Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plussbirka

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött az idő, hogy (több, mint hat évvel az első után) sort kerítsek a blog tíz éves történetének második gasztroposztjára.  A gólyafos egy fánkféleség. Igen, elismerem, se a vaskos humorú név, se a bumfordi forma, amire utal, nem étvágygerjesztő elsőre, de aki megkóstolja, nem bánja meg. Mi…..
Zsolti szülinapja december közepén, pont a karácsony előtti őrült rohanáskor van. Már rutinosan minden évben még október végén kérek erre legalább 2 szabadnapot, hogy az ünneplés garantált legyen. Tavaly csoki étteremben voltunk, idénre viszont azt találtam ki, hogy mivel…..
Néhány hete írtam egy cikket a helyi piacról. A vásárlás után főztem egy aránylag gyors ebédet, amiben a főszereplő a kacsamell volt. Főzés közben Zsoltinak meséltem a kacsamell elkészítési módjait, amit aztán érdeklődéssel hallgatott, így megfordult a fejemben, hogy…..
A valóságshow sokaknak még most is csak annyit jelent, a csutkáig feltolt digitális zoomtól szemcsés képen meghágják BB Évit, miközben odakint Pongó cigányozik egy sunyit, de büdöset. Pedig a valóságshow-t nem lehet letudni annyival, hogy Alekosz belenéz a kamerába, és azt…..
Random Mi van egy péksütiben? 2012.10.17 10:38:08
Ennyi E betűs dolgot 69 forintért? Fogadunk, hogy ha direktben akarnád megvenni, akkor se tudnád ennyiért. Pláne hal hogyan kerül bele. ..
plussbirka 2012.10.17 14:06:10
@vészmadár (pica pica): de ha asszonynak otthon van szenhidrat kiszedo kezikeszuleke? de nem. ezek meg a csirket is hamisitjak...
plussbirka 2012.10.17 14:07:42
@elmouse: jaja :O) ez az. "lisztjavitoszeeer? mer? elromlott a liszt?"
kicsipszicho Anyák és kapcsolatok 2012.06.15 13:09:00
I. rész   Anya.   Van, vagy volt anyukád, ez 100%. Valamilyen viszonyban vagy, vagy voltál vele. Az olvasók kb. 70%-a rosszban. A maradék réteg a szerencsés. Talán Te is épp anya vagy. Elolvashatsz több száz könyvet, meghallgathatsz végtelen számú előadást,…..
Szoktak kérem röpködni itt az Urbanistán tíz számjegyű hirdetések. Lakásból nem is egy van Budapesten milliárd felett, családi házból pedig nem csak a Gellérthegyen, de akár a XVII. kerületben is vehetünk ilyet (bónusz kétes háttérrel). Aki több milliárdért szeretett volna…..
plussbirka 2011.11.15 14:27:27
A vadiúj albérlet vadiúj felszerelési tárgya az elekrtomos főzőlap. WTF. Egyszer már laktam ilyen helyen, de akkor nem érdekelt, mert tizen használtuk. Most viszont törődni kéne vele.Mire kell figyelni az elektromos főzőlapnál? Hányszor/hogyan/mivel tisztítani? (eddig…..
Közönségkérdés a világ legjobb német kollégájától: Miért lesz sósabb a fasírt sütés után?           Mármint befűszerezed, megkóstolod (a nyers húst, riszpekt), aztán kisütöd és túl sós. Nem baj, jó lesz a…..
plussbirka 2011.08.25 12:49:54
@gasztrogyerek: koszi! ki fogom probalni! mindig azer' nyignak itthon, hogy sotlan a pogacsa. annyira elkedvetlenitettek, hogy az utobbi idoben mar inkabb a piacon veszem.
Vettem design gyümölcstartót, olyan, mint a high-tea sütitartó, szóval rápakoltam minden házban levő gyümölcsöt és zöldséget és...egy nap alatt megromlott az összes. Felmerül tehát a kérdés: Milyen gyümölcsöket ne tároljunk egymás mellett?Azt már kinéztem, hogy a…..
No, több májat kell ennem. A recept azt írja, hogy nem kell sózni, mert kemény lesz. Oké. A másik recept azt írta, hogy nem kell sózni és csak 2 percig kell sütni, mert megkeményedik. A harmadik azt írta, hogy hirtelen átsüt, majd kevés vízzel párol. Eddig ezekkel a módszerekkel…..
Kulturkoszt Kikerekedve 2011.05.09 07:30:00
Hányszor adatik meg, hogy úgy érezzük, mi vagyunk a világ közepe? És kiknek köszönhetjük ezt az érzést? Mindannyiunknak nagyon jól tud esni, amikor úgy érezzük pár pillanatig, hogy csak a mi kedvünkért, csak mi ránk süt a nap. A lányomnak most volt a keresztelője, és bár a…..
Kulturkoszt Kacsamesék 2011.03.23 08:00:00
Egy igazi műalkotás olyan, mint a szerelem. Megváltoztatja az életed. Örömet okoz, vagy éppen bosszúságot, a lényeg, hogy egyszer csak semmi sem lesz már úgy, mint régen. Hatással van rád és formál, ahogy a folyó a köveket. Te pedig vissza-visszatérsz hozzá, nem tudod soha…..