Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoltán Király1133

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A frissen talált narancsnak(?) örülő Jérémyt a totálisan megzuhant Nóri taszítja vissza a kilátástalanság mocsarába. Előadja Gábor árulásának drámai történetét, aztán megjósolja, hogy a Holtak Szigetét lassan, de biztosan benépesítik majd a lehangolt, emberiségből kiábrándult ex-Agila-tagok.…..
Tendenciózus és demagóg sorozatindító poszt jelent meg a Mandiner blogon Magyarosítás - Kis szlovák Legendárium I. címmel, amely a szerzők szándéka szerint az úgynevezett szlovák legendákat vizsgálja meg és mutatja be a magyar olvasóközönségnek. A szerzők törekvése szép,…..
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
Zoltán Király1133 2018.08.03 14:15:18
Üdv!

Egy ideje nem jártam erre, de most nem kevés nosztalgiát érzek. A blog kb. már 10 napja létezett, amikor felfedeztem, gyorsan bepótoltam az addig elmulasztott részeket, majd alig vártam nap mint nap, hogy olvassam az újabb részt. Néha néha pár nappal lemaradtam. Élmény volt olvasni, és hogy most bele néztem pár írásba önkéntelenül előjöttek azok az érzések, helyek, amit annak idején a blog olvasása közben éreztem, vagy ahol éppen voltam. Például magam előtt láttam a washingtoni metrót. Közel egy évig éltem az amerikai fővárosban, és minden reggel a metrón olvastam a blogot. Létrejött egy Dvorszky határőr - Metrotrain asszociáció bennem.

De ettől fontosabb, hogy éreztem hasonlóságokat a blog írójával, mert én is voltam katona. Igaz nem határőr, hanem bokorugró nyúl. A két szervezet más volt, de az érzések mégis sokszor hasonlóak voltak, milyen sorkatonának lenni. Persze néha éreztem azt is, hogy piszok mázlista, bezzeg nekünk így meg úgy. Lehet ha én írtam volna meg ilyen blogban a seregben töltött időmet, akkor pedig Dvorszky határőr irigykedett volna egy két dologra. Szóval tanulságos és érdekes, lebilincselő olvasmány volt akkor pár éve.

Na és a blogolás. Minden elismerésrem! Akkor bele sem gondoltam mekkora meló ez. Nekem is volt egy blogom más témában - és 40 volt a megcélzott posztok száma kb másfél év alatt, tehát nem egy őrült tempó, de mégsem egyszerű. Engem nem követtek annyian, nem volt annyi hozzászólás, de ha egy beigért írás elmaradt vagy késett, akkor én is kaptam kritikát.

Szóval gratulálok! Óriási teljesítmény volt!
Jön az nyár, aki teheti, előbb-utóbb csomagokkal megpakolva fel- vagy bekászálódik valami járműre/-be. Itt most azoknak mutatunk egy tanulságos, sok számmal és számolással turbózott mini esettanulmányt, akik a MÁV-val igyekeznek majd külföldi célponta eljutni. A tanulságot mindenki vonja le, de…..
Zoltán Király1133 2018.05.11 21:40:57
@Ellátott utas:
A MÁV-START nem tud jegyet adni más országok belföldi járataira. Tehát a posztot írónak tud adni jegyet Brno-ig. De ha ott átszáll bármely cseh belföldi vonatra, arra már nem ad jegyet a MÁV START. A cseh vasút honlapján nyilván lehet jegyet venni.

A poszt korrekt. De egy valamit hozzátennék.

1.
A posztoló vesz egy jegyet tehát Linzbe, ami kiránduló jegy 4 napos. Bármelyik vonattal mehet, de jól teszi, ha vesz helyjegyet, mert ha tele a vonat és áll a vonaton, akkor az osztrákok Hegyeshalomnál akár le is zavarhatják.

2.
Az osztrák és a cseh vasutak egymás közötti kedvezményes jegyei olcsók , de oda kell figyelni mert KONKRÉT vonatra szólnak. Tehát ha a Budapest - Linz vonat késik, és nem éri el Csehországba induló vonatot, akkor bukta a jegyet. Akkor ott helyben kell vennie jegyet a következő vonatra Ceske Budejovicébe, ami már nem 9 EURO lesz.
Célszerű erre gondolva mondjuk egy órát hagyni legalább.

3.
Ha megveszi a posztoló a MÁV-Start-nál a teljes árú kedvezmény nélküli Linz - Ceske Budejovice jegyet az nem szól konkrét vonatra, mehet bármelyikkel. De ez a jegy tényleg 27 EURO.

Helyenként van elírás (Korona helyett Euro), de a lényeg átjön: ha valaki Európában vonattal utazik, akkor célszerű az érintett társaságok honlapját magának áttanulmányoznia, mert a MÁV-START nemzetközi pénztárosának sok dologról nincs fogalma sem (vagy ideje) érdemi segítséghez.
Zoltán Király1133 2018.05.11 21:54:36
A csehországi vonatozásról még egy érdekesség. Jó pár vasútvonalat a GW Regio Train társaság üzemeltet. Ezekről a vonatokról nem ad infot a Ceske Drahy (a cseh vasút társaság) honlapján a menetrendi kereső és jegyet sem lehet rá venni ott.
Legjobb az
jizdnirady.idnes.cz/ honlap az figyelembe vesz minden vonatot, és/vagy buszt (ahogy kéred). Működik angolul is. Ha lehetséges az internetes jegyvásárlás egy útvonalra (vagy egy részére), akkor ad hozzá linket.

A GW Train Regio honlapja működik angolul is, de az e-shop csak csehül. De a vonataikon van könnyen kezelhető automata, ami tud angolul és lehet fizetni Koronával, bankkártyával. (Euróval nem tudom)

Csehországba én sem mennék autóval. :)
Zoltán Király1133 2018.05.11 22:01:28
@menyecske666:

Kedves Menyecske! Nem tudom, hogy a posztoló milyen színeket téveszt össze. Lehet olyan színtévesztés, ami kizárja a jogsit.