Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joc

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés értelmetlennek tűnhet, de közel sem az. Legalábbis, ha figyelembe vesszük, hogy egyre több a mezőgazdaságban használt vegyszerről derül ki, hogy kiemelten veszélyes a méhekre. Legutóbb a fipronil nevű rovarölő szerről tette közzé ezt május végén az Európai…..
Paranoid Android Schmitt Pál lelke 2012.03.31 09:37:52
  Beteges hajlamaim ellenére most nem gúnyolódni szeretnék, hanem megérteni, illetve megértetni valamit. Ritkán fordul elő ugyanis, hogy alkalmunk van felfogni, (egy szituáció áttekintő megismerése kapcsán) egy másik ember cselekedeteinek valós mozgatórugóit. A tegnap esti…..
Joc 2012.04.01 13:51:20
@Paranoid Android2: Nem tudom mi a bajod velem, én is azt mondom, hogy egy ilyen jellemtelen embernek nincs helye ezen a poszton. Szerintem a te szövegértelmezéseddel van probléma, de hagyjuk. Kb. egy szinten vagy SP.-vel.
A KARD Ctrl/Schmitt - Ctrl/V 2012.03.27 13:03:00
Felszállt a fehér füst, egy nappal az ígért határidő előtt itt a Schmitt-jelentés, legalábbis az összefoglalója.Összegezzük:nem volt rendes forrásmegjelölésnem szerepeltek az érintett (másolt) művek szerzői a köszönetnyilvánításbanszó szerint átvett 17 (az eredetiben 8)…..
A Wired decemberi számában figyeltem fel a vezetéknélküli iPhone töltőre, ami indukciós technológiával juttatja el az energiát a telefonba. Az első pillanatban egyértelmű volt számomra, hogy egy tökéletesen felesleges, ám nagyon menő technológiáról lehet szó, ezért elkezdtem…..
Más Tészta Krakkó = pirog 2011.04.26 10:17:00
Itthon eléggé sokat siránkozunk a magyar konyháról, ezért ha külföldön járunk, automatikusan várjuk a revelációkat. Krakkóban már az első este kiderült, hogy nem olyan könnyű jót enni.Persze elég bután is futottunk neki, Különféle szervezési okokból első este mindössze…..
 Úgy látszik, most a zajos birtokháborításos ügyek szezonja kezdődött el, bizonyára azért, mert a meleg miatt egyre többen próbálnának nyitott ablaknál aludni, főleg, ha hagyná őket például egy autómosó. Tisztelt Zugügyvéd, kedves kommentelők!Abban a kérdésben…..
Gyorshír A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták…..
Joc 2011.03.04 15:49:13
@Cinizmusprofesszor: Dehogynem! Nem engeded, hogy éljen a jogaival, amit szerzett. Ha nem tiltott szerrel él, és nem rád fújja a füstöt, akkor szerintem ahhoz neked semmi közöd, és nem kellene itt okostojást játszanod. Ha rád fújja valaki a füstöt, akkor jogosan reklamálhatsz, de addig hagy őket élni. Vagy a saját lúzerségedet próbálod ezzel kompenzálni? És szerintem itt éppen te hőbörögsz, mert én azt ajánlottam, hogy ha már nem tiltott a szer, akkor ha kulturáltan csinálja, akkor hagyjuk már békén. Te pedig itt fröcsögsz, hogy be kell tiltani, meg elvenni minden jogot. Ha persze tőled vonnák meg a legkisebb szerzett jogot, azonnal tragédia lenne. Szánalmas vagy.
@morbiczer: Bocs, de nem tiltott szerekről van szó, ne beszélj mellé.
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
Egy névtelenségbe burkolózó hölgy sztoriját olvashatjátok ma. Nőként mit tehet valaki, ha ilyet lát? Elvárható-e, hogy esetleg közbeavatkozzon valami módon? Tegnap reggel kb 09:35 perckor Budapesten a Szentendrei úton (Aquincum múzeumnál, vasúti híd alatt) egy férfi az…..
w Te sötétben bujkáló 2011.02.25 06:00:00
Van egy ordenáré hadművelet, amit úgy látszik, pártfüggetlenül el kell nekünk játszani, vagyis alighanem ezt kajálja a magyar, ami sajnos elég gyökér ízlésre vall. Gyurcsány Ferenc kezdte még első ciklusában, és most pontosan ugyanezzel próbálkozik az Orbán-kormány. …..
Joc 2011.02.25 08:58:37
@Caprica99: Szerinted az arányos, ha én a bruttóm közel 60%-át befizetem a közösbe? Amúgy az adójóváírás miatt az emberek nagy része egy fillér adót sem fizetett, csak a kötelező TB és nyugdíj járulékokat. Most a kereset arányában mindenki bead a közösbe valamit. Ez így igazságos. Sajnos az emberek nem ezt nézik, hanem azt, hogy most miért kell, ha eddig nem kellett. Azt azért senki sem várhatja el, hogy helyette más fizesse ki az óvodák, utak, kórházak fenntartását úgy, hogy közben ő ugyanazt az ellátást kapja, mint akit szó szerint kizsebelnek. Itt a szemlélettel van a baj. Talán, ha az adócsalás nem lenne nemzeti sport, akkor nem itt tartanánk.
Joc 2011.02.25 09:07:40
@szlelesz: Ez így nagyon demagóg. Te szimplán irigy vagy. Tessék tanulni, agilisnak lenni, és akkor a másik oldalhoz lehet tartozni.
Joc 2011.02.25 09:14:26
@Caprica99: Demagógia az, amit leírsz. Persze azt nem nézed, hogy én mennyivel többet teszek azért, hogy itt tartsak, csak az a lényeg, hogy te ne járj rosszabbul. Azért meg már hadd ne fizessek 40 ezerrel több adót havonta, hogy neked jobb legyen, és te fizethessél kevesebbet adójóváírás címén, amit eddig nem fizettél be.
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Joc 2011.02.22 07:41:55
@sagia77: Igazad van. Itt a rengeteg rinyáló csak az elveszett kiváltságait siratja, adót fizetni meg egyik sem akar. Szerintük aki jól keres attól el kell venni mindent. Ez azért van, mert az emberek irigyek, és még mindig a szociban élnek... Ébresztő 2011 és kapitalizmus van!!!!
Joc 2011.02.22 10:44:50
@eremita: Te nagyon demagóg vagy. Eddig nem fizettek semmit a rosszul keresők, és most az a bajuk, hogy nekik is hozzá kellene járulni a közöshöz. Ne ködösítsünk, az a baj, hogy elvesztettek egy kiváltságot, az adójóváírást. És nem ők dotálják, hanem végre ők is adnak valamit a közösbe. Neked se tetszene, ha a bruttód 50%-át se vihetnéd haza, mert eddig ez volt.
Sziasztok!  51 éves vagyok, van egy 12. éves kisfiam is, akit ráadásul egyedül nevelek. Egy nő, egyedül, gyerekkel...? hát mit képzel maga felől?  Már a GYES lejárta után szembesültem először azzal, hogy nem kellek a munkaerő piacon. Akkor kínomban nyitottam egy…..
The fospumpa is rising! Szilárd a füves univerzum legpechesebb embere. Nem szívni, nyírni akart pedig szegény, méghozzá igényesen, ezért egy akcióban is 76 ezer forintos modellt választott a Bricostore-ból. A boltban külön a lelkére kötötték, hogy 5 üzemóra után cseréljen…..
Amióta megszülettem, csupán egyetlen egyszer sikerült Magyarországnak nagy nemzetközi tornára kvalifikálnia magát (leszámítva a 96-os atlantai Olimpiát), de sajnos arra sem emlékszem, hiszen mindössze két éves voltam, amikor 1986-ban a Mezey féle  "tésztás" csapat…..
„Meghívta őt egy kávéra és félre nem érthető módon bepróbálkozott nála” - A munkahelyen szövődött szerelmekkel az a baj, hogy mindig rengeteg néző van a műsorra. Nem lehet titokban elvonulni, mert rögtön elindul a pletyka. De mit tehetünk, ha az egyik rosszindulatú…..
Joc 2010.05.07 12:00:29
Mindenekelőtt elnézést kérek lelkes olvasóimtól, hogy egy ideje nem volt új poszt, de hát a kampány lekötötte minden kapacitásomat és valójában most is csak egy percre ugrottam be tehát rövid leszek. Mentségemre szóljon, hogy az elmúlt hetekben keresztül-kasul jártam az…..
Pár napja sincs, hogy este f9-kor (sötétbe borult helyett) világszerte lekapcsoltak néhány villanyt.Ezt a hepöninget úgy hívják, a Föld Órája. Este 20.30-kor kezdôdik Ausztráliában, és idôzónáról idôzónára vándorolva a népek, nemzetek (és azon belül a píszínek…..
32 éves vagyok, van diplomám, több tanfolyamom, és több mint tíz év szakmai tapasztalatom, és azért nem kellek sehova mert nincs gyerekem. Az egész 3 éve kezdődött. Közel 10 évig dolgoztam egy nagyvállalatnál, és úgy döntöttünk gyereket szeretnénk. Először alig engedtek el…..
Nem is tudom, mikor hoztunk utoljára ennyi nagybetűvel és szenvedélyes írásjellel tarkított levelet, mint a citibankos Krisztináét. Olvasónk azért tombol, mert egyszer késett a hitele törlesztésével a Citinél, mire a bank a számlájára mégis beérkező pénzből két nap…..
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..
Amikor a kilencvenes évek elején Olaszországban először rendeltem Calzone-t, azt sem tudtam, hogy mi az. Meghökkentem, amikor elém rakták a "csukott" pizzát, de az íze valami isteni volt. Itthon minden pizzériában azt kerestem, hol tudnék újra enni. Egy balatoni étteremben…..
Mégsem értékesítheti tovább az MTV a futball-vb közvetítési jogait – döntött váratlanul a közalapítványi kuratórium, miközben a szavazás eredményeképpen győztest kellett volna hirdetni a két esélyes pályázat, az RTL Klub-Chello és a Digi TV között. Hoppá, megint…..
Joc 2010.01.21 15:02:36
@juliusbond: Értékes műsor? Nézd már meg a mai műsort! Ez egy kerületi kábel tv szintje, kivéve a sportműsort.
Joc 2010.01.21 15:51:49
@Bougheau Tschiga: Mi az a társadalmilag annyira értékes műsor? Ez egy szubjektív dolog. Szerintem a semmiről ne beszéljenek milliárdokért a levegőbe. És lehetne jó műsort is csinálni, nem csak sznob nézhetetlen beszélgetős műsorokat. Valahogy nem igazán értem, hogy miért kell erre 4 tv és egy rádiócsatorna. Ennyire azért nem vagyunk gazdag ország. A Duna tv ezt a közszolgálatiságot sokkal magasabb szinten műveli. Érdekes, hogy mindezt jóval kevesebb emberrel és olcsóbban.
Sziasztok! Rövid leszek.Egy kis cégnél dolgozom, vagyunk vagy nyolcan összesen. Már három éve vagyok itt és eddig semmi komolyabb problémám nem volt sem a munkával, sem a főnökünkkel. Persze jóban sem vagyunk, tartjuk a 2 lépés távolságot.   Még Karácsony előtt…..