Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriga

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már biztos, hogy a bukaresti Mol Liga csapat a tavalyi alapszakaszgyőztes mumusa. A Dab.Docler nemrégiben kétgólos vezetést adott le hazai jégen, ezúttal pedig már 4-1-re vezetett idegenben, onnan fordítottak sorozatban lőtt öt góllal Georgescuék, a vége 6-5 lett. Nem járt…..
Nagyon-nagyon sima győzelmet aratott a magyar válogatott Horvátország felett a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság harmadik fordulójában. A 8-0-s diadalt meg kell becsülni, hiszen két éve csak három gól különbséggel tudtunk mai ellenfelünk fölé kerekedni. Szapporóban A…..
kriga 2010.04.20 22:18:45
@hagyma: Még játszanak a lengyelekkel is... Azért mindenkit csak nem vernek meg.
A Mol Liga tavalyi szezonja végén elemezte először Kriga nevű törzsolvasónk a nézőszámokat. Az idei négyes döntő előtt ismét elküldte nekünk megállapításait. Reméljük, kedves olvasóink idén is sok érdekességet találnak az anyagban. Mivel idén a csapatok páratlan száma…..
kriga 2010.01.23 17:54:22
@erosske: Az idegenbeli nézőszám úgy értendő, ahogy @ecs: írta. Pl. Miskolcon ha a Stars jön, akkor 500-an vannak, ha a Fradi, akkor 1000-en. És ennek nem az a magyarázata, hogy 500-zal több fradista jön ilyenkor, mint vasasos, hanem a helyieket jobban érdekli a Fradi. Így van, @ecs: a brand eladhatóságáról ad tájékoztatást ez az adat.
kriga 2010.01.23 18:00:07
@erosske: a "hazai átlag nézőszám" kifejezést érted. Ennek összehasonlításával azt lehet megkapni, hogy melyik városban/kerületben érdekli az embereket a legjobban a saját csapatuk.

Az idegenbelit is ugyanígy számoljuk, de ez inkább arról ad képet, hogy melyik csapat számít a legnagyobb riválisnak a ligában, akit a mindenki le akar győzni, akire a helyiek a legkíváncsibbak.
102 perc kiállítás és hat gól született ma este Miskolcon az OB I. középszakaszának első mérkőzésén. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez lesz a vége. Az első harmadban egy miskolci és három ferencvárosi kiállítást láthatott a közönség, de gólt egyet sem. A…..
Szombat déli állás szerint 2163 jegyet vettek meg elővételben a Winter Classicra, így 216 300 forint megy a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. Ma videónkon régi és mai ászok idézik fel a múltat, 11-0-s és 9-1 mérkőzéseket, kőkemény döntetleneket, egyebeket. ..
kriga 2009.12.27 00:33:14
@Miskolcifan: A "dobj egy macit"-os Fradi meccsen okés az 1000, a másik a kérdéses. Azon sajnos nem voltam, így onnan nincs személyes élmény. A Stars ellen szerintem sem 400-an voltunk, de ott még nem tartok, hogy magamat is betegyem forrásként. Egyelőre egy kérdőjelet odatettem.

Hát így lett a 659-ből 541 nálam. De tényekkel alátámasztva meggyőzhető vagyok. Az eladott jegyek száma azért nem jó, mert csomóan bérlettel jönnek, plusz a helyi utánpótlás játékosok gondolom ingyen...
kriga 2009.12.27 00:36:21
@Miskolcifan: A "dobj egy macit"-of Fradi meccsen okés az 1000, a másik a kérdéses. A Stars ellen szerintem sem 400-an voltunk, de ott még nem tartok, hogy magamat is betegyem forrásnak. :)

Hát így lett a 659-ből 541 nálam az átlag. De tényekkel alátámasztva meggyőzhető vagyok.

A jegyeladás azért nem jó, mert csomóan bérlettel jönnek, plusz az utánpótlás játékosok gondolom ingyen...
Folytatódik az utánpótlás-nevelés a felcsíki falvakban, a pálya épül, a gyerekanyag kiváló, összefogásra is szükség lesz. Sokszereplős videónkból kiderül, hogyan is állnak a dolgok. ..
kriga 2009.12.17 07:22:32
@pokerface: @kazincbarcikai hokis az öreg Borsodból: Sajnos a BC most nincs abban a helyzetben, hogy pályafelújításra/befedésre költsön... Februárban még arról volt szó, hogy elküldenek 550 embert, de a döntés fel lett függesztve. Azóta is ugyanitt tartunk.
Jégkorong Sorsoltak a losonciaknak 2009.07.04 15:12:00
Elkészült a szlovák 2. liga menetrendje, ez a Mol Liga-résztvevő losonciak miatt fontos. Kiderült, melyik csapat lesz a Poprad farmcsapata, ez Budai Krisztián miatt lehetett érdekes egészen péntekig. Megszólalt a szakolcai polgármester, ez Zigmund Pálffy KHL-igazolását érinti. Rövid…..
kriga 2009.07.06 10:25:28
@Iceblack: Nem tudom. Ha nincs a 60 pont levonás, akkor is utolsó előttiek lettek volna. A liga élcsapataitől (Iglótól, Pöstyéntől) 10-13-akat kaptak... Nekem így egy picit gyengének tűnnek, de remélem összeraknak egy jó kis csapatot a MOL Ligára.
Az MJSZ honlapjára felkerült a Mol Liga előzetes programja. Eszerint a két újonc szeptember 11-én Budapestre utazik, a Brassó a Ferencváros, a Losonc pedig az Újpest vendége lesz. A másik két mérkőzésen a Bp. Stars Miskolcra, a Dab.Docler pedig Csíkszeredába látogat.A két erdélyi…..
kriga 2009.07.04 22:11:38
Főleg a szurkolótábor miatt Vasas néven szerepelne a jövőben a Budapest Stars jégkorongcsapata – adta hírül az MTI. A témát kedves olvasónk-szerzőnk, KCs említette először kommentjében, egy szurkolói fórumra hivatkozva. Úgy néz ki, a tervek komolyak, Szabó István, a Bp.…..
kriga 2009.06.17 16:18:50
@1116001: Nekem is a vizilabda csapat ugrott be. Ha annyian fognak hokira járni, mint a pólóra, akkor máris megduplázzák a nézőszámot. 500 -> 1000. Az szép szám lenne.

Vasas focimeccsen is néha összejönnek 3-4 ezren, de jellemzően inkább 1000-1500.
A nemzetközi fórumokon a szisztémákat jól ismerő hozzáértők kiszámították, 2010-ben milyen csoportok lesznek a divízió 1-es és a divízió 2-es világbajnokságokon. Már most tudható, kik lennének Magyarország ellenfelei, ha kiesnénk Svájcban. Ha lehet hinni a fórumozóknak…..
A másodosztályú bajnokság mindent eldöntő ötödik mérkőzésén zsúfolt ház előtt 6-2-re verte a Debreceni HK a Dab.Docler-Jégtörőket. A hazaiak 40 feletti játékosai ellen a vendégek tizenévesei nem bizonyultak hatékonynak. A DHK visszavágott. A dunaújvárosiak két…..
kriga 2009.03.24 21:44:51
@Tillasz: csak hogy kötözködjek: azt azért nem olyan sokszor írják le, hogy nyert a Ferencváros. ;)
Joggal ért bennünket olvasói kritika amiatt, hogy elhanyagoljuk az alsóházat, igyekszünk jóvátenni hibánkat. Annál inkább, hogy vasárnap este az ötödik hely szempontjából fontos mérkőzést játszott a Miskolc és az FTC, nem kevesebb, mint 1200 néző előtt. A miskolci csarnokba…..
kriga 2009.03.16 15:24:33
@Tillasz: icehockey.hu: 1194. Nemzeti Sport: 1000. Fradihoki.hu: 400.

Én az első kettő közül hinném el valamelyiket. A január végi Fradi-verésen a saját szememmel láttam, hogy közel telt ház van, minden hírforrás 1000 nézőt írt, a Fradihoki 500-at.
kriga 2009.03.16 15:25:57
@Tillasz: ja, bocs, nem a NS írt 1000-et, hanem a Macik honlapja. A NS az 5-7. helyért zajló helyosztókról csak az eredményt közli.
Véget értek az alapszakaszok Európa topbajnokságaiban. A nemzetközi szövetség honlapja érdekes írást közölt, amely szerint a svájci alapszakaszelső SC Bern meccseit látogatták a legtöbben ebben a szezonban. A kontinensen először érte el egy klub a több mint 16 ezres…..
kriga 2009.03.16 15:15:50
@Veermetal: Az EBEL átlaga 2817.
Pénteken az EBEL-csapatok vezetői találkozóján költségcsökkentési csomag megalkotásáról döntöttek az érdekeltek. "Az egyesületek költségvetésének mérséklése az elsődleges célunk" – mondta Nedwed ligaelnök, de konkrétumokkal nem szolgált, vélhetően azért…..
Ha a jövőben a folytatás mellett döntünk, érdemes megvizsgálni további országok bevonását a ligába – nyilatkozta blogunknak Ferencz I. Szabolcs, a Mol kommunikációs igazgatója. A liganévadó még nem fejezte be az első szezon értékelését. Kisinterjú. –…..
kriga 2009.03.12 18:34:44
@ferences: Követem a szlovén bajnokságot, a Medvescsak jelenlegi erejét nagyjából a HC-Sport Club-Újpest szintjére teszem. Utcahosszal nyerték az alapszakaszt, nem nagyon volt ellenfelük. Most a rájátszásban meg Ljubljanában verték kis szerencsével a gyengített Olimpiját, így 1:0-ra vezetnek a párharcban. A MOL Liga tuti jól járna velük, de úgy vélem, hogy ők nagyon elégedettek azzal, ahol most vannak. Kevés utazással elég jó csapatokkal mérhetik össze az erejüket. Igazából szerintem abból a bajnokságból senkit sem tudnánk "átcsábítani", mert elvannak egymással, hasonlóan sikeresnek ítélik a horvát-szlovén ligát, mint mi a MOL-t.

A lengyeleket nagyjából hasonlónak gondolom, bár az ő bajnokságukat nem követem annyira. De nem hiszem, hogy lenne ott egy vagy két "rebellis" csapat, aki otthagyná a saját bajnokságukat, hogy többet utazzanak azért, hogy nagyjából ugyanolyan szintű ellenfelekkel mérkőzzenek.

A szerbek viszont jó kérdés. A Partizan erősségben szerintem valahol a 6-9. hely között lenne, mondjuk kb. a Gyergyóval, Fradival, vagy a tavaszi Miskolccal lehetnek egy szinten. Ami viszont gond, hogy ahogy hallom, a szerb bajnokságban elég gyakoriak a balhék, pályáról levonulások, bedobálás miatti félbeszakítások. Lehet, hogy ez pont nem hiányozna. Bár a Steauától is ezt vártuk előzetesen, aztán csak nem lett semmi belőle. Viszont az, hogy a két újvidéki csapatot gyúrjuk egybe, szerintem komolytalan. Ez kb. olyan, mintha Szlovákiából valaki azt mondaná, hogy csináljunk egy Újpest-Stars közös csapatot azért, hogy aztán elindulhassanak a szlovák bajnokságban. Az egyik újvidéki banda ráadásul épp megszűnőben van, nem lenne pénzük meg csapatuk se az utazgatásra, a másik Újvidék, meg a Zvezda viszont akár szóba is jöhet.
Ettől a pillanattól kezdve nem lehet kommentálni az OB I.-rájátszásról szóló híreinket. Kissé szomorúak vagyunk, hogy ilyet kellett lépnünk, de elfogytak moderátori kapacitásaink, találomra kivagdosni embereket meg mégsem elegáns. Szóval, aki továbbra is őrjöngeni,…..
kriga 2009.03.10 09:26:17
@Video Tóni: a szlovénoknál tudtommal most azért megy a hőzöngés, mert a nagy Olimpija otthon kikapott a szlovén bajnokság elődöntőjében az otthoni alapszakasz nyertesétől, a Medvescsaktől 1:0-ra. Semmi nem jött nekik össze azon a meccsen.
Eddig is örömmel adtunk lehetőséget azoknak a kedves olvasóinknak, akik érdekes cikkel, statisztikával leptek meg bennünket. Kriga törzshozzászólónk a Mol Liga nézőszámait elemezte alaposan, sok szempont szerint. Következtetéseit fogadják szeretettel. Kezdjük a lényeggel. A…..
kriga 2009.02.27 12:28:41
@freddyD: Igen, a Stars ellen egyszer írtak 800-at (hivatalos: 723), a Fradi ellen viszont 900-at (hivatalos: 873).

Az utánuk következő legnagyobb újpesti nézőszámok:

FTC elleni másik meccsen 686,
Progym ellen 639,
DAB ellen 618,
a többi 500 alatti.
kriga 2009.02.27 16:06:36
@gabute: Köszi az infókat. Legközelebb ez is figyelembe lesz véve.
Közeledik a bajnokság vége, körvonalazódnak az idei kiírás tapasztalatai, látszanak az előnyök és a problémák. Mi is készülünk egy átfogó értékeléssel, javaslataink is lesznek, de kedves olvasónk, Liladínó megelőzött minket. Átgondolt, érvekkel alátámasztott, konkrét…..
A magyarországi hokirajongók lemaradnak a Mol Liga-döntő első két mérkőzéséről. A HC és az SC Csíkszereda január 31-én és február 1-jén kezd, de ezeket a csatákat csak a romániai Sportklub Tv közvetíti. Hesz Máté magyarországi főszerkesztő azt mondta, nem fértek bele a…..
Hétfőn edzés közben súlyos szemsérülést szenvedett a Dab.Docler csapatkapitánya. Szilassy Zoltánt a budapesti szemklinikára szállították, a műtét utáni hetet ott tölti. Telefonon értük el. Jelezte, éppen csöpögtetik szervezetébe az infúziót, úgyhogy…..
A híres pihenés 24 óráig sem tartott. Ennyi is elég volt ahhoz, hogy a fontos dolgokat tisztábban lássuk. Hogy lássuk, mi fontos, mi nem. A pauzát nem azért iktattuk be, hogy szimpátiatüntetést provokáljunk, de jólesett, amit kaptunk. Mindig jólesik. Volt sok hasznos tanács is, a…..
kriga 2009.01.15 07:41:59
Az elmúlt két napban kissé elfáradtunk. Nem a cikkek írása és szerkesztése amortizált le bennünket. Hanem az, hogy csúnyán elromlott itten a hangulat. Olvasóink egymásnak estek és ránk támadtak. Az elmúlt 48 órában egyebet sem tettünk, csak kommenteket olvastunk, válaszoltunk,…..
Bukarestben a rájátszás a tét, Csíkszeredában a pályaelőny a rájátszásban, Fehérváron alsóházi rangadót játszanak, Miskolcon hokiünnepre készülnek. A Mol Liga megy tovább.A legélesebb küzdelemre Bukarestben van kilátás, ahol a Steaua és a Dab.Docler csap össze délután…..
kriga 2009.01.11 21:08:56
@kerusz: az összes rendelkezésre álló forrást gyűjtöm, a sportnapilapból is, a klubok honlapjáról is, és mindig összevetem őket. De a statisztikába a jegyzőkönyvekből vettem az adatokat, mert elvégre mégis az a hivatalos... Csak pl. a Steaua nézőszámait nem írja a Sport. Néha, elég rendszertelenül az Fcsteaua.ro közöl egy 5 soros cikket egy hokimeccsről, néha nézőszámot is írnak, azokat is ki szoktam gyűjteni

Felsh! Ha adsz egy elérhetőséget, hétfőn el tudom küldeni, addigra frissíteni is tudom. Szerintem téged a "kereszttabella" érdekelne a legjobban, de a többit is elküldöm szívesen, egy darab excel-file az egész.
kriga 2009.01.11 21:27:49
@felsh: Ja, most látom, hogy a legnagyobbat nézőszámot kérdezted:
1. SC 2500 (Steaua ellen okt. 31-én)
2. HC 2100 (SC ellen kétszer is - okt. 14 és nov. 2)
3. Miskolc 1300 (Fradi ellen, ma)
4. Progym 1200 (kétszer, UTE ellen okt. 26-án ésHC ellen okt. 31-én)
5. DAB 1000 (kétszer, SC ellen, nov. 18-án és UTE ellen dec. 30-án)
6. Steaua 1000 (a statisztika szerint kétszer, HC ellen okt. 10-én és UTE ellen dec 5-én)
7. UTE 873 (Fradi ellen jan. 2-én)
8. Fradi 600 (UTE ellen nov. 21-én)
9. Alba Volán 600 (SC ellen szept. 19-én)
10. Stars 550 (háromszor, Fradi ellen mindkétszer és az UTE ellen egyszer)
kriga 2009.01.11 21:29:28
Három hónapja nem kaptak fizetést a Steaua Bucuresti játékosai, tudta meg blogunk Alekszandr Kulikov vezetőedzőtől. A szakembert arról kérdeztük, milyennek látja csapata playoffesélyeit, nem sokkal a Mol Liga-alapszakasz vége előtt. Kiderült, hogy nagyon szerényeknek: Bukarestben…..
kriga 2009.01.05 15:40:38
@D. Gromov: Köszönöm a választ. Ez esetben viszont azt kell feltételezni, hogy a hátralévő meccseken ugyanannyi pontot gyűjt a két csapat. Azért kíváncsi lennék, hogy mit tippelsz a Stars-Sport Club, vagy a HC-DAB meccsre. ;)
kriga 2009.01.05 19:28:46
@Bobo91: hadd hozzak egy focis példát. A Fradi már harmadik éve tengődik a másodosztályban. Az Újpest-szurkolók túlnyomó többsége azt írja az ilyen-olyan fórumokon, hogy a Fradi nélkül nem az igazi a bajnokság, hiányoznak már az igazi "mocskolódós" rangadók. Kit fogtok utálni, ha nem lesz Steaua? Jó, mostanában kezd "alakulni" a SC-HC rivalizálás, de azért jó lenne, ha megmaradna ez a nagy hagyományokkal rendelkező romániai csúcsrangadó, és nem süllyedne le egy 10:1-es túrává a bukaresti, nem?
Alig egy éve alakult csapat játszott a Steaua Bucurestivel a román kupa döntőjében, és az 50. percig esélye volt a kupagyőzelemre. Az idáig vezető úton először az SC, majd a HC Csíkszeredát ütötték el. Miklós Ervinnel, a Sport Club Municipal Fenestela 68 Brasov…..