Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlohaMom

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már szinte mindennek van egy napja az évben, Édesanyáknak, Édesapáknak, Gyerekeknek, Állatoknak, Növényeknek. Hangsúlyozom szerencsére, mert legalább ezen az egy napon tudatosan odafigyelünk rájuk! De hol vannak a világ számára fontos értékek? Örömmel jelentem most már annak is van Napja,…..
2017-ben, mikor megszületett az AlohaMom projektem gondolata, akkor a motiváló erőm az volt, hogy segítsek megérteni az anyukáknak, hogy ne felejtsék el magukat. Miért fontos ez? Mert csak olyan állapotot tudunk magunkból sugározni, adni, amilyen állapotban vagyunk. Ha fáradt egy édesanya,…..
AlohaMom "Mesés hármas" 2019.06.06 22:53:36
Létezik olyan, hogy álomiskola? Ráadásul intézményi keretek között? Bátran kijelenthetem, hogy igen. 2019. Május 21-én a Szülőnek lenni konferencián megismertem egy olyan modellt, melyet adaptálni kellene minden intézményi iskolában, sőt óvodában és bölcsődében egyaránt. Miért? Mert az úgynevezett…..
Itt ez a fura tavasz… Egyszer tűző nyári nap, máskor meg kabátos, hűvös, szakadó eső… nem is csoda ha itt egy kis köhögés, ott egy kis orrdugulás… És máris jönnek a nem tervezett négy fal közé zárt napok. Ismerős? Nem kérdés ki marad otthon a gyerkőccel, ha pedig valaki egyedül neveli gyermekét…..
“Hagyd már abba azt a kántálást!”, “Tudnátok egy kicsit csendesebben vitatkozni!?”, “Öltözz már!”, “Nem, hiszem el…”, “Elegem van!”, “Miért nem tud senki elpakolni maga után!?” Ismerősek ezek a mondatok? Igen, azt hiszem ilyen és hasonló mondatok még a legjobb szülő száját is elhagyják akár…..
“Életünk nagymértékben attól függ, hogy mi magunk milyenné tesszük.” Samuel Smiles A minap egy hasonlat ötlött a fejembe, ahogy Anthony Strano könyvét olvastam. A szülők olyanok mint a kertészek. Milyen egy kertész? Szereti a munkáját, örömmel gondozza a növényeket, figyel rájuk, óvja őket, de…..
Felelősség… Huh, ijesztő szó, nem igaz? Mit jelent valójában a felelősség? Mikor először feltették nekem ezt a kérdést, akkor ilyesmiket válaszoltam: nyomasztó, terhes, félelmetes valami, valami amit meg kell oldanom, tartanom kell magam valamihez, nem adhatom fel, kell, muszáj… Aztán elkezdtük…..
Ünnepeljük meg gyermekünk egyediségét! Akár csak az ujjlenyomat, a hópelyhek vagy falevelek mi emberek, felnőttek és gyerekek egyaránt különbözőek vagyunk a magunk módján. Minden gyermek egyedi az érzelmei kifejezésében, megélésében, gondolkodásmódjában és a másokhoz való kapcsolódásának módjában.…..
AlohaMom Elég vagy! 2019.03.27 14:51:48
A minap bevezettünk a családunkba egy új szokást, legalábbis elkezdtük. Minden este felváltva elmondjuk lefekvés előtt, hogy miért vagyunk hálásak, akár az életünk során, akár az aznapi események közül. Ez néha átalakul és inkább azt soroljuk fel, hogy mit szeretünk a másikban. Elég szentimentálisan…..
Egy új vállalkozás indításakor mindent magadnak kell kiépíteni, feltalálni. … Akárcsak szülőként a szülői mivoltod kialakításakor. Egy új vállalkozás indításakor mindent magadnak kell kiépíteni, feltalálni. Igaz sok könyv létezik a hogyanról, de a Te vállalkozásod csak Te tudod hogy szeretnéd…..
Milyen érdekes, nem? Éveket töltünk azzal, hogy egy szakmát kitanuljunk, komoly vizsgákat kell tennünk, mielőtt egy munkahelyre felvesznek, de a szülőséget csak menet közben tanuljuk meg... Számomra mindig is nagyon fontos volt, hogy jó kapcsolatom legyen a gyerekeimmel. Tudatosan készültem…..
Mindig figyelmes embernek gondoltam magam, míg meg nem ismertem az aktív hallgatás fogalmát és gyakorlatát. Korábban nem is gondoltam, hogy a másikra való odafigyelés nehéz is tud lenni egy beszélgetés során. Megfigyeltem, hogy az időnk nagy részében nem azért hallgatunk meg másokat, hogy megértsük…..
AlohaMom "Anyai szindróma" 2019.02.21 16:00:40
Nevelési szakértő vagyok? NEM Tökéletes anya, szülő vagyok? NEM Én mindent tudok a gyereknevelésről? NEM Miért csinálom az AlohaMom lüktetést és a szülői klubokat? Van két gyermekem, 5 éve anya vagyok és rájöttem, hogy mennyire fontos tudatosan tennünk magunkért, mert az által tudunk a legtöbbet…..
Mi kell egy jól működő, boldog, szeretetteljes, kiegyensúlyozott családhoz? Olyan egyszerűen hangzik, nem? Hiszen ezt mindenki tudja. Kell hozzá első sorban egy szerető pár, szokványos esetben egy nő és egy férfi, ez bővülhet gyerekekkel, egyéb hozzátartozókkal, meg persze sok szeretet, odafigyelés,…..
Sokszor hallani szülőktől, hogy percenként dicsérik gyermeküket például az óvodában a reggeli öltözködésnél. Elhangzik, hogy “de ügyesen tudod már felvenni a nadrágot”, és “milyen szép a benti cipőd, hadd lássam milyen ügyesen veszed fel”, stb. Nincs is ezzel gond, de saját tapasztalatból tudom,…..
A múlt heti “gondolataimban” a pozitív hozzáállásról írtam. Csak csinálni kell és a környezeted átveszi. Na jó, de hol kezd ezt a “pozitívosdit” és hogy lesz az életed ezáltal tartalmasabb? Mutatok rá egy kutatásokon alapuló technikát. Biztos hallottatok már a pozitív pszichológia tudományáról,…..
A pozitív hozzáállás ragadós, akárcsak az ásítás. Biztos te is jártál már úgy, hogy ásított melletted valaki és te is pillanatokon belül ásítottál egyet. Egy gondolat erejéig tekintsünk vissza az ünnepekre. A jókedv, vidámság,  karácsonyi hangulat, készülődés izgalma, meghittség, nyugalom, az újév…..
AlohaMom Karácsonyi üzenet 2018.12.21 00:24:04
Ha belefáradtál az ajándékok utáni rohangálásba és szeretnéd visszahozni a karácsony igazi lényegét, akkor itt egy ajándék ötlet, ami nem mindennapi. A modern szeretet a szívet elhagyva a fejbe ment. Azért vannak fejfájásaink, mert a szív helyett a fej kezdett a szeretet után nézni. Szegény szív…..
AlohaMom Együtt a család? 2018.12.06 17:53:48
Boldog névnapot minden kedves Miklósnak! Ez a nap is jelzi, hogy egyre közeleg a karácsony. De én mégsem erről fogok írni :) A család erejéről szeretnék pár gondolatot megosztani Veletek. Persze majd a végén frappánsan a Karácsonyra vezetem a témát, de a kérdésem mennyire foglalkoznak az emberek…..
Összeállt a 20 tipp, szokásrendszer, amivel fel tudjuk tölteni magunkat anyaként és megadjuk magunknak a törődést. Az első 5 tippet itt találod, a második ötöt pedig ide kattintva nézheted meg, a folytatáshoz pedig görgess lejjebb. Ha emlékeztek múlt héten írtam, hogy itthon töltöttük az egész…..
Miután a héten itthon vagyunk betegség miatt, ma úgy éreztem nem bírom tovább, ha elalszom a laptop fölött akkor is megírom a heti cikkemet, mert már kívánt az agyam valami mást is az ápoláson és az anyai funkciókon kívül :) és azt hiszem most igazán emlékeztetnem kell magamat is a listám…..
A napokban kicsit türelmetlen voltam, nehezen viseltem a háromévesem hisztijét, még kiabáltam is vele, mert nem volt hajlandó felvenni azt a nadrágot, amit kikészítettem neki, az öt éveset folyamatosan sürgettem, hogy öltözzön már fel, miért pont most kell rajzolni, amikor már el kellene indulni. A…..
AlohaMom Anya csak egy van 2018.11.07 13:32:34
Ne legyen bűntudatod, ha kisgyerek mellett fel akarsz töltődni. Csak akkor tudod megélni a jelent, ha nem máshol jár a gondolatod. Tegyél magadért, azzal a gyerekedért is teszel. Azt gondoljuk anyaként, hogy ha rengeteg időt töltünk a gyerekekkel, akkor az a lehető legjobb számukra, hisz amíg…..
Minőségi idő. Mennyit lehet hallani mostanában ezt a kifejezést. De mi a fenét jelent ez? Kinek mi a minőségi, ki határozza meg, hogy mitől válik minőségivé az idő? A válasz egyszerű. Attól, hogy együtt vagytok és egymásra figyeltek. Lehet minőségi a családi idő egy jó társas játéktól, egy…..
“Kíváncsi vagyok ti hogy látjátok magatokat szülőként milyen tulajdonságokat, értékeket keltettetek életre magatokban mióta szülővé váltatok?” Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én életemben nem dolgoztam annyit, mint mikor főállású anya lettem. A stresszes munka ehhez képest semmi. :) Ha épp…..