Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rivud

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kollég' uramék! mennykő nagy Dolog ám ez, úgy-é hát? Isten ugyse! ez a fickó Mind megeszi a békát; Ebugatta kis scythája, Magamnak is, hogy reája Néztem, lógott a szügyem... /Csokonai/   Csapataink harcban állnak. Csapásokat adunk és kapunk, veszteségeink nagyok, de az…..
Mandiner blog Cselédnek lenni 2010.11.26 07:01:00
„S te mit mívelsz? Mi sors kíséri életed? / Megadta a remény, mivel kecsegtetett?  Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél: / Szívet cseréljen az, aki hazát cserél!” (Tompa Mihály)  A főemlőskutatók leírják, hogy a csimpánzok között - akik igen zárt és…..
Rivud 2010.11.26 12:19:40
Háát, nekem se tetszik ez az iromány. Felületes, és nem beszél a lényegről. Ami nem a pénz, egyáltalán. Olvastam valahol, hogy 300.000 magyar dolgozik jelenleg külföldön (érdemes lenne utánajárni, hogy mennyi - a poszt írója ezt megtehette volna). És ez is igencsak megfontolandó:
inforadio.hu/hir/belfold/hir-368803
A mi repülőnk, 5 gyerekkel december 31-én indul. Három évre megyünk, kérdés hogy haza jövünk-e (haza tudunk-e jönni). Nem azért, mintha nem szeretnénk Magyarországon élni, nem! Hanem azért, mert nem hagyták, hogy itthon maradjunk.
A férjem 10 évig nyomta közalkalmazottként, a legvadabb körülmények között (amit szerintem minden magyar közalkalmazott ismer), elmebeteg főnök alatt. Mindent megtett, hogy tudásának, ambíciójának, képességeinek megfelelő állást találjon, ahol nem csak pénzt kap, hanem motívációt és szakmai és emberi megbecsülést. De a totális kontraszelekcióval találkozott, és mind a mai napig teljesen reménytelen, hogy megfelelő állást kapjon. Külföldre pályázott, és ott minden hátszél, protekció és seggnyalás nélkül megnyerte a pályázatot. Most tudtuk meg, hogy 240-en pályáztak a világ minden részéről. Ott kellett, itt nem.
Kényelmesebb lenne itthon maradni, persze. De vannak pontok, amikor lépni kell. És sajnos Magyarországon most nagyon könnyű erre a pontra eljutni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy esztelenül kell fejvesztve menekülni. Ezt is lehet ostobán és okosan is csinálni - függetlenül attól, hogy az ember diplomás, vagy WC pucoló.
Egyébként mindezt a Tamás Gáspár Miklósos poszthoz akartam megírni.
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..
Rivud 2010.11.25 21:19:06
@jvizkeleti: Én csak egy nagycsaládos anyuka vagyok. De azt tudom, hogy ha igazán eredményesen pénzt akarok megtakarítani a családnak, akkor ahhoz először befektetnem kell. Pl. gázüzeművé teszem az autót, termosztátot rakok a radiátorra etc. Ezek hoznak érdemi kiadáscsökkentést, nem az, hogy az 5 forinttal olcsóbb WC papírt veszem meg a boltban. Vagyis a hatékony strukturális reform pénzigényes dolog, a fűnyíróelv-szerű takarékoskodás viszont teljesen kontraproduktív, gyurcsányék pont ebbe (is) buktak bele. Szerintem ezért harácsolnak orbánék, mert elődeikkel ellentétben a valódi megoldáson gondolkodnak, és elhiszem azt, amit mondanak, hogy strukturális reformokat is szeretnének. De ahhoz pénz kell.
Egyébként pedig nagyon érdekes a poszt és a kommentek is, mert őszintén idáig én se értettem tisztán az egész probléma-halmazt.
  „Már befizettük a csekket és megvolt az időpont is csütörtök reggel 7 óra. Egész éjjel nem aludtam, interneteztem reménykedtem hátha találok bármi olyat ami megkönnyítheti a döntésem. Rátaláltam erre az oldalra és elolvastam a leírottakat, hogy mennyit szenvedtek…..
Rivud 2010.11.20 00:51:03
@L.Salander: nem érv, persze, csak a minősítgetésekre reagáltam, amire még a vita hevében sincs joga senkinek.
Rivud 2010.11.20 01:02:51
@bz249: szó sincs ítélkezésről. Sőt, a jog alapján biztosan védhető ilyenkor az abortusz. De ehhez én nem értek. Csak annyit mondtam, hogy ha az egyik esetben a magzatelhajtás gyilkosság, akkor a másikban is az. Függetlenül attól, hogy milyen körülmények között fogant az a magzat
Személyes véleményem az, hogy a bűnt bűnnel tetézni nem a szenvedéseket enyhíti, hanem éppen ellenkezőleg: bármennyire is egy rettenetes bűncselekmény áldozata valaki, vajon az ő lelkiismerete nem fogja majd őt is egy életen át arra emlékeztetni, hogy a méhében egykor volt egy élet, aminek viszont ő maga vetetett véget. Ahogyan a fenti nőket is. Mert az ember lelkiismerete a legszigorúbb bíró...
Rivud 2010.11.20 01:30:13
@bz249: Ha mindenki meghallgatná a lelkiismeretét, és nem valamiféle furcsa ideológiák mentén érvelne és gondolkodna, akkor ez a topik talán nem is lenne itt. A joghoz - mint említettem - nem értek, mindazonáltal szerintem a foganás körülményei semmiképpen sem változtathatnak azon, hogy a magzatelhajtást minek ítéljük meg. Az a kis élet (nevezzük így), aminek véget vetnek, bizonyosan nem tehet arról a bűncselekményről, ami miatt az életét mégis elveszik tőle.
A KRESZ szabályait áthágom akkor, ha az állapotos feleségemet viszem a kórházba – mondta tegnap az ATV-ben Giró-Szász András. A kormánynak most állapotos a felesége, azt akarod mondani? – kérdezte Bánó András, a műsorvezető. Amit az állapotos feleséggel kellett…..
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
Rivud 2010.10.28 11:45:13
@beni00:
Igazából csak az idézetre reagálnék...
Nem sikerült végiolvasnom az összes kommentet, de TG elemzéseiből most talán hiányzik a lényeg megragadása. Teljesen világos, hogy itt most nem a 98% a tét, hanem a nyugdíjpénztári törvény, ill. az adótörvények, amelyek a hiánycél tartásához kellenek - vagyis létfontosságúak az Orbán kormány számára. Ennyiről van szó, se nem többről se nem kevesbbről.
Ami engem érdekelne a következők:
1) mennyire volt ez az egész előre kitervelt: a populista 98%-os törvény volt a mézesmadzag, hogy a valóban súlyos egyéb törvényeket át lehessen verekedni?
2) mennyire gazdasági kényszerpálya ez az eljárás? ha úgy döntene a Fidesz, hogy ilyen csúnyaságot mégsem szabad megtenni, akkor van más út a jelenlegi helyzetben? (és itt utalok vissza Orbán idézetére, miszerint mindig van másik út - akkor most is van?)
3) ha a második kérdésre választ kapunk akkor kiderül, hogy mennyire a Fidesz megalomániájáról, demokrácia-felfogásáról van szó, és mennyire egy a helyzet által kikényszerített szükségmegoldásról.
4) mert ha az utóbbiról van szó, akkor vajon nem az OV terve, hogy - mivel egyszeri húzásról van szó - idővel talán sikerül kiköszörülni a csorbát?
  Rég nem volt olyan jó külföldi sajtója a jobboldali magyar kormánynak, mint az elmúlt napokban: nyugati lapok sora számol be elismerőleg a katasztrófahelyzet kezeléséről, és a kárt okozó céggel szembeni fellépésről.  A történetben azonban van egy pikáns csavar:…..
Rivud 2010.10.13 10:32:43
@rajcsányi.gellért (ergé): Jaaaaa, most már értem: ezzel olvassa a T. Szerző a külföldi cikkeket. Eddig naívan azt hittem tud angolul. De finoman jelezni szeretném, hogy a fodítóprogram otrombán félrefordítja a szövegeket. A meló sajnos nem spórolható meg.
Rivud 2010.10.13 10:54:46
@rajcsányi.gellért (ergé): sajnos a cinizmusa és a nagyképűsége saját magát minősíti. Mindazonáltal semelyik (se a cinizmus, se a nagyképűség) nem ad felmentést a munka alól. Mármint a fordítás munkája alól. Egyébként pedig egyáltalán nem értem, hogy aki nem tud angolul, azt miért ne foglalkozhatna "az angolszász és a hazai politikai irányzatok közötti különbségekkel és hasonlóságokkal "
Végezetül: az egész hozzáállásában van valami egészen szánalmas provincializmus.
Mandiner blog Gerillaszülés 2010.10.06 11:31:00
  Geréb Ágnes nevét már az is ismeri ebben az országban, akinek köze nem volt még szüléshez, születéshez. A szülész-nőgyógyász emlegetése - számos botránya, legutóbbi felfüggesztése okán is - sokakat kihoz a béketűrésből. Kamikazékat megszégyenítő elszántsággal…..
Rivud 2010.10.06 17:35:18
Teljesen világos, hogy az otthonszülésnek vannak plusz kockázatai, még ha százalékosan nem is túl magas, ezt nem nehéz belátni. Nem is értem azt az érvelést, hogy ha baj van, akkor "hívják a mentőt". Amíg a mentő kiér, és elviszi a szülő nőt a kórházba, az az idő nyilván az esélyeket rontja. Az sem érv, hogy régen így volt: persze hogy így volt, de azért kicsit magasabb volt a gyerekhalandóság is. De az sem lehet érv, hogy Nyugaton ez már bevett dolog. Ha növeli a kockázatokat, akkor teljesen mindegy hogy hol bevett a dolog, és hol nem az (arról nem is beszélve - amirő fent is szóltak - hogy ott más körülmények között engedélyezik ezt).
Ugyanakkor teljesen megértem, és egyetértek azzal is, hogy a kórházi áldatlan körülmények ugyanolyan, sőt lehet, hogy "százalékosan" még nagyobb kockázatot jelentenek.De ma a szülő nő szabadon választhat kórházat, és egy kis pénzért cserébe orvost is. Például a Szent Imrében az "otthonszülés a kórházban" elvét alkalmazzak, ami számomra teljesen egyértelműen az idális megoldás. Én négyszer szültem ott, az "IKEA-szobában", és nagyon szép szüléseim voltak.
Személy szerint biztosan nem vállalnék plusz kockázatot mindenféle furcsa ideológia mentén. Mert mégiscsak a születendő gyerekem egészsége a legfontosabb.
Ami a kórházi baleseteket illeti: a kórházi ügyeket azért könnyebb eltussolni, mert a felelősséget nehezebb bebizonyítani, itt viszont ez teljesen egyértelmű. Ezért nem igaz az összeesküvés- és boszorkéynüldözés-elmélet
Mindazonáltal mégis úgy gondolom, hogy itt mégis azoknak a szülőknek a legnagyobb a felelőssége, akik maguk választják maguknak a Geréb Ágnes-féle otthonszülést. Persze - szerencsétlen esetben - a büntetésük is a legnagyobb
Mandiner blog A lom dicsérete 2010.10.04 15:01:00
  Lomtalanítások szezonját éljük, utcáink újra megtelnek kidobott tárgyainkkal és a rájuk telepedő lomizósokkal. E szemétben, hangoskodásban, guberálásban gazdag időszakban feltehetjük a kérdést: mi a magyarság viszonya a lomhoz?   „Sóhajnak beillő szózat egy…..
Bármennyire furcsa ezt mondani egy 1990 után eddig nem látott, elsöprő győzelem esetén, de az önkormányzati választáson valójában papírforma eredmény született. Nagy vonalakban az történt, ami várható volt: a Fidesz a 2006-os komoly sikeréhez képest is jelentősen…..
Tegnapelőtt elhunyt Biszku Béla (89†)  és Charles Zentai (született: Zentai Károly) (88†).  – Egyes történész kollégák szerint valójában e két idős úriember azonos napon bekövetkezett halála zárja le végleg a XX. századot. Jómagam nem osztom ezt az…..
Rivud 2010.06.29 17:13:05
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
Rivud 2010.03.11 22:49:32
@pioker1933: Néhány hónapja már csak két éven át jár a Gyes. Egyébként a rendszer önmagában teljesen ostoba, egyszerre pazarló és szűkmarkú, mert ugye mire elég 26000 Ft??? Ugyanakkor tény, h. az elnyújtott gyes nem ösztönöz a munkába való visszatérésre. Az egyik legnagyobb bűne az MSZP-nek ezen a téren a kismamák tandíjmentességének a megszüntetése volt. Az egyebekről meg nem is beszélve...
  A '80-as években az iskolában két fajtája volt a prolinak: az egyik annyira proli volt, hogy ezt nem is szégyellte, az ide tartozók lettek a Michael Jackson- (később Bros- és Milli Vanilli-) rajongók, őket most hagyjuk. A másik változat igyekezett titkolni, hogy ő valójában…..
Rivud 2010.01.15 23:11:23
@jotunder: Minálunk a Wham és GEorge Michael volt a nagy ellenfél.
Tudtam jó kis depeses rigmusokat is (nem a fentieket), de sajna öregségemre elfelejtettem...
A legfontosabb: az 2010 április 30-ig született babákra a mostani, a május 1. után születettekre az új szabályok vonatkoznak.Ezekben az egyik leglényegesebb változás,  hogy több jogviszony kell a juttatások igénybevételéhez, viszont rövidebb ideig tart, vagyis:Eddig a…..
Rivud 2010.01.13 17:22:52
Nekem igazából nem is kérdésem lenne, ugyanis a MÁK illetékes osztályvezetőjével most beszéltem, és a helyzetemet teljesen reménytelennek látja - és a hatályos jogszabályok alapján igaza is lehet... - Az igazságérzetem azonban megkívánja, hogy ezt az anomáliát megosszam Önökkel, és esetleg még lehet egy jó ötletük is a helyzet orvoslására...
5 gyerekem van, az ötödik három hete, pont karácsonykor született. SZülés előtt GYET-en voltam, a nagyobbak 9, 8, 6 és 3 évesek, emellett pedig négy órás munkaviszonyom van. Mivel olyan szerencsés vagyok, hogy otthon végezhetem a munkámat, ezért nem terveztem a munkából való kiállást, hiszen idestova 10 éve kisgyerekek mellett dolgozom itthon aktívan - hol ösztöndíjért, hol fizetésért. Arra gondoltam, hogy továbbra is GYET-en maradok, amellett lehet dolgozni. De éppen ez az, amit a jogszabályok nem tesznek lehetővé! GYES mellett a baba 1 éves koráig nem lehet munkát vállalni, GYET-re viszont csak akkor vagyok jogosult, ha a legkisebb gyermekem betöltötte a 3 évet. Vagyis az az abszurd helyzet, hogy az állam megbünteti a gyereket vállaló, a baba mellett dolgozni kívánó és tudó szülőt. Így a kisbaba születésével nem csak a terheink nőttek meg jelentősen, de még az állam is elvonta tőlünk a támogatását.
Mindez - nagyon jellemző módon- két dologról tanúskodik: a törvényalkotó nem gondolt sem a nagycsaládokra, sem pedig a - jelenlegi helyzetben, ill. az anyák szempontjából kulcsfontosságú - távmunka lehetőségére.
Mandiner blog Keménymag 2009.05.24 08:01:00
 Egy szívélyes meghívóra lettünk figyelmesek a kapcsolat.hu-n: Május 23-án, szombaton a Szent István Parkban a már hagyományosnak mondható Népszava Feszt a Táncsics Alapítvány támogatásával,egy új névvel jelentkezik: Sajtófeszt 2009-A jövő…..
 Ahogy a március videóslágere az emlékezetes Sün! akció volt, úgy április nagy esélyese az MSZP kongresszusát záró Internacionálé-dalolásról készült felvétel. A szocialista vezérkar feat. Bajnai Gordon:  Ennek örömére készítettünk egy kis összeállítást a…..
 Régen tüntettem már egy jót, és akármennyire is úgy gondolom, hatása nem lesz, mégis abban a szellemben érkeztem meg a Hősök terére vasárnap délután, ahogyan KKTT is. Azaz: félre a finnyáskodást, adjunk hangot az előrehozott választások iránti kívánalmunknak. A…..
 Bár a szervezők és a csatlakozó szervezetek képviselői közül nem túl sok akad, akivel szívesen mutatkozunk együtt, mégis ott leszünk ma délután az előrehozott választásokért rendezett tüntetésen.  Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget:…..
Rivud 2009.04.06 10:24:37
@Bockó:
Kedves Bockó, 10 éve vagyok gyesen, van egy kis tapasztalatom... Aki gyerekeket vállal, az gyakran olyan kritikus helyzetbe kerül anyagilag, hogy az a nyomorult 26.000 is igenis sokat számít. Nemcsak a segélyekből élőknek... Röhej, de ez a helyzet. Szóval a gyes, gyed eltörlésének, vagy megszorításának következményei biztosan meg fognak látszódni az amúgy is kritikus gyerekszülési adatokban. Nem tudom, hogy ezt a luxust ma megengedhetjük-e magunknak.
Ellenben ha úgy hozzák meg ezt a döntést, hogy másokkal kiegészítik, az adókedvezmény visszaállítása és kirerjesztése mellett az anyák munkalehetőségeinek javításaival, ill. a bölcsik/ovik felfejlesztésével, akkor a kép máris más lesz. Elképesztő, hogy érdemi javaslatként fel sem merül a kismamák távmunka-lehetőségének javítása. Egy "távmunkás" kismama lényegében a gyerek 1-2 hónapos korától kezdve munkába állhat, és nagyon gyorsan teljesértékű munkaerő lehet. Arról meg már nem is beszélve, h. szocik egyik főbűne ezen a téren, hogy elvették a kismamák tandíjmentességét. Biztos baromi sok pénzt megtakarítottak vele...
 Tegnap este Zugligeten sétálgattunk - a belvárost már igyekszünk elkerülni -, de sorsunkat nem kerülhettük el, megint Morvai Krisztinába botlottunk. És Lelky Lolába, aki hozzánk hasonlóan buzgón kamerázott, így közösen örökítettük meg az utókor számára a Bajnai Gordon…..
Rivud 2009.04.03 22:12:13
@Admiral William Adama:
Max. egyetértek! Plusz a tragikus demográfiai helyzetre is a legjobb megoldás...
Mandiner blog Bolond-e Ön? 2009.03.31 11:01:00
Ne kerteljünk, közélet iránt érdeklődő ismerőseink és kommentelőink körében végzett megfigyeléseink szerint kis hazánkban egyre többen kezdenek megbolondulni. Talán Gyurcsány a hibás, talán a globális felmelegedés, talán a zsidó-etruszk összeesküvés, mindenesetre…..
 Hétfő hajnalban felszállt a fehér füst a Gizella utcából. Pontosabban nem füst volt az, hanem pára, a frissen gőzölgő szar párája, de hát nekünk ez jutott. S már egész megszoktuk. Igazi déjà vu élményben lehetett részünk: már nem is tudjuk, hányadszor fordult elő az…..
Mandiner blog Dublőr kerestetik 2009.03.24 07:31:00
 A világgazdaság az elmúlt több mint fél évszázad, Magyarország pedig a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb válságát éli. Nincs értelmes ember, aki szerint ne lenne szükség határozott és kemény intézkedésekre, méghozzá azonnal. Ehhez persze egy erős és…..