Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiborc

1 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hír: olyan ítéletet hozott első fokon a bíróság, amire eddig nem volt példa. Felcsút első emberének, a nemzet gázszerelőjének (nem mellékállásban polgármester és sikeres vállalkozó) nem kell nyilvánosságra hoznia vagyonnyilatkozatát. Ezt köszönheti ma Magyarország az új…..
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Havas Henrik a múlt héten megkérdezte Bajnai Gordont az ATV Voks című műsorában, hogy mikortól keres egy magyar munkás megközelítően annyit, mint német kollégája. A volt miniszterelnök meglepően egyértelmű választ adott, azt mondta, hogy 2015. január elsejétől: Bár…..
Nem tudom, nektek mi jut eszetekbe erről a devizahitel-témakörről, de az én véleményemet talán a neves Index fórumos topikcím fejezné ki igazán: Unom már a devizahitelesek nyivákolását! És az egy dolog, hogy megy a nyivákolás, de a téma egyre jobban zsebbe vág azoknak is, akik…..
Tiborc 2013.08.05 07:15:41
Hmmm..... Halott ország és esélye sincs.
1.A devizahitelesek nyávogása? Tényleg, miért is?
Akkor egy konkrét eset, hogy értsük "szegény devizahiteles" barátaink gondolkodását, aztán el lehet dönteni megérdemlik-e?
Szóval szerényen, küzdelmes módon éldegélünk a kp-ért vett 70 m2 kis házben. Barátaink (gyakorlatilag ugyanazon anyagi kondizók mellett, (kollegák is vagyunk)vehettek volna hasonló kis házat kp-ért, de inkább devizahitelből építettek egy 180 m2+pince hodályt. Ez még rendben is lenne. Nyilván a rezsi+hitel a csőd szélére sodorta őket hamarosan.
És most jön a devizahiteles gondolkodás lényege. Nyaralni kellene (mi nem nyaraltunk 10 éve) ezért belötyögtek a benkbe és a hitelüket egy még rosszabb kondiciójú hitelre váltották, mert így kaptak még egy kis készpénzt is, amit sikeresen el is vertek Görögországban. Hallgattuk az élménybeszámolókat a vég nélküli panaszokat az árfolyam miatt, közben gondolkodtunk lúzerek vagyunk? Akkor nem éreztem, de most, hogy mindenféle mentőakció után nyávognak, kezdem annak érezni magam. Akinek van kedve, mentse, de a saját pénzén!
2. A végtörlesztés? Azt meg csak maguknak hozták kedves politikusaink, tessék megnézni, hánynak tünt el hirtelen a devizahitele. Pl. Kósa Lajosnak, akinek itt az interneten fekete-fehéren kiszámolták, hogy jövedelme szintjén nem tudta volna fizetni a hiteleit és megélni éveken át. De nem a börtönben rohad, hanem devizahiteleseket ment a maffiájával együtt!
Kósa Lajos becsukná a menedékkérőket. Vajon mit szóltunk volna hozzá ’56-ban, ha idegenrendészeti őrizettel fogadnak mindenhol a világban? Az Amnesty Magyarország cikke.   Debrecenben megnő a menedékkérők száma. A Jobbik azt hazudja, hogy a bűnözés is nő és…..
Tiborc 2013.05.26 19:41:02
Van szerencsém nekem is itt lakni néhány évtizede. Itt születtem és már elég öreg vagyok, (+60).
Valaha ez Debrecen egyik legjobb része volt, még nem túl drága, de csoda csendes, tiszta, rendezett. Öröm volt itt élni. A rendszerváltásig! Pedig itt voltak ám éppen a menekültek helyén az Oroszok! Igaz kordában voltak tartva, (ahogy kell) továbbá kiválóan lehetett velük iszogatni, barátkozni és üzletelni!
Azóta viszont minden söpredék itt nyomul, legyen az idegen (pl. pastu) vagy a Kósa vezette, Becsky képviselte önkormányzat. Ezek ugyebár közismert KISZ-diverzánsok. Itt nincs főtér, térkő, stadion, Latinovits-erőmű stb. csak pusztulás.
Mindez nem elég, jön rá a menekültáradat. Akik innen írtak, nem is estek túlzásba, még ugyan visszafogottak azzal kapcsolatban ami itt folyik. A buszon láttam valamelyik nap egy csapatot (9) egy sem vett jegyet, viszont elképesztően hangosak és büdösek voltak. A jegyellenőr nem ment közéjük a mindentudó karszalaggal? Miért? Gondolom AI bérletük van! Ellenben aztán az egyik ellenőr többek között kérte az én jegyemet is, mire mondtam azonnal, miután elkérte a "bozótlakók" jegyét. Inkább eloldalgott!
Talán nem kéne ilyen visszafogottnak lenni, hanem odamenni és szó szerint kiverni őket, vagy egyenesen az AI főnökök kertjébe telepíteni.
Én csak egyetlen aspektust emelnék ki? Uniós állampolgár honfitársaink, akiket a tolvaj politikusok már mindenükből kiforgattak, akik munkanélküliként 22.000 Ft. segélyt, kényszer-rabszolgaként alja munkát kell végezzenek alja embereknek 47.000 Ft.-ért, hogy ne haljon éhen a gyerekük, mit szóljanak ahhoz hogy ezek, ahogy ők mondják 80-100 ft/fő támogatást kapnak. Kinek is van itt joga? Ki van itt megbecsülve? Mit is szól ehhez az AI? Ki itt a gazdasági menekült?
(Nehogy valamelyik agyrém okostojás ideírja, hogy azt az Unió állja mert menten elhányom magam. Az Uniónak talán a kertjében terem a pénz?)
A politikai kommunikáció szempontjából sokkal érdekesebb a KSH friss GDP-adata, mint közgazdasági nézőpontból. A számok ugyanis nem mutatják meg, hogyan élünk, azt még kevésbé, hogyan fogunk.Nagy izgalmakat ígérő, „vegyes” GDP-adatokat közölt a KSH: a magyar gazdaság az…..
Tiborc 2013.05.17 08:28:47
Közgazdász társaimmal hosszú évek óta küzdünk azért, hogy végre megszabaduljunk a GDP-re alapozott populista propaganda életveszélyes túlértékelésétől. Nézzük miért, az egyszerűség kedvéért most csak két alapvetésből.
1. A GDP alapvetően annak elhazudozására kreált mérőszám, hogy hogyan fosztja ki a tőke az olcsó élőmunkával rendelkező gyarmatokat. Pl. Agónia GDP-je 100. Odamegy a Mercedes, a GDP 101 lesz. Lehet a politikusoknak hazudozni, Mercedes PR melldöngetni, hogy lám-lám mennyivel jobbak lettünk. Pedig még rosszabbak mert nem néztük, hogy a 101-ből mi marad nekünk. Nem feltétlenül kell ennek így lennie, de eddig még mindig így volt sajnos. Mert ez a szerepe, erre találták ki.
2. Mivel bruttó nemzeti termékről van szó, az összes egyébként teljesen értelmetlen, sőt kifejezetten káros tevékenységet (a mi esetünkben pl. a kényszermunkát, pardon közmunkát is tartalmazza, a GDP ujjongók elgondolkodhatnának) is produktívnak tekinti. Kedvenc példám: ha 1 millió kényszermunkást a Hortobágyra vezénylünk és mindenki kiás egy 1x1 m-es gödröt majd visszatemeti eszméletlenül nő a GDP. De nem kell sok ész hozzá, hogy mi értelme?

A mérőszámok tekintetében mindig vizsgálni kell azt is, hogy kinek az érdeke az adott mutató. Az mindig eldönti annak komolyságát, tartalmát, hasznosságát is. Egy ország, egy adott nép számára még ma is a netto nemzeti jövedelem a reálisnak tekinthető mérőszám, de a globál tőke nem szereti, mert meglehetősen pőrén mutatja a szabad rablást, a gátlástalan kizsákmányolást. De van mindezeknél egy még rosszabb hatása: az Orbán, Gyurcsány szerű férgek így tudnak nyomorba dönteni, szolganéppé, konzum idiótává tenni népeket, országokat - mert hiszen nő a GDP emberek. Hurrá! Magyarország jobban teljesít! Igaz enni már sok milliónak nem telik, hazánknak már semmilye nincs.........stb.stb. De NŐŐŐŐŐ A GDP! + a tőke haszna, ami aztán fedezetlen digitális számlapénz lesz valahol, nem létező túlértékelt ingatlanfedezetekkel, bankmentésekkel (hisz a mi kutyánk kölyke, értsd TŐKE)......és már kész az újabb válság. Mostmár kétévente! Meddig?
Távolodunk az EU centrumától és nő a nyomor. A régi folyamatot az új rend vélhetően gyorsítja. Hanyatlik a nyugati civilizáció, végső válságát éli a megújulásra képtelen jóléti társadalom; az új gazdasági modell, a munka alapú társadalom Magyarországon épül, mintául…..
Tiborc 2013.03.08 07:23:27
Különös dolog a történelmet megélni. KE népei azt kapják amit megérdemelnek, ha már egyszer sikerült a történelem kerekét, hagymázas lázálmok mentén visszafelé forgatniuk, ahelyett, hogy a soha vissza nem térő '89-es lehetőség mentén újjászervezték volna a közösségi társadalmukat.
Igen, azóta már a német "proli" is rájött, hogy a "proletár rém" megszünésével 20 év alatt felére esett az életszinvonala és meredeken tart lefelé. Már nem fontos az egészsége a biztonsága, a családja stb. De lesz az sokkal lejjebb is!
Igen! Pl. működik az oszd meg..... Kinek hiányzik egy politikailag és gazdaságilag erős KE? Ha itt keleten egy falu független akar lenni, lebombázzuk, felszecskázzuk, daraboljuk (lásd Koszovó, Montenegró, stb.stb.), mert így könnyen egymás ellen fordíthatóak, kihasználhatók, irányíthatóak, kirabolhatók. Néhány magát politikusnak tartó orbánszerű barom, mindenütt akad aki müködteti az "áldemokráciákat", eladja a hazát, az aranytartalékot, felszámolja a hazai ipart, mezőgazdaságot akár egy oxfordi tanulmányútért. De mi van ugyanakkor az é. írekkel, baszkokkal, katalánokkal, bretonokkal, vallonokkal, flamandokkal, korzikával stb. Nem árulkodó jelek?
De itt mindenki egymás ellen, hazán belül és kívül, mint ahogy az itteni hozzászólások is jól mutatják.
Nincs más út, irány a mélyszegénység, nyomor, kilátástalanság. Amíg a társadalmi bomba újra fel nem robban. Dicsekszik a ME, hogy már megint több rendőr van!!! Hát igen, pont abból lehet megélni, abból nagyszerűen lehet az adósságot törleszteni.....! De egy reggel még a franciák sem tudták, hogy másnap nem lesz Bastille!
Hajrá!
Megkezdődött a vagyonnyilatkozat szezon, a képviselőknek tegnapelőtt éjfélig kellett leadniuk a vallomásaikat, és a hírek szerint ezt meg is tették. Egy darabig csámcsoghatunk azon, hogy ki milyen autót, hány hektár legelőt illetve egyéb ingatlant halmozott fel. Sokkal több…..
Újabb csodás gyöngyszemmel gazdagította a sajtót Matolcsy György, aki 2025-ig meg kívánja duplázni a magyar GDP-t. Igen szép vállalás. Azt persze nem mondta, hogy reálértékben vagy nominálisan. Az utóbbi nagyon könnyen teljesíthető, mindössze az árszínvonalat kell…..
Tiborc 2013.01.29 10:27:15
@Dilis Csávó: Meg ne haragudj de ezek szerint fogalmad nincs a GDP mibenlétéről. Nem az a lényege, hogy a közmunkást miből fizetik, hanem az hogy minden kiásott gödör növeli a GDP-t. (De nem kéne elemi szintre menni).
Komolyabban, tulajdonképpen a tőke találta ki, hogy leplezze a gyarmatországok (mint mi) kizsákmányolásának mértékét. A Nemzeti jövedelem sajnos megmutatja mi az igazság, ezért nem kívánatos a kapitalizmus számára. Nota bene könnyen bizonyítható, hogy akár a legmagasabb GDP-mellett is éhen halhat egy ország! Nem ártana néha-néha elgondolkodni.....Na itt most be is fejezem.
A 2013-as év csak átvitt értelemben fog szólni a 2014-es választásokról. Egyelőre úgy tűnik, a kormány lemondásán kívül (aminek az esélye kb. 0) ez az év arról fog szólni, hogy lesz-e regisztráció, ki regisztrál, ki regisztráltat, hogy regisztrálunk, meg úgy alapjában…..
Tiborc 2013.01.02 14:01:42
A blogoló azt állítja nem tudja mi szükség van rá. Pedig a világon a legegyszerűbb séma. A veszélyes az, hogy mindenki mocskolódik, hogy milyen a fidesz, meg milyen hülyék. Végzetes tévedés, uraim és hölgyeim. Az ellenséget soha nem szabad lebecsülni.
A séma.
1. Kell találni egymillió büdös patkányt aki bárkit hajlandó ingyenélésért kiszolgálni.
2. Ezt a patkány réteget kell aztán a közszférában elhelyezni, (hitelből, adóból stb.) hálás középréteggé emelni őket.
3. Elvárni, és ellenőrizni hogy rájuk és csakis rájuk szavazzanak, ami praktikusan azt jelenti, hogy 2.2,5 millió tuti szavazat családostól.
4. Mivel ez a réteg teljesen ellenőrzött és a megélhetéséért kiszolgáltatott, valamint nem is kell elmennie regisztrálni (hisz munkaidőben megoldja, tehát nem lesz un. bizonytalan), kicsi az esélye, hogy bárki le tudja váltani a jelenlegi kormányerőt. Magam 0% esélyt adok erre, mivel egymillió mocskot kellene egyidőben kitakarítani a közéletből, közszférából. Az meg csak fegyverrel, jakobinus vagy bolsevik módra oldható meg.
5. Ezzel a társadalmi rétegződés és beágyazódás egyszer és mindenkorra demokratikusan megtörténtnek vetetik.
Persze ez nagyon leegyszerűsített séma. De ha valaki megnézi a kodifikációt minden ezt támasztja alá.

A sémát szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt leírtam az Index fórumában. Nem is merem beidézni mit kaptam én akkor, éppen azoktól akik most a legjobban hörögnek.
Ez részben Horthy korszak 2.0 verziója, részben az USA választási szisztémájának közép-európai adaptációja, illetve a kettő legsötétebb keveréke. Csak alátámasztásul: az USA-ban a proli réteget még csak hibahatárnak se veszik figyelembe az előrejelzéseknél, választásoknál. Ennyit a várható társadalmi mobilitásról és az un. szabad demokráciákról.
Ez már a legalja, érzi az ember amikor a Jobbikosok akasztófát állítanak Debrecenben. Most érték el a mélypontot a farmerkabátos szakállmatyi után aki az uniós zászló égetésen a fenekét törölte a zászlódarabbal. (Sajnos eltűnt a netről a kép...) Minden okuk megvan a…..
„Akinek nincs, annak nem is lesz.” (Hajnóczy Péter: A sün és a harkály)     Van egy hiány. A baloldalnak ma nincs víziója. Azért nincs, mert nem képes megújulni. Foglya egy kényszernek. Csak egy dolgot akar: le akarja győzni Orbán Viktort. A dolgok a…..
Hétfőn folytatja országromboló tevékenységét a Magyar Országgyűlés kétharmados többsége. Nyílt levél a Fidesz és a KDNP képviselőihez.Tisztelt kormánypárti képviselők!Néhány percre kérem a figyelmüket levelemmel. Tisztelettel kérem, hogy a hétfői parlamenti…..
Bumerángként pattog a "legyen területi alapú a rendszám" gumicsontja - téma volt januárban, de megint napirendre került, ezúttal Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság…..
„Az egy főre vetített statisztika semmit nem jelent, erre mindenki ráébredhet, aki megnézi a sorrendet. Ez az összevetés kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzetek mákonya.” – írja blogjában Mong Attila. Egy kicsiny, kisebbrendűségi érzéssel megáldott nemzet…..
Magyarország a lehetőségek hazája, aki mást mond: hazudik. Idióta, hazaáruló, esetleg náci. Valamelyik a három közül, mert a mindenkori hatalmat minden ciklusban csak az izgatja, hogy simán menjen a lenyúlás, aki pedig ezt szóvá akarná tenni, azt rögtön olyan skatulyába…..
Tiborc 2012.06.25 18:13:09
@lilalalilalázik: Amit írtál bődületes sablon szamárság. Ugyanis a dolog lényege éppen az, hogy csak akkor tud tolvaj lenni ha már benyalta, szopta, árulta stb. magát a politikába. Mert ott jön a lényege a dolognak, a garantált büntetlenség, titkosítások, személyre szóló törvények stb. Egyszercsak azon veszed észre, hogy az országodat olyan tolvaj senkiháziak úgymond vezetik, mint Orbán, Pintér, Kövér, akiket otthon be se engednél a házadba.Na ezt nem tudja egy tisztességes melós, egy becsületes ember megtenni.
sorok között Európa B-terve 2012.06.11 11:27:00
Görögországot egészen addig próbálják meg az eurózónában tartani, amíg a folyamatos mentegetés költségei nem haladják meg azokat a károkat amit a kiszállás okozhat. A pontos képlet megállapítását nehezíti, hogy a rendezetlen, vagy akár a rendezett kiszállás költségei is…..
Lánczi Tamás miniszteri kabinetfőnök szíves közlése szerint „egy végletesen legyengített és szétzilált apparátust örökölt meg a kormányzat”. Egész eddig azt hittem, hogy az államigazgatás legtúlfizetettebb tisztviselője Lánczi kollégája, Megadja Gábor, de most…..
Tiborc 2012.06.02 17:31:34
@Lindalinda:
Meg ne haragudjon drága Linda a következőkért:

"Mi nyoc évil szevedtük a tolvaj szocik is liberálisok alatt, ti meg má 2 év után morogtok. Tessék igenis megszokni a keresztény polgári kurzust. Most nagyon soká az lesz. Hozzáteszem - szerencsénkre! "

Hát Linduskám! Mi a jó k*va anyádat csináljon az aki tőletek meg az elődeitektől is csak szenved. Mondjuk az a 7-8 millió?
Nagyjából tegnapig elszánt Európa-barát voltam. Hittem abban, hogy az európai kultúra erős polgári hagyományrendszere, a széles műveltség alapjain álló civil demokrácia ereje, az európaiakban élő álmok lüktetése képes lesz arra, hogy napról-napra, évről-évre előbbre vigye…..
Tiborc 2012.06.02 16:41:18
Brutális - már elnézést - hogy mennyi hülye van közöttünk. Írogatnak itt termelékenységről, munkaszeretetről, lustákról, déli disznókról, gót zsenikről, meg EU-s kultúráról. Ijesztő, hogy már nyakig ülünk a sz*rban, de mint mindig előjönnek a félművelt zsenik - akiknek egyben igazuk van, csak ők a mi egyetlen versenyképes termékünk, igaz a lipótmezei versenyben - de az orruknál sem akarnak és tudnak továbblátni. Engedtessék meg nekem, hogy csatoljak néhány érdekes kérdést így a vita vége felé a nagyokosok felé:
Mi volt '89-ben? Rendszerváltás? Nem uraim, csak az akkori világméretű gazdasági válság így oldódott meg a nyugati globalizált tőke javára.Sajnos a gyarmatbirodalmak a világ kirablása és a fél világ szigorúan kultúrált, mondhatni ejroper kiírtása óta ebben az előnyben élnek. Tessen csak a milliónyi használt szemétre gondolni amivel elárasztották a tetszik-nem tetszik újragyarmatosított, felvevőpiacait ostoba módon kiárusító kelet-európát. Nyugaton beindult az újratermelés. Meddig is? Ja úgy 10-15 évig és már megint nyakig ülünk benne. Ejha. Ez aztán az életképes társadalmi berendezkedés. Eredmény: nem mi fejlődtünk hozzájuk - de nem is volt ez cél - hanem a saját proletáriátusukat tartják azóta kordában, életfeltételeit minimálszintre süllyesztve. Aki hülyeségeket beszél, menjen ki No-ba és érdeklődjön a 400 eurós havi bérért kötelezően robotoló echte német munkanélkülieknél. Vagy az 56 euró/hó segélyen élő 5-6 éve rákos német munkásnőknél. Aztán meg gondolkodjon el néhány igen hülye honfitársunk, hogyan lehet összehasonlítani egy maláj munkaerőt költségtartalmában pl. a magyarral? Ahol nem kell fűteni, télikabát stb. stb. Hogy ezt mégis megteszik? Igen! Kik is? Ja a globál tőke. Persze hát nekik ez az érdekük. Meg persze néhány ökör aki beveszi és azt hiszi szakmailag nagyon okosakat mond, ha elszajkózza. Társadalom? Hol? Soha így nem volt kulturáltan szétzilálva, még az átkos Horthy-Kádár korszakokban sem. EU kultúra? Telik rá valakinek? Kiváltság lett? Vagy csak az a kultúra, hogy néhány angol szó birtokában játsszuk itt a kapitalistát, mert most éppen kaptam fizetést a multitól, vagy még inkább az államtól? Az oktatás meg megy ebek harmincadjára, az új angolszász konzumidiotizmus mentén. Specializációnak nevezzük a szakbarbárságot: 3 hónap alatt képzett esztergályosok, meg marósok, meg pénzügyi zsenik rabolják időnket, idegeinket. De lehet nagyokat mondani versenyképességről, meg munkakultúráról, meg termelékenységről. Csak egy érdekesség: a '70-es években japán vállalatokkal foglalkoztam, ez az az időszak amikor a világot lehengerelték. Meglepő, de Mo-n magasabb volt akkor a termelékenység. Ők azzal nyertek, hogy 1. minőségellenőrzés 2. ha 16 óra alatt is de többet teljesített végül is mint a magyar. Ehhez jött, hogy nem voltak hülye vezetőik mint nekünk azóta is szakadatlanul. Na de én inkább be is fejezem itt, mert szétvet a méreg........
  Orbán Viktor "mélyen érinti", hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. Tegnap esti tévé interjújában pontosan úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon…..
Tiborc 2012.05.31 21:54:53
@Durák professzor:

Pontosan. Tökéletesen fogalmaztál. És akkor még nem is tárgyaltuk meg, hogy 1989-ben az ostoba magyaroknak (is) sikerült a társadalmi, történelmi fejlődésben durván 200 évet visszafejlődni.
Az a nem semmi. A történelem kerekét visszafelé forgatni, ködös álmok, nyugati legendák, Hilferstrasse kirakatok talmi,mázas fényében. A napokban beszélgettem németországban barátaimmal: kegyetlenül szidják a rendszert, ugyanis az átverés az, hogy nem mi fejlőd(t)ünk fel hozzájuk, hanem ők csúsztak le, (dolgozó emberekről, prolikról beszélünk) momentán. Nincs létező ellenpólus, így hát a tőke nyomorba és rabszolgasorba dönt mindenkit (kéretik a XIX. századot tanulmányozni), vakon bízik a kollaboránsok és vazallusok szolgálatában, a kezében levő tömegpusztító fegyverek erejében, az emberek kiszolgáltatottságában. Ma már újra nem fél a kapitalizmus a proletárjaitól. Pedig a sírásók sírásók maradnak és egyre többen vannak. Csak most már világszerte!
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Tiborc 2012.04.05 20:05:38
@alib: Ne reménykedj, hogy megérti. Egy havi fizetésembe le merem fogadni, hogy Sir Galahad (vaj'h miért is ad magának ilyen veretes nevet egy hulladék) nem adófizető. Azok szok' így ugatni leginkább akik valamilyen állami segélyhelyen töltik az idejüket, melyet munkahelynek titulálnak ők. Akármibe.