Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisztanéni.

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kicsivel felavattuk az új építőjátékunkat, amit szuperkreatív önkénteseinkkel, "Nóra nénivel" és "Virág nénivel" gyártottak a gyerekek, színes papírból és papírgurigákból, egy korábbi foglalkozáson. Klasszikus toronnyal kezdünk. Gyorsan kastéllyá változik, ahol ő, a "királyfi" és én, a…..
Hőstörténetek Mindig nyitva 2018.11.25 11:57:22
Most, mikor attól hangos a sajtó, hogy kerítést akarnak húzni a Hős utcai telep köré és ellenőrzés alá vonnának minden ott lakót, jön egy 14 éves fiú, és csendben készít egy olyan mécsestartó házat a szombati kerámiafoglalkozáson, aminek mindig nyitva áll az ajtaja.   Ha körbekerítés…..
Körbejár az önkénteseink között Paul Tough: Adjunk esélyt a gyerekeknek! - Hogyan segítsük a hátrányból indulókat? című könyve. Idéznék belőle egy fejezetet, azok számára, akik nem értik miért olyan agresszívek sokszor a hátrányos helyzetű gyerekek? miért nem hajlandók tanulni? miért "rossz…..
Hőstörténetek Varázslat 2018.10.27 15:19:15
Nem tudok nem tulajdonítani jelentőséget annak, hogy a hetekkel ezelőtt, a gyerekekkel együtt kiszínezett téglák a mai napig nem koptak meg. Egyszerű színes kréta...ki gondolta volna, hogy ellenáll a viharoknak is? Nem tudom ezt nem a kinti működésünk metaforájának látni. Egyszerű gesztusok,…..
Hőstörténetek Ki szól hozzá? 2018.07.12 20:02:21
Nem ugrál a gumibikán. Úgy rúgja, tépi, kiabál vele, húsz percen át, hogy egészen beleizzad. Figyelem, hagyom. Az jár a fejemben, hogy csámcsognának a jeleneten azok, akiknek könnyebb a Hős utcai gyerekeket eredendően agresszív "vadembereknek" látni, mint belegondolni abba, mi tehet egy alig…..
Hőstörténetek Így játszunk mi 2018.07.11 21:17:41
- Kriszta néni, utállak! - Tényleg? Én szeretlek. - Én utállak! - Én meg nagyon szeretlek téged. - ...És mit szeretsz bennem, Kriszta néni? És akkor végre sorolhatom.....
Szeretem a gyerekek kezébe adni a "nagy, komoly" fényképezőgépet. Szeretem hazaérve végignézni, mit tartottak fotózásra érdemesnek, érdekes a nézőpontjuk. Tegnap a Margitszigeten jártunk, és mind a hat kirándulónk lelkesen kattintgatott. Feltűnően sok kép készült a tiszta kék égről, zöld lombokon…..
Hőstörténetek A gyerekek jók 2018.05.06 10:34:41
Az úgy volt, hogy elvittünk négy Hős utcai lányt teázni. Szeretjük ezeket a kiscsoportos kimozdulásokat, mert rövid idő alatt sokkal közelebb kerülhetünk a srácokhoz, mint egy-egy foglalkozáson a közösségi térben, ahol gyakran 10-12 gyerek nyüzsög egyszerre körülöttünk. És úgy általában szeretjük…..