Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zalán Maurer

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak kapkodtam a fejem hétfőn, annyi minden történt a brit királyi család, főleg Meghan és Harry háza táján. Azt a magyar média is lehozta, hogy a sussexi hercegi pár minden kapcsolatot megszakít a brit bulvársajtóval, de azóta egy talán még bombasztikusabb dolog is történt: Harry és Meghan SMS-ei,…..
Zalán Maurer 2020.04.22 12:11:21
@nofret: Kedves Uram! Az önéletrajzában először is szívből gratulálok! Komolyan.

Azonban egy nagyon fontos dolgot nem akar(t) észrevenni a hercegi pár nyilatkozataiban, és az egyik kommentelő önhöz írott üzenetében sem: a hercegi pár nem azt kérte/mondta/várta el, hogy 'róluk csakis jó dolgokat közlő, kedveskedő hírek jelenhetnek meg', hanem azt kérték, hogy a hazugságokat, a valóság torzítást mellőzzék az erre szakosodott lapok. (Az egyik kommentelő is ugyanezt írta kedves uram.)

Vagyis azt, hogy joguk van megírni az igazságot, de nincs joguk manipulálni, torzítani azt. Márpedig rafinált kifinomultsággal ugyan, de folyamatosan az történik. Senki sem annyira hülye, hogy ne érezze ki állandóan a szándékosan provokatív, és/vagy pejoratív felhangját ezeknek a hírközléseknel.

Ön a saját cikkében valóban olyan formában fogalmazott mondatot adott a hercegi pár 'szájába', amit azok nem úgy mondtak, ahogy ön is értelmezte. Így ez jogos félreértésre ad alapot, és ezt kérem Ön is értse meg.

Tehát véletlenül vagy sem, de egy valóság torzítás történt sajnos az ön részéről is uram.

Kérem (néha) értse meg a nép jogos felháborodását ilyen ügyekben.

Ui.: Valamint én nem nagyon nevezném 'újságírásnak', azt amit a bulvárlapok tevékenysége kitesz. Mert azok tartalma inkább a pletyka ösztönre épített, negatív felhangok kreálása, (erősítése) a jellemző, ami a karaktergyilkosság műfajába tartoznak.

Tisztelettel!
ReAd-blog Hova lettetek barátok? 2019.11.13 10:29:53
A barátság összetett, támogató emberi viszony.  Egy olyan kapcsolat, mely emberek között alakul ki. Örömteli találkozás, közös beszélgetések, azonos érdeklődési kör által alakulhat ki vagy a véletlennek köszönhetően. Rengeteg minden jellemezheti, mert egyéni. Mindenkinek mást jelent a barátság. Szó…..
Zalán Maurer 2019.11.15 07:24:01
@Mancilla Pectoralis: ez a pontos válasz köszönjük!
Hogyan ne..? A múlt szorítása 2019.09.26 00:12:30
Napjaink rohanó és fejlődésorientált világnézetébe a múltban ragadt gondolkodásmód egyértelműen nem fér bele, így követői, vagyis őszintébben fogalmazva elszenvedői, könnyen abban a helyzetben találhatják magukat, hogy rágódásaik közepette az élet elvágtat mellettük, ezzel mind újabb bánni való…..
Zalán Maurer 2019.09.26 13:24:19
Amikor a barátnő a saját lakásodat sem tiszteli, nagyjából elképzelhető, mit tesz majd a közös fészketekkel. Posztolónk letesztelte a csajt, és három napra rábízta a lakását, de amikor hazajött egy kisebbfajta szeméttelep várta. Utána nem sokkal vetette fel a csaj, hogy össze kéne…..
Zalán Maurer 2019.07.20 13:50:41
@Kató a faluból: nagyon korrekt A hozzászólásod, másoknak is így kellene fogalmaznia. Nem szólsz be a posternek ,nem gúnyolod, nem oktatod, ami itt azért elég ritka :)
Zalán Maurer 2019.07.20 14:30:16
@PPK: Hát én esküszöm beveszlek társ szerzőnek a készülök könyvembe
Zalán Maurer 2019.07.20 14:41:56
@VT Man: így van de csak 30 fölött jönnek rá utána kapkodnak rossz döntéseket halmoznak. Addig pedig hagytak elmenni számtalan lehetőséget amelyen sajnos nem csak maguknak tettek rosszat hanem a reájuk pályázó es váró fiúknak is elvették a lehetőségeiket.

Egy nő, amíg vár a legjobbra elveszíti azokat akikkel lehetett volna valamit kezdeni, es ezzel a rossz attitűddel es rossz döntések sorozatával legalább masik két embernek is elveszi a lehetőségét a boldogságtól: egy férfinak aki szerette volna, és az ebből származó gyereknek vagy gyerekeknek , akik ugye már soha nem fognak megszületni az elpazarolt évek/évtizedek után.
„Volt egy évekig tartó, komoly kapcsolata egy nálam is évekkel idősebb férfival. Nemrég szakítottak, Gabi lépett ki, mert korlátozva érezte magát az idősebb és féltékenykedő ex mellett. " - a szerelem nincs se időhöz, se életkorhoz kötve, az csak jön és letámad, hirtelen,…..
Zalán Maurer 2019.06.19 19:24:33
@bElannaTorres: igen...ha én megadom a tiszteletet, márpedig megadom, akkor nem lenne rossz visszafele is...tudom ez luxus, nem baj en mar csak ilyen maradi vagyok
Zalán Maurer 2019.06.19 20:32:50
@ételizésítő: tudtam hogy nekem ezt fogod írni de mondok én is neked valamit sok minden attól is függ hogy az ember épp milyen lelkiállapotban milyen élethelyzetben van. Láttam én már Alfát Bétásodni és Bétát Alfásodni.
Mellesleg nem lennék következetes ha nem irnam meg neked is ugyanazt amit itt lelkes női rajongóknak vagyis ez az alfa-béta dolog nagyon csekély intellektusu meghatározása az egyébként széles emberi szinezeteknek.
Zalán Maurer 2019.06.19 23:06:22
@ételizésítő: azert ha lassan is de a civilizálódó emberi gondolkodás ennél azért is cizelláltabb, minthogy 'oroszlán vagy gazella'...

Szóval ha elvárunk több értelmet a társadalomtól Akkor tegyünk mi is bele többet annál hogy két állathoz hasonlítsuk az emberi típusokat. Ugyanis az állatok képtelenek a fejlődésre az emberek viszont igen.
A "trianon-szindróma" ugyan ma is ható jelenség, de magának a békediktátumnak valódi gyakorlati jelentősége ma már nincs. Több mint száz évvel ezelőtt országunk már de facto elvesztette területének mintegy 2/3 részét, a Párizs melletti Trianon-palotában csupán ennek a helyzetnek a de jure rögzítése…..
Zalán Maurer 2019.06.07 08:28:03
Ez szerintetek a múlt?

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2019%2F06%2F06%2Fromania_szekelyfold_uzvolgyi_temeto_elolanc_szijjarto%2F

Hogy is van az, hogy trianon a múltunkhoz tartozik es 'történelmileg egy behegedt seb csupán, ennél semmiképpen sem több.'

???

Lesz is korrekt válasz vagy sunyi hallgatás következik cikk író?
Zalán Maurer 2019.06.07 08:32:40
@rabelais: közös volt az érdek, egyiknek sem volt rendes hazája és akart egyet és pont ugyanattól. Egymást sem kimélnék.
Vagy lattal már szerb-roman életreszóló barátságot? Vagy szlovák-ukrán életreszóló cimboraságot?

Te figyeltél is az iskolában vagy csak bejártál mert beirattak??
Tele van a média éppen a szomszédos országban lévő politikai botránnyal, ami torpedóként csapódott bele az amúgy sem a stabilitás mintaképét mutató osztrák kormányba. A hajó süllyed, szeptemberre pedig már választások lesznek. Az FPÖ vezetője ugyanis gyakorlatilag leadta a…..
Zalán Maurer 2019.05.22 12:42:49
Azoknak, akik foglalkoznak valamilyen módon az írással, akár történet, akár napló írás által, nem lesz újdonság ez a cikk. Ők ugyanis pontosan tudják, hogy az írás egy olyan gyógyító tér, ahova az ember megkönnyebbülni jár. Gondolataink kiírása ugyanis terápiás hatással van, így azoknak, akik úgy…..
A népességi adatokat megjelenítő „korfák” csúcsa érzékelhetően féloldalas: a legidősebbek között jóval több a nő, mint a férfi. Magyarországon legalább hét évvel magasabb a nők várható élettartama, mint a férfiaké. Mi okozhatja ezt a különbséget?..
Zalán Maurer 2019.04.25 15:36:46
@Zabalint: így van
Zalán Maurer 2019.04.25 20:00:25
@HBKF: nem értetted meg az urat akit anyazol. Az igazság néha fáj a tükör nem görbe igaz finomabban is meg lehetne fogalmazni amit mond de sajnos a tartalom A valóságban állja magát. Cserélnék egy atlagos testet egy hétre egy nővel csak úgy kíváncsiságból hogy mit hoz a helyzet. Ők pedig megkapnák egy atlagos férfiét.
Zalán Maurer 2019.04.25 20:11:11
@dr. mesterséges színezék: itt is ez a helyzet amit utolsó mondatotdban irtal. @Zalán Maurer: egyetértek
Nem csak a kismamáknak, hanem az apukáknak is jár ám valami! Ez a valami segít, hogy az elején még több időt tudjon tölteni az új családtaggal. És nem utolsó sorban az újdonsült anyukát is tudja támogatni...
Zalán Maurer 2019.03.11 23:44:58
@Count Adyn: :) éljen éljen!
A következő cikket egy vendégszerző írta, aki történetesen a húgom és egy elég aktuális témát feszeget: minden megváltozik egy gyermek születésével. Nem ugyanazok az emberek leszünk mint előtte voltunk, hiszen szülővé válunk és a gyermek igényei kerülnek az első helyre. Íme az írás: A…..
Zalán Maurer 2018.10.05 13:43:52
@0rdas: ön nyert! A mai legjobb komment díját én magának ajánlom!
A házassági szerződés egy olyan rákfenéje a házasságoknak, amiről senki sem beszél szívesen, de a közös életre készülök, egyre nagyobb százaléka látja be, hogy bizony szükség van erre a papírra. Hiába égsz a szerelem lángjától, ha a házasságkötés után néhány évvel egyszerre csak azt veszed észre,…..
Zalán Maurer 2018.09.25 23:27:35
@Visceroid: te tuti csaj vagy. Igazam van? Bar az álnevedból semmi nem derul ki, a kerdesed viszont leleplez.

Valaszolok helyetted is, pedig kéne tudnod neked is a valaszt. Csak Nyilvan nem akarod tudni es eljatszod, hogy nem tudod.

Miert kell hazasodni ha nagy esellyel ugy is valassal vegzodhet?

Nos attol fuggetlenul, hogy nagy a valasi statisztika, ez meg nem jelenti azt, hogy a tied is biztosan valassal fog vegzodni. Ez egy amolyan szerelmi 'orosz rulett'.

Az elore nem lathato vegeredmeny okán, az almok es remenyek ellenere, erheti a vagyaival ellentetes kimenet a parokat.

Erdemes tisztazni azt is, hogy Mi a hazassag es miert hazosodunk:
Hat azert hazosodunk, mert kifejezi az erzelmi elkotelezoses, az osszetartotas es az együvé válá legmagasabb fokát.
Mondhatni egy amolyan szerelmi pecsét, ami egy jelkepes esku, de ugyanakkor tarsadalmilag legitimalt es transzlarens - hivatalos - formaban.
A gazdasági egyenlőtlenség ösztönzi valószínűleg a nőket arra, hogy szexualizálják magukat a szelfikkel és nem az elnyomó, patriarchális társadalom, vélekedik egy kutatás, mely több, mint 100 országból vizsgált fotókat...
Zalán Maurer 2018.09.20 08:36:17
@szepipiktor: hu baszki, amit irtál azt bizony kotelező tananyaggá is lehetne tenni. Ugyan ezt latjuk mi is magunk körül, sajnos.
Zalán Maurer 2018.09.20 08:59:34
@isti75: a felső vezetést, mint 'olyat' az többnyire képességek, munkatapasztalat, rátermettség alapján szerzik és kitartás és valós eredmények árán mérik. És nem a 'nemi poll-korrektség' jegyében, mert attól a vállalat eredményei nem lesznek előremutatóak.

Magyarország egyik legnagyobb világvállalatában(!!) mondta nekem egy felsö vezető féle, hogy egy önéletrajz elobb kerul az asztalra es egy poziciora hamarabb esélyes a jelentkező, ha egy nő pályázik, mint egy férfi.
Nem hittem a fulemnek... Megkérdeztem, hogy ha nem a valós képességek, tapasztalat, referencia alapján választják ki az uj munkaerőt, hanem diszkriminativ módon, jogtalan elonybe reszesitik az egyik 'Nem'-et, -
jelen esetben nőket/hölgyelet - mások kárára, akkor nem jelent-e hosszútávon majd hátrányt a vállalatnak? És ki fogja elvégezni a munka nehezebbik részét? Hát a választ nem is merem leírni...
Azt mondta az ember, hogy:
Hát 'kik? Hát a pasik'. En csak elmeseltem egy személyes történetet, szoval nem foglalok allast es nem vitazom errol senkivel, mindossze vegyuk, hogy láttam egy elhagyott papírzsepit heverni az utcan amit ide-oda fújt a szél, és én csak 'elmeséltem' :)
Zalán Maurer 2018.09.20 09:23:49
@isti75: de attól, hogy ez így van ahogy írod, ettől ez még nem jó! És attól, hogy sokan csinálják még nem követendő. És aki más normálisabb irányba szeretné (vissza)terelni a lényeget, az attól még nem hülye, csak egy olyan egyre szűkűlő kisebbség része, akiknek igaza van. És szerencsére kűz az igazárt és talán hisz is benne . És hallassák is csak ezután is az igazságot minél többem, mert a valódi emberi értékeknek és értékrendnek ezek az emberek az utolsó mentsvárai! Remélem te is közéjük tartozol.

Ui: A rossz dolgokat nem feltett kezekkel elfogadni kell, hanem beszélni kell róluk, mert abból még talán lehet változás. De, ha mindenki csak elfogadná és kész tényként venné a helytelen folyamatokat, akkor esély sem lenne soha semmilyen változásra. Márpedig 'változásra' elég sokan és sokfélére vágynak, nem?
„Azért kell dolgoznunk a házasságunkon, mert hisszük, hogy értékes, nem pedig azért, mert próbáljuk értékessé tenni.” (Mark Gungor) A tartós párkapcsolat, a jó házasság nem a szerencse műve. Ahogy az sem, ha nem működik a viszonyunk. Ez nem egy önjáró gépezet, tevőleges részünk van benne, hogyan…..
Zalán Maurer 2018.09.11 18:58:23
Mostanában többször futottam bele olyan posztokba vagy élő beszélgetésekbe, ahol a közös feszültséglevezetés az éppen aktuális politikusfeleségek, modellek, üzletasszonyok, valóságshow sztárok személyisége körül történt...
Zalán Maurer 2018.09.05 20:37:50
@Nancsibacsi: van igazsag abban amit irsz
Zalán Maurer 2018.09.05 20:43:30
@Bicepsz Elek77: igazad van, nagyon jo eszrevetel, hogy a rongyrázás es az oncelu magamutogatas veri ki a biztositekot. A penzcsinalashoz azert neha kell egy kis tehetseg es munka is, de az elkolteshez nem. Ez sem, meg az sem tetszhet sokaknak, hogy nagyzolasi mániából es provokacio cellal a megelhetesi gondokkal kuzdo emberek ugy erzik, hogy arcukba kopnek egy picit ilyenkor.
A hangszín, a beszéd tónusa függ a beszélő nemétől, korától, alkati adottságától, emellett befolyásolja a gyakorlottság, a társalgási rutin, a képzettség is, sőt még a társadalmi helyzetével is összefügg. Így még érdekesebb az a megfigyelés, hogy az utóbbi évtizedekben a nők hangja kimutathatóan…..
Zalán Maurer 2018.08.29 20:11:59
@Girhes Joe: nem baj, akkor ezek szerint hamarosan a penzugyi gesztusok szinjtén is megmutatkozik a változás :) hurrá en mar alig varom!
Ingyen visznek kocsival, moziba, nyaralni, disxoba, etterembe es hetkoznapi aprobb ajandekoknak is nagyon fogok orulni, cserébe tenoban nyomom es a holgyeknek meghagyom az alt-ot ...
Zalán Maurer 2018.08.29 20:13:23
@Girhes Joe: nem baj, akkor ezek szerint hamarosan a penzugyi gesztusok szinjtén is megmutatkozik a változás :) hurrá en mar alig varom! 
Ingyen visznek kocsival, moziba, nyaralni, disxoba, etterembe es hetkoznapi aprobb ajandekoknak is nagyon fogok orulni, cserébe tenor-ban nyomom es a holgyeknek meghagyom az alt-ot ...
A macsó férfiak valahogy azonnal kitűnnek társaik közül. Tartásuk, járásuk, tekintetük felsőbbrendűséget sugároz. Olyanok, mintha egy kaszttal férfi társaik felett állnának. Előfordulhat, hogy objektív tulajdonságaik alapján nem is feltétlenül vennénk őket észre, de magabiztosságot sugárzó…..
Családtagok és barátok búcsúzkodnak detroiti otthonában minden idők legsikeresebb énekesnőjétől. A 76 éves Aretha Franklin régóta komoly betegségekkel küzd, és hozzátartozói szerint már nincs remény a felgyógyulására...
A minap pont a belvárosban volt dolgom így volt időm tüzetesebben szemügyre venni az Erzsébet téren levő Michael Jackson emlékfát. A fa A Google térképen is rajta van, közkedvelt turista célpont, Michael Jackson rajongóknak meg egyenesen zarándokhely. Jönnek turisták, iskolás csoportok, sőt, Michael…..
Zalán Maurer 2018.07.30 19:12:51
Vajon miért nem talál olyan sok pasi magának társat, ha reggeltől estig fent vannak a társkeresőkön, és ahol csak lehet ismerkednek? A leginkább releváns választ pont azok tudják megadni, akikkel szeretnének megismerkedni, a nők. Éppen ezért figyeltem a kommenteket, kérdeztem a nőket, hogy vajon…..
Zalán Maurer 2018.07.07 11:46:45
Tobb tarskereson fent vagyok. Van ingyenes van fizetos is kozottuk. Az ingyenesen a legjobb randij atlag alatti külsővel 'megaldott'... partnerekkel sikerult, a fizetoson atlag feletti kulsovel. Fizetos alatt azt ertem amikor a pali havonta fizet a csajnak hogy nala lakjon vele eljen vahy sexeljen. Ezen kivul is kábé naponta van olyan hogy 3x is odamegyek nőkhöz/lányokhoz az utcan. pl. dunapartibterasz, igenyes lerthelyseg, laza kocsma, szinhaz stb...
De van a barati korbol is nyomulasom.
Van Kocsival es kocsi nelkul, haverral es egyedul, mindenfele stilusu igenyes ruhaval, es eleg vagány cucokkal, humorral es batorsaggal vegyesen.
De a kezdeti vagyis az elso spontan utcai 'randi' vagy esemeny utan, kavezas borizas egy kis cseveges utan ami majd minden esetben osszejon nekem, mobilszamcsere es egyebek, ezutan viszont soha semmi nem tortenik az atlagnal jobb csajokkal, mert vagy utolag kiderul hogy jaaa hat van neki pasija, vagy csak ugy ok nelkul elszivarognak. Nem kell keresni a nagy megfejtest nem kell otletekkel eloallni hogy miert, mert ezek elemzesen mar reg tul vagyunk a haverokkkal. Tehat ez a cikk egy rakas fos. Ennek koze nincs a valosaghoz. A kommentek írják meg a valosagot. Aki pedig a kuksom kapcsan probal magyarazatokat krealni nezzen meg a facebookon sajat nevemen kommentelek csajszikáim! Na Ennyit a bátorságrol. Ui: ma lemegyek Győrbe csak hogy a videki lányok se hervadjanak el :) de nehany uj cuccon kivul nem hozok haza mast valszeg... ugyhogy a gond sokkal nagyobb es a pasik fejében van a megoldas kulcsa, de a Nő annak a zárja! Es a zárakkal k...va nagy gond van ám pajtikáim
Zalán Maurer 2018.07.09 16:11:25
@Dread Naughty: kemeny, szokimondo lenyegretoro vagy. Egy gond van mindazzal amit irsz: hogy kurvára ugyanezt látjuk Mi is nehany a haveri korbol. Ajanlom mindenkinek Dread Naughty kommentjét.
Zalán Maurer 2018.07.09 16:11:49
@Nerevaryne: hat oregem Te mar nem eltel hiaba. Osztom es átéltem-átélem amit irsz.
Bumeráng Mi lesz veled feminizmus? 2018.06.24 13:58:49
Jól látható és sokunkat érintő társadalmi folyamat a XXI. században, hogy azok az ideológiák és mozgalmak, amikért több évtizeddel ezelőtt küzdöttek különböző csoportok - legyen az a nők vagy a kisebbségek egyenjogúsága - az mostanra nem tökéletes módon, de tagadhatatlanul megvalósult. A célok…..
Zalán Maurer 2018.06.26 09:22:46
@vértér: figyu. Ferfi gyulolo nok sajnos igenis vannak. Es a ferfiak egy resze nem a jol megszokott pozicioik elvesztese miatt nem kedvelik a szelsoseges feministakat hanem mert feleslegesen es sok esetben a valosagot erdekeik szerint eltulozva alakitjak, valoban egyfajta viszont elnyomas fejében. Női vezetoi kepesseg tekinteteben isnerdemes korulnezni kik kedveltebbek vezetokent sajat beosztottjaik/munkatarsaik koreben, a ferfiak vagy a nok? Lehet eroltetni vmit de igenis vannak alapvetoen ferfias es noies szakmak amelyek vagy tamogatjak vagy nem tamogatjak az adott nemre jellemzo tulajdonsagokat az adott hivatasban
Es ennek leirasa, tenye nem azt jelenti hogy elvitatnank valamit a noktol ami amugy jogosan jarna de szandekos elveszik toluk, hanem azt jelenti hogy
van amihez Nő kell es van amihez Ferfi.
Vannak allamvezeto Nők is akik latszatra is es belul nem veletlenul ferfiasak...
A te logikad szerint akkor beszelhetunk egyenlosegrol, amikor majd annyi nő lesz a Forma 1-ben mint ferfi? Ez szted relevans elvaras? Na ugyanennyire evidens a helyzet mas kevesbe egyertelmu foglalkozasok hivatasok eseteben is. Az evolucio maskepp alkotott a két nwm tekinteteben: idegrendszeri, szellemi, fizikai szinten, es sok mas egyeb teruleten a ferfi es a nok kozott. Amely apo, de jelentos kulonbsegek, es ezek hatarizzak meg ki miben jobb igy egeszitve ki egymast elonyeit.

Miert nem vadasztak a nok is es miert csak a ferfiak epitettek csapdákat? Egy no nem kepes csapdat kesziteni? Vagy elnyomták a csapdakat keszito ferfiak a barlangokban a tuzet orzo noket? Hagyjuk mar...
A tejtermék reklámokban a tehenek mindig vidámak és boldogok, holott a valóságban kegyetlen és erőszakos környezetben élnek. Közel sem annyira idilli az életük.  ..
Zalán Maurer 2018.06.16 15:33:52
@czerka: es Te honnan tudod hogy nem vagy te is egy állat?
Csak mondom Mi volt a kérdés? 2018.06.13 19:54:57
Nagy élmény volt Orbán sajtótájékoztatója a szlovák miniszterelnökkel való találkozója után. Az ember végig azt várta, mikor fog már mondani valami érdemlegeset, de erre nem került sor, tulajdonképpen nem derült ki, egyáltalán miért találkozott a két kormányfő? Nem egyeztek meg semmiben, nem…..
Zalán Maurer 2018.06.14 12:32:23
@Sir Galahad: ott a pont! Gratula!
Napok óta elárasztja a médiából hömpölygő sértettség a hétköznapokat. A sértett férj és edző, Shane Tusup a házasság szentsége nevében nem csinál mást, mint arról posztol, hogy a felesége hol rontotta el, kivel csalta meg újra és újra. Persze szeretne feltűnni a történet egyetlen tiszta…..
Zalán Maurer 2018.05.27 20:24:17