Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Various (törölt)

0 bejegyzést írt és 520 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
 Newsline: a Brandenburgi Kapunál tartana beszédet Barack Obama, látványosan John F. Kennedy 1963-as nyugat-berlini látogatását felidézve, melynek a legendás „Ich Bin Ein Berliner” beszédet köszönhetjük.  Nálam most telt be a pohár.  Vagy megvárjuk Obamát,…..
Various (törölt) 2008.07.10 10:30:34
Eszem megáll. „John Mccain = John F. Kennedy”

Lehet, hogy Szerzőnek bejön ez a vallástapizós, Irakban keménykedős, adjunk puskát minden tizenéves kisköcsögnek mentalitás. Ő dolga, a vélemény szabad. De hogy a nagy tapsikolás közepette épp John F. Kennedy mellszobrát sikerült leverni a panoptikumban, hát az kiveri a biztosítékot. Bele kell gányolni valamit a mérleg másik serpenyőjébe, ha éppen Kennedy van kéznél, ő is megteszi. Ha ló nincs.

Irak húzós téma. 45 óta tudjuk, hogy a megszállást nem legitimálja egy koszvadt diktatúra kisöprése. A kínzást, az agyonlövést, a megerőszakolást, az otthonok lerombolását szintén nem.

És ha már tapsikolunk. Állt ki a közönség elé John McCain és mondta, hogy mostantól kínzás nuku? Hogy Guantánamót bezárjuk? Hogy mostantól nem kotorászunk minden polgár seggében Oszama bin Laden után? Jut is eszembe: vele mi van? Elfogni nem sikerült? Hány éve? Hat? Hét? Ja, tizenéves iraki kislányt megerőszakolni, majd az egész családot lemészárolni, hogy ne legyen tanú, az megy. Ki szart hová?

Egyébként itt nem Obama, vagy McCain versengéséről van szó. Két opció van: Bush, vagy nem Bush. Busht és politikáját ismerjük. Harmadszorra nem indulhat. Ez alkalommal John McCain játssza el.

Ja és ha már így rá lett cuppanva, ugyan _tiszteljétek már meg_ azzal, hogy tisztességesen leírjátok a nevét.

muslimapple.files.wordpress.com/2008/05/tear-down-guantanamo.jpg
w Egyetért-e Ön? 2008.03.02 19:42:33
Felhívott a géphang. Osztjónapot kíván, és mondja, hogy ő az Attitűd közvéleménykutató vállalat nevében közvéleményt kutat. Gondoltam, a szokásos yes-no-cancel kérdésre megy rá, de nem. Ilyet szól:- Sajtóértesülések szerint a kormány 1000 forintra fogja emelni a vizitdíj…..
w Lesz gázáremelés 2008.01.02 13:00:00
A Modern képmesék epizódjai, és továbbtanulóknak a részletesebb anyagok megtekinthetők a sorozat honlapján.Ma este elkezdődik a Modern Képmesék, 19.25-kor megy adásba az első epizód az MTV-n. Az utolsó részeken még dolgozom, M. Tóth Géza csapata pedig a középsőket rajzolja,…..
Various (törölt) 2008.01.16 23:11:19
Árpád:

A legutolsó feltett képmeséből idézek:

„Mindannyiunknak érdeke, hogy legyenek iskolák, kórházak, rendőrség, bíróság, tűzoltóság és honvédség, utak és autópályák, vasút, mentőautó, magyar film- és magyar irodalom. Ezeket közösen fizetjük, az ország közös pénzéből.”

Ezután a tekintélyes felsorolás után azt vártam, hogy legalább jelzésszerűen elhangozzon, hogy viszont az ország többségének nem érdeke, hogy szegregált iskolák piacképtelen tudást adjanak, hogy a kórházakból több halott jöjjön ki, mint egészséges ember, hogy a rendőr szarrá verje az ellenzéki tüntetőt, mint Demszky Gábort az illegális március 15-kéken anno, hogy a bírók közönséges szajhaként árulják magukat az államnak, meg mindenkinek, aki éppen arra jár és sok pénze van, hogy az utak és autópályák költségei pártkasszákba vándoroljanak, hogy szaros legyen a vasút, hogy a mentőautóban ellopják az ember értéktárgyait. A honvédséget már le se merem írni, mert nincs. Szekeres Imre és a papírrepülő.

Abban meg egyenesen ellenérdekeltek az emberek, hogy állami pénzből Hídembert, meg Sorstalanságot forgassanak. Meg hogy az állam döntse el, hogy mi a jó irodalom. Mintha hasonló érvek kapcsán érveltél volna az MTV bezárása mellett. A kánon megszűnése, meg állami pornólap. A filmekbe producereknek kell pénzt fektetniük, a könyvekbe kiadóknak. Szarok bele, hogy az éppen aktuális pártkáderek mit tartanak jó filmnek és könyvnek. Majd ha valami tetszik, megnézem ill. elolvasom és az alkotók, meg a befektetők jól járnak. Aki meg piacképtelen terméket állít elő, az meg rosszul. Erről szól a szabad piacgazdaság. A másik az a szocializmus és Kádár János. Most számolunk le velük, a könyveikkel meg a filmjeikkel együtt.
Körmendi János halála minket is megrázott, az egyik legnagyobb magyar komikus volt. Eredetileg azt az interjút akartam fölrakni, amelyet Alföldi Róbert készített vele 2006-ban, de ez nincs meg az MTV videótárban. De azért pár kattintás után megtekinthetjük itt. Az…..
w Született december 25-én 2007.12.24 12:00:00
Idegölő, kimerítő munka az ajándékvadászat, a fenyőfa utáni kajtatás, a díszítés, a rokonlátogatások szervezése, a menü összeállítása. Alig marad egy-egy perc, hogy megálljunk, és gondoljunk Rá. Aki Istentől született, megváltott minket, és felméne a mennyekbe. Hány…..
Various (törölt) 2007.12.27 17:29:53
Volt nekem gyerekkoromban egy NDK boxgépem (Certo), semmit se lehetett állítani rajta, mégis egész jó 6 x 6-os fekete-fehér képeket lehetett összekattintgatni vele. Aztán a 80-as években megörököltem egy szovjet Zenitet, a gyerekeimre lődöztem vele, megint csak fekete-fehérben, azt…..
Korrektorblog Csoda szar 2007.12.09 19:14:00
Az -e kérdőszót az állítmányhoz kell kapcsolni, és ha a fókuszhoz kapcsolod, büdös a szád. – Új nyelvművelő műsor az m2-n. – Nem kívánom, hogy szarvasunkkal nyíl, bomba, méreg végezzen, de azt igen, hogy akkorát bukjon, mint az ólajtó...
comment:com Lenyúlni Morriconét 2007.12.18 14:10:00
Vannak sunyi nyúlások, vannak felháborító nyúlások és vannak röhejes nyúlások. 40 év távlatából az Őrjárat az égen című magyar sorozat főcímzenéjén már inkább röhögünk. Egy magyar, és enyhén propaganda ízű repülős sorozatra minden idők egyik legjobb…..
Various (törölt) 2007.12.18 14:14:26
w A programozó magányossága 2007.12.03 06:30:00
Történelmi szombat hajnala ez a hétfő. Jön, jön, jön! Navracsics Tibor presents: Program of the Fidesz. December 8-tól a mozikban. Az elmúlt másfél évben a Fidesz háza tájáról a legmókásabb magyarázkodások keltek szárnyra arról, hogy miért is nincs nekik programjuk. Azt egy…..
Various (törölt) 2007.12.09 21:48:28
6.Lenin:

„A nehezen viselést a lapira értettem.” Ja, akkor bocsi.

Amúgy nem szöszmötölök az SZDSZ körül, rálátásom belülről meg aztán végképp nincs, többek között azért sem, mert szerintem az SZDSZ nem liberális. Sőt, hogy a szívmelengetést viszonozzam: szerintem az SZDSZ az (egyik) legfasisztább párt ma a parlamentben. Mondom miért. Ha aszerint összegezzük a mai parlamenti pártokat, hogy ki nyújtotta a legtöbb támogatást az igazi fasisztáknak, neonáciknak és egysejtű testvéreiknek, akkor az összegző lista élén a kormánykoalíció áll. Ugyan tesznek gesztusértékű cselekedeteket, pl. a cigányságnak és szóban harcos antifasiszta fiúk és lányok ők, de a másik oldalon ott van, hogy hagyjuk csak megtartani a neonáci találkozót a Hősök terén, ne tiltsuk be a magyar gárdát, ne szankcionáljuk a gyűlöletbeszédet, hagyjuk elharapódzni az újnyilas idiotizmust és akkor az Auschwitzot megjárt nyugdíjasok, meg még egy csomóan majd jól beszarnak, hogy jönnek a nácik és leszavaznak rájuk. Összesen már lassan tíz éve vannak hatalmon és eddig csak egy totál elkúrt és szabadságellenes törvényt sikerült idecsinálni az ország közepére, bezzeg amikor egy jó kis oligarchia bebetonozó, szaros lex Molt kellet benyomni, akkor az összes párt farkát csóválva igenelt oda. Nemzetegység, az.

Na szóval ennyi. Egyébként meg a liberális, vagy más demokrácia, meg a liberalizmus, mint eszme a kurvaszar SZDSZ-től függetlenül is lehet érdekes téma.

Various
comment:com Gyér kedd 2007.12.04 19:01:00
Gyér keddnek nézünk elébe sok-sok retróval, meg értelmiségi mozival, de kevés igazán nagy durranással. A Nagy fogyásban "valami örökre megváltozik", de ezt nem ajánlom, csak szerettem volna idézni a reality beharangozóját, mert vicces. Viszont nyugodt szívvel ajánlható…..
comment:com Visszavesszük Erdélyt 2007.12.04 12:53:00
Erdélyt nem fegyverrel, meg pofázással kell 'visszafoglalni', hanem kamerával és bakanccsal. Most, hogy a határoknak annyi, ugyanúgy lehet menni forgatni, mint Magyarországon. Merthogy van mit.A Szabadlábon Erdélyben költsége nem lehetett túl nagy, ellenben ezerszer értelmesebb…..
Vagy három hónapja lehetett, hogy egy szépségkirálynő miatt borzadtunk el az átlagamerikai teljesen kilúgozott agyán, erre tessék, megint előkerült egy másik, aki ezúttal nem is Irakkal, hanem kis hazánkkal szórakozott egy kicsit. Csoda, hogy felvisított a bennünk lakó…..
w Lopók között szegényember 2007.11.19 10:00:00
Talán a nagymamákhoz is eljutott a Nagy Warezrazzia híre. Megrohanták az ávósok a szerverszobákat, elhurcolták a jajveszékelő gépeket kihallgatásra. Az intézkedés nyomában, mint rendesen, ott hetvenkedett az ASVA, az Artisjus, meg a BSA. Mivel e szervezetek jobbára értelmetlenül…..
w Kinek fütyül? 2007.11.16 11:00:00
A mozdonyvezetők sztrájkja tök érthető és logikus, ahogy a BKV-soké is az volt. Ők a saját érdekeiket nézik, és nekik az az érdekük, hogy ne rúgjanak ki közülük egyet se csak azért, mert senki nem utazik az ő vonatán. Az a kérdés, hogy a mozdonyt nem vezetők érdekével…..
Various (törölt) 2007.11.16 13:59:52
n_a:

Arról szól ez a poszt is, meg az is, amit itten hozzáméltóztattam, hogy nem kötelező szolidaritani. Főleg nem az olyannal, aki nekem keresztbe tesz. Nem fogok gyalog jönni Monorierdőről csak azért, mert a vasutas urak nem hajlandók dolgozni. Ilyen nem létezik, ha nem dolgoznak, akkor azonnal helyettesíteni kell, az érintetteknek meg a tökére lépni.

És ha már példálóztál a patikusokkal. Nem azt csinálták, hogy rázták az istenfát, és hú, akkor most ők bezárják az összes patikát és mindenki dögöljön meg, hanem amint megszagolták, hogy itten verseny várható, átalakítottak egy csomó gyógyszertárat szolgáltató gyógyszertárrá. Egészség-felügyelet, csontsűrűség-mérés, szívkontroll, érted már? Pampogtak persze, de amikor látták, hogy nem vezet eredményre, akkor beletapostak a gázba és rákapcsoltak. Nekem aztán semmi bajom velük, sőt példának fogom őket hozni, amikor csak lehet, hogy milyen ügyes lányok-fiúk ők.

Az a baj, n_a, hogy a munkabeszüntetés az esetek nagy többségében értelmetlen. Nem tudnak nyomást gyakorolni, mert nincs kire. Gyurcsány Ferenc nem utazik vonattal. A sztrájkok 99%-át a az istenadta nép szopja meg. Tovább színesíti a képet, hogy egy teljesen nonszensz állapotot akarunk-e konzerválni azért, hogy ne fagyjon be a ..., vagy, hogy ne lehetetlenítsék el a pedagógus munkát plusz óraszámmal. Az orosztanárok sem sztrájkoltak, hanem átképzésre mentek.

Ha pl. a Köztársasági Őrezred sztrájkolna, na annak lenne értelme, mert az bizony a hőn szeretett elitünk drágalátos seggén csattanna. Eltalálná őket a tojás meg az utcakő. Lélekszakadva rohannának bérezést emelni, több szabadságot adni, meg plutóniummeghajtású viperát. Vagy esetleg csináljuk azt, hogy ha valamelyik érdekcsoport (pedagógusok, patikusok, kisállattenyésztők) elégedetlenek, akkor mindig a Köztársasági Őrezred sztrájkoljon. Na, ezt hívnák szolidaritásnak, én azt hiszem.
w A tök napja 2007.11.07 07:45:00
Vettem tököt, lámpást faragandó. Nekem töklámpást adott kezembe az Úr. Jó kis jack-o-lantern lett belőle. Babának tetszik, kurjongat neki. Nekem is tetszik, jól néz ki. Csudaszépen narancssárga a tök belseje. Még a Fidesz-narancsnál is szebb. KDNP-logónak pont jó volna. A…..
A minap a Google elém lökte – egész mást kerestem pedig – Deme professzor felszólamlását A pincei bogár-afférban. Beleolvastam megint. Az elítéltek doyenjeként [...] megpróbálom [...] összefoglalni a magam-magunk szemléleti alapállását. [...] Ideje volna a Magyar…..
w Debilek és gyíkok 2007.10.31 09:00:00
Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló…..
Kinézünk az ablakon és kedélyünk rögtön nyomott, hangulatunk pedig szomorkás lesz, éppen ezért ne is nézzünk ki az ablakon, inkább kapcsoljuk be a tévét, csavarjuk magunkat kockás plédbe, de előtte még süssünk nagy adag gesztenyét. Nem egy csúcsnap ez a mai, de azért…..
w Milyen málác? 2007.10.25 08:00:00
Hiába keseríti meg milliók mindennapjait, hiába tud róla mindenki, a magyar politika a mainstream sajtóval karöltve söpri szőnyeg alá. Mintha nem is lenne ilyen. Mintha a statisztikákból nem látszana napnál világosabban, mi a helyzet. Kár tagadni: a fonyi fatolvaj, az olaszliszkai…..