak a külleme. :)
Október elsején a Rákóczi utcában felavatták az utca névadójának szobrát, mely civil kezdeményezésre, közadakozásból készült el. Felsővadászi II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én látta meg a napvilágot a felvidéki Borsiban. Ükapja, dédapja, nagyapja és édesapja is választott erdélyi fejedelem…..
E figyelmeztetés az egykori Domus áruház korlátján részecskegyorsítóján olvasható...
Néhány napja - mivel útban volt a járdaépítésnél - eltávolították a Wertheim-ház (Zichy liget 1.) mögötti területet körbekerítő pozdorja falat. Erre az ideiglenes kerítésre festette 2019 májusában a Kortárs Művészeti Fesztivál alkalmából "A pillangók hétköznapi élete" c. óriásképregényét Ambrus…..
A napokban R2-D2 és C-3PO jól ismert párosa jelent meg a Gáz utca egyik ötemeletes panelházának tövében található trafószekrények felületén. Ha birodalmi rohamosztagosokkal találkoztok, ne feledjétek: "nem ezek azok a droidok, amiket keresnek"! ;)..
Érdekes Fehérvár Munkácsy-tó 2022.09.15 19:14:16
A nagy esőnek köszönhetően tavacskává változott a Munkácsy utca...
Ismeretterjesztés és padmentés egy füst alatt. A kidekorált utcabútoroknak és a kihelyezett információs tábláknak köszönhetően a sióagárdi, a rábaközi, a kunsági, valamint a hódmezővásárhelyi hímzéseket ismerheti meg az arrajáró a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjainak jóvoltából...