Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnZsan

30 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adventi időszakban már mindenkiben felmerül a kérdés, hogy milyen stílusú legyen az aktuális évi karácsonyi dekorációnk és a karácsonyfánk. Az idei évben előtérbe kerül a klasszikus, a skandináv, a letisztult előkelő és a tökéletes csillogás és a meglepő megoldások. Klasszikus Én a saját…..
A novemberi nem szokványos enyhe időben mindenki igyekszik minél több időt tölteni a szabadban. Megtehetjük ezt otthon is a kertünkben vagy a teraszunkon. Nálam minden évszakban más dekoráció pompázik a teraszon. Szeretem, ha mindig megújul, novemberben általában már téliesítem a virágokat és…..
Szeretem, ha az évszakok változása az otthonom dekorációjában is megjelenik. Ilyenkor ősszel szívesen felhasználom a természetes anyagokat, terméseket, mint például a gesztenyét, mogyorót vagy a színes lehullott leveleket és nagyon kedvelem a tököt. A dísztökök sokan a halloweenkor kedvelt faragott…..
Az én házam Okosotthon projekt 2018.09.03 06:03:14
Az okos otthon kifejezés után sok minden eszembe jut, de hogy igazán mi is tartozik a smart home kifejezés alá, ez nem igazán körvonalazódott bennem. Mióta családanya vagyok, minden megoldás érdekel ami megkönnyítheti az életünk. Tehát az a központi rendszer, amihez párosíthatjuk a…..
Már csak pár hét és vége a nyárnak, ilyenkor már minden finomságok befőztek a háziasszonyok, eltették télre a nyár ízeit. Tele az éléskamra, de mindenkiben felmerül, a kérdés hogyan rendszerezhetjük, hogy könnyen elérhető, jól látható és esztétikus legyen az elrendezés a spájzban. Bár legtöbbször a…..
Az én házam Íróasztal design 2018.08.13 15:30:36
Szeptember 3-án elrajtolnak az iskolák, ilyenkor már a szülők többsége felkészül a tanévkezdésre. Beszerzi a füzeteket, iskolatáskát, kellékeket és berendezi vagy felfrissíti a tanuló sarkot gyermekének. Számomra fontos hogy olyan helyen tanuljon a gyermekem, ami inspirálja, de nem vonja el a…..
Augusztusban dübörög az albérlet piac, az iskolakezdés miatt sok lakás cserél ilyenkor gazdát. Aki albérletbe költözik, lehet az bútorozott vagy bútorozatlan, szeretné személyre szabni a lakás berendezését. Mivel a lakás nem saját tulajdon, túl nagy összegeket nem szeretnénk ráfordítani, de mégis…..
Az én házam Mesebeli cementlapok 2018.07.30 21:02:37
A cementlapok felhasználhatóságának szinte csak a képzeletünk szab határt. Használhatjuk a konyhában, fürdőszobában, előtérben, kültéren, beltéren egyaránt. Ezt a burkolatot ma is a hagyományok szerint kézzel készül, ezért egyedi szimbólumok és szín összeállítások érhetőek el. Hazánkban több…..
Az én házam Mini erkélyek titka 2018.07.27 21:36:52
A Rómeó és Júlia olvasása óta rajongok az erkélyekért. Valamilyen romantikus hangulat lengi körül. Ezt a romantikus hangulatot belecsempészhetjük a berendezésbe is, a tökéletes élmény érdekében. A legkisebb loggia is hozzátehet a lakás összképéhez és az életterünket is növeli. Ne felejtsük el, hogy…..
Mióta családanya vagyok, jobban odafigyelek a háztartási hulladék szelektálására és csökkentésére. A városunkban a szelektív hulladék elszállítása profin meg van oldva, minden háztartásban, aki igényli, ingyen elviszik havonta egyszer a hulladékot és gyűjtő tárolót is biztosítanak. Így ha…..
Egy vintage stílusú konyhát rengeteg féleképpen be lehet rendezni. A lényeg hogy teremtsünk nosztalgikus hangulatot, amiben öröm a főzés. A természetes anyagú bútorok, fa, kő, tégla, a vintage konyha elmaradhatatlan részei. De a csipke és fonott kiegészítők, rózsás kárpitok is jellegzetes vintage…..
Nagyon kedvelem a régi bútordarabokat, amikbe új életet varázsolhatok. Nem vagyok sem asztalos ,sem kárpitos, csak egy anyuka, aki szeret kreatív munkálatokat folytatni saját örömére.  A használt bútor nagy előnye hogy viszonylag olcsón hozzájuthatunk, nem tucat, ami minden második háztartásban…..
Az én házam Konyhakerti tippek 2018.07.09 14:27:02
A konyhakertről mindig a nagyszüleim veteményes kertje jut eszembe ahol minden jót megtaláltam, egymás hegyén-hátán, kicsit zsúfoltan, de ami kellett a háztartásba az megtermett a kertben. Fontos szempont hogy mennyit spórolhatunk pár darab paradicsom, vagy paprika palántával. Tavaly 6  koktél…..
A nyárral megérkezett a kerti sütögetések szezonja is. Mindenki másképp csinálja, és másképp szereti, van, aki a kemencére, van, aki a grillre vagy a sütő tányérra esküszik, a lényeg hogy a szabadban együtt legyünk és jókat együnk. Összegyűjtöttem pár inspirációt Kemence A kemencében sokféle étel…..
Az idei nyárra tervezzük a házunk külső renoválását. Kőporozva volt, ezt a réteget le kell kaparni róla és újra vakolni, majd szeretnénk az utcára néző front oldalát valamilyen kővel vagy téglával beborítani. A többi oldalán csak a lábazatot vonnánk be burkolóval. Többféle lehetőség közül…..
Elindult a levendulavirágzás és ezzel a szedd magad levendula szezon. Imádom ezt az időszakot, az egy dolog hogy fantasztikus illata van, de a színében és látványában is egyedülálló. Az országban több helyen van ebben az időszakban aratás, vajon mennyi felhasználhatósága lehet ennek a virágnak, azon…..
Mostanában sokszor belefutottam a napelemmel és napkollektorral kapcsolatos cikkekbe és tv műsorokba. Foglalkoztat a téma, ha megéri a saját házamra is szereltetnék, de a kérdéseimre konkrét választ sehol sem kaptam. Egy régi típusú, majd egy évszázados házon valahogy nem tudom elképzelni ezeket a…..
Nem kell nemesi származás, hogy kastélyt vásárolhass magadnak, de pár milliárdra szükséged lehet, közel három milliárd forintért eladó a Petrovszky Jeszenszky-Kastély. Magyarország egyik legszebb magántulajdonban lévő kastélya Bükkösdön található.  A monumentális épületet Petrovszky Zsigmond…..
A beltéri árnyékolással foglalkozó bejegyzés folytatásaként a kültéri árnyékolással foglalkozunk. Milyen lehetőségek közül választhatunk, ami a teraszon vagy a kertben óv minket a napsugaraktól. Mennyibe kerülnek ezek az árnyékolók és mennyire tartósak.   Napvitorla Nagyon modern megjelenést…..
Megérkezett a június és ezzel a kánikula, ilyenkor igyekszünk minél jobban megelőzni az otthonunk átmelegedését. Ha van klímánk az fél siker, de klímán kívül is van több megoldás, ilyen például az árnyékolás technika, a napvédelem, amivel jó arányokat érhetünk el. Kétrészes sorozatban vesézzük ki az…..
Beköszöntött a nyár, hamarosan elkezdődik a nyári szünet, minden szülő fejében felötlik a gondolat, vajon hogyan fogom lefoglalni az energiával teli, fáradhatatlan gyermekem a szünetben. A gyerekeknek az a legjobb, ha minél több időt tölthetnek a szabadban. Megtehetik ez akár otthon is megfelelő…..
A hangszerek fantasztikus tárgyak, amelyekkel zenét hozhatunk létre. Szeretem magam körül venni velük, megnyugtatnak és jó rájuk nézni. Gyerekkorom óta énekelek és játszom hangszereken, számomra az, hogy helyet kapnak az otthonomban, magától értetődő. Amikor kislakásunkból elköltöztünk a vidéki…..
Az emeletes házak nagyon fontos eleme a lépcső, harmóniában kell állnia a lakás belsőépítészeti és lakberendezési kialakításával. Jól megfontolt döntést igényel, milyen lépcsősort választunk az emeletek összekötésére. Pár dolgot át kell gondolni a tervezésnél, ilyen például hogy nyitott vagy zárt…..
Gyermekkorom meghatározó sorozata volt a Dallas, imádtam a Ewingok farmját Southforkot. Álmodoztam róla, hogy én is hasonló helyen élek majd, nagycsaláddal, távol a nagyvárostól (ez mondjuk sikerült) közel a természethez, sok állattal körülvéve. Számomra szimpatikus jelenség a városból kiszakadva,…..
Magyarország több neves, jó hírű borvidékkel is büszkélkedhet. Az éghajlati tagoltságnak köszönhetően az összes borstílus megtalálható, a könnyed pezsgőtől a testes vörösboron át a nemes édes borokig, ráadásul számos egyedi szőlőfajtával is rendelkeznek. Ha érdekelnek a borok és nem csak…..