Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viator78

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1898. Bécs. Sisi (vagy Sissy), azaz Wittelsbach Erzsébet  osztrák császárné (és nem mellesleg magyar és cseh királyné) temetési menete Bécsben. Luigi Lucheni olasz anarchista szúrta le Genfben..
viator78 2019.12.02 07:58:44
@¿Qué tapas hay?: sőt, talán inkább orosz, nem? azok a tányérsapkák nagyon idegenek az OM hadseregtől, de a korabeli német gyalogsági viseletnek sem voltak részei.
Amint azt törzsolvasóink már tapasztalhatták, mai posztunk szerzője egyszerűen imád listákat készíteni, amikkel aztán pofátlan módon provokálja olvasóit, vitára ösztönözve őket. A hadvezérekről, szárazföldi csatákról és fegyverekről szóló posztok után úgy gondolta, hogy milyen jó ötlet lenne…..
viator78 2019.07.14 22:45:41
@tiboru: Ok, az index címlapjáról jöttem, de nem vagyok teljesen zöldfölű errefelé. két dolog:
1. én osztom Keegan nézetét arról, hogy a hadsereg az nem azonos egy ország vagy egy nép fegyveres ereivel, felfegyverkezett népével stb. ilyen értelemben szerintem pl. a rómaiaknak van hadserege, a vikingeknek pedig nincs - hajlok arra, hogy precízebb összehasonlítást csak a "valódi" hadseregek exkluzívabb körére lehet tenni (ellenkező esetben könnyen be lehet csúszni egy ilyen ki-a-legádázabb-harcos dogmatikába.
2. Szerintem a legjobb hadsereg az az, amely egy ország politikájából származó célkitűzéseket olyan módon ülteti át hadászattá, majd ehhez olyan harcászatot rendel, amely alkalmas ezen célok elérésére ésszerű kockázat és az erőforrások takarékos felhasználása mellett.

a fentiek miatt pl. én azokat a hadseregeket, amelyek csillagászati emberélet árán érnek el célokat (ld. pl orosz), nem igazán tartom sokra. és ebben az olvasatban számomra nagyonis kiemlekdnek az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok fegyveres erői.
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..