Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Silent Hill Z

31 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kering egy írás a neten, amiben a vidéki ember emlékezteti a városit, hogy a kakas kukorékol, a hal tátog, a kutya ugat, a tehéntrágya büdös, a fák meg susognak. Ne gyere ide, ha ezzel bajod van. Nincs bajom. Sőt. Alig várom, hogy reggelente repedtfazékhangú szerelmes kakas ébresszen, hogy fák…..
Július közepe van, idén még ki se dugtuk az orrunkat a nyaralóba. A telekből méhlegelő lett, a házból póktanya. Nem megyünk, mert nem merünk.  Itt egy kis falu, ami iszonyatos pénzeket kapott a turizmus fejlesztésére. 900 milliót. Egy kb. 900 fős skanzenszerű icipici mesebeli kis falu. Ezt még…..
Amikor kidobták a falusi CSOK listát, azonnal rákerestem Zebegényre. Na nem azért, mert ki szeretnénk költözni  - egyszerűen kíváncsi voltam. Naná, hogy ez a kis 1279 fős falu hiányzott nyuszika listájáról. Miért is lett volna rajta? Gyönyörű, Vác és Budapest könnyen, vonattal megközelíthető,…..
Silent Hill Z 2021.01.09 18:56:14
@Nyuli Juli: De jó nektek
Igen, még mindig Zebegény – ha már egyszer ez a blogom témája. Imádom Zebegényt. A környék legszebb falvainak egyike, ami még őrzi ártatlanságát – gyalog körbejárható, nincsenek gyárak, hatalmas szállodák, nincs óriási wellness hotel, se semmi más, ami nagyüzemű turistalátványossággá…..
Silent Hill Z 2020.09.24 08:12:43
@gigabursch: OK. Van 100 telek egy olyan faluban, ahol az ingatlanárak lassan a csillagos égben vannak. Van egy ingatlanod. Egyszercsak kapsz egy határozatot (fellebbezésnek helye nincs), hogy az államnak elővételi joga van rá. Az ingatlanod egy nagyobb kupac ingatlannal együtt még többet ér (thermálszállót és hasonlókat álmodoztak oda régen, amiből persze semmi sem lett, de ki tudja, csak úgy szórják mostanában a százmilliókat a Dunakanyarban turisztikai beruházásokra) - na most ennek kb. ennyi. Aztán majd jön valaki megfelelő kapcsolatokkal és felajánlja, hogy figyelj, én intézek mindent - mennyi a fele. Hát ez van.

A bánya, ahogy írtam most picike, macskaalmot és hasonlókat bányásznak, összesen 9 fővel. Tényleg pici. Az önkormányzat most a turizmusra és nem az iparra koncentrál (most kapott 900 millát) - a bányához vezető út ráadásul már most is használhatatlan, és ez szolgálja ki a teljes üdülőövezetet.

Na most vagy az van, hogy valaki hirtelen meglátta a bizniszt a bányában (ld. Bányatársaság engedélykérése), vagy nem. Az biztos, hogy ott van 100 érintett ingatlan, és az is tény, hogy a Dunakanyar kiemelt övezet lett, ahová talicskával tolják a pénzt csak, hogy az idegenforgalmat fellendítsék.

Egyébként meg: " A területet érinti a régészeti terület és az ökológiai hálózat egy részterületen" plusz "A Márianosztrai út mentén a bányatelek mellett jelenlegi mezőgazdasági területen megújuló energiafejlesztésre és településgazdálkodási célokra kijelölt terület tervezett".
Silent Hill Z 2020.09.24 08:14:58
@zord íjász: folyamatban van az egyesület alapítása
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
Silent Hill Z 2020.09.12 13:11:41
@infrablue: á, falun sokkal zajosabb az élet. Ott azt mondják, hogy költözz tanyára, ha zavar. Ott meg nincs víz és kirabolnak. Bezárult a kör :D :D :D
Silent Hill Z 2020.09.12 13:22:32
@thebestbadtrip: Naná, hogy nem objektív, ez egy blog. Ez a bejegyzés ráadásul egy hihetetlenül megosztó témában íródott - sokan magukra veszik. Egyébként ez a folyamat nem az idén kezdődött. A Dunakanyar túl közel van Pesthez (nekünk speciel 45 perc) - és sokkal olcsóbb. Valahol ez nem jelent problémát, valahol igen. Egy olyan faluban, ahol mindenki a romantikával, nyugalommal és csenddel hirdeti a kiadó ingatlant, ez végzetes lehet. (Mondanom se kell, hogy nem mindegy, hogy a nem kevés pénzért kialakított drága/menő szállásokat romantikus hétvégére használja 2 ember, vagy 10 ember összehányja). Érdemes nézegetni a bookingot és társait - hihetetlen milyen gyönyörű szállások vannak a környéken - dézsával, és minden mással, ami egy romantikus hétvégéhez elengedhetetlen.
Silent Hill Z 2020.09.12 13:26:17
@delphinus: ez kicsit modorosra sikeredett... és igen, igazad van, sok a szociopata. Félnek a csendtől és a közösségi együttélés szabályait magasról lexarva zenét bölböltetnek .
Nyáron Neuschwannsteinben jártunk. Igen, kezdhetsz is felnyeríteni. Hülyék vagyunk. 1 óra kínlódás a parkolóig, 3/4 óra várakozás, hogy a hídra feljutva végül esélyünk se legyen fényképezkedni. Ismerős? 10 éve még úgy kellett levadászni valakit, hogy csináljon végre rólunk egy közös képet - aztán…..
Te is a görcsös fűnyíró kategóriába tartozol? Ha a fű 2cm-nél magasabb, máris nekiugrasz a fűkaszával és nincs kegyelem? A fűszegélyt fűszegélynyíróval nyírod, a beton mellett árválkodó fűszálakat pedig tűzzel-vassal égeted? Ha gazt látsz a kertben, hatalmas csatakiáltással ráveted magad és…..
Persze. Mi vagyunk erre az élő bizonyíték. A csengettyű már megvan, ha minden jól megy, hamarosan exleprásként csengettyűzhetünk Budapest utcáin. Az elmúlt 2 hétből több, mint egy hetet Zebegényben töltöttünk. Az első hétvége felkészületlenül ért minket, kevés volt a szúnyogírtónk, mi voltunk a…..
Szerintem Zebegény az ország egyik legromantikusabb települése. Pont! Nyáron is gyönyörű, de ha van olyan időszak, amikor valóban kötelező meglátogatni, az egy behavazott hétvége. Hosszú még a tél, jön még hideg, lesz még hóesés (most is esik!) - úgyhogy ha nem tudod, hová szaladj ki fél napra…..
1. nap Kedves Naplóm. Elleptek minket az egerek. A teraszajtón át érkeztek, esélyünk sem volt. Megszálltak minket. Anyuci egér a népes családot is hozta, nem bízta a véletlenre. Három egeret már elkaptunk, de anyuci és az egyik kölyök csak nem akar besétálni a csapdánkba. Félünk. 2.…..
Adott egy kis falucska. Tényleg kicsi, tényleg cuki, ráadásul kiugróan szerencsés helyen van. Közel Pesthez, a Börzsöny szélén, ami az 1-2 napos fizetőképes kirándulóturisták miatt ideális turisztikai célponttá teszi, vonattal is könnyedén és olcsón megközelíthető. Adott tehát a mesebeli környezet,…..
Silent Hill Z 2018.09.28 21:03:56
@GiaMarie: igen, 2000 nyaraló, 1000 állandó lakos. Más problémákkal. Az állandó lakosnak az iskola, az orvos és a Mókus a fontos, a magunkfajtának meg a nyugalom. Ha mi nem jutunk fel télen az út miatt, jobb gumit veszünk, ha az állandó lakos, akkor szétmegy a futóműve, ezért neki ez magasabb prioritás. Nincs is ezzel semmi gond, ez a csomag része. Azt viszont nem érti meg csak egy másik faházas, milyen az, amikor nincs menekvés a basszustól, hiába zársz be ajtót, ablakot, spalettát.
Silent Hill Z 2018.09.28 21:09:09
@zord íjász: fene harcol a szomszédokkal. Az egyiket zavarta a tűzrakóhelyünk, oda jött, megkért, hogy telepítsük át (hozott egy üveg pezsgőt), szó nélkül átpakoltuk, mert jogos volt a kérés. Van a rockzenét, amíg nem lakodalmas nyom, legyintünk. Egyébként Rétvárit szoktam bombázni, de még nem reagált
Silent Hill Z 2018.10.02 09:52:44
@Csokis: Ugye? :D Én még bízom abban, hogy valami az elkövetkező néhány évtizedben megváltozik, vagy ha nem, akkor kiadjuk mi is bulituristáknak, az még egész jól fizet, 1600nm-en fergeteges hangosításos szülinapi house-partykat lehetne tartani, ha már egyszer a környéken senkit sem zavar a zaj :D :D :D
Még néhány nap és irány Zebegény, irány a Sárkányfesztivál! A haveri körünk jó nagyokat röhögött amikor megkérdeztem, hogy jönnek-e, hiszen szerintük ez a fesztivál deklaráltan női buli, házisárkányok gyűjtőhelye, ahol egy, magára valamit is adó férfinak semmi keresnivalója. A szervezők…..
Mázli kölyökként rettegett a víztől, ha esett az eső, ki sem dugja az orrát egészen az utolsó esőcsepp felszáradásáig, még lábat mosni sem volt hajlandó. Életében először a Rómain látta a "nagy vizet", halálra is rémült a hullámok láttán - aztán valahogy csak belekeveredett bokáig, és azóta is…..
Silent Hill Z 2018.09.06 10:30:25
@élhetetlen: ez sajnos kimaradt, mi csak azon szoktunk röhögni, amikor egy, még élő fához tartozó hatalmas ágat próbál kivonszolnia partra és nem érti, miért nem jön :) (plusz amikor ugrálás közben lefröcsköli a gyerekeket, és szemmel láthatóan élvezi...)
Imádjuk a hegyeket, ha választanunk kell a tűzforró homokos tengerpart és a khm. kissé hűvös 2000 méter feletti magasság között, egyértelmű, hogy felfelé indulunk. Persze, Zebegény is izgalmas a maga 110-150 körüli tengerszint feletti magasságával, de valahogy mégsem az igazi. Idén, sok év kihagyás…..
Nem hiszem, mi vagyunk az egyetlenek, akik teljesen bezsongtak már csak a gondolatától is, hogy a nyaralójukból mesekertet varázsoljanak. Hónapok óta álmodozunk - és szorgalmas vakond módjára gyűjtjük az ötleteket. Kezdjük a kerttel... Nálunk a  hátsó kert egy hatalmas lejtő - adja magát, hogy…..
Silent Hill Z 2018.07.31 07:16:07
@Tke: Ó... Sablont váltottam, az okozhatta. Ki találok valamit
Komoly elvonási tüneteim vannak, szívem szerint már ma kicuccolnék Zebegénybe - de esélyem sincs, annyira elúsztam mindennel. 50 perc vonattal, egyáltalán nem sok, de nem jön össze... A héten lomtalanítás van a kerületben - és még legalább 2 hétig teljes a káosz, jobb, ha otthon van az ember.…..
Silent Hill Z 2018.07.28 18:48:13
@hillman.: Az a lom is a miénk. Eladhatjuk, elégethetjük (ja, nem…), szétrohaszthatjuk, vagy lomtalaníthatjuk. Saját ingatlanból kivonszolva, saját ingatlan előtt :D
Silent Hill Z 2018.07.28 18:51:31
@pina noir: Nálunk is, az figyelmeztet a lomtalanítás időpontjára, hogy megjelennek a "foglalva lomis" táblájú autók az utcán. Mi néhány nappal a lomtalanítás előtt kapjuk meg az értesítést - nekik már év elején komoly beosztásuk van. Röhej az egész. Nekem az is jó lenne, ha 2-3 évente lehetne egy konténert hozatni, vagy ha utcánként kiraknának évente kétszer egy konténert (bár ebben annyi kockázat azért van, hogy ha kiderül, hogy konténer van valahol, éjjel telehordják…).
Silent Hill Z 2018.07.28 19:02:01
@Szornyeteglajos: Tudod, mi a legnagyobb gáz ebben? Sok olyan cuccot kidobnak az emberek, ami másnak még jó lenne. Más hétköznapi embernek. Múlt héten láttam kidobott kerti grilltől kezdve a kalitkáig mindent. A lomis leül mellé, akinek meg nagyon kellene, mert vagy neki sem telik rá, vagy pont jól jönne, az nem viheti el. Ezek az emberek meg lefoglalják. Azt, ami hivatalosan már a Főkefe tulajdona (minden ami kikerül az utcára az övék lesz automatikusan a lomtalanításkor), úgyhogy ha bárki elviszi, lopásnak számít. Hivatalosan. Ezt pont a lomisok miatt találták ki, de nyilvánvaló, hogy semi értelme. Pedig marha jó lenne a lomtalanítás, mint a felesleges holmik csere-bere lehetősége, de így semmi értelme. A kerületi adok-veszek csoportok meg tele vannak ingyen elvihető cuccal, és keresésekkel - és bizony az igazi lomtalanítás lassan egy az egyben a neten zajlik, csak ne kelljen semmit kirakni az utcára.
Figyelem, szigorúan szubjektív elemzés következik!  Hónapokig nézegettük a szigorúan alacsony árfekvésű faházas nyaralókat a Dunakanyarban, mielőtt belevágtunk. Megnéztük Verőcét, megnéztük Kismarost, Nagymarost - majd végül Zebegényt. Az online portálok kínálatából és az apróhirdetésekből…..
Silent Hill Z 2018.07.24 14:01:58
@cattaneo: Nálunk a kút azért esett ki, mert mindenhol emésztő van, jobb a békesség :) A bevezetett víz nem emelt sokat az áron (hiszen a környéken mindenhol van víz), sokkal inkább a szóba jöhető területeket korlátozta. Pl. Kismaros legnagyobb része kiesett, Nagymaros külső, panorámás területeinek egy része is - de ha ehhez hozzáhúztuk, hogy max. 10-15 percnyire lehet gyalog a vonat, akkor már nem is volt akkora gond. Zebegény ebből a szempontból szuper, csatorna ugyan a mi utcánkban nincs, és szerintem az elkövetkező 20 évben nem is lesz, de a víz nagyon jó minőségű, és az áramot is földkábelen kapjuk, nincsenek lengő vezetékek. Mi is nagyon takarékosan bánunk a vízzel - igaz, mi az emésztő, és az extra kicsi bojler miatt. Sajnos tény, hogy az üdülők mind egymás szájában vannak, csodaszámba megy ha egy telek nagyobb 6-700nm-nél - annyi miatt viszont nem éri meg kidugnunk az orrunkat Pestről (kertes övezetben lakunk, csak pont az a bajunk, hogy gáz szomszédok lógnak a szánkba). 1600nm viszont már az a méret, ahol az előkert kivételével mindenhol elbújhat az ember - de az előkert sem gond, naponta jó ha 3-4 ember és néhány autó jár arra, ők is inkább a tájat lesik - csak úgy, mint mi.

Komoly elvonási tüneteim vannak, nem is tudom, mit keresek most Pesten...
Silent Hill Z 2018.07.24 17:06:17
@cattaneo: Nekünk jó a mini bojler, mondjuk úgy, hogy direkt nem ösztönöz a pazarlásra. 2 ember ha odafigyel még pont le tud zuhanyozni, és max. 1-2 órán belül megint meleg a víz :) A fogyasztását még nem tudjuk, meg is nézem legközelebb - nem mi vettük a bojlert, a házzal együtt járt, ráadásul lényegében vadonat új. Tervben van egyébként egy kerti szolár zuhany is, főleg, ha horror villanyszámla érkezik, de az szerintem már csak jövőre (van valami tartószerkezet a kert egyik sarkában, amin régen ha jól sejtem hordó lehetett... na ilyen hordót kellene kerítenünk, és máris megoldottuk a problémát - de én inkább valami esztétikusabb megoldáson töröm a fejem, a tartószerkezetre meg növényt futtatok). Vagy ugye a jó öreg feketére festett "slagkígyó" a tetőre, napos időben máris ingyen melegszik a víz. Állítólag itt is harcolnak a csatorna ellen, (amellett, hogy tervben sincs) drága lenne a bevezetése, plusz azonnal megduplázná a vízdíjat.

Zebegény egyébként ellentmondásos hely. Egyre inkább azt látjuk, hogy hétvégenként messze van attól a nyugodt helytől, amiről álmodoztunk, a szemközti Pilismarót legalábbis ritka zajos hellyé teszi (van ott valami kocsmaféleség, ahol nyáron hétvégenként élő zene szól, amibe még a falak is beleremegnek). Nem is értem, hogy nem zavarja a helyieket. Hét közben és hétvégén nap közben cserébe teljes a nyugi, max. a fűkaszák zümmögése hallatszik...
Silent Hill Z 2018.07.24 20:12:54
@cattaneo: Na, nálunk csak rockzene szól, hála a jó égnek (kopp-kopp) a környéken legalább mindenkinek van ízlése. Pilismaróton is volt már jazz és soul concert, is ami kifejezetten jó volt, a zs kategóriás hamisan vernyákoló zenekarok verik ki a biztosítékot.
Nem titok, hogy régi álmom, hogy egyszer majd valahol a nagyon zöldben, távol a pesti őrülettől éldegélünk nagy boldogan. Jó, nem annyira távol, és nem is egész évben, csak nyaranta, mondjuk még olyan távolságra, hogy túlélésünk biztosítékaként legalább kórházügyileg Pesthez tartozzunk. Na meg az is…..
Silent Hill Z 2018.07.19 15:33:26
@Terézágyú: A kakaskukorékolást és a madarakat soha nem értettem... a kutyaugatás is az élet része, Mo-n kikerülhetetlen. A fűkasza már neccesebb, de megérti az ember, ha nem délben szeretne valaki a tűző napon füvet nyírni - úgyhogy a zümmögés mindig ott a levegőben. Mi pl. traktorra is ébredünk néha (a szomszéd telken traktor vágja a füvet). Ez is OK, legalább hamar végez, ugyanez fűkaszával fél nap lenne. A zenével lehet az őrületbe kergetni - de az úgy tűnik, mindenhová követi az embert (jó, most épp mákunk van, mert a bekattanva zenét bömböltető szomszéd nagy rocker, de pechünk is lehetne lagzilajcsival...). Egyébként a szomszédunk telibe kapta az összes zajládát - az egyik szomszéd süket, ezért teljes hangerőn bömbölteti a TV-t, a másik meg amikor kicsit felönt a garatra rockzenét bömböltet. Mi ebből már a tompított változatot kapjuk, hála a fáknak és a sövénynek, ő viszont telibe. Állítólag nem zavarja. Fenéket...
Silent Hill Z 2018.07.21 11:44:32
@laci_52: Állítólag van, de szerintem már azt is ellepték a turisták :D Az összes beülős helyen turisták vannak. Jó munkásember nincs, mivel az ingatlantulajdonosok 2/3-a pesti, és mindenki kertészre és hasonlókra vadászik… horror árak vannak emiatt, a kertünket anno iszonyú barátságos áron 15e/alkalomért nyírta valaki (még az előző tulajnál - az igencsak kedvező árért cserébe övé volt a dió, alma, horror mennyiségű mogyoró, körte…). Nekünk 3-4 óra egyébként lenyírni a füvet, ha töketlenkedünk. Profi fűkaszával max. 3. Egyszer sikerült egy helyivel beszélgetnem, amikor beszólt, hogy rossz oldalamon viszem a kutyám :D
Adott Nagymaros és környéke - na meg Zebegény. Na meg adott a Szentendre-Visegrád vonal. Nagymarosra/Zebegénybe vonat jár, a leszakadó vezetékeket és hasonlókat leszámítva egész kiszámíthatóan. Visegrádra zsúfolt busz közlekedik, ki tudja milyen menetidővel. Naná, hogy Zebegény, naná, hogy vonat,…..
(kép forrása: http://www.termeszettar.hu) Ahová nézek vadmalac terem. Vadmalac ússza át a Dunát, vadmalac jelenik meg Újpesten, vadcoca terrorizálja egy családi ház lakóit. Vaddisznók vesznek körül a Dunakanyarban, vaddisznók lepik el a településeket, komoly konkurenciát jelentve az országjáró,…..
Silent Hill Z 2018.07.10 14:59:25
@Frady Endre: Vad kan't kill you makes you stronger...
Silent Hill Z 2018.07.11 07:50:02
@Csokis: hehe :) a kerítés hihetetlenül kritikus kérdés errefelé, senki sem szeretne vele foglalkozni, költeni rá - de mindenkit zavar, ha a desznyók különösebb erőfeszítés nélkül besétálnak. Mi múlt vasárnap csináltuk meg önszorgalomból a bal oldali (ld. hivatalosan a szomszédé) kerítésünket, mert a vadhálón, ami a kerítést jelölte simán átjárt a kutyánk, és ha ott nyitva volt a kapu, akkor máris az utcán volt (plusz felásta és összexarta a kertjüket, de a szomszéd állította, hogy nem zavarja a kutya, hagyjuk a kerítést, úgyhogy jó ideig nem is nyúltunk hozzá). Kb. 15e ft-os projekt volt, de megérte (acélhálót vettünk, az azért vagy 30 évig bírja). A "vaddisznós" oldali kerítést is acélhálóval javítgatta az előző tulaj, állítólag azóta nem is láttak felénk disznót - én sem láttam, hogy bárki is megpróbálta volna kidönteni a kerítésünket. A vaddisznós oldali szomszéd viszont nem javítja többet a kerítését, mert feladta - úgyhogy ott elvileg szabad a vásár - esténként hallgatózunk is, hogy jön-e a desznyó, de ott annyira nincs kaja, hogy szerintem ezért hanyagolja. Na majd ha beindul az almaszezon (nálunk az idén nem volt cseresznye, se semmi más gyümölcs - vagy soha nem is lesz, vagy ez volt egy ilyen peches év... alma viszont lesz és körte is.) Úgyhogy mi most az acélhálóval próbálkozunk - olcsó, masszív, a sövény meg úgyis benövi, úgyhogy nem baj, ha ronda. (Ezek szerint azért jártok néha felénk... ha véletlenül épp kint vagyunk, mindenképp nézzetek be :D)
Egyértelműen hülye ötletnek tűnt, de azért csak felvetettük - mi lenne, ha az anyósom 70. szülinapját a szűk körű család és normális étterem helyett teljesen fapadosan, tágabb körben ünnepelnénk -  naná, hogy Zebegényben. Tudtuk, hogy a zajjal nem lesz gond, nem zavarjuk majd a szomszédokat, max. a…..
 Az idei Múzeumok éjszakája Esztergomról szólt. Kicsit féltünk ugyan, mert Esztergom ugye a Duna túlsó partján van, és normál tömegközlekedési eszközökkel lényegében megközelíthetetlen. Lényegében. Odafelé elég hamar kiderítettük, hogy a Zebegényből 1-kor induló kirándulóhajóval röpke 1 óra alatt…..
Munka, iskola és hasonló ínyencségek miatt megint csak nem tudtunk kimenni a telekre. Igen komoly elvonási tüneteink vannak, úgyhogy kénytelenek vagyunk pótcselekvésekkel túlélni. Az egyik ilyen pótcselekvés Mázli benevezése volt a helyi, önkormányzat és kutyamentő szervezetek által szervezett…..
Silent Hill Z 2018.06.19 07:29:06
@zord íjász: Ez is egy érdekes cikk... kutyabarat.hu/hasznos/3065/mi_all_a_fekete_kutya_-_effektus_mogott

Nagyon vicces a 10 pont a végén - mi is pont ezt tapasztaltuk :D A fekete kutyának ráadásul marha jól áll a fehér csokornyakkendő :D

10 ok, hogy miért jó fekete kutyát választani!
1. Könnyű megtalálni a hóban
2. Elnyeli a hőt
3. Egy fekete kutya mellett karcsúbbnak tűnhetsz
4. Lehet vele éjszaka bújócskázni
5. Soha nem tűnik koszosnak
6. Minden ruhádhoz megy
7. A gyönyörű fekete kabátodon nem látszik a szőre
8. Szalonképes minden alkalomra
9. Egy sötét, téli estén jó hozzá bújni, ha fázol
10. Egy fekete kutya is éppen olyan szerető, hűséges és megbízható eb, mint világosabb színű társai, mert ugye nem a külső számít.
Évek óta aktív résztvevői vagyunk a Múzeumok éjszakájának. Naná, hogy Pesten. Mindig találunk gyerekprogramot, mindig találunk olyan gyerekprogramot, amit még én is élvezek. Kötelező elemként délben kezdünk a Természettudományi múzeumban (olyankor még nincs tömeg, nyugodtan végigcsinálhatjuk az…..
Silent Hill Z 2018.06.14 15:57:46
@Duna Múzeum: hű, szuper, köszönjük az extra infót - ilyen beharangozó után nincs mese, ott leszünk :) (A karszalagot remélem nem csak 5-től lehet megvenni, valószínűleg korábban indítjuk majd a napot)
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Silent Hill Z 2018.06.11 11:00:32
@croc: höhö... kölcsönadom az enyémeket egy hétre bárkinek, és sterilizáltatja magát :D :D :D egyszerűen arról van szó, hogy ha babakortól hurcolja az ember őket, akkor az ember beletanul az "éttermezésbe" és ők is ennek megfelelően szocializálódnak... ha kizárják őket az éttermekből, mert "fúj, gyerek", akkor nem tanulják meg - és ha mondjuk 5 évesen viszik őket először, lerombolják a helyet. Az igazi vendéglátósok megoldják, hogy a kisgyerekesek pl. egy gyereksarok mellé ülhessenek, vagy tartanak színezőket és ceruzát - és ha jön a gyerek, azonnal lecsapnak rá és lerohanják vele. Az Őrségben az egyik pincér felkapta az akkor 1,5 éves gyerekünket és körbehurcolta, megmutatta neki, hogy néz ki a konyha, hogy dolgoznak a szakácsok - visszafelé pedig egy tölcsért nyomott a kezébe - utána hozta a színezőt. Így is lehet. Nem csak a szülőkön múlik. A szülőkön leginkább az étteremválasztás múlik - hiperaktív gyerekkel (vagy hiperaktív korszakban) olyan helyre megyünk, ahol van kinti/benti játszótér. (Én speciel rühellem az egyik pizzériát, de egy időben csak azért jártunk oda, mert ott volt belső játszóház, így ha barátokkal mentünk és tudtuk, hogy nem lesz se kedvünk, se energiánk a gyerekeket lekötni, ott kedvükre tombolhatnak. A játszóház mellé ráadásul kizárólag kisgyerekeseket ültettek, úgyhogy mindezt lelkiismeretfurdalás nélkül). Rohadt önző szülők vagyunk, mi is szeretjük a nyugalmat, és a saját gyerekek simán őrületbe kergetik az embert ha hagyja - viszont igényünk van arra, hogy havonta egyszer-kétszer étterembe menjünk.