Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IAMedia

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan tudja enyhíteni az egészségügyi járvány okozta összetett válság szorításában a feszültségeket a protokoll? Menyire torzul az általános viselkedéskultúra? Mi tesz halhatatlanná egy polihisztort? Miért fontos a tisztelet? Hogyan emelheti a sport és az utánpótlás-nevelés egy nemzet fényét?…..
A határokon átnyúló, univerzális szépségben manifesztálódó tehetség mindig megállásra késztet, szíven talál, elgondolkodtat, inspirál, felemel. Ádám Adrienn alkotásai mélyre hatnak. A fotóművész értékközpontú fókusszal ragadja meg és örökíti meg a világ megannyi hangulatát, színét. Képei az élet…..
Az emberiség mindig a csillagok felé tekintett, az űrkutatás pedig segít felfedezni a bolygónkon kívüli világot, az univerzumot. Űrtársadalommá válunk, ezért az űrdiplomácia szerepe egyre fontosabb. Hol és merre tart a magyar űrtevékenység? Melyek a kihívások és a feladatok? Mit tartogat a jövő?…..
Történelmi értelemben a korona az egység szimbóluma. 2020 óta azonban a nemesfémből készült, drágakövekkel ékesített nemzeti ereklye képét háttérbe szorítja a tüskéit a sejtfalba szúró mikroorganizmus. A koronavírus-járvány mint egészségügyi vészhelyzet globális gazdasági, pszichológiai és erkölcsi…..
Bizonytalanság gyötör? Félsz? Nem tudod, kinek higgy? Íme egy függőséget nem okozó, kedélyjavító anti-Covid-tréning… A maszk mögött rejtőzködő Covid-Pinocchio (Fotó: GettyImages)   Üdvözöllek a Covid-káoszban, azaz a tévhitek, az álhírek, a zűrzavar és a félelem(keltés) világában. Szerencsére…..
No, nem méretben értedő a nő, hanem nő mint édesanya, testvér, lánygyermek, nagymama, barátnő, kolléga... Egy nő számos fontos szerepet tölt(het) be az életben. Ma (a n)őket ünnepeljük. A világ változásával, fejlődésével társadalmi szerepük, szerepvállalásuk is egyre nő. Ennélfogva igen örvendetes,…..
Újból büszkeséggel dagadhat a magyar mell. A diplomácia és a nemzetközi kapcsolattartást egységes keretbe, szabályrendszerbe foglaló protokoll szövevényes, sokszor titokzatos világába enged mélyebb betekintést a világon először hazánkban életre hívott, hiánypótló kiállítás, amely laikusok és ínyenc…..
Sub-Saharan Africa still is an area for many to explore. Hence the name ‘black continent’ because in the 19th century, the world had little information about its inner parts. H.E. Dr. Eniola Ajayi, the ambassador of Nigeria, the continent’s most populous country, sincerely shares her thoughts,…..
Afrika szubszaharai része sokak számára felfedezésre váró terület. Innen származik a „fekete kontinens” elnevezés, mivel a 19. században annak belső területeiről kevés világos adattal rendelkezett a világ. A földrész legnépesebb országa, a sokszínű Nigéria magyarországi nagykövete, Őexc. Dr. Eniola…..
Trianon 100. Idén nem csupán hazánk barbár és irracionális módon végrehajtott területi feldarabolásra, illetve annak a mai napig is mélyreható következményeire emlékezünk, hanem az önálló magyar külpolitika születésében tevékenyen részt vevő, képzett és elhivatott diplomaták előtt is fejet…..
A koronavírus-járvány próbára tette a nemzetközi kapcsolatok aktív formálóit. A külföldön ragadt állampolgárok korábban példátlan hazahozási akciói keretében szabadult „úszó börtönéből” a kiváló magyar énekesnő, Végvári Eszter. Személyes története a diplomácia bravúrja is egyben. Szolgálat lélektől…..
In addition to responsible tasks, privileges, and fancy parties, diplomats and their families are faced with the great challenge of constant relocation, as well as the occasional longer absence from each other. Ambassador of the Federal Republic of Mexico to Hungary, H.E. David Nájera Rivas and his…..
A felelősségteljes feladatok, a kiváltságok, az elegáns partik mellett a diplomatákat és családjaikat nagy kihívás elé állítja az állandó költözés, az esetenkénti, egymástól való hosszabb távollét. A Mexikói Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, Őexc. David Nájera Rivas és elbűvölő,…..
Valós biztonságpolitikai helyzetelemzés kendőzetlenül, veszélyforrások és megoldási lehetőségek egy békésebb világért, hiteles forrásból, azaz őszinte interjú Nógrádi György professzorral… Kedves Olvasó! A blogom megszületésében meghatározó szerepet játszott hazánk legismertebb, legnépszerűbb és…..
A l'exception de l'espace courbe, le chemin le plus court entre deux points est la droite. Sur la scène internationale, les diplomates professionnels et expérimentés sont les plus capables de tracer une droite impeccable. Dans les relations historiquement fluctuantes entre nos pays, l'Ambassadeur…..
A görbült teret leszámítva, két pont közötti legrövidebb út az egyenes. A nemzetközi kapcsolatok porondján ennek a hibátlan meghúzására a szakavatott és tapasztalt diplomaták a legalkalmasabbak. Hazánk és Franciaország történelmileg hullámzó viszonyában a jelenlegi nagykövet asszony, Őexc. Pascale…..
+++ Szigorúan bizalmas +++  A nemzetközi tapasztalatszerzés időtlen idők óta a szellemi és a vérfrissítés, a nagy fejlődések katalizátora, ami sok esetben a hazaszeretet erősödéséhez is vezet. Miként gazdagodik egy érzékeny lélek egy új közegben? Milyen kihívásokkal szembesül? Mennyire képes venni…..
+++ Szigorúan bizalmas +++ Immáron 30 éve, hogy a vasfüggöny első tégláját kiverte Magyarország az osztrák határ megnyitásával, amikor NDK-sok ezrei menekültek Nyugatra a vágyott szabadság felé. Köztük volt az egyik legnépszerűbb német műsorvezető, Kai Pflaume is, aki a Német Nagykövetség által…..
+++ Szigorúan bizalmas +++ Vegyél részt a magas falakkal körbevett, rendőrök által védett nagyköveti rezidencián rendezett fogadáson, s találkozz a világ színe-javának képviselőivel! Képes beszámoló a nyár végének egyik leginkább várt diplomáciai eseményéről… A fogadás díszvendége, Maurisa S.…..
Meg tudnál nézni 3 filmet naponta, mindezt 365 alkalommal évente? Most képzeld el, hogy van olyan ország, ahol napi 3 filmet gyártanak le! Hagyd, hogy magával ragadjon egy 150 éves sztori, miközben színes-fűszeres menüt majszolsz a rózsaszín ködben…   3 film gyártása naponta Bizonyára…..
This current year, the air is filled with celebration, change, and hope. The dawn of the new ’Reiwa’ (i.e. beautiful harmony) era associated with the new Japanese emperor, His Majesty Naruhito, the entry into force of the EU-Japan Economic Partnership Agreement, a milestone of multilateral economic…..
Az idei év az ünneplés, a változás és a remény jegyében telik. Az új japán uralkodó, Őfelsége Naruhito császár nevéhez fűződő Reiwa-korszak (a.m. szép harmónia), az EU–Japán Gazdasági Partnerségi Megállapodás hatályba lépése csakúgy, mint a diplomáciai kapcsolataink 150 éves évfordulója kiváló…..
A különböző állam(köz)i, diplomáciai, katonai, vallási és sportrendezvények milyen szabályok szerint zajlanak? Kinek mi a feladata, felelőssége ebben az óraműpontossággal megszerkesztett gépezetben? A Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete alapító elnökének segítségével, tanulságos történetek,…..
What does connect us? What are the challenges ahead? Refreshing summer interview with the Finnish Ambassador to Hungary, H.E. Markku Virri on success, family, trust, cooperation, and basic values... With György Urkuti, Ambassador of Hungary to Finland and Pertti Torstila, former Ambassador of…..
Akarsz olyan lehengerlő előadást tartani, mint a legnagyobbak? Te is olyan ovációra vágysz a nyilvános beszéded után, mint az egyik legnépszerűbb amerikai elnök? A stresszmentes gyakorlás teszi a mestert. Emeljük a poharunkat a jövőbeli sikereidre… Fotó: Rawpixel   Lehengerlő dumagépek A…..