Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pitchfork

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azok a náci magyarok - második fejezet: A magyar recept     „Túlélők beszámolóiból tudjuk, hogy amikor átléptek a magyar határon akkor volt példa rá, hogy vizet és élelmet kaptak – a németektől – míg a bevagonírozástól a határig egyetlen eset sem ismert, amikor magyar hatóságok tettek volna…..
Tisztelt Praxis!   Hogy érthetőbb legyek, leírnám egy pár sorban a történteket. Gyermekünk Kecskeméten jár iskolában, de vidéken lakunk (kb. 20 km Kecskemétről). Reggel a gyereket bevittük iskolába, ahol rosszul lett, hasi és alhasi fájdalmakra panaszkodva. Mivel nagy…..
pitchfork 2012.01.31 09:50:40
Ugyanez megtörtént Pesten. A feleségem leesett a lóról. Másnap reggel már nagyon rosszul volt, fájt a háta, alig bírt járni. Taxival berobogtunk az Országos Balesetibe a Fiumei útra. Ott leültettek minket, aztán egy óra múlva jött egy orvos, aki kicsit megnézegette, aztán elment. Mikor visszajött, azt mondta, hogy nem tud se röntgent se CT-t se semmit sem csinálni, mert "betelt a kvóta". (?) Milyen kvóta? Napi hat röntgent lehet készíteni, vagy mi? Jött aztán a vállvonogatás, ez van. Persze, mivel a feleségem tud járni (úgy-ahogy), hát nem lehet nagy baj. Sétáljunk át a Péterfybe, nincs messze. Elindultunk hát, közben szegény majdnem összeesett kétszer. Valahogy eljutottunk az ambulanciára. Na, hogy ott is mi volt. Az ország minden részéből volt ott néni-bácsi csurom vérben, üldögéltek mindenfelé. Aztán bejutottunk mi is, és miközben a feleségemet vizsgálták én az ablakból nézhettem a naplementét. A doki nagyon rendes volt, itt nem telt be a kvóta, lehetett röntgent, CT-t is készíteni. Az eredmények alapján kiderült, hogy a gerinc nem sérült csak a bordák repedeztek meg kicsit. ez majd örökké fájni fog szelesebb napokon. Két hét mozdulatlanság, kenőcsök, egyebek, ez lett az ítélet. Azon már nem is csodálkozott, hogy a Balesetiből jöttünk. Gondolom ez a rutin. Úgyhogy szerintem extrém esetben, ha valaki elcsúszik az Országos Baleseti előtt és eltöri a lábát, az menjen a Péterfybe. Nincs messze...
pitchfork 2012.01.31 16:54:00
@Laliath: Értem én ezt a kvótázást. Csak éppen ezzel az a baj, hogy a kvóta miatt akár meg is halhat az ember. Úgy látszik a kvóta fontosabb, mint az emberélet. Amúgy meg mi van akkor, mikor tényleg indokolatlanul röntgeneznek meg valakit, és emiatt mást már nem lehet, akit pedig kellene. Mert ugye valaki mindenről röntgent kér, más meg nem, mások a szokások. És szerintem egy Országos Balesetiben ne legyen kvóta, vagy ne legyen Országos Baleseti.