Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bérgyilkos Bohóc

0 bejegyzést írt és 1634 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az, hogy kedden volt az Apple nagy bemutatója, de ezen a blogon még mindig csend és hullaszag?! Elmondom én nektek, mi: valami más is bűzlött ezen a bemutatón, és minél mélyebbre ástam magam benne, annál szagosabb lett… Először is hadd kérdezzem már meg, hogy ez még is mi volt? Volt most, aki…..
Bérgyilkos Bohóc 2021.09.19 16:28:30
@haggyadaszt: Hagyjuk már Jobsot. Jobs a pályája csúcsán halt meg, amikor az okostelefon piac még "felfedezetlen terület volt". Nem volt nehéz a semmihez képest valamit mutatni. De ebből miért következik, hogy ma is ő határozná meg a piacot? Most, hogy már a világ összes telefon és tech cége tableteket meg okostelefonokat gyárt, szinte biztos, hogy Jobsnak sem sikerült volna hogy állandóan forradalmi és egyedi maradjon.
Bérgyilkos Bohóc 2021.09.19 16:59:51
@haggyadaszt: Arról beszélek hogy, az okostelefonok mai formáját találta ki Jobs (mármint a többujjas érintőképernyős megoldás) és majd csak a népszerűség hatására váltott az összes cég erre a vonalra.
De ebből, hol következik, hogy Jobs folyamatosan tudott volna újat mutatni?? Most főleg nehéz egyedi dologgal kitűnni, amikor már Jobs sem lenne helyzeti előnyben, hiszen rajta kívül ma már több ezren gondolkodnak okostelefonnal kapcsolatos fejlesztéseken.
Az első sikeres műtéti altatás 1846. október 16-án zajlott le, orvosokból és medikusokból álló közönség előtt, Bostonban, a Massachusettsi Általános Kórház műtőjében. William T. Morton fogorvos, éterrel altatott el egy Edward Abbott nevű pácienst, akinek John C. Warren sebész, egy tumort távolított…..
Bérgyilkos Bohóc 2021.07.07 11:38:28
@Frady Endre:

Altatáshoz nem kell éter,
Ha van egy zoknid, úgy egy méter.

Nem kell aztat soha mosni,
S lesz bódítód, nem kell fosni.

Ilyen van a beteg lábán,
Ettől fekszik ő most kábán.
Tegnap volt negyven éve, hogy az amerikai mozik bemutatták Steven Spielberg és George Lucas közös mesterművét, Indiana Jones első kalandját, Az elveszett frigyláda fosztogatóit. 1981. június 12-én fantasztikus élmény lehetett filmrajongónak lenni, különösen egy olyan filmplakát láttán, amelyen az…..
Bérgyilkos Bohóc 2021.06.13 21:07:05
@A Joda visszatér: Öreg hiba azt gondolni, hogy ha valaki sztár lett egy film által, akkor automatikusan mindenkire ugyanez a sors várt volna, ha ő kapja az ominózus szerepet. Ahogy egy rakás kultfilm (Star Wars, E.T., Gyűrűk Ura stb) főszereplői nem lettek A kategóriások, ugyanúgy semmi garancia nincs rá, hogy adott esetben Tom Selleck is felemelkedett volna az Indy által.
Az a jó mozis kóla... Hát az szinte jobban is esik, mint a műanyag palackos Pepsi. És most itt van! Bárki megvásárolhatja otthonra a Pepsi ízű szörpöt, és SodaStream géppel mellé lehet tenni a tökéletes szénsavas alapot is. A világ vezető szódagépgyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a…..
Bérgyilkos Bohóc 2021.05.21 19:09:14
@midnight coder: Nincs ebben semmi high-tech. Egyszerű cserélhető/visszaváltható patronos szódakészítő ez is, csak itt nem literenként cseréled a patront, hanem 70 literenként. Ráadásul a hagyományos szifonnal manapság nem tudsz fillérekért szódát készíteni. Tavaly majd elájultam, amikor megláttam hogy manapság 1600-1700 Ft egy 10 darabos szett (vagyis 160 Ft/liter).
A sodastreammel meg kb. 60 Ft-ra jön ki 1 liter...
Maurice Saundersnek olyan tökéletes mosolya van, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. Mindez pedig egyfajta stratégia is részéről a Tinderen való ismerkedéshez. Maurice az egyik legnépszerűbb férfi a Tinderen, az alkalmazás algoritmusa szerint a profilját 99%-ban jobbra húzzák a felhasználók,…..
A Magyar Televízió vetélkedői anno mindig rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé. Könnyű volt nekik mondhatnánk, hiszen kezdetben csak egyetlen csatorna létezett az országban, ám a kollektív emlékezetben a mai napig élénken élnek ezek a műsorok. Sok esetben már nem is tudjuk mi volt ezeknek a…..
Bérgyilkos Bohóc 2020.12.03 18:51:01
@JTom: Fura, mert egyik kedvenc műsorom volt amit mindig néztem, de Rózsa nem maradt meg bennem. Lehet, hogy csak néhány adásban volt, vagy nem tudom.
1997 ősze előtt, vagyis a kereskedelmi csatornák megjelenése előtt is volt már mit nézni itthon is a televízióban. A fiatalok számára valószínűleg nem mond sokat Takács Marika, Lénárd Judit, Tamási Eszter és Varga József neve, de az idősebb korosztály képviselői a felsorolás hallatán biztosan…..
1910. szeptember 25-én Berettyóújfalu az újságok címlapjára került, itt vesztette ugyanis életét az utolsó bihari betyárként ismert Vitális Imre. A most következő cikk, az ő utolsó napjait mutatja be...
Maszkot hordani kötelező. Dolgozzuk fel végre!..
Bérgyilkos Bohóc 2020.09.20 16:33:02
@Èjfèl Dante: Az az 1 millió ember aki belehalt, azok meg eléggé észrevették. Nem, nem érdekel, hogy az influenzába mennyien haltak bele, és nem vagyok szélsőséges covid hívő sem, de rohadt szánalmas ez a vírus tagadó leszarom magatartás is.
           Egy művész variált kicsit. Összehozott két embert, egy arcon. Furán érdekes vonások születtek ebből. Benji maga is csodálkozik, mennyien követik az instán. Hát, egész egyszerűen érdkes, nem? A fenti képen Sharon Tate és Margot Robbie látható együtt. A második egy magyar…..
"A mozivásznon bármi megtörténhet" - tartja a mondás, amivel Hollywood is tökéletesen tisztában van. Különösen, ha a színészek gyakran lazán kezelt életkoráról van szó. Bár a digitális fiatalítás kétes eredményét sokan még mosolyogva fogadják, a nagykorú diákokkal benépesített filmbeli középiskolák…..
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
Az őszibarackos italokat azért szeretjük télen fogyasztani, mert visszaadnak valamit a nyár ízeiből és hangulatából, ezért kóstoltuk végig most a leggyakrabban vásárolt 25%-os őszibarackitalokat, ami a gyerekek kedvence is. Lássuk melyik termék lett az első a vaktesztünk eredménye alapján!..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Bérgyilkos Bohóc 2019.09.25 11:45:44
@Lazók György: A funkciótlanságot arra értettem, hogy bullet timeban csinálták meg a robbantást. Nem éreztem a film közegébe illőnek ezt a megoldást, még akkor sem, ha mindenki végig arcoskodta a filmet. A Mátrixnak legalább erre a lassítós elemekre (is) épült a stílusa, ebben meg beleraktak egy darab ilyen jelenet, totál öncélúan, nyilván a Mátrixra rálicitálva, hogy megmutassák, hogy ilyet is tudunk.
Olvasónk a terrafon.hu-ról rendelt és fizetett, ám a kiszállításról szóló visszaigazolás kamunak bizonyult, a visszautalás pedig még mindig nem történt meg. A webáruházról közben összegyűlt jó pár hasonló sztori, a vélemények alapján már a rendőrségi feljelentés is megvolt. Mi is írtunk nekik, de…..
Bérgyilkos Bohóc 2019.09.23 13:46:05
@borso: Hülyeség. Megnézném, hogy a sok nemzetközi cégtől (amazon, aliexpress, bookdepository stb.) hogy fogsz utánvéttel rendelni. Márpedig nagyon sok olyan dolog van, amiket csak ezekről az oldalakról tudsz vagy érdemes beszerezni. Alapvetően semmi gond az előre utalással, ha megbízható, hiteles "nagy nevű" oldalakról történik.
Azt aláírom, hogy az ilyen noname sufni oldalakat erős fenntartással kell kezelni, nem is ezekre gondoltam, mindössze a "soha nem" kifejezést vitatom.
[utolsó frissítés: 2023. december] Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm egy posztba, hogy az összes szénhidrátdús kedvencem lássátok. Nem osztom szigorúan kategóriákra, mert a lényeg ennek a listának, hogy olyanokat tartalmazzon, amik szerintem világszínvonalúak. Ehhez persze igyekszem elég…..
Lépten-nyomon jól ismert arcokba botlunk a filmben...
Bérgyilkos Bohóc 2019.05.02 09:55:52
@goodjohnwin: A cikk címe (MEGLEPETÉSvendég) már önmagában jelzi, hogy full spoileres lesz. Nem?
Betilthatják a kézfogást a brit irodákban, ugyanis egy felmérés szerint az emberek háromnegyede nem kedveli a fizikai kontaktust a munkahelyeken...
Bérgyilkos Bohóc 2019.04.29 16:48:39
@csimpilimpi: Biztos vagyok benne, hogy pl. 10 éve egy nőt sem zavart, hogy nem fognak velük kezet. Ezek a köszönési szokások évszázadok alatt úgy berögzültek az egyéb udvariassági illemszabályokkal együtt, hogy senki nem kérdőjelezte meg. Olyan magától értetődő volt, mint pl. hogy a nőt előre engedjük.
Csak ugye az utóbbi években túlpörgött a feminista lázadás. Mindenki kurva öntudatos lett. Ma már árgus szemekkel figyelik, mi az ami egy kicsit eltér az egyenlőségi narratívájuktól. Arra egyből lecsapnak és azt hazudják, hogy ez vagy az valódi probléma!... Aztán van aki el is hiszi, hogy ez probléma, és másnap már ő csinál úgy mintha őt mindig is zavarta volna.
A Mátrix (és mi most a komplett trilógiával foglalkozunk az első rész 20 éves évfordulója kapcsán) említésekor még a legelnézőbb szinkronrajongók is szívükhöz kapnak, hiszen oly' sokszor hangzik el a főszereplő neve. Igen, az. Neo. Ami igazából Nióként ejtendő és bár az angol kiejtés tartása a…..
Bérgyilkos Bohóc 2019.04.02 12:55:56
@Maxim Tsigalko: Ez ugrott be nekem is. Bunkó szinkronja a Blöffből (2000) már-már kultikus.
Chrudinák Alajos, Antal Imre és Vitray Tamás – a szocialista televíziózás ikonikus férfi-alakjaira emlékezünk. Szórakoztatás és informálás mesterfokon...
Bérgyilkos Bohóc 2019.03.13 13:51:27
@funfun: Konkrétan a tv-ben meséltek erről, viccesen előadva. Hogy kellett egy drámai vágókép mit tudom én Bejrútról, és amikor nem találtak semmi használhatót, akkor az operatőr kolléga arccal lefelé ráfeküdt a vízre, mintha halott libanoni lenne és azt vették fel.
Nyilván a logikádat követve ők is hazudhattak, de milyen bizonyítékot vársz? Diktafonos felvételt, amin éppen utasítják Józsit?
A szendvicskrémek legmagasabb minőségi kategóriáját a friss sajtkrémek képviselik. A natúr friss sajtkrémek íze szinte teljesen semleges. Az ízesítve a fokhagymás, zöld fűszeres, tormás, magyaros, snidlinges sajtkrémek a legjellemzőbbek, de találhatunk az áruházak polcain ananászos, diós ízesítésű…..
Bérgyilkos Bohóc 2019.03.13 10:41:52
A karácsony egyik legkedveltebb szaloncukor íze a kókuszos, a szaloncukor maga pedig a karácsonyfa jellegzetes kék dísze szokott lenni. Még 20 nap van karácsonyig, mi már alig várjuk, ezért teszteltünk most le Nektek 10 féle országosan kapható kókuszos szaloncukrot. Lehet-e finomat venni 800 Ft…..
"Berni mosópor"???!!?! Juhász Péter, az Együtt nevű mikropárt elnöke úgy gyalázza Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, mintha fizetnék érte. Szexista ez a politikai hirdetés? Igen. "Bernivel a kormánypárt is tovább él" - hazug ez az állítás? Persze, hogy az. Sokszínűség = Együtt a…..