Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rodolfó2

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a Momentum "nagyot alakított" az Echóból való két mondat után kivonulásával, előhozakodnék az ellenzéki oldalon vélhetően népszerűtlen álláspontommal, miszerint nekem egyáltalán nem tetszett ez a performansz. No, nem azért, mert szeretném az Echo Tv-t, egyetértenék borzasztó…..
Rodolfó2 2019.01.09 19:21:48
Teljesen egyetértek azzal, hogy stúdióból kimenni adás közben igen buta cselekedet, még akkor is, ha úgy érzi az illető, hogy szemétkedik vele a riporter.
Ezelőtt kb. 10-12 évvel, amikor a teljesen "elfogulatlan" közmédiának volt az Este című műsora, 2 igen csinos, és cseppet sem elfogult műsorvezetővel (Mészáros Antónia, Krizsó Szilvia), akkor kormánypárti és ellenzéki politikusok voltak a vendégek. A kormánypártiak csupa olyan kérdést kaptak, hogy öröm volt válaszolni rájuk, az ellenzékiek (FIDESZ), csupa olyat, hogy vért kellett izzadni, ha valahogy nem rosszul akartak kijönni belőle. Amikor már látszott, hogy ez sikerülni fog, akkor a műsorvezetők egyszerűen belevágtak a szavukba, és beléjük fojtották a szót, majd jött a következő hasonló kérdés, és ez így ment folyamatosan. (Érdekes módon akkor ez nem tűnt fel senkinek (pl. Index), vagy, ha feltűnt, ezt teljesen normálisnak vélték, mert senki nem tette szóvá.
Az ellenzéki politikusok ennek ellenére mindig újra elmentek a műsorokba, és próbálták elmondani az érveiket bizonyos dolgok mellett, illetve más dolgok ellen. És ezt csinálták igen hosszú ideig, lehet, hogy valamit el is értek vele.
Na ez lenne a dolga annak, aki elmegy bármelyik tévébe, nem az, hogy hisztérikusan kirohan, ha neki nem tetsző kérdést kap.
Szóval van még mit tanulnia Momentumnak. A memóriájukat is fejleszthetik, mert aki 5 pontot (ami állítólag igen fontos az ellenzéknek) sem tud megjegyezni, az akkor mire képes? Nehogy már vezető politikus akarjon lenni, mert az egy tragédia lesz az országnak.
Semmi csoda nincs az ellenzék feléledésében: nincs hová hátrálniuk. A Fidesz mostanra egyszerűen levegőnek néz mindenkit magán kívül. Az ellenzéket is, a választókat is. ..
Rodolfó2 2019.01.03 19:39:35
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ha jól vettem ki, Paraszthajszál kérdése nem az volt, hogy mi nem a program, hanem az, hogy mi a program. Erre nem jött válasz.
Rodolfó2 2019.01.03 20:08:37
@Hamihami: Ebben van igazság, bár emlékeim szerint azért annyit mondott a FIDESZ, hogy folytatja azt, amit addig csinált. Valószínűleg abban szerencséjük volt, hogy 2010-ben egy mélyponton kapták meg a hatalmat, ahonnan csak felfelé volt út. Ezt kihasználták, és bár valóban csináltak tisztességtelen dolgokat, úgy tűnik, hogy elég sok embernek ez elég volt ahhoz, hogy rájuk szavazzon. Most is sok mindennel trükköznek (pl. ápolók fizetésemelése, amivel elvesztik a pótlékot, és bár a bruttó fizetés papíron szépen nő, a nettó nem változik gyakorlatilag, ugyanez volt az adójóváírás kivezetésével is, a családi adókedvezménnyel is, ami legalább 3 jövedelmet csökkentő intézkedést volt hivatott kompenzálni egyszerre).
Mindamellett úgy gondolom, hogy az 5 pont nagyon kevés programnak.
Majd az idő megmutatja, hogy mire lesz elég.
Tekintve, hogy mennyi közpénzt költ a magyar kormány futballra, nem csoda, hogy a köztévé azt hiszi: a magyar futball a világ közepe. A Ferencváros ugyanis 1,5 hónapon belül másodszor készül megnyerni a vb-t! Először július elején, a vb hajrájában szembesülhettünk azzal, hogy Magyarország nemcsak…..
Rodolfó2 2018.08.26 20:18:22
@dv79:
Nem csak a sportrovat, de valóban ott vannak a legnagyobb szakemberek, akik egy ötsoros cikkben képesek 3 olyan helyesírási és fogalmazási hibát elkövetni, hogy az ember haja az égnek áll, és csak azon töri a fejét, hogy ilyenek hogy mernek egy országos portálra írni, és hogy vajon ennyire nem tudnak magyarul, és ha nem, akkor miért nem kapcsolják be a helyesírás ellenőrzést? Bár ha valaki az ahol-t úgy írja le, hogy a hol. ott a helyesírás ellenőrző nem segít, mert az csak egy szerencsétlen szoftver, ami a szövegkörnyezetet nem tudja nézni, és így jónak veszi. Ehhez kellene tudni magyarul, ami az Index szerkesztőségének nem igen megy.
Nem olyan rossz a helyzet, mint azt néhány helyen sugallják-Hajnal Gabriella Klik vezető. Nos, hadd kezdjem azzal a cikkemet, hogy de, olyan rossz a helyzet kedves Gabriella. Ez a kijelentés volt a reakció az országos tanárhiányra, amely olyan szintekig süllyedt, hogy nem is kell értened az adott…..
Rodolfó2 2018.08.11 10:38:42
@midnightcoder2:
Szerintem tökéletes jellemzése volt a mai állapotoknak. Feleségem iskolában dolgozik, minden nap kesereg az iskolai helyzeten. Az elmondottak alapján én a következő 4 problémát látom, ebben a sorrendben:
1. bunkó, és egyre butább kölkök, akikkel semmit sem lehet kezdeni, nem hajlandók tanulni
2. ezek idióta szülei, akik a gyerekkel semmit nem törődnek, de bármit csinál a gyerek kiállnak mellette, sokszor vérlázító módon, a tanárt fenyegetve, megalázva, az előzmények ismerete nélkül
3. motiválatlan pedagógusok, ami sokszor azt jelenti, hogy semmit nem tesznek bele, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék, igen gyakran szabotálják a munkát, mert ennek semmi következménye nincsen
4. pénzhiány az oktatásban

Az első 2 ponthoz az államnak semmi köze, a harmadikat talán a több pénzzel (4. pont) lehetne javítani, de nem biztos, mert ma is az megy tanárnak döntő részben (mint 45 éve, az én érettségim időpontjában), aki bármi áron akar egy diplomát, tehát finoman fogalmazva sem a legjobbak, azonkívül amit mások már említettek előbb, az hogy van valakinek tárgyi tudása, az nem jelenti azt, hogy jó tanár is. Talán a tanári szakokon a 2 felvételi tárgy mellé be kellene iktatni valamilyen alkalmassági tesztet is, ami adott esetben felülírná a felvételi eredményt, és akár megfelelő eredmény esetén sem lehetne tanár valaki.

De úgy gondolom, hogy a probléma nagyon komplex, megoldani nem nagyon lehet, de már a helyzet javítása is nagy eredmény lenne.

Az első 2 pont lenne szerintem a kulcs, de ebben sajnos nem hogy javítási lehetőséget nem látok, hanem a helyzet egyre romlik, matematikai kifejezéssel: a szint szigorúan monoton csökken.
A politika az élet minden területére hatással van, így a labdarúgásra is. Számtalan példa van az egész világon arra, hogy egy-egy mérkőzés vagy derbi sokkal többről szól, mint egyszerűen a sportról és a játék szeretetéről. Egyes összecsapások mély politikai vetülettel és háttérrel is rendelkeznek,…..