Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csepp a tengeriben

1 bejegyzést írt és 433 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A megfigyelés alkalmazása feletti politikai ellenőrzés Magyarországon teljes. Az Orbán vezette Fidesz-rezsim könnyedén, a jogorvoslattól való félelem nélkül veheti célba a jogászokat, újságírókat, politikai ellenfeleket és civil szervezeteket. Ráadásul szinte az összes magyar médium feletti…..
Csepp a tengeriben 2022.11.10 17:55:43
@Rodney_2: Csak kérdezem: Honnan tudod hogy csak kettőt figyeltek meg? Mert az került nyilvánosságra. És nem csak a Pegazus softver van hanem sokkal több mint gondiolnád. Persze mindegyíik más célllal És másféle emberekre. És még nem beszéltünk a direct megfigyelésekről.
Tájékoztató kampányt indít a Fidesz Bangóné patkányozása miatt, Mészáros Lőrinc nevét kiejteni se akarták...
Csepp a tengeriben 2019.04.30 07:44:52
@élveteg: Aztán kivel és mivel kéne versenyezni???? Mert a vizi út 6x olcsóbb? Minek akkor a verseny mikor már az indulás előtt eldőlt???
„A lemaradó térségek leszakadása nem hogy megállt volna, de még növekedett is. /…/ Az elmaradott térségek felzárkóztatása az elmúlt 15 év totális csődje volt az uniós kohéziós források rossz felhasználása miatt. „A felzárkóztatási pénzeknek az 1,5-2 százaléka jutott a legrászorultabb, legszegényebb…..
Csepp a tengeriben 2019.04.28 17:26:39
@Hungry__horse: Most ez egy érv??? Kommunista?? Lehetne emberhez méltón irogatni?
Amiként a Trónok harcában, a korábban legendának gondolt "Holtak serege" ellen összefog az egész világot jelképező "Hét királyság", olyképpen elkerülhetetlen a sokak által még ma is tagadott klímakatasztrófa ellen, a Bioszféra védelmében, a kisszerű, önző nemzetállamiságnak véget vető Élet-mentő…..
    Weber töpreng. Hat év szabotázs után van min. (fotó: Politico) Manfred Weber néppárti frakcióvezető vasárnap a Frankfurter Allgemeine Zeitungban publikált cikkében javaslatot tesz egy jogállamisági intézmény felállítására. A testület rendszeresen ellenőrizné a demokrácia helyzetét a…..
Patyomkin-falut csinált Budapestből Orbán, hogy átverje saját szövetségesét, mégsem sikerült kikeverednie abból a slamasztikából, melybe többek között a Soros-plakátokkal keverte magát. Talán kissé alábecsülte az általa hasznos idiótáknak tartott jobbközép politikusokat, és nem mérte fel helyesen a…..
Csepp a tengeriben 2019.03.15 07:15:41
Történelmi szempontból: 1848-49-ben a „Haza minden előtt!” jelszó a kortársak számára azt jelentette, hogy NE a Habsburg császár és magyar király legyen az értékpiramis élén, ne a császárért és királyért haljunk meg, ha meg kell halnunk, hanem a „hazáért”. DE ez a haza nem a „homogén, fehér,…..
Csepp a tengeriben 2019.03.12 07:45:44
• Orbán is érzi, hogy túllőtt a célon, ezért hamarosan személyesen igyekszik leszerelni a CDU elnökének aggályait  • Weber azt üzente a magyar kormányfőnek, hogy most már aztán tényleg elég!  • Le Monde: amikor Közép-Európa belesüpped a korrupcióba, fontos volna, hogy az Európai Ügyészség első…..
Csepp a tengeriben 2019.03.03 11:01:32
Ugyanahhoz a pártcsaládhoz tartoznak, mégis két malomban őrölnek. Ha az Európai Néppárton belüli vita pusztán arról szólna, mi az, ami megengedett és mi az, ami nem a kereszténydemokrácia keretein belül, eszünk ágában se lenne hosszasan értekezni erről a problémáról. A tét azonban sokkal nagyobb,…..
Csepp a tengeriben 2019.03.01 07:25:45
Fél évszázada foglalkozom publicisztikával. Megtanultam, hogy a közíróság múló állapot. A jó íráskészségű, hiteles gondolatokkal megáldott publicistáknak edzésben kell lenniük, hogy kifuthassák a formájukat. Bruck Andrásból a magány hozta ki a legjobb formáját, pillanatnyilag az élmezőnyben van,…..
Orbán Viktor a Juncker elleni támadással túlfeszítette a húrt, de a Néppárt továbbra is opportunista, mert hatalmi törekvéseihez szüksége van Strasbourgban a magyar képviselők szavazataira; Az Európai Tanácsban egyre inkább az látszik, hogy a szükséges többség híján fektetik a Magyarország elleni…..
Csepp a tengeriben 2019.02.21 17:28:42
@paraszthajszal: Te nagyon vak vagy
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Egészen pontosan kétszer három dolog, hiszen a mai posztnak két szereplője is akad. Vajon a zene szeretetétől a jótékonykodáson és a mosolyon túl melyek még azok a dolgok, amiket érdemes lenne Magyarországra hazavinni külföldről? Ha van kedvetek, írjátok meg ti is a…..
Csepp a tengeriben 2019.02.17 08:31:31
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
Csepp a tengeriben 2019.02.15 14:22:49
Parragh László adja vissza az iskolapénzt, mert már most látnivaló, hogy kimerült az olcsó munkaerőre épülő, export vezérelt gazdasági modell, ám emokratikus hiányosságai miatt a rezsim képtelen bármi  jobbat kitalálni.  Itt az egypártrendszer reneszánsza, csak éppen az illiberalizmus lerombolja a…..
Csepp a tengeriben 2019.02.01 09:39:58
Az értelmiségi nyavajgás és a kormánypárti féltés egymásra talált a napokban. A téma a sztrájk és a multik Magyarországon. Ez annyira kellett, mint egy falat kenyér. Az Audinál január 24-e óta áll a munka és a bál is. Pár fordulón túl vannak a felek, közeledés egyelőre nem nagyon látszik, hírek…..
Csepp a tengeriben 2019.01.30 07:08:10
@camilló: Hááát barátom tanulnod kéne egy picit még vagy 20 évet és utána szólj hozzá a történethez
Rendkívül hosszú előkészítés után ma végre elindult az úgynevezett ellenzéki előválasztás Budapesten. Két jelölt méretteti meg magát, Horváth Csaba, az MSZP és Karácsony Gergely, a P részéről. Az előválasztás szabályait úgy alkották meg, hogy a Jobbikot tudatosan kizárták a buliból. Aki szavazni…..
Csepp a tengeriben 2019.01.29 11:25:50
       A rendszerváltás utáni évtizedben Magyarország "érdekes" ország volt. Ennek az érdekességnek az egyik következménye az volt, hogy tranzitológia címen rengeteg cikk jelent meg közgazdaság-tudományi és politológiai folyóiratokban, úgy értem, olyanokban, amelyekben való publikálásról magyar…..
Csepp a tengeriben 2019.01.09 12:55:01
@nerángass: Nem ez a vége mert az Orbánizmus csak egy a közpénzek lenyúlásának technikáját takarja el az illiberalizmus jelszavával. Igy lavirozik vagy inkább pávatáncol a különféle izmusok között. Mindig azzal jön elő amivel a legjobban tud takarni.
Nem készítettünk ugyan felmérést, de alighanem elég sok nőt zavar, hogy a különböző intézményekben kissé mintha alultervezték volna a rendelkezésükre álló mosdók számát. A londoni színházakban most megoldanák ezt a helyzetet. A National Theatre-ben még istenes a helyzet.....
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli. Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Csepp a tengeriben 2019.01.08 15:15:01
• Manfred Weber szokás szerint nem akarja észrevenni, hogy mit művel Magyarországon Orbán Viktor, de azért bizonygatja, hogy ő bizony a populizmus ellen van   • Nem biztos, hogy Macron helyesen cselekszik, amikor nyíltan felveszi a kesztyűt Salvinival és Orbánnal szemben, mert így csak egységbe…..
Csepp a tengeriben 2018.12.29 08:15:48