Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HelgAV

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Honlapok:facebook.com/trulsmaximustrulshaugen.bandcamp.com Rövid leszek, mint a szóban forgó lemez maga. Kíváncsi vagyok, hányan tudnak mifelénk erről a "ki-nem-adványról"! Kiadásról ugyanis aligha beszélhetünk, hiszen az 5 számos, közel 25 perces magán EP csak streaming szolgáltatókon keresztül…..
HelgAV 2022.10.25 22:39:27
Kiadó:Layered Reality Productions Honlapok:www.aeonzen.comfacebook.com/aeonzenaeonzen.bandcamp.com Ennek a brit progmetal bandának a munkásságát blogunk – Tartuffe-nek köszönhetően - meglehetősen jól dokumentálta. Nemcsak lemezkritikákkal, de több interjúval is a zenekarban (majdnem) érintett…..
Kiadó:Frontiers Honlapok:www.leverageofficial.comfacebook.com/leverageofficial Kotta kolléga már napokkal korábban jelezte, hogy igényli az új Leverage kritikáját. Akkor ígéretet tettem rá, hogy megírom, de jó okom volt arra, hogy ne siessem el a dolgot: egyrészt sokirányú elfoglaltságaim miatt…..
HelgAV 2021.10.27 22:53:27
Kiadó:Rockshot Records Honlapok:www.venus-syndrome.monsite-orange.frfacebook.com/thevenussyndrome Elég kínos, de erre a csapatra a borító alapján figyeltem föl. Ez kb. annyira ciki, mint amikor egy járművet nem a típusa vagy rendszáma, hanem a színe alapján akar valaki azonosítani (Milyen autó…..
Az amerikai Pennsylvania államban alakult, eredetileg Sorcerer néven futó, majd Shadow Galleryre keresztelt progresszív metál formáció (ma ismert nevük az Alan Moore íróhoz és David Lloyd rajzolóhoz köthető és ma már klasszikusnak számító V mint Vérbosszú című képregénysorozatból származik)…..
Idén áprilisban a jellegzetesen skandináv, mégis önálló arculattal rendelkező progresszív rockot játszó Astrakhan dupla megjelenéssel lepett meg/kényeztetett minket. Mindkét lemez teljes egészében meghallgatható az együttes Bandcamp oldalán. Sokat agyaltam azon, hogy miként mutassuk be ezt a két…..
HelgAV 2021.07.10 21:53:33
@Dionysos: oh, de ritkán adatik meg a hifis élmény. De legalább Te részesülhetsz.
HelgAV 2021.07.10 22:12:38
@garael: erre nem biztos, hogy érvényes a belső szobában végzett imádságra vonatkozó rész a Bibliából: „Atyád, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked.” Szerintem alkalmasabb volna a képmutatók módszerét követni.
Kiadó:Nail Records Honlapok:www.atnightifly.hufacebook.com/atnightiflyband Ennek a magyar prog-metal formációnak két muzsikus alkotja a gerincét: Bátky "BZ" Zoltán énekes (Stonehenge, Wendigo, After Crying stb.) és Horváth András Ádám gitáros (Dreyelands, After Crying stb.). Az ő egymásra…..
Az ám nem úgy volt ám, hogy jött a Frontiers és kitalálta a szupercsapat fogalmát, hogy azután évente (inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel) megtöltse azt újabb és újabb muzsikusokkal, ötletekkel és tartalmakkal! Lószart, mama! Ez egy nagyon régi intézmény, pl. a Warner Bros. a '90-es évek legelején…..
Kiadó:Frontires Honlap:facebook.com/officialcrowne A Frontiers megint megcsinálta. Minden aggodalom és következmények nélkül. Összetrombitált egy skandináv dallamos hard rock kollektívát a műfaj tipikusnak és menőnek számító csapataiból, hogy a fülledt nyári estéinken legyen mit hallgatni,…..
HelgAV 2021.06.24 17:35:14
@turisas: Persze, persze.
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.sonsofapollo.comfacebook.com/SonsOfApollo1 Apolló fiainak bemutatásakor sikerült egy szokatlanul hosszú, "tolsztoji" recenziót írni. Most ígérem, rövid leszek, méghozzá több okból. Egyrészt az ünnepek után vagyunk, és még mindig elsősorban arra koncentrálok, hogy az…..
HelgAV 2021.06.18 00:07:19
Érdekes, hogy amikor először megfogant bennem ennek az új cikksorozatnak ötlete, alapvetően éppen olyan lemezek áldott emléke kavargott a fejemben, mint a Without Warning "Step Beyond"-ja. Erre egy kommentben - anélkül, hogy tervemet bárhol is korábban megemlítettem volna - érkezett a javaslat: ez…..
HelgAV 2021.02.04 22:56:32
Kiadó:InsideOut Honlapok:www.psychoticwaltz.comfacebook.com/PsychoticWaltzOfficial Előre bocsátom, hogy túlcsorduló ellenszenvvel viseltetem a Valentin nap iránt. Már a nevéből is nyilvánvaló, hogy ez nálunk kultúridegen, mesterségesen gerjesztett, az emberek jóhiszeműségére bazírozó, fogyasztásra…..
Kiadó:Frontiers Records Honlapok:www.vandenplas.defacebook.com/VandenPlasOfficial A Frontiers megint megszórt minket hallgatnivalóval. A se íze, se bűze "komposok" után egy olyan együttes került terítékre, amelynek "lólába" bizonyos értelemben kilóg a kiadó istállójából. Az "öreg" német proggerek…..
Kiadó:Vertigo/Republic/Universal Honlapok:www.volbeat.dk/enfacebook.com/volbeat Nagyon érdekes jelenség a Volbeat, mert miközben a rock n' roll, heavy metal és rockabily furcsa elegyét egészen egyéni hangnemben tudják kikeverni, gyakorlatilag pár hangról azonnal föl lehet őket ismerni (és ez nagy…..
Kiadó:Actworld/Marquee Records Honlapok:www.actworld.sefacebook.com/acttheband Erre bizony öt szörnyen hosszú évet kell várni, plusz azt a pár hetet, amíg brutális, irreális áron fizikai valóságában is megérkezik. Addig meg kell elégednem a digitális változattal (bár ez manapság a legtöbb embernek…..
HelgAV 2019.05.15 13:20:07
@Dionysos: Hogy Neked mi nem jut eszedbe! Majdnem elhittem.
Eredendően nem készültem erre a koncertre – s nem azért, mert drágállottam a jegyeket (noha volt olyan, ami irreálisan túl volt árazva), hanem mert szűk pátriámban kevesen osztoznak szó szerint megveszekedett Pink Floyd rajongásomban. Ej, mit feszülök most ezen! Egyrészt az emberi jellemnek elég…..