Regisztráció Blogot indítok
Adatok
diák meló

43 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
d i á k m e l ó Munkás diákok 2010.09.28 12:28:00
A szülői támogatás mellett egyre több diák vállal munkát: sokan a szorgalmi időszakban is – rendszeresen vagy alkalomszerűen –, míg mások csak nyáron. Ennek legegyszerűbb – bár nem feltétlenül a legjövedelmezőbb – módja, ha egy diákszövetkezethez…..
Módosult a munka törvénykönyve, ami többek között a diákmunkát is érinti. A munkáltatók számára egy ingyenesen letölthető tanulmányban foglalta össze a legfontosabb változásokat a NEXON.Diákokat sok cég alkalmaz a nyári idény miatt megnövekedett forgalom kiszolgálására…..
Több mint 200 000 diák vállal alkalmi munkát. A fővárosban több mint tízszeres túljelentkezés is lehet egy munkára. Az áprilistól hatályos új törvényi szabályozás a diákokat védi.  <a…..
Hamisított papírokkal jelentkeznek diákmunkára munkanélküli felnőttek. Ez az egyik oka, hogy sok középiskolás nem tud elmenni dolgozni a nyáron. A másik pedig az, hogy sok cég lemond a válság miatt az olcsó idénymunkaerőről. Ezek miatt több tízezer fiatal marad idén nyári…..
d i á k m e l ó ezek vannak 2010.07.02 14:10:00
Felmérések szerint ma Magyarországon kb. 210 ezer nappali tagozatos diák dolgozik, ebből kb. 120 ezer tanul felsőoktatási intézményekben, 90 ezer pedig középfokú iskolákban.   A 210 ezer fiatalból kb. 120 ezren iskolaszövetkezetekben, nagyságrendileg 60 ezren ismerősöknél,…..
Idén is nőtt a munkát kereső diákok száma, a kör meghaladta a 200 ezret, ám a munkalehetőségek jelentősen csökkentek - olvasható a Napi Gazdaság pénteki számában. A meghirdetett állásások száma harmadára esett, ráadásul ezekre egyre több esetben olyan felnőttek…..
APEH: "Igen, a szüneteltetés ideje alatt az egyéni vállalkozó főfoglalkozású egyéni vállalkozóvá válik, mivel a szüneteltetés ideje alatt tanulmányokat nem folytat, ezért főfoglalkozású egyéni vállalkozóként meg kell fizetnie a járulékokat."..
APEH: "Nyári szünidőben végzett munkára is érvényes az, hogy ha a diáknak ez a munka alapozza meg az első nyugdíjbiztosítási jogviszonyát (pl. először dolgozik), akkor pályakezdőnek minősül, és be kell lépnie magánnyugdíjpénztárba tagnak."forrás: apeh..
A nyári szünetben évről évre több tízezer diák vállal munkát, ezért időszerű áttekinteni a fiatalkorú munkavállalók szünidei foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlati kérdéseket. A munkaügyi ellenőrzések során feltárt ilyen jellegű jogsértéseket akár húszmillió…..
A nyári szünidőben jól jön a néhány hét pihenést, szórakozást, külföldi utazást biztosító alkalmi diákmunka. Elöljáróban azonban mindkettő esetében a kockázatokra figyelmeztetnek a hatóságok.Legyen a foglalkoztatás módja munkaszerződés, az egyszerűsített alkalmi…..
Napozási tanácsokat ad és kérésre bekrémezi a nyaralókat az a két fiatal, akit a francia turisztikai hivatal választott ki egy óceánparti strandnál végzendő diákmunkára. A “Krémező” álláspályázatot elnyerő két diák hetente 850 eurót (240 ezer forint) fog…..
d i á k m e l ó 3x 2010.06.13 17:14:00
Háromszor annyi diák szeretne munkát vállalni nyáron Szombathelyen, mint amennyi férőhely rendelkezésre áll - ezt tapasztalják a vasi megyeszékhelyen működő iskolaszövetkezetek. Nem a válság miatt alakult ki a hosszú várakozási lista, a recesszió előtt is hasonló volt a…..
A magyar diákszövetkezetek nagy része nem szervez külföldi munkát, viszont léteznek különféle ügynökségek, amik kimondottan erre specializálódtak. Fontos, hogy ne dőlj be különféle kétes hirdetéseknek, hanem kizárólag hivatalos nemzetközi diákügynökségeknél…..
Önkéntes diákmunkát és egymillió forint értékű támogatást ajánlott fel közös akciójában a két legnagyobb hazai diákmunka-szervezet. A DIÁKÉSZ és az ISOSZ - az iskolaszövetkezeteket tömörítő érdekvédelmi szervezetek - az árvíz okozta súlyos problémák…..
d i á k m e l ó vadásznak rátok 2010.03.04 11:48:00
A héten figyeltünk fel arra a jelenségre, hogy az egyik nyugdíjpénztár képviselője szisztematikusan vadássza a diákmunkavállalókat forgalmas csomópontokon, pl. metró aluljárókban. Az ügynök különböző kérdéseket tesz fel:- tagja vagy-e magánnyugdíjpénztárnak?- hol…..
diák meló 2010.05.29 17:30:04
@tigrisevics: olyan iskolaszövetkezeteknél, melyek nagyok, nagy volumenben kell munkákat szerezniük és sok diákkal kell egy időben dolgozniuk. a szervező - témavezető - kevés esetben idősebb, érettebb, és tapasztaltabb mint az, aki diákmunkás. ezekből a tényezőkből adódik, hogy sok esetben nem megfelelő módon tájékoztatják a diákmunkást arról, hogy miért nem tartanak igényt a továbbiakban munkájára. a szövetkezeti törvény írja elő, hogy az iskolaszövetkezetnek tagja úgy lehet valaki (nappali tagozatos 16. életévét betöltött diák - nyári szünetben szülői írásos engedéllyel 15. életévét betöltött), ha a tagsági díjat befizeti. és így is dolgozhat. a diák kilépésekor a tagsági díj visszajár! ha valaki nem kíván adott iskolaszövetkezetben dolgozni többet, tessen visszakérni a befizetett összeget. egyébként tudok olyanról is, hogy vannak olyan iskolaszövetkezetek, ahol nem kell befizetni a tagdíjat, hanem levonják az első fizetésből. természetesen ebben az esetben is visszajár a tagdíj a szövetkezetből kilépéskor.
diák meló 2010.05.30 09:01:41
@tigrisevics: az éremnek két oldala van itt is. dolgoztam diákmunkásként, és témavezetőként is, így látom mind a két fél "küzdelmeit". sajnos a mostani diákok nagy része nagyon megbízhatatlan, és nulla munkamorállal rendelkezik. óriási respekt azoknak, akik tisztességesen megjelennek munkahelyükön és teljesítik, amit vállaltak. sajnos ez ma nem divat.
míg tíz évvel ezelőtt 10 diákmunkásból 1 nem ment ki dolgozni, mára ez a szám lehet akár 4-5! ezért a témavezetők, hogy elvégezhessék a szerződésben foglaltakat, kénytelenek biztonsági játékra törekedni, és több embert leszervezni, mint amennyi valóban szükséges. ilyenkor fordulhat elő a fent említett eset.
értem mind a két oldalt, és itt szeretném felhívni minden diákmunkás és szülő figyelmét arra, hogy felelősek. jó lenne visszaállítani a tíz évvel ezelőtti statisztikai számot. így a bizalom is - talán -, visszaállna a helyére...
Jogsegélyszolgálatot indított az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelyhez a diákok a nyári munkavégzésük során esetleges munkáltatói visszaélésekkel fordulhatnak, írja a szövetség közleményét idézve a Magyar Nemzet. A nyári szünetben sok diák…..
d i á k m e l ó "munka adó" 2008.07.29 12:54:00
Egy diáktársunk jelentkezése e-mailben; "Kedves munka adó!   Én (emberünk neve) vagyok, és 2009nyarán érdekelne a hostess munka Budapesten. Mivel még nem múltam el 16 éves, idén még nem tudtam dolgozni. Köszönet: (emberünk…..
diák meló 2009.09.28 13:01:10
@vickeer: Kedves Viki, egyik iskolaszövetkezet sem foglalkozik/foglalkozhat, illetve foglalkoztathat estis hallgatókat. A szövetkezeti tagság egyik alapfeltétele a nappali tagozatos hallgatói jogviszony. Ez alól jelenleg nincs kivétel.
Üdv; diákmeló (gt)
A gazdasági válság a diákmunkásokra is hatással volt. A tavalyi évhez képest kb. 25 százalékkal csökkent a munkák száma, viszont az érdeklődés, a munkát vállalók száma 5-10 százalékkal nőt. Akinek sikerült nyári idénymunkát elcsípnie, nem keresett többet, mint…..
d i á k m e l ó álmaid állása? 2009.08.10 11:09:00
  // ..
Forrás: STOP/KisalföldHarminc százalékkal több diák keresi fel idén a Pannon Work mosonmagyaróvári kirendeltségét tavalyhoz képest, viszont a munkalehetőségek száma ugyancsak egyharmadával csökkent.Kiszámíthatatlanság és bizonytalanság jellemzi a munkaerőpiacon a diákmunkát…..