Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donat Ella

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szcientológia egyház minden igyekezete és erőfeszítése ellenére utolérte az igazságszolgáltatás Danny Masterson szcientológus színészt, akit három (akik az elkövetés idején szintén szcientológusok voltak) nő vádolt nemi erőszakkal. Bűnösnek találták, 30 év börtönt kapott. Bővebben a…..
Elmó kutya 6 éves lett. Elmondtam már róla, hogy Pí-napon született, és nagyon különleges neve van, valamint, hogy szereti a HÉV-eket. Mostanában persze azt élvezi a legjobban, ha velünk lehet, üldögélhet (vagy horkolhat) a párnáján, miközben ott vagyunk vele. Születésnapja alkalmából 6 képet…..
A mai generációnak talán már semmit sem mond Gudrun Ure neve. Na, nem mintha mi annak idején tudtuk volna, hogy ő alakította a Szupernagyit. A stáblistát nem igazán olvasgattuk, mindig a lényegre voltunk kíváncsiak. A 80-as és a 90-es években tucatnyi gyermekműsor volt a televízióban. A népszerű…..
Ezúttal a miskolci és borsodi tájszólásokat gyűjtöttem össze egy csokorba. Remélem, ahogy én is, ti is rá fogtok csodálkozni egy-egy általatok ismert és használt tipikus borsodi szóra, kifejezésre.     ,,Nyelvészeink általában mégis legtisztább, legszebb magyar kiejtésnek a miskolc-környéki,…..
1917. Brit csapatok öröme a kamera előtt..
Donat Ella 2020.07.13 17:57:34
@ZON: Nekem meg az volt az első gondolatom, hogy a mellette elmélyülten pipázgató férfi úgy néz ki, mint Adrien Brody. :)
Számtalan híresség járt hazánkban, az elmúlt évtizedekben és szinte mindenkit meg is örökítettek fotókon az utókornak. Az MTI Fotóarchívumában is rengeteg külföldi uralkodóról, színészről, zenészről, sportolóról, politikusról sőt még űrhajósról is találunk képeket. 1990. május 9. A hivatalos…..
Donat Ella 2020.06.28 17:30:53
@Frady Endre: Én meg első pillantásra azt hittem, hogy a Derrick felügyelő mellett álló úr nem más, mint Éder mester a Pumukli kalandjai c. sorozatból. Csodálkoztam is, hogy ezt vajon kinek jutott eszébe így összehozni? :D

Ringo Starr meg elég sajátságosan fest abban a farkasember-jelmezben...
18+! Az 1970-ben alapított Vörös Hadsereg Frakció, kommunista, városi gerilla csoport volt és az európai baloldali terrorizmus legmeghatározóbb szervezetévé nőtte ki magát. Mi motiválta őket? Kik voltak, mit akartak? Most mindent megtudhatsz róluk dióhéjban...
Donat Ella 2019.12.04 22:43:16
@68nyara: @JTom: Persze, hogy nem értik. Nehéz úgy megérteni valamit, hogy az ember semmit sem, vagy csak alig valamit tud róla. Pl. azért, mert az adott dolog soha nem is érdekelte, mivel nem volt benne érintett.
Donat Ella 2019.12.05 15:39:44
@68nyara: Pontosan úgy van, ahogy mondod.
A JTom által idézett "hogyha ilyen szar volt miért nem jöttél ki az NSZK-ba?" pl. kísértetiesen emlékeztet arra a legalább olyan hasznos és találó megoldási javaslatra, mely szerint "Ha nincs kenyerük, akkor egyenek kalácsot!" Ugyanakkora tájékozatlanságra vall, miközben nem kevésbé magabiztos és lekezelő. És igen, nekem is rosszul esik ezzel újra meg újra szembesülni, pedig már megszokhattam volna (szintén "nyugaton" élek már 10+ éve), de nem megy.
A Fradi B-közép új kabalája: Ultra Ibolya, a humán hanggránát..
Donat Ella 2019.09.17 17:49:45
@vitéz Beverneky: Ha rám célzott a vitéz úr a menyecske szóval, akkor elárulom, hogy a "régi, csak új ruciban" esete forog fenn. :D
Miután hosszas kihagyást követően sehogy nem bírtam bejelentkezni a régi felhasználónevemen, létrehoztam ezt az újat.
Donat Ella 2019.09.18 13:23:07
@Itt a kezem nem disznófasz: Ennek az lehet az oka, hogy én egy pucér nő vagyok, ruhában. :D
Ártalmatlan mese, ugyan már! Semmi erőszak, semmi agymosás. Végre egy rendes rajzfilm! De hiszen a gyerekek is imádják... ez szokott lenni a döntő érv. Imádják, persze. Mint a pufit, a csokit, meg a cukros üdítőket is. Igen, imádják. De vajon miért? Tudom, elsőre őrültségnek hangzik, de aki kicsit…..
Szóval most a gomb és a kabát helyzete állt elő, vagyis azért készítettem el egy könnyű és gyors tonhalpástétomot, hogy ezen keresztül meg tudjam mutatni azt sok kis csodát, amit az elmúlt napokban fedeztünk fel - én és a párom. Ezek a csodák pedig a mikrozöldek, amiket én elsősorban tálalási, dekor…..
Szermusztok! Blogger-szerkesztő haverünk úgy egy éve keresett meg bennünket, hogy az egyik legnagyobb magyar internetes újság számára (nincs másik) van-e kedvünk nyilatkozni a régi szép időkről, meg hogy úgy mi van velünk. Volt - bár Józsi lusta, és annyira boldog és sikeres, hogy nincs ideje…..
Húsimádó Stroganoff leves 2018.10.07 20:20:41
Igazándiból nem is tudom, hogy létezik-e egyáltalán ez a leves, mert a blogokon csak két verziót találtam, amik őszintén annyira azért nekem nem jöttek be. A sztori ott kezdődött, hogy a napokban ismét az egri HBH-ban ebédeltünk, ahol a menü egyik levese Stroganoff volt - ami aztán meg is hozta a…..
Nem egyszerű műfaj egy hosszú vega menü során végig fenttartani a figyelmet, világszerte nem sokan mernek megpróbálkozni ilyesmivel, és még sokkal ritkább a sikeres próbálkozás...
Donat Ella 2018.07.30 19:22:43
@Mr. Neutron: Az étterem neve két dán szó eleje egymással "összeragasztva". Nordisk (skandináv) + mad (étel) = Noma
A betegség borzasztóan hangzik, szerintem tuti nem akartak ezzel humorizálni.
A baszk pincsók (pintxos, a spanyol tapas helyi változata) talán már elég ismertek világszerte, írtam én is róluk pár éve,  de van két olyan, amit érdemes kiemelni. Az egyik a világ második legjobb sajttortája...
Donat Ella 2018.07.15 20:44:52