Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miffy

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Még akkor is, ha az ember sikeresen beilleszkedett külföldön, egy idő után elkezdhet másként nézni Magyarországra. Ezt kezdte érezni a mai poszt szerzője, Bandirepublic is, akiben a 40-es évei elején elkezdett felértékelődni a haza, a család, a barátok, az anyanyelv szerepe. Dani…..
Miffy 2019.03.26 12:20:34
@bandirepublic: Meghallgattam a podcastokat is. Szimpatikus emberek, intelligens tartalmas beszélgetése. Nekem tetszett, hogy ilyen mélységben belementetek a témákba, a rövid, pörgős
podcastok esetén mindig marad valamennyi hiányérzetem. Persze, nyilván idő kell ezekhez, most meg éppen egy durva náthával kűzködök, amikor az olvasás sem esik jól.
Egyébként személyesen is érintett a történet, nagyon sok mindenben érzek hasonlókat, gondolkodom hasonlóan, mint a riport szereplői.

Viszont mi éppen a gyerek miatt döntöttünk úgy, hogy maradunk, mert összehasonlíthatatlanul jobb itt gyereknek/szülőnek lenni, annyira jó, hogy egy egészséges értekrendszerű országban nőhet fel.
De az ember mérlegel. Nekünk a családunk, barátaink jó része is külföldön él már, eleve a srác is már oviskorú volt, amikor kiköltöztünk, évente többször megyünk Magyaországra. Nyilván nagyon más élethelyzet, mint az övék.

Várom a folytatást!
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Miffy 2019.02.19 11:05:07
@Csodabogár: sejtettem, hogy lesz valaki, aki hozza a szokásos kritikát a mai gyerekekkel, szülőkkel kapcsolatban: “a mai gyerekek így meg úgy”, “bezzeg az én időmben!”, “hajjajj, a mai fiatalság”... Miközben ezeket a szülőket ti neveltétek ilyenné, a világot, amiben szocializálódtak, ti formaltátok és ti is másmilyen nagyszülők vagytok, mint amilyenek az én gyerekkoromban a nagyik voltak. Más generációhoz tartozunk, bar lassan én is magyikorí leszek, mások az élettapasztalataink, máshol vannak a tűéshatáraink, ezért gyereknevelési kérdésekbe nem szeretnék belemenni. Magyarország egyébként sem egy gyerekbarát ország. Pedig a jövő az övéké, rajtunk múlik, hogy milyen lesz az életük. Persze, sokan szeretik óket, de az összkép az nem ez.
De most nem is szeretnék merengeni, hanem olyan esetekről beszélek, amikor a szülők rángatják őket, üvöltöznek velük, néha egészen gorombán, lekezelően. Tele vannak az emberek feszültséggel, frusztrációval és a gyengébbeken vezetik le. Sokszor éppen a gyerekeken.
És engem ez zavar. Zavar, ahogy egyre durvul a hangnem. Még akkor is, ha nem velem viselkednek így, hanem a másik vásárlóval, másik ügyféllel, a másik utassal.
Miffy 2019.02.19 11:05:09
@Wilhelmus80: így van! Nagyon helyesen!
A magyar munkamorál, a szaktudás sokat segít a beilleszkedésben – legalábbis Istvánnak ez a tapasztalata Franciaországban, ahol úgy érzi, befogadták és képes egyedül eltartani a családját. Nem nagy csoda, hogy eszükbe sem jut a visszaköltözés Magyarországra...
Miffy 2019.02.08 09:59:56
@MAXVAL bircaman közíró:
Pont nem ezt írta. De idemásolom:

“Nem lettem gazdag, de egyedüli keresőként eltartom a családom. Biztosítva a nejemnek, hogy csak a gyerekkel tudjon foglalkozni. A gyerekeimnek pedig kinyitottam a világ kapuját. Olyan lehetőségekkel, amiről én csak álmodtam…”
Nem csak itt a blogon, de a szakirodalomban is meglehetősen kevés szó esik azokról a szülőkről, akik gyermekei külföldön próbálnak meg boldogulni. Pedig a felnőtt gyerekek határátkelővé válása sokszor vezethet a szülők társas elszigetelődéséhez, ráadásul az idősek…..
Még tavaly kértem meg egy régi tanítványomat, aki velem ellentétben Dániában lakik, ott neveli a gyerekét és a férje is dán, hogy írja meg a véleményét a Gyereknevelés dán módra című könyvről. Elolvasta a könyvet, azt mondta rá, hogy rendben van, teljesen korrekt, ők is hasonlóan élnek, köszönik,…..
Miffy 2018.05.08 20:02:01
@Alick: A korrupció nyilván mindenhol jelen van, de egyrészt számos esetben következménye, és, ha megnézel statisztikákat, kiderül, hogy a skandináv országokban messze nem olyan mértékű, mint pl. Magyarországon.
Miffy 2018.05.08 16:26:29
@Ezekadánok!: Szerintem is tök jó dolgokat ír. En elég “skandináv” vagyok. Meg kihívásnak élem meg a nehezebb hekyzeteket. Ráadásul egy spec. nevelesi igényű gyerekkel, aki tud érdekes helyzeteket produkálni. De mindig talalunk megoldást. :)

Sajnos, nehéz azt meggyőzni, aki a rövid távú hatásokat látja. :(
Miffy 2018.05.08 16:37:31
@0rdas: az agresszió hosszú távú negatív hatásairól vannak kutatások is. Nemcsak pszichológiai, hanem neurológiai változásokat is okoz.

Miert lenne here. Arra neveljük, hogy, amibe belevág abbol hozza ki a tőle teljető legjobbat. De ehhez nem kell megcsapnom. Okos gyerek, megerti úgy is, ha elmondjuk neki, beszélgetünk. Meg valamiért magatól is siman szeret tanulni. Abban meg biztis vagyok, higy bárki, ha erdekli, jöl érzi magat abban, amit csinál, akkor úgy is fogja. De pont a skandinávok nem élősködnek a szülők nyakán évtizedekig.

Amit meg a kudarc feldolgozasáról írtál, az nem pelda arra, hogy valaki fel tud-e állni vagy nem. Lehet, hogy most lett tekintélyed, de nem biztos, hogy egy leépítésnél te leszel az, akivel együtt akarnak majd dolgozni. Nyilván a mobbingoló kollégával sem, de miben mas a kettő?