Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolompar lole 1116

0 bejegyzést írt és 389 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van ország, amivel kapcsolatban sokszínűsége miatt nehéz általánosítani, az Svájc: több nyelv, több kultúra és akkor még nem beszéltünk a város-vidék, fiatal-idős különbségekről. Mégis akadnak olyan dolgok, melyeket Svájcba költözve vagy akár csak oda látogatva érdemes szem előtt tartanunk...
kolompar lole 1116 2020.06.03 22:44:47
@svajcineger: Sok néger Kovács és Kiss lakik arrafele... :)
"Segítség bagózik a felettem lakó én meg miatta tartok hamutálat az erkélyemen!" Ez is lehetne a mostani eset nyitómondata.....
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
kolompar lole 1116 2020.06.03 21:59:30
@Reding Roli: Igen, a "mindent vissza!"-val megoldódnak a problémák.
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
kolompar lole 1116 2020.04.28 06:34:21
@szánmonoxid: "Mondom én, hogy a tükörnek beszélsz."

Én is mondom neked, hülyegyerek.

"Már megint baromságokat írsz. Nemhogy ennyiért, de a feléért is van már külön videokártya a gépekben, bár nem a csúcskártyák, az tény."

Szokás szerint már megint baromságokat írsz. Ahogy tőled megszokhattuk. Nincs feleennyiért Quadro, FireGL.

"A nálad kevésbé hülyék emiatt szoktak biztonsági mentést végezni minimum naponta."

A nálad kevésbé hülyék is felfogják hogy nem véd az üzletkötés közbeni bemutatón való leégéstől, és nem fog neked új gépet biztosítani a munka folytatására.

Csak az ilyen hülyék mint te szájalnak itt hozzáértés nélkül.
kolompar lole 1116 2020.04.28 06:36:44
@szánmonoxid: "asztali Thinkpadek (mert olyan is van, egy haveromnak az van"

Úristen, de sötét... Az thinkCENTRE, nem thinkPAD... Ismét megszólalt a "hozzáértő"... :DDD
Rövid leszek: a szavak "rémisztő képződmények". Niedermüller Péter (DK) nem a szavak embere. Sajátjait sem érti. Valójában ő az egyetlen, aki próbálta utólag félremagyarázni saját mondatait, amit akár bocsánatkérésnek is vehetnénk, ha nem társulna hozzá az a felsőbbrendű arrogancia, ami valójában…..
kolompar lole 1116 2020.02.02 02:26:37
@Minden ballib bérretteg: Nem kértük hogy jellemezd anyádat...
kolompar lole 1116 2020.02.02 02:43:23
@A kiló nem százat jelent.: Nem csak a fidesz, hanem az ellenzék is. A fidesz tudatosan lop, hiszen a 2002-es bukás után rájöttek hogy itt senki nem kíváncsi rájuk, ezért átálltak megélhetési pályára. Már nem érdeklik őket az elvek, csak a hatalom és a lopás. Az ellenzék meg álomvilágot kerget, és amikor hatalmon voltak, akkor ugyan nem loptak _annyit_, viszont a maradékot mindenféle faszságra dobták ki az ablakon. Ami a fidesznél a stadion, kisvasút, az az MSZP-nél a 4-es metró, cigánysegélyezés. Bármennyire is utáljuk a tolvajokat, azt azért a fidesz javára kell írni, hogyha munkát nem is tud adni a cigóknak, hisz 0 képzettséggel mit is lehetne, legalább leköti a felesleges energiájukat, addig se lopnak, gyilkolnak amíg a közmunkás munkaeszközeiket rongálják. Helyes az is hogy a "szegények" (magyarra fordítva: cigányok) dotálására számolatlanul a feneketlen kútba dobált milliárdok helyett inkább a dolgozó középréteget támogatják adójóváírással (meg persze saját magukat mégtöbbel, az nem helyes). És erre mit ígér az ellenzék? Ha visszajönnek, visszacsinálnak mindent, és megint megy a lóvé számolatlanul a kukába, lesz itt hejehuja, sírva vigad a magyar. Aztán meg csodálkoznak hogy megretten a választópolgár, és nem akarja visszahozni a közpénzpazarlást. A mostani közpénzlopást se akarja nyilván, de azért minek váltani hogy cseberből vederbe kerüljünk? Nem tanultak ezek semmit, nem veszik észre hogy nem álszent píszískedés kell, hanem szókimondás, és a _valós_ problémák megoldása. Azt hogy a cigányokkal nem lehet együttélni, nem(csak) a széljobb mondja, hanem a miskolci rendőrkapitány is:

index.hu/belfold/2014/07/08/pasztor_albert_ugy_magyarazza_a_ciganyozasat_hogy_letagadja/

Persze lehet hüledezni, meg elítélgetni felismerés és megoldáskeresés helyett, de ennek a sorozatos választási bukta az eredménye. Mert a választópolgár nem olyan hülye mint amilyennek a politikusok nézik őket, és jobban hiszenk a saját szemüknek. A baloldalnak változnia kell, a józan paraszti ész irányába, ha akarnak egyáltalán még valamit keresni ebben az országban, mert a "minden szép, minden jó" álomvilágban élést az emberek nem díjazzák.
kolompar lole 1116 2020.02.02 02:47:11
@nemecsekerno_007: A kommunizmust ne keverd bele, mert a Fidesz legalább annyira kommunista, mint az MSZP, sőt... Mondhatni, a Fideszbe kerültek azok a kommunisták, akik még az MSZP-be se voltak elég jók. Orbán együtt volt KISZ titkár Gyurcsánnyal:

www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI

És itt a többi kommunista fidesznyik névsora is:

www.sokkaljobb.hu/content/fidesz-mszmp-tagjai

Szóval fideszesként kommunistázni pont olyan mint zsidóként kart lendíteni.
2003 szentestéjén egy amúgy is alig hallgatott rádió ügyeletes műsorvezetője ilyet mondott, hogy "kiirtanám az összes keresztényt". Ettől aztán páran magukat olyannyira üldöztetve érezték, hogy ezért kimenjenek az utcára. Volt is ott Döbrentey Kornél, Lovas István, burkolt és nyílt zsidózás, kabátra…..
via GIPHY Hogy lehet eldönteni, hogy az üzlet ügyfélszolgálatosa milyen bankjegyeket adott át a vásárlónak? Hát ott van a biztonsági kamera felvétele, nézzük meg! Na de mi van akkor, ha nincs kamera? És ha mégis van, de nem látszik rajta? És ha na jó, igazából van és látszik is, de nem mutatjuk…..
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..
Zoltán igen érzékletesen megírt kálváriája kellemes olvasmány, kár hogy a végén nincs ott a happy end, vagy legalábbis egy halvány reménysugár. Olvasónk az ajándékba szánt notebook-ot időben próbálta megvenni, de azzal, hogy a Telekom flottás ügyfele, minden reményét elvesztette arra, hogy…..
kolompar lole 1116 2020.02.01 04:25:02
@Salty70: "250 nit-es kijelzővel nem találtam"

Jobb is, mert a 250 eléggé szar érték, egy mezei monitor 350-et tud, az a nulla érték, amihez képest jobbnak lehet lenni, ha valamelyik gyártó akar.
kolompar lole 1116 2020.02.01 04:33:33
@Salty70: ""Laptopot a laptopboltbol, es ne egy telefonboltbol. :)"
Gondolom kenyeret csak pékségből, irodaszert csak Papír-írószerből, ... Akik hasonló véleményen vannak, biztos nem vásároltak/vásárolnak a multiknál. Erre meg azt mondom, hogy ahány ember annyi féle vásárlási szokás."

Pontosabban: annyi szopás. Ilyen helyekről azért nem vásárolunk semmit a telefonelőfizetésen kívül, mert tudjuk jól hogy ennyire értenek hozzá, ennyire szarnak bele. Amit te végigszenvedtél, az a te tanulópénzed, mert nem akartad megérteni amit mindenki tudott, és nem hallgattál az okosabbakra.

Megjegyzem: telefont se veszünk szolgáltatónál, mert 2 éves rabszolgaszerződéssel DRÁGÁBB, mint a sarki neppernél kártyafüggetlenül.

Széllel szemben lehet hugyozni, de nem érdemes. Vagy belátod te is, vagy legközelebb is szopni fogsz. Ahogy elnézem nálad ezek elvek, neked jogaid vannak, téged ne basszon át senki... Ezzel a mentalitással (akkor is kikényszerítem) itt a Balkánon biztos nem leszel sikeres.
kolompar lole 1116 2020.02.01 04:38:45
@Salty70: "már másnapra tartozik"

Más LAPRA.

"Egy notebook-ra az mondja, hogy tömegtermék, akinek teljesen mindegy, hogy mi van a belsejében, milyen hardware elemeket tartalmaz."

Dafuq? A tömegtermék attól tömegtermék, hogy tucatáru. Ilyen laptopot akármelyik teszkóban kapsz kilóért, semmi extra nincs benne. Ideapad... ősi román márkanév. Már az IBM-től megvett Thinkpadet is elkúrták a sárgák, ez meg sose volt márkanév, csak szeretne az lenni. Hát a gagyizás márkaneve az még lehet. Egy minőségi notebook ott kezdődik hogy business class és fél milla.
Sok szó esik mostanság a judeo-keresztény kultúráról és azokról az értékekről, melyeket a zsidó illetve a keresztény hitek adtak a világnak. Az alábbiakban tíz olyan eszmét gyűjtöttem össze, melyek a Bibliából eredeztethetők és amelyek egyetemes elismerést váltottak ki nem csak a nyugati féltekén,…..
  Biztosan találkoztatok már azzal az érzéssel, hogy valakit megismerve, egyszerűen azt érzitek, hogy a másik túl sok. Túl sokat vár el, túl sokat oszt meg magáról, az időnk túl nagy részére tart igényt. Ettől a betolakodó közeledéstől hirtelen valami kényelmetlen feszítő érzés kerít hatalmába. Még…..
kolompar lole 1116 2020.01.26 12:53:43
@MAXVAL bircaman közíró: Lopásban ti fideszesek minden határt átléptetek már, ez igaz.
kolompar lole 1116 2020.01.26 13:21:53
@MAXVAL bircaman közíró: A mítosz az amit a ti agitprop agymosó csatornáitokon propagálnak a hírhamisító gazdáid. Mint a "köz"tévének csúfolt agitprop fidesznyik vezére, a bíróság által hírhamisításért elítélt Papp Dávid felszopó.
kolompar lole 1116 2020.01.26 18:46:17
@Almandin: Kérdezd meg Maxvalt, ő maga egy fidesztroll. Ahova beteszi a lábát, ott csak fideszpropagandát tol, így a sokszázadik topikban már az ember automatikusan tudja hogyha megjelenik, akkor a fidesz pártközpont tette be oda a lábát, ami ennyi idő után már alapból veri ki a biztosítékot.
Vadászerdő Fekete István 120 2020.01.24 16:51:37
Ki ne ismerné Lutrát, Kelét, Bogáncsot, Csít és Vukot, gyerekkorunk állathőseit, egy elévülhetetlen életmű állandó szereplőit. Százhúsz évvel ezelőtt, 1900. január 25-én született vadász – és ifjúsági irodalmunk kiemelkedő alakja Fekete István. A Somogy megyei Göllén látta meg a napvilágot itt…..
Habár lassan csitul a botrány Harry és Meghan múlt heti bejelentése körül, a brit és a kanadai sajtó még mindig nagyon sokat foglalkozik a döntésük hátterével, és miután többekkel beszéltem én is a témáról,  feltűnt, hogy itthon is sok kérdés maradt megválaszolatlanul azokban, akiket érdekel a téma,…..
kolompar lole 1116 2020.01.20 20:07:26
@Vaszilics Fedor Emánuel: "egy 38 éves nő már nagymama is lehetne"

Cigányoknál. De ő nem az.
kolompar lole 1116 2020.01.20 20:10:18
@élhetetlen: 93 évesen pont annyira csattan ki az egészségtől mint Brezsnyev a Kreml integető kórusában. Lehet hogy még a kezüket is pálcikával kellett mozgatni bábjátékosoknak. Nem véletlenül kötelező a temetési ruha a famíliában.
kolompar lole 1116 2020.01.21 06:48:01
@élhetetlen: Tud futni 2 lépést? Azta micsoda teljesítmény... Olimpián nem indul?
Magyarország: a szolidaritás számára felperzselt föld. Többször beszéltem már ezen a blogon arról, hogy a magyarok politikai nyelvének (tudásának) messze legfejlettebb rétegévé az utóbbi százötven év során az etnicizmus  vált: olyan nyelvvé, amely meghatározza a gondolkodást, de ami még fontosabb, a…..
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
kolompar lole 1116 2020.01.19 10:27:26
@midnight coder: A Jeffrey Stone-os Éj trilógia mondjuk nem volt rossz. Bár akkor már főleg a külföldit kerestük: Dragonlance, Riftwar, ezekből tanultam meg angolul, nem az iskolából. :)
kolompar lole 1116 2020.01.19 20:26:12
Lemondott királyi fenség titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő, és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.  Harryt és Meghant ugyanis eddig megillette az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness,…..
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
Harrach Péter szerint 2022-ben a KDNP önállóan is bejutna a parlamentbe. A magát mostanság egyedül a bukott vasárnapi boltzárral és Semjén Zsolt vadászemlékeivel megkülönböztetni próbáló kereszténydemokraták támogatottságát 2002 óta nem látta senki. Mit gondoltok?..
Megható közleményben tudatta a világgal a brit uralkodó: hozzájárult ahhoz, hogy a sussexi hercegi pár önálló, a monarchiától anyagilag független életet éljen. A hétfő esti közleményből kiolvasható, hogy az uralkodó nehéz szívvel hozta meg a döntést a pár sorsával kapcsolatban, akik múlt héten…..
kolompar lole 1116 2020.01.18 21:02:27
@Field64: Nem mintha Harry szüzies életet élt volna, party hegyek, náci egyenruha, stb... ezek után a jövőképe állandó jófejvágás a tesóka karrierjéhez (ő lesz a király), tapsikolás. Hát ennél még én is többre vágyom.
Már alá is írt egy megállapodást a Disney-vel egy szinkronszerepre Meghan sussexi hercegnő - adta hírül a brit Sunday Times újság vasárnap. A szinkronszereplésért kapott gázsit Meghan egy elefántokat az orvvadászokkal szemben segítő szervezet, az Elephants Without Borders (Elefántok Határok Nélkül)…..
kolompar lole 1116 2020.01.18 20:56:55
@MAXVAL bircaman közíró: Tiszta Pénztáros Lőrinc, nem?
kolompar lole 1116 2020.01.18 20:57:57
@Gery87: Az egész királyság egy celebkedés, úgy ahogy van nincs értelme. Ezért is kár azon nyavajogni hogy valaki ki akar lépni belőle - hadd tegye, vannak jobb dolgok is.
Az apokalipszis (görög szó, jelentése: kinyilvánítás) számos vallásban és ősi kultúrában megjelenő kép, ami rendre a világ végét megelőző pusztulást vízionálja. A koncepciót jelentős részben a keresztény vallás és kultúra tette népszerűvé, de gyökerei ószövetségiek és közel sem biztosan jelentenek…..
Az egyik legismertebb európai zsidó legenda a 16. századi Gólem története, ami vagy aki Prága városában segített a zsidóknak megvédeni magukat a pogromok ellen. A legenda szerint Jehuda Lőw rabbi (1512-1609), akit nevének kezdőbetűi alapján Máhárál-ként ismerünk (Moréinu HáRáv Lőw, azaz mesterünk és…..
kolompar lole 1116 2020.01.18 13:22:34
@MAXVAL bircaman közíró: És az orbáncigányokat? Akik nem képesek visszafizetni az oxfordi tandíjat, ezért zsidóznak burkoltan (sorosozás)?
A minap egy rendkívül érdekes hírről lehetett olvasni: Izraelben egy olyan törvény lépett életbe ami csak a kóser sertéshús importját engedélyezi az országba. A hír már első olvasatra is rendkívül furcsa, hiszen azt talán még a zsidó vallási törvények és szokások területén kevéssé járatosak is…..
Hatalmas hullámokat vet a brit médiában az úgynevezett "Megxit", vagyis Meghan és Harry részleges távozása a királyi családból. Ebben a pillanatban (hajnali 1 óra körül) a legnagyobb brit napilapok címlapján az szerepel, hogy a királynőt és egész családját sokkolta a velük nem egyeztetett szerda…..
kolompar lole 1116 2020.01.13 21:26:52
@Sir Galahad: Pont hogy nem én vagyok elvakult fanja a többi királyi ingyenélőnek.
kolompar lole 1116 2020.01.13 21:28:03
@Sir Galahad: "egy fanatikus rajongót észérvekkel meggyőzni nem lehet"

Ezt látjuk is rajtad. De most valószínűleg vége lesz az ingyen peep shownak, akármennyire is toporzékolsz.
kolompar lole 1116 2020.01.14 06:16:41
@Sir Galahad: Engem meg a mindenbe belekotnyeleskedő önjelölt anyósok. :)
Alykel városa nem messze Norilszktól, Oroszország északi részén fekszik, a Jenyiszej-folyó közelében.  Norilszk a legnagyobb nikkel és kobalt kitermelő város volt a Szovjetunióban, így egy várható konfliktus során az elvesztése nagy károkat tudott volna okozni a szovjet gazdaságnak. Az Amerikai…..