Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péter454

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időről időre egy-egy könnyedebb posztnak is helyet adunk, ezúttal egy átlagos napon beeső átlagos adathalász próbálkozás vidította fel a napunkat. Kedves Firefox felhasználóként a mai gyönyörű napon Samsung Galaxy S9-et nyertünk, vagy nyerhetünk, vagy mégse...
Egyik olvasónktól kaptunk egy levelet, amiben leírja, hogy érkezett egy kamu NAV e-mail a postaládájába, amiben tájékoztatják, hogy  adóvisszatárítésre jogosult. A kamu-oldal a hitelkártya adatainkat szeretné megszerezni. Meg ne adjuk!..
Péter454 2018.11.23 17:33:55
@maradokapénzemnél: Ezek szerint te nem tudod, hogy online fizetésnél nem adod ki senkinek a cvc kódot?
Csak beírod a mezőbe és az már kódoltan kerül át, vagyis senkinek sem adod ki. Nem szabad összekeverni azt, hogy senkinek sem adjuk ki, vagy hogy beírjuk a hivatalos banki fizetési oldalra..
Péter454 2018.11.23 17:38:01
"@Kodomo: @JKJ: Vásároltál valaha valamit online (nem utánvéttel, nem banki utalással)? Minden másra ott a bankkártya, amikor meg kell adni a kártyaszámot, nevet, lejáratot, CVC-t."

Meg kell adni a banki oldalon, de nem átadni valakinek. Olvasd el a teljes történetet, ne csak egy részére válaszolj hibásan.
Péter454 2018.08.24 13:35:39
"Szabó Péter egy könyörtelen és szívtelen értékesítő."
Akkor te ismered. Közeli barátja vagy. Vagy csak azt hiszed, hogy ismered? Vagy nem is ismered, de mégis kijelented, hogy ismered?
Nos melyik igaz szerinted?

" Abból is a legrosszabb fajta, hiszen azt "hazudja", hogy empatikus és érdekli a vevőnek a sorsa. Tulajdonképpen a másik sorstalanságából él, a másik nyomorából nyerészkedik és hamis ígéretekkel kecsegtet."
Ezt be is tudod bizonyítani, vagy csak a gondolataidban létezik ez az előítélet?

"Követem Szabó Pétert, mert félek tőle. Félek a tevékenységétől, mivel belemászik az emberek tudatalattijába és újraprogramozza azt."
Mintha te nem ezt csinálnád(csak te a rosszat mondod).

"Persze itt nem ér végett a szociopata OKJ képző tanítása, hiszen nem elég pusztán leszarni a másikat, még el is kell küldeni a picsába őt."
Ezt tudod bizonyítani, vagy csak felelőtlenül állítasz valamit?
Neked szabad emberekről szándékosan valótlanságot, hazugságot állítanod?
Vagy nem érdekel?

"Szabó Péter az ego-nitro, ami függőséget okoz és két napig tart. Aztán visszazuhansz a saját valóságod mocskába. A problémák nem oldódtak meg, te továbbra is te vagy. Végül Szabó Péter bebizonyítja, hogy nem neked kell változnod, hanem a világ kell szabó Péteresednie"

Szóval azért írsz ilyen negatív, sértő, romboló hangnemben, mert a te belső világod egy mocsok?
Így már minden érthető.

Azonkívül Szabó Péter és sok más nagyon okos ember pont ennek az ellenkezőjét mondja, miszerint a világod kívül és belül csak akkor változik érdemlegesen, ha te magad változtatsz rajta, mert rajtad múlik a változás, mert az a te döntésed, és a te felelősséged.
Ha nem akarsz változni, az is a te döntésed.

Neked mint cikk írónak amit el kell döntened, hogy csak negatív dolgokat írsz, vagy pozitívat.
Mert minél okosabbak, tudatosabbak lesznek az emberek annál kevesebben fogják olvasni az olyan cikkeket ami hátráltatja vagy vissza húzza őket.
És egyre többen lesznek majd olyanok akik megértik, hogy amit leírsz az csak a te gondolatod, addig amíg nem írsz tényeket, ha az rossz akkor csak neked fog rosszat okozni(engemet nem érdekel, hogy te csak állandóan a rosszat látod, mert tudom, hogy a te gondolataidat nem tudom megváltoztatni azt csak kizárólag TE tudod megváltoztatni).
Péter454 2018.08.24 11:57:39
@Male39:
"Sz.Péter és a hasonszőrűek egyszerű élősködő kasztot alkotnak. Kérdés, hogy ezt miért lehet így csinálni, miért lehet embereket mocskos módon hülyíteni és a befizetett pár ezer forintjukból luxus életszínvonalon élni normatív teljesítmény nélkül.

Az MLM "tréningeken" résztvevő, kopott ruhákban reménykedve üldögélők és Sz.Péter nevű kókler rendezvényein megjelenők nagy részben közös halmazt alkotnak.

Attól tartok őket már nem nagyon lehet megmenteni saját maguktól - sajnos. "

Tehát te azt akarod, hogy senki sem legyen boldog, sikeres, nyugodt, gondtalan, hanem mindenki olyan legyen mind te.
Miért akarsz másoknak rosszat?
Kár, hogy még nem vagy azon a szinten, hogy megértsd.
Péter454 2018.08.24 12:00:26
@Szarvas Norbert:
"@VT Man: nem létezik abszolút depresszió és abszolút motiváltság "

Ezek szerint nem értetted meg amit írt.
Péter454 2018.08.24 12:08:10
@Serrin:
"@VT Man: Azt ne felejtsd el, hogy valahol lakni kell. "Utcára élni" nem megy Győrben a keleti határ mellett lakó, inkább otthon marad. Pontosan ezért van ez a különbség."

Igen pont ezért van a különbség, mert ahelyett, hogy el(menne, költözne) inkább otthon marad. Viszont ez az ö személyes döntése, az ö felelőssége nem másé.
Vagyis azért panaszkodik, hogy nincs munkája mert ő úgy döntött, hogy nem megy el dolgozni másik városba.

"Hidd el, hogy ha lenne normális lakhatás, pl.: 2 hónapot áll az alkalmazó cég, meg utána is marad a fizetésből, akkor sokan mennének."
Van. A kérdés, hogy akarnak-e, vagy csak ilyen kifogások mögé bújnak.
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
Péter454 2018.08.01 14:16:56
@Quuuziii:
" Én személy szerint átállnék az emailes értesítőre, mert az értesítők írása és hurcibálása az majdnem azonos szintű probléma a szarok kézbesítésével. "
Az mindenkinek jó lenne, sajnos a posta elektronika tekintetben elégé gyerekcipőben és nem látszik, hogy ezen valaki nagyon akarna változtatni. De legalább odáig már eljutottak, hogy az üzleti csomagokat nyomon lehet követni, és jön sms, meg email.

"Én azért arra is kiváncsi lennék, hogy akik itt a postát ekézik, azok egyébként mit dolgoznak, és milyen lelkiismeretesen végzik, ha már olyan magas lóról szidják a kézbesítőket, amiért azok nem visznek a hátukon egy szekérderéknyi szart. "
Azoknak egy része becsülettel ledolgozza a napi 8-14 órát. És mérgesen veszi tudomásul, hogy a csekkes levelek késhetnek 1-30 napot ha egyáltalán megérkeznek. Bár volt, hogy csak 2 hónap után érkezett meg. Meg azért is mérgesek, hogy csak hetente jár arra a postás, pedig nem is visz szinte semmit.

Nem az a baj, hogy nem hozza ki, az a baj, amikor postai alkalmazottak keze közül tűnik el a csomag, vagy a postán elkallódik a levél.
Az a kisebbik probléma, hogy a házszámot a kiírás esetén is eltéveszti.
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
Péter454 2018.07.31 17:27:38
@ptspts:" A MÁV pontosan tudta, mennyi utast kell elvinnie: ahányan InterCity-pótjegyet vásároltak. Vagy a Százhalombatta előtti utolsó megállónál, az utolsó pillanatban váltottak 20-an InterCity-pótjegyet, és erre nem számított a MÁV? Kötve hiszem. "

Mint ahogy azt remélhetőleg elolvastad kommentelés előtt, nem az aznapi utaslétszám alapján rendelik meg a buszokat, hanem az addigi utaslétszám átlagában. Amit te elvársz az olyan mintha az étterem az alapján rendelné az ebédhez a hozzávalót, hogy hányan vannak bent 11:30 kor az étteremben.

A buszokat előre kell megrendelni, nem aznap. Ha aznap még megpróbál rendelni az már nem biztos, hogy sikerül, vagy esetleg késni fog, mert előtte még be kell fejeznie az előző fuvart.
Másik, hogy sofőr is kell ám hozzá akinek szintén előre kell szólni, hogy mikor hogyan dolgozik. Ezért nem olyan egyszerű.
Péter454 2018.08.01 02:13:07
@ptspts:
"Tájékoztatásul írom, hogy egy jól működő vasúttársaságtól az alábbiakat várom el:

* Kicsit több buszt rendeljenek, mint amennyi a korábbi átlagos utaslétszámot el tudja vinni (mondjuk ennyit: átlag + 2 * szórás).
* Vegyék figyelembe az előző napig megvárásolt InterCity-pótjegyeket is, hogy több fogyott-e aznapra, mint egy átlagos napra."

Hát nem egyszerűek az igényeid( a megvalósítási oldalról). Eltudom képzelni, hogy ezt az utasítást (a buszok számának meghatározására) valamelyik "nagyfőnök" adta ki ezért a "mezei dolgozó" ilyenkor max az utólagos rendelést teheti meg.
Az első probléma az, hogy a buszokba kb 35-60 ülőhely van vagyis nem olyan egyszerű megfelelően számolni, hogy mindenki kényelmesen utazzon.
A második probléma amiről nem esik szó, hogy van-e valamilyen letolás, ha valaki több buszt rendel mint ami kell (egyáltalán megteheti-e). Jelen esetben ha lett volna még két busz akkor abból egy felesleges lett volna.
A harmadik probléma, hogy ez egy 4 napos ünnep egyik napján történt ami itthon még elég ritka, ezért már ez önmagában is elég nagy gond lehetett a számolgatásban.
Amúgy az ünnep az átlagembert nagyon bezavarja, mert elég csak megnézni egy nagy áruház(szuper, hipermarket) parkolóját az ünnep előtt olyan mintha világvége volna másnap, az ünnep után meg olyan mintha egy hétig minden bolt zárva lett volna, és elfogyott volna az összes vésztartalék.

De igazad van mert tényleg az lenne az ideális, ha mindig több busz lenne valamivel mint amennyi kell.
Viszont már az is előrelépés, hogy csak 23 percet kellett várakozniuk, és csak 12 perccel később értek célba.
Persze ezt a posztoló már nem írta le, mert akkor már nem volt ott. Ezért utólag teljesen értelmetlen a harcias kiállása.

"* Válaszukban írják le, hogy milyen módszerrel számították ki az aznap szükséges buszmennyiséget, és ha rosszul számították, kérjenek elnézést a hibáért, ha pedig jól számították, és mégse lett elég, akkor kérjenek elnézést a téves eredményért és azért, hogy nagyobb ráhagyásra nincs anyagi lehetőségük. "

Valamiért nálunk nem divat, hogy elismerjük, ha hibáztunk. Lásd a legutóbbi jegy(bérlet)vásárlós tesztnél is inkább a "kommandósokat" küldték, minthogy megköszönték volna.
Szarnak, bajnak nincs gazdája - ahogy a jó öreg mondás, megboldogult nagyanyám és Lázár János is tartja. Népi bölcsességet ritkán lehet ennyire pontosan illusztrálni, mint ezt szegény Péter történetével. Kedves Tékozló Homár! Nagyon volt problémám az Emaggal, egészen a…..
Péter454 2018.08.01 01:11:07
@Los Alamuszi: "Egyébként ugyanez a véleményem a megvett termékek házhoz szállításáról is: ott legalább nagyjából annyi biztos, hogy ha a gyári csomagolásban adják fel, amit még csomagol a forgalmazó, akkor a csomagolás nem lesz rossz, de onnan jön az a rész, hogy nincs futárcég, amelyik alkalmazottja hajlandó lenne megvárni, míg én kicsomagolom a terméket és meggyőződöm a sértetlenségéről és működésképességéről, hsizen a fene se tudja, mi és hogy került a csomagba a forgalmazónál...."

Ez nem igaz. Az extremnél van olyan, hogy kérheted kiszállításkor, hogy csomagolják ki, de ezt még a termék megvételekor kérni kell, hogy a házhoz szállítás után ki is csomagolják. Viszont lehet, hogy csak nagyobb, csomagoknál.
Igaz náluk meg hiába van bejelölve vásárláskor, hogy amit lecserélek az vigyék vissza, ezt a futárral nem közlik, ezért az nem viheti vissza.
Nóráék különösen szerencsétlenül jártak egy alapvetően technológiai ugrásnak szánt Asus laptoppal. Az eset szerencsétlen voltát pedig egyáltalán nem kompenzálja, hogy ennek kapcsán az egész család megismerkedhetett a refurbizált kifejezéssel, ami azon túl, hogy ritka szép bizonyítéka annak, ahogy a…..
Hétköznapi szervizes sztorinak tűnt az alábbi levél, egészen addig, amíg a kronologikus részhez nem értünk benne. Ott ugyanis hirtelen felpörögtek, egyben kaotikusakká váltak az események. A Tesco ugyanis hol jelentkezett, hol nem, amikor igen, akkor minden egyes alkalommal más ajánlatot tett, és az…..
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
Péter454 2018.07.31 18:55:24
@Im just here for the comments: "Ezrk a vevőszolgálatosok ezek szerint mindenhol egyformák?
Az akciós csalás valahogy lételeme a multiknak, marha sokszor csinálják meg, gondolom addig nem is szoknak le róla, míg van legalább egy valaki, aki beszopja, az meg sajnos mindig akad... "

Te bizonyíték nélkül szoktál megvádolni valakit? Vagy van rá bizonyítékod, csak nem akarod bemutatni?
Az alábbi levél írójával hosszan leveleztem, mert a sztori annyi extrém elemet tartalmazott. Eleve mi az, hogy egy 2 nappal korábbi vásárlás miatt csapnak le valakire? Nem beszélve arról, hogy rekonstruálják a vásárlását, egrecíroztatják az irodában, majd zárésnak aláíratnak vele egy…..
Péter454 2018.07.31 18:36:30
@Xezs6: "az SMS-ek díját pontvisszatérítős hitelkártyával lehet a legjobban visszanyerni. Nem írok bankot, ne legyen reklám, de nekem kb havi 3000 Ft jön be pontokból (amit elkölthetek) az SMS meg valami havi 400 Ft. Hol éri meg ez a banknak, jön a kérdés. Ott, hogy nem mindenki olyan fegyelmezetten költ, mint én :) "

Pontosan. A banknak nagyon megéri, mert a hitelkártyások egy része mindig tartozásban van aminek a kamata kb 30-50%.
Gábor ügye első, második és sokadik ránézésre is tiszta sornak tűnik: elköltött a bankszámlájáról olyan pénzt, ami a banké volt, az meg kéri vissza. Nyilván. És még nyilvánabb, hogy itt a jóhiszeműen költöttem el valószínűleg nem lesz túl sikeres védekezés. De mit…..
Péter454 2018.07.31 16:23:44
"2018. június 5.-én úgy tudtam, hogy néhány ezer Ft van már csak az Unicredit számlámon. Szombati nap volt, szokás szerint "rendszerkarbantartás" miatt elérhetetlen volt a netbankban a számlám. Amikor délután újra elérhető volt a számlám neten 37 ezer Ft szerepelt rajta. Emiatt azt hittem, hogy biztos rosszul emlékeztem és 30 ezerrel több pénzem van, mint gondoltam. Így hát abban a hitben, hogy az az én pénzem elköltöttem a 37 ezer Ft-ot."

"Másnap döbbenten vettem észre, hogy a számlám 30 ezer Ft minuszt mutat. Írtam erről egy panasz emailt az Unicreditnek, hozzátéve, hogy mivel én jóhiszeműen jártam el, kérem, hogy ezt a 30 ezer Ft-ot a bankszámlámon jóváírni sziveskedjenek. "
"A 30 napos válaszidő leteltével újra írtam nekik, hogy most már reagáljanak valamit, mert letelt a 30 nap. Egy héttel később bementem egy Unicredit fiókba, hátha tudnak valamit. "
"Harmadszorra már feldúlt levelet írtam, mert elegem volt belőlük. Június 25.-én felhívtak és újra elmondtam nekik, hogy történt. "

Idézet a levélből:
"Korábbi panaszaira adott válaszleveleinkben foglaltakat Bakunk továbbra is fenntartja. Az Ön által jelzett jóváírási kérésének nem áll módunkban eleget tenni, mivel az xxxxxxxxxxx számú bankkártyával Ön által 2018. május 5-én kezdeményezett tranzakciók könyvelésével lett az Ön xxxxxxxx-xxxxxx számú bankszámlája negatív egyenlegű."

Vagyis összegezve a posztoló 2018 június 5.-én felvette(kifizette) azt a pénzt ami nem az övé volt(30 ezer). Majd másnap megjelent a számláján a mínusz összeg. Erre levelet írt a banknak, hogy rakják vissza azt a 30 ezret a számlájára amit elköltött de nem az övé.
A posztoló 30 nap letelte után újra írt a banknak, majd egy héttel később be ment a bankba. Ezek után még írt egy harmadik levelet is, ezután június 25.-én felhívták a bankból.

Az biztos, hogy itt valami nagy "fekete lyuk" van, mert sehogy sem jön ki az, hogy 2018 június 5-től 2018 június 25-ig eltelt 30 nap meg egy hét meg még pár nap.
A másik probléma pedig az, hogy a bank ezt a tranzakciót még május 5.-én könyvelte nem pedig június 5.-án.

Ha valaki átgondolja akkor rájön, hogy nagy eséllyel nem június 5 volt az, hanem május 5.

Lehet, hogy a bankban hibázott egy szoftver vagy egy ember, de az biztos, hogy a posztoló nem mondott teljesen igazat, vagy ha ennyire nem tudja a matekot, vagy nem tudja, hogy melyik hónapban volt akkor nem kell csodálkozni azon, hogy nagyságrendileg sem emlékszik arra, hogy menyi pénze van a bankban.
"Banki hiba nem történt. " Azt jelenti, hogy az ellenőrzést követően kiderült, hogy nem a bank írta tévesen, hanem tényleg mínuszos a számla, vagyis nem elírás történt.

"Amikor délután újra elérhető volt a számlám neten 37 ezer Ft szerepelt rajta. Emiatt azt hittem, hogy biztos rosszul emlékeztem és 30 ezerrel több pénzem van, mint gondoltam. Így hát abban a hitben, hogy az az én pénzem elköltöttem a 37 ezer Ft-ot. "
Még nem tudom irigyeljem e az ilyen embereket akik ha látnak pénzt a számlájukon azt gyorsan elköltik.

Viszont ennek a megelőzésére pont jó a havi díjas sms szolgáltatás, mert ott még net nélkül is lehet forintra pontosan látni az elkönyvelt pénzeket, és azt, hogy menyi van a számlán.
Péter454 2018.07.31 18:23:38
@Pyrrhus: "A bank nem jogosult a számlatulajdonos tudta, értesítése, megbízása nélkül forgalmat generálni a számlán. Már csak azért se, mert a számlaforgalom minden tétele után díjat számít fel. "

Elég ha a nettbankot működtető szoftver hibázik, közben pedig a számlán nincs semmilyen változás.
Itt pont nem számított fel díjat.

"Ugye te se hiszed el, hogy ha a bank jogcím nélkül ráutal tízezer alkalommal egy adott összeget a számlára, majd tízezer alkalommal leemeli onnan, akkor azt az ügyféllel fizettetheti meg?"

Ilyen nem is volt a benne. A bank csak azt az összeget kérte ami jogos, kamatot nem.

"Ráadásul mindenféle banki szolgáltatást figyelmen kívül hagyva: limit, mínuszba nem terhelhető, stb. "

De terhelhető mert a bank nem korlátozhat a számládon levő saját pénzed elköltésében.
Például, ha van 800 forint a számládon akkor pluszban vagy ebből még 800 forintot tudsz vásárolni, de hó végén már a zárás után mínuszban vagy mert a havi zárlati díj több lesz mint ami a számládon van. Ha meg közben megjön az új kártya, vagy az éves kártyadíj akkor már ezekkel is mínuszban vagy. Ami a zárást követő napon akár 6 ezer mínuszt is jelenthet.
Így lehet mínuszos könnyen egy sima számla.

Viszont a bankok tudják, hogy a rendszer nem tökéletes, mert bizonyos esetekben akár többet is levonhatnak a számláról, mint ami ténylegesen rajta van ezért nem szoktak késedelmi kamatot számítani, csak a pénzt kérik el.
Viktor beszámolója szerint valami nagyon furcsa dolgot vezetett be a Magyar Posta a múlt héten: a cégekhez érkező küldemények közül csak az ajánlottakat viszik ki, a simán feladottak részére a kézbesítő postán "elkülönítenek egy nagy zsákot, és ha az megtelik, akkor egy ember a cégtől bemehet egy…..
Péter454 2018.07.31 17:59:34
@ratevka: "Viszont - az értesítőt ne akkor küldjék, amikor még nem tudom átvenni a küldeményt a postán, vagy ha mégis, akkor legyen kiemelve ez a tény, azzal egütt, hogy hány órától lehet átvenni. (jelenleg vagy apróbetű, vagy macskakaparás jelzi) Ja, és a címzett neve is legyen olvasható, volt már, hogy kaptam értesítőt, és azt se tudtam, hogy nekem szól-e vagy sem (nem nekem szólt)- a tisztelt postás ha egyszer pl. könyvelt küldeményt hoz, csöngessen be, és legalább fél percig várjon, hogy ki is érjek a kertkapuig
- ha pedig a levél befér a levélszekrénybe, akkor szíveskedjen ne értesítőt küldeni, hanem hozza ki, akkor is, ha Kínából jött.

Azt ne felejtsd el, hogy egyre kevesebb a postás, ezért egyre több területük van így egy napra lényegesen több levél jut.
Amíg 15 évvel ezelőtt már esetleg 12 kor végeztek most jó ha délután 4-6kor végeznek.
Ezért nem kell csodálkoznod, hogy nem csönget, vagy nem vár eleget.
Amúgy örülj neki, hogy egyáltalán van értesítő, ezért másnap be tudsz menni érte. Vidéken már előfordult, hogy csak hetente egyszer megy arra a postás, ami miatt akár 15 napot is késhet a csekkes levél, ha meg kicsit "eltéved" akkor akár egy hónapot is utazik a címzetthez a csekk.
A Harry Potter sorozat után érdekes vállalkozásnak tűnhet egy újabb tinikkel foglalkozó trilógia, főleg úgy, hogy itt is minden egy mágikus egyetemen kezdődik. Lev Grossman mégis megpróbálkozott egy másik szemszögből megközelíteni a témát. Lássuk az első rész, A varázslók elolvasása után, mennyire…..
A tűzhelyem, ami mindjárt hivatalosan is nagykorúvá válik, sokat rakoncátlankodik és lépten-nyomon az az érzésem, hogy le kellene cserélni. Sokszor, amikor vacakolni kezd - tehetetlen dühömben, merő bosszúból - Karancsnak szoktam csúfolni és néha bele is rúgok a sarkába, ami persze nekem jobban…..
Péter454 2018.05.13 12:21:36
@John Doe3:
"Egy sütő simán lehet 3kW teljesítményű, így egy 3 órás sütés energiaköltsége 4-500 Ft is lehet. Ugyanez gázzal (átalány esetén) 0 Ft. Egy hónapra kivetítve ez már nagyon nem mindegy!"

Ez így nem igaz.
Megnézném hogyan csinálod meg gázsütővel a felső sütést. A gázsütőnél nem tudod a hőfokot, csak találgatsz, nehezebb a fokozat állítás is.
Ráadásul a gázsütő jobban szárít, és folyamatosan megy.
Amit említettél az 3*40=120Ft*3=360Ft három órai felhasználás, nem 4-500Ft.
Ez persze csak akkor igaz, ha nagyon rossz az elektromos sütőd szigetelése, vagy folyamatosan nyitva van az ajtaja.
Ha rendesen működik, akkor egy óra alatt kb. 10-20 percet megy a fűtőszál, vagyis a fenti sütő 3*40=120/3=40Ft egy óra 40*3=120Ft a három óra, ha minden órában 20 percet megy a fűtőszál.
Jó eséllyel már te is hallottál a váltott zuhanyról, mely jótékonyan hathat a szervezetedre. Ha esetleg mégsem vagy teljesen képben, elmondanám, hogy a hideg-meleg víz váltakozásának hatására az erek hol kitágulnak, hol összébb szűkülnek, így javítva azok rugalmasságát és serkentve a vérkeringést.…..
Péter454 2018.05.13 11:11:07
@Mighty:
"Ettől függetlenül jó dolog a váltott zuhanyzás, csak az ilyen humbug nem kellene bele :) "
Vagyis neked van bizonyítékod, arra, hogy ami itt le van írva az nem igaz.
Akkor miért nem osztod meg itt mindenkivel?
Vagy nem igaz amit írsz? Csak egy humbug?
Belvárosban lakom, így az autómmal ingyen parkolok a környéken. Ez tiszta sor. Míg mások parkolódíjaznak, addig én kiszállok a kocsiból és felmegyek a lakásba. Ám lehet, túlvagiztam az egészet, ugyanis... ...a költözéshez kölcsönkért kombival is ugyanilyen lazán leparkoltam és felmentem. Nem kellett…..
Péter454 2018.05.12 16:13:59
"@Boka1: 2016.08.07. 18:57:54
A vészvillogó mindent megold. Mondjuk a parkolóőr ideges. "

Azt te csak hiszed. Megcsinálja úgy a fényképet, hogy nem látszódik a villogás.
Spórolás címszóval legtöbben csak akkor szeretjük lecserélni az elektronikai készülékeket, amikor azok kilehelték a lelküket és már nincs az a szerelő, aki fel tudná támasztani őket. Persze váratlan meghibásodás is felléphet, de itt van néhány egyéb intő jel, hogy ideje lenne lecserélni a hűtődet. ..
Péter454 2018.05.10 10:37:19
"@fovarosi.blog.hu: Bármelyik No Frost hűtőkészülék leolvasztja magát. "

Sőt amelyikre nincs ráírva az is leolvasztja magát, mert a hűtőgép működéséből adódik, hogy mindegyik leolvasztja magát, ezért csak marketing fogás az, hogy a hűtőre írják rá, hogy No Frost-os.
Ez csak a fagyasztóknál számít.

Aki hűtőgép, fagyasztó csere előtt áll, az jól gondolja át, hogy miből mekkora kell, mert lehet, hogy jobban megéri egy fagyasztót, és külön egy csak hűtőt venni.
Ha annyiszor kapnék mogyorót, ahányszor elfelejtettem valamit megvenni a boltban a hétvégi ebédhez, már biztos, hogy termésben fürdenék, mint Dagobert bácsi a pénzben, a Kacsamesékből. Hasonló lenne a helyzet akkor is, ha akkor kapnék finomságot, amikor ötletem sincs, hogy mit kellene főznöm. Ha…..
Péter454 2018.05.10 10:17:13
@Mighty: Ez csak akkor igaz, ha nem vagy tudatos vásárló, és ha az eladótérben van pultos főtt, sütött étel kiszolgálás, vagy ha gyerekkel vagy.
Amikor belépek a posta ajtaján és kihúzom a 462. sorszámot, és a váróban akkora a zsúfoltság, mint az olajoshal-konzerv belsejében, gyakran bosszankodom, hogy a 21. században ez már nem járja. Az értékes perceimet, óráimat tölthetném sokkal hasznosabban, vagy élvezetesebben is, pl. a kis családom…..
Péter454 2018.05.10 09:42:48
@Online Távmunkás: Ha szerencséd van akkor ez igaz.
Tavaly nyáron állítottam be egy netes megbízást az áramszolgáltató felé, amit az a mai napig nem értett, kapott meg.
Érdekes, pedig az van mindenhol, hogy a rendszer automatikusan elintézi.
Viszont ha szerencséje van az embernek akkor csak egyszer kell bemenni a renitens szolgáltatóhoz.