Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borzi Bobó

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
Borzi Bobó 2022.04.28 14:27:30
@bordon: Mikor Tőkés László telesírta a magyar médiát a panaszaival, én kész tényként vettem, hogy odakint borzalmas lehet magyarnak lenni. Csak aztán később összebarátkoztam több magyarral is aki Romániából települt át Magyarországra, és nagyjából egybehangzóan állították, hogy a helyzet közel sem olyan rossz, mint az a magyar médiából lejön. Hülyék vannak mindkét oldalon, lehet rájuk mutogatni. Az ukrán helyzetben nem vagyok biztos, de nem áll messze a magyar kormánytól a sírás és jajgatás.
Az ukrán korrupción meg nem tudom mit szörnyülködsz, a magyar kormány az egyik legkorruptabb az egész EU-ban, és a magyar választók még csak fel sem háborodnak rajta.
Az ötvenes úr előszeretettel tagadja az éveket, de a szervezete sajnos mindig érzékelteti vele a valóságot. Mivel a pasi amolyan „majd én megoldom”-típus Posztolónk attól félti, hogy az öngyógyításnak a spam-ek által kínált módját fogja választani, veszélyeztetve egészségét a kétes eredetű, olcsóbb…..
...37 éves pasi, intelligens és tanult, anyagilag is rendben van, jól öltözött, ápolt, korrekt, férfias, humoros, de Posztolónk minden jelzése ellenére is képtelen lépni. Ma megtudhatod, milyen az, amikor a pasik már zavarba ejtően úriemberek.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
„Nekem ez ugyanolyan súlyos, mint amikor egy pasi vallja be egy nőnek, hogy korábban sűrűn járt fizetős lányoknál. ” - A nő talán azt remélte, ettől jobban begerjed majd a lovag, ám az ellenkezőjét érte el vele.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Minden idők egyik legismertebb megoldatlan bűntényének áldozata volt Fekete Dália, akit a korabeli sajtó feltörekvő hollywoodi színésznőként jellemzett...
Borzi Bobó 2021.12.30 19:08:11
Borzi Bobó 2021.12.30 21:11:54
@lutria: gondolom módosították kicsit, hogy ne legyen annyira horror a címoldalon
1931. március 12-én délelőtt rövid telefonjelentést kaptak a hírlapok a szolnoki rendőrségtől, miszerint a Hatvanból Szolnokra tartó helyivonat egyik fülkéjében találtak egy elhagyott koffert, melynek felbontásakor meztelen női holtest került elő. Ez a járat a hajnali órákban közlekedett kizárólag…..
Filmbook Nincs idő meghalni 2021.10.01 20:12:25
Régen volt egy mondás a Bond rajongók körében: “Nincs Bond film erények nélkül.” Aztán elkészült a Spectre. A Nincs idő meghalni pedig minden idők legrosszabb 007-es kalandjának az egyenesági folytatása. Amiben a főszereplő nem akart játszani. Ahonnan lelépett az eredeti rendező, az egyébként…..
Íme hét érdekesség, amit nem tudtál a legmagyarabb jugoszláv egyfejűről, Süsüről. Kép forrása: Wikipedia..
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Ááááá, hogy lehetett ezt ennyire félrefordítani? – szisszen fel időről-időre számos filmrajongó, majd megfogadja, hogy ha csak lehet, innentől kezdve csakis eredeti nyelven nézi a filmeket, sorozatokat. De vajon megalapozott-e a filmfordítók folyamatos pocskondiázása? És mi a helyzet a többi,…..
Borzi Bobó 2021.05.24 22:26:23
@eneklofordíto:
A kulturális utalásokat a legnehezebb megérteni ugyanis ez nem teljesen fordítási probléma, hanem egyszerűen nem ott élünk, ezért nem igen tudhatjuk. Én monjuk kifejezetten élvezem az ilyen típusú kihívásokat, de magyarul azért sokkal jobban értenék mindent. A legnehezebbek minden közül a rap szövegek, mikor nem értek valamit (elég gyakori) akkor utánanézek a magyarázatnak, ami sokszor annyira nyakatekert, gyakran hasonló hangzású szavakból összerakott utalások olyan dolgokra, amikről aligha tudhattam, hogy azon is csodálkozom hogy még az anyanyelvűek közül egyáltalán érti valaki. Pedig ők gyakran tényleg értik. Erre rengeteg példát tudnék mondani, de nem akarok fárasztani itt ezekkel senkit.
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
Borzi Bobó 2021.05.05 20:07:05
Az érvelésed véleményem szerint teljesen hibás. Ugyanis olyan dolgokat öltöztetsz vallási köntösbe, amiknek az égvilágon semmi köze nincs a valláshoz. Valamiben fanatikusan hinni, még nem jelent vallásosságot, bár kétségtelenül felállítható közöttük párhuzam.
Mi is a vallás? A vallás egy kétségbevonhatatlan meggyőződés, hogy valami láthatatlan erő irányítja az életünket, a világot.
Amiket itt felsoroltál és amik ellen kikeltél egyáltalán nem vallási eredetűek, teljesen más dimenzióban mozognak. Ugyanis a vallás lényege a kötelező és kritikátlan elfogadása a nyilvánvalóan irracionálisnak, például az előbb említett édenkert története, isten hogyan teremtette meg a világot, stb. Maga a kommunista ideológia viszont távolról sem ezen az alapon született, az alkotók egyszerűen jobbá akarták tenni a világot, és ehhez kényszert és erőszakot használtak. Bár számos ponton tévedtek - például, hogy a politikai versengés kiiktatása nem vezet majd önkényhez, a piaci versengés kiiktatása elhozza a jólétet - a gondolatmenetük bármennyire is hibás volt, mégis tudományos logikát követett. Persze a vallási tanoknál is történtek próbálkozások egy áltudományos mázt ráhúzni a totális faszságra (pl. kreacionizmus), de ott a cél a totál bolondoknál az egy fokkal kevésbé bolondok megvezetése volt. És ugyanez igaz a mostanában divatos lépten nyomon rasszizmust kiáltókra és társaikra: jobbá akarják tenni a világot, és meggyőződésük, hogy igazuk van.
Amiket felsoroltál valóban súlyosan túl vannak tolva, kölönösen a rasszizmus témaköre, valóban elfogadhatatlan és nevetséges, hogy a leszármazottak folyton hamut szórjanak a fejükre olyan tettekért amit felmenőik követtek el egy teljesen más kulturális és társadalmi közegben. De ez még nem jelenti azt, hogy maga a rasszizmus ne létezne, vagy idegen lenne mondjuk az amerikai igazságszolgáltatástól, statisztikailag kimutatható, hogy a feketék súlyosabb büntetést kapnak ugyanazért a cselekményért mint a fehérek. Ezen nyilván változtatni kell, a probléma, hogy a rasszizmus, szexizmus, homofóbia, stb. mértékét jelentősen eltúlozzák és a vitát ezekben a kérdésekben lehetetlenné teszik az erőszakosságukkal.
Mi közük van ezeknek a vallásossághoz? Semmi. A vallásnak minden részlete irracionális, az általad felsoroltaknál viszont maga cél nem, viszont a cél elérésére használt eszközök túlzóak és gyakran etikátlanok. A mozgató rugó nem a vak hit, hanem a meggyőződés, hogy jobbá fogják tenni a világot.
Két hónapos kényszerpihenőt követően az Autoworld olyan tárlattal tért vissza, ami után mindenki keresni fogja az álkapcsát a padlón. Senna GTR, Clarksonék „szentháromsága” (Porsche 918, LeFerrari és McLaren P1), és pár olyan kisszériás ritkaság, amiről sokan nem is hallottak… És ez csak a ráadás az…..
Kongói Szabadállam 1890-1908 Ez a Rejtő Jenőt idéző cím nem kattintásvadász. A Kongói Szabadállam 1890-re, II. Lipót belga király mesterkedései eredményeképpen jött létre, aki olyan ügyesen játszotta ki a versengó nagyhatalmakat (Franciaországot, Nagy-Britanniát, Németországot és Portugáliát)…..
Amikor valaki több évtizednyi külföldi élet után látogat haza Magyarországra, érik meglepetések, még akkor is, ha ezt viszonylag rendszeresen teszi. Így járt ezzel Steve is, aki közel 50 éve él Kanadában (egy korábbi posztját itt olvashatjátok). Alighanem a kultúrsokk kifejezés a legjobb arra, ami…..
Donald Trump gyakori média-megjelenései, nagyon vegyesen megítélt döntései és vitatható bel- illetve külpolitikája ráirányítják a figyelmet az eddigi amerikai elnökök értékelésére is. Trump rövidlátó, sőt korlátoltan ostoba klimapolitikája (melynek "megkoronázása" volt 2017-ben az USA kiléptetése a…..
Borzi Bobó 2019.06.26 23:25:17
@josE89:
Fogadtam volna rá, hogy néhány sorban nem lehet elsütni ennyi idiótaságot. Te nyertél. Gratulálok!
Furcsa visszagondolni, de annak idején ez a sorozat még nem egy mainstream CGI móka volt, ahol minden egyes rész után lehetett menni fröcsögni az üzenőfalakra. Már akkor tömegeket mozgatott meg, de akkor még a mesteri történetszövés, a sokkoló fordulatok, a rengeteg erőszak és a…..
E rovat egyik olvasója kajánul kérdi, miként vélekedem a Párbeszéd-politikus furcsa kalandjáról. Azt is hozzáfűzte, hogy ha már írtam Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes csüggesztő megnyilvánulásáról, akkor Karácsony Gergely esetében kíváncsi arra, vállalom-e az ellenzéki politikusok totális…..