Regisztráció Blogot indítok
Adatok
teuer

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       A nép nem járt egyetemre. A nép érettségije is kétesélyes, leginkább szakmunkásképzőbe járt. A nép nem te vagy, ezt kellene végre megértened.      A népet nem érdekli a CEU. A nép nem is tudja, mi az a CEU. A Sorost érti, mert a Soros egyszerű.  A nép kicsit antiszemita. Nem nagyon szereti…..
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
Kevés jobb dolog van annál, amikor az ember megtalálja az életében azt, amit keres – legyen az egy hely, ember, környezet. DaniIndonéz megtalálta, ezért a boldogság. A szomorúságot más okozza...
teuer 2020.07.30 19:54:26
Hi!Mikor a kilencvenes évek elején elkezdték kirugdosni a bányászokat, a kohászokat, a 45 év felettieket, megszüntek a Tsz-ek, óriási volt a munkanélküliség.
Az újságokban empatikus cikkek születtek, hogy ez a piacgazdaság,nincs ingyenebéd, különben is a bányászok képezzék át magukat informatikussá, a kohászok lehetnek Amway ügynökök, a többiek elmehetnek vállalkozónak.
Azóta én is hasonló empátiával figyelem az újságíró társadalom sorsát.
Arra is emlékszem, milyen nagy örömmel figyelték balos újságíróitok a Horn kormány idején, a Pest megyei hírlap és a magyar nemzet gazdasági ellehetetlenülését. Végül a két jobboldali lapot összevonták, és megmenekültek a Horn kormány segítségével.
Aztán ott van még a gyurcsányi időszak, mikor a klub rádió, népszabadság és a többi balos sajtótermék úszott az állami reklámbevételben. Hogy hangoztatta jó Bolgár úr akkor, ez a kapitalizmus kérem, a jó sajtótermékek prosperálnak, amelyek nem szolgálják ki a hírfogyasztót, tönkremennek.
Azóta is szívesen hallgatom a klub rádiót. Hasonló örömet okoz, mint az egykori előre címü újság, melyet Caușescu romániájában adtak ki magyar nyelven.A felszab téren vettem a havejaimmal, napokig röhögtünk rajta.
A munka nélkül maradt újságíróknak, legyenek azok bármilyen beállitotságúak, meleg szívvel ajánlom a kereskedelmet és az Építőipart. Nem tudom, hogy eddig mennyit kerestek, sőt nem is nagyon érdekel, de ezekben az ágazatokban dolgozva biztosan el tudják tartani magukat és a tisztelt családtagjaikat.
      Bevallom, nem figyeltem oda Orbán Viktor végtelenül fontos évértékelőjére. Hallom, hogy beszélt a klímasemlegességről, amiről Mária asszony azt mondta kínosan röhögcsélve Herr Bayernek, hogy nem érti. Szerintem most meg fogja érteni, különben Jones gazda nem lesz happy.    A lényeg az, hogy…..
teuer 2020.02.19 12:19:07
A tegnapi bejegyzést szokatlan megértéssel fogadták a hozzászólók. Arról tűnődtem, vajon miért nincs nyelvvizsgájuk a szegényebb néprétegekből való diákoknak. A kommentelők kulturált módon értelmezték egy médiatanár töprengését, akinek a tanítványai közül körülbelül minden harmadik nem vehette át a…..
teuer 2019.04.28 21:09:45
@bölcsbagoly: hát nekem úgy tünik, mások hamarabb elérik a nyelvvizsgát, mint én. Ha valamely szabályt megtanulom, hónapok múlva épül be a mondatszerkesztésembe. Vannak témakörök, melyeket folyamatosan ismételnem kell, hogy megfelően rögzüljön. Újra és újra vissza kell lapoznom. A tanulásra fordított időm jelentős részét ez teszi ki.
Ha meg lesz a vizsgám felszögelem az ágyam fölé, hogy reggelente lássam, és eszembe jusson, ha ezt megcsinált, bármire képes vagyok
Amilyen nehezen ment a burkolat kiválasztása a fürdőbe és a konyha-étkezőbe, annyira könnyen ment a fuga méretének és színének megválasztása. Pedig ezt is tök fontosnak gondolom, rengeteget számít, hogy hogy néz ki és ez is hosszútávú döntés...
Elfogyott a munkáskéz! A dolgozók egy része elhúzta a csíkot nyugatra. Valamivel többen, mint félmillióan. Aki maradt, és mondjuk Békés megyében, esetleg Csongrád megyében él, azok közül sokan átjárnak melózni Romániába. Nem csak mezőgazdasági napszámosként, de gyári munkásnak is. Azt mondják, közel…..