Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaisaku

0 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, a kabinet rendkívüli ülése után. Mielőtt bárki azt hinné, hogy a…..
Nesze!szer Szülsz te rendesen? 2012.09.13 18:41:07
Eddig nem szólaltunk meg a témában... pedig... Gyűjtöttük az aláírásokat még tavasszal, hogy a parlament elé kerüljön a családon belüli erőszak önálló törvényi jogállásra emelkedése. Buzdítottuk az olvasókat, titeket, hogy jöjjenek ők is, és jöttetek is rendesen. Meg…..
kaisaku 2012.09.14 10:09:27
@roli101: Ja, ott és akkor az is támogatott volt, hogy egy igazi árja megtemékenyíthette az arra felkínálkozó hölgyet (minden kötöttség nélkül). Sztem, ezt is bevezethetnénk: ha úgy ítélem meg, hogy egy nő esetleg nem szül rendesen, akkor azon nyomban leteperhetném. Így a nemi erőszak btk tényálást is egyől ki lehetne húzni, sőt akár nemzeti hős is lehetnék egyből, már itthon is, nem Azerbajdzsánban.
Subba Legyél Jehova barátja! 2012.07.18 10:31:00
SZÉTN SZÉTN SZÉTN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..
Az igazi tini horror arról szól, hogy sok jó képességű fiatalembert lemészárol valami kibaszott ronda ember/szörny/gépezet. Azonban ennek a jelenet sornak is van sablonja, sőt tulajdonképpen az egész film egy klisé: 1.       Az érkezés Az amerikai csak…..
Persze régen minden jobb volt. A Facebook is régen volt csak igazán jó, még a Timeline előtt, arról már nem is beszélve, amikor még Telnet-klienssel kellett belépni a Hollosi Information Exchange-be. Az MTV-n pedig amúgy is minden szar, az elmúlt években, vagy a kommunisták csináltak…..
kaisaku 2012.04.11 16:08:33
@Messidor: Éssss. Mese után nemlefekvés.
  Tisztelt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr! Tisztelt Dr. Hatala József Országos Rendőrfőkapitány Úr!   Engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki, amiért az Önök irányítása alatt egyre jobban bízhatunk Magyarország rendvédelmi szerveiben, különösen a…..
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
Subba Ikertornyok: Királyok 2011.08.19 11:03:00
köszi zno..
kaisaku 2011.08.22 11:00:51
András külföldi lányokat vezetett körbe fővárosunkban, és a csodával határos módon minden klappolt, pár napig senki nem akarta átverni őket. A jókedv egészen a Siklóig tartott ki. Mi azért bízunk benne, hogy csak félreértésről van szó, és nem is olyan gonoszak a jegyet…..
w Éljen és virágozzék 2011.06.27 06:30:00
Ven Csia-pao igazán elégedetten távozhatott Magyarországról. Tárgyalásai sikerrel jártak, és legalább annyira otthon érezhette magát, mint Csao Ce-jang 1987-ben. Igaz, hogy Magyarország azóta demokratikus ország lett, de megkíméltük Vent attól, hogy ezzel szembesülnie kelljen.…..
kaisaku 2011.06.30 12:53:01
@eMeL:
Magam részéről nem szimpatizálok a jelenlegi kormányal, sem a módszereivel, sem céljaival, de béna kacsává tenni, annak nincs sok értelme. 8 évig ők tették béna kacsává az országot, és most milyen jó minden fidesz szavazónak :)

Végiggondolatlan, amit csinálnak, sokszor úgy szereznek bevételt ma, hogy 5-20 év múlva terhelik vele a költségvetést, de legalább történik valami. A mostani nyugdíj terv alapban jó ötlet: lesz pénz a jelenlegi nyugdíjakra, és lesz a jövőbeniekre is. Igaz, irgalmatlanul kevés. De minden jobb, mint a felosztó-kiróvó, illetve nincs olyan megoldás, ami ne fájna.
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
kaisaku 2011.02.02 15:57:52
@Pendemonda:
Nem Szalairól van szó, hanem Selmecziről.

Egyébként a magántulajdon az, hogy van egy folyószámlám, nyilvántartják a befizetéseimet, nekem kamatozik, az azon gyűlt összeget én felhasználhatom nyugdíjra.

Nem összetévesztendő az állami folyószámlával, ahol nyilvántartják a befizetéseimet, nem kamatozik, mert egyből elköltik, a majdani nyugdíjamnak semmi köze a számlámhoz, azt az előző évi Kv tvben szabják meg.

(Igazából az állami folyószámla vezetés azt szolgálja kizárólag, hogy ellenőrizhesd, hogy a munkáltató mit fizetett utánad, és felnyomhasd, ha semmit)
w Békekölcsön 2010.11.02 11:30:00
Súlyos milliókat váltanának üres ígéretre. Pedig a magánnyugdíj az enyém. Megtartom...
kaisaku 2010.11.02 15:55:33
Jézusom! Itt többen elhitték, hogy az állami nyugdíj biztos, a magán meg nem.

Az első Fidesz kormány a törvényi előírások ellenére nem emelte a nyugdíjakat (reálértéken csökkentette).

Az ikszedik MSZP kormány megszűntette a 13. havit.

A második Fidesz kormány megint nem emelte a törvényi előírásoknak megfelelően.

Ez aztán rohadt stabil és megbízható.

Nincs dupla adó és járulék: a zember dönti el, hova fizet: államkassza (völgyhídépítés, alagútfúrás, vadászgépbeszerzés) vagy saját számla.

A felosztó kiróvó mindenhol válságban van. Olyan országokban is, ahol ezt már régebben próbálgatják. Másrészt pont a Fidesztől furcsa ez a szocialista hozzáállás. A polgári szerintem pont az lenne, ha mindenki magának gyűjtögetne, nem a szomszédjának, a sajátja rovására.

Hamár itt valaki képmesézni kezdett: ha nekem azt mondják, hogy csak állami nyugdíjam lesz, az lesz az első, hogy fordulok vissza a feketegazdaságba, amint megvan rá a lehetőségem. Biztos jó gazdája az állam a pénzemnek, de szerintem én jobb vagyok. Inkább menjen minden fusiba, meg számla nélkül.

A hozamok terén megint csak hazugság folyik a kormány szájából. Ne a válság egy évét nézzék már, hanem egy átlagos hozamot.

De a legborzalmasabb a gerinctelenség. Ha kiállt volna Viktor, és közli, hogy kell a pénz, majd visszakapjátok egy állampapír hozamával, akkor duzzogok, de elfogadom. Ami most megy, ez a minimális ismerettel és intelligenciával is szemet szúró csúsztatás és hazugság halmaz... Na, ez hányinger. Ha egy magánszemélytől ilyet látnék, nem engedném a lányom, de a házam közelébe sem, de lehet, hogy a zebra előtt sem lassítanék, ha meglátnám.
Tudja, aki kint volt, hogy ma a teljes nagykörutat megszállták a rendőrök, és már egy csengő vagy prizma hiánya miatt is dobálták az 5-20 ezres sárga csekkeket a bringásoknak. Volt, akinek a fejlámpája nem volt még bekapcsolva félhomályban és voltak jópáran, akiket sárga…..
kaisaku 2010.09.23 13:34:45
@Bárzongorista: Aki a nehezebb mutatványt kedveli, annak javaslom ugyanezt a mutatványt másféltonna vassal a mellkason megpróbálni :)

Én nappal is égetem a lámpát a kocsin, mert ezerszer jobban látszik. A legfontosabb a szürkületben a lámpa, akkor lehet a legkevésbé látni. Tehát, lehet ezen viccelődni, hogy mi, hogy van előírva, de a kórházból fizetni az összetört kocsi szervizköltségeit, az kevésbé vicces dolog.
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
kaisaku 2010.09.03 16:29:27
@greybull: Azért ez így sablonos. Az a kérdés, mi a cél. Ha egy irak-féle országot le kellene dózerolni, arra nincs jobb a tanknál és a repülőnél. Nem is voltak nagy veszteségeik a szövetségeseknek, amíg erről a hadviselésről volt szó. Vagy megnézhetjük Groznij példáját is: tankokat beküldeni a városba eléggé zárlatos ötlet volt, de a porig bombázás meghozta az eredményt (taktikai szinten). Szóval, ezek a gépek nincsenek leírva, csak épp korántsem olyan biztonságosak, mint régebben (mondjuk akkor sem vetekedtek egy szanatóriummal). Annyiban igaz, amit írtál, hogy már nem a terület megszerzése a probléma, hanem a megtartása.
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
kaisaku 2010.08.17 16:54:44
@római: Itt szerencsére senki nem játszott az államcsőddel. Pont a választási eredmények miatt kellett pl. nekimenni az IMF-nek is (nem merték bevállalni a kínos intézkedéseket, inkább az ország leérékelését). Persze, sok pozitív vélemény jelent meg erről is, de minimális közgáz tudás kell hozzá, hogy belássuk: az IMF hitel lehetősége(!) hatalmasat dob egy ilyen kis ország lehetőségein.
A társasági adó csökkentése pedig kirakati dolog. Ez is a nagyobb cégeket segíti csak. Ugyanis eddig is 10% volt a mértéke 50 milliós adózás előtti eredményig. Aki pedig kitermel 50 milla nyereséget, az bizony nem a magyar kisközép vállalkozó. Ezeknek a cégeknek semmi sem változott.

Őszintén szólva remélem, hogy Árpinak van igaza, és csak a választásokig tart a hallgatás, különben tényleg vége az országnak, és lehet csomagolni. Mondjuk lehet, hogy a tavaszi kődobálást egyébként is inkább külföldről kellene már nézni.
w A polip erekciója 2010.07.09 05:30:00
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos.   Szar és húgy között múlt ki a szocialista ciklus, egyre magasabb rangú kádereket kísérgettek rabszíjon a rendőrök a végén. Loptak a BKV-nál, loptak a…..
w Légy résen! 2010.06.30 06:15:00
Még nem tudhatjuk, mi mindent fognak elkúrni. Csak azt, hogy lesz bőven elkúrás; részben felkészületlenségből és kapkodásból, részben meg azért, mert nagyon is felkészültek a pusztításra. De semmi sem fekete vagy fehér: a voluntarista konzervatív kormányzás jó pár ügyben…..
w A Tesco-titok [recycled] 2010.05.04 22:06:00
Szerencsére nem minden jobbos ötletről derült ki mára, hogy nem lehet megcsinálni. A hipermarketek vasárnapi lelakatolásának például semmi akadálya, ahhoz nem kell pénz, se ész, csak oly szent akarat. És a megszokott jobboldali tempó: ők jobban tudják mindenki helyett, hogy mi a…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..