Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dudás Rita

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Szólíts a neveden című filmdráma olyan szép, mintha egy mozgó fényképalbum lenne. A gyönyörű olasz táj adott, a hitelesen eljátszott karakterek is pipálható része a filmnek. De miért jelölték négy Oscar (legjobb adaptált forgatókönyv, férfi színész, film és eredeti filmdal) és három Golden Globe…..
Tudod, hogy mit jelent a pánik? A pánik kétségbeesett rémület, amiben a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. Ilyenkor nem tartjuk be a viselkedési normákat, és az egyéni viselkedés sokszor függ mások viselkedésétől (köszönjük Wikipédia, ennél jobban most nem kell kifejteni)...
A Hygge könyvben az áll, hogy vélhetően azért a dánok a legboldogabbak Európában, mert ők találkoznak legtöbbet a barátaikkal, családtagjaikkal. Ők a legnyugodtabbak, legbékésebbek, érzik a hyggét. A hygge a hangulatról és az élményekről szól, hogy olyan világban legyünk, ahol elengedhetjük…..
Tegye fel a kezét, aki nem csinált még olyat, hogy egy-egy párkapcsolati problémán ne gondolkozott volna éjszakákon át, akár hajnalig is. Aki most ilyen hangulatban van, ajánlunk a gyötrődéshez zenét is, nemrég megjelent Mark Ronson Late night feelings című albuma...
Nekem nincs kedvencem Beatles tagom. Együtt szeretem őket. Pár hónapja ismét elkezdtem hallgatni a lemezeiket, és azt vettem észre, hogy a kevésbé ismert dalok sokkal jobban tetszenek mostanság. Rákerestem ezekre a dalokra, mindegyiket George Harrison énekli vagy írta. A napokban végeztem egy…..
Mindig is nagyon szerettem Lily Allent. Tinédzserként imádtam, hogy a csinos ruháihoz edzőcipőt hordott. Egyetemistaként már jobban odafigyeltem a szövegeire, és viccesnek találtam a dalait (Never gonna happen). Most, sokat gondolva a diákévekre, tényleg igaz, hogy nincs mit szégyellni. Így kapóra…..
A tegnapi időjárást egy fesztiválozó sem érdemelte meg, viszont a kárpótlásról tökéletesen gondoskodott az Arctic Monkeys. Meghallhatta az időjárás Csiszár Virág gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a Sziget fesztivált a Glastonburyhez hasonlítják. A kellemes nyári délután pillanatok alatt…..
Nem tudom, hogy ki hogy érezte magát a koncerten, de nekem az egyik legjobb koncertélmény volt Lana del Rey a Szigeten.  (Kép: Sziget Fesztivál/ Csudai Sándor)..
Valami lehet Bristolban. Elképesztő dalok együttesek indultak innen mint például a Portishead, Morcheeba, Kosheen vagy a 30 éves Massive Attack. Tegnap tovább kattogtam ezen, amikor először voltam utóbbi budapesti koncertjén...
Most vasárnap maga Lenny Kravitz lépett fel a Sportarénában. Az élő szexszimbólum már 54 éves, de ez a koncerten aligha lehetett észrevenni. Most komolyan, játszi könnyedséggel töltötte meg a helyet! Számomra sem volt kétséges, hogy egy ilyen szupermenő rocklasszis koncertjére elmenjek-e.  A…..
Alapvetően azt a zenét szeretem, amelyben sok hangszer szólal meg, és szép vagy érdekes szóképek vannak a dalszövegben - zenei stílustól függetlenül. Az érdeklődésemet különösen fel lehet kelteni egy olyan előadó iránt, aki maga írja a szövegeit, több hangszeren játszik és van stílusa...