Regisztráció Blogot indítok
Adatok
definitelymaybe

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        A magát Kötter Tamásnak nevező Biczi Tamás, Orbán bizalmi embere, írta le az alábbiakat 2021-ben. Nem 1951-ben, hanem 2021-ben.     "Szóval ha legközelebb bementek az USA nagykövetségre a szokásos eligazításotokra, a szendvics zabálás közben ezt is említsétek meg a gazdinak, hátha rászól…..
definitelymaybe 2021.04.20 23:04:19
@combo: nem akarom a rajongásodat elrontani, de miként is áll az önkormányzatiság helyzete Pannóniában? a hiperaktív MZP médiaszereplései dacára t.képpen mekkora mozgástérrel is bír most a városházán? Lázár átment Makóra/Kishegyesre kiskirálykodni, de az országgyűlési választást hozták, a politikai-gazdasági hálózata kicsit sem sérült, batidai kastély ügyéből lett valami? hát, persze, hogy nem...
2019-es eredményeket (kihasználva a járványhelyzetet) megbosszulták és zárójelbe tették

(Bocs, nem vagyok optimista)
        Magyarországnak tíz év múlva X darab nemzetközileg kiemelkedő és Y darab rendkívül képzett, élvonalbeli mesterséges intelligenciával, gépi tanulással, adattudománnyal foglalkozó kutatóra, fejlesztőre, Z darab a mesterséges intelligenciát napi szinten alkalmazni képes mérnökre,…..
definitelymaybe 2021.04.19 14:37:18
@combo: a 3-as pontodhoz: Direkt36 cikke szerint a Kínai Állami Építőmérnöki Vállalat 338 milliárdos ajánlatot tett, míg a kormány 540 milliárdnál tart!
Vasút is 700 milliárd forint felett van, plusz Mészáros Lőrinc.
Még keresem a biztató jeleket, miként erősödik ettől a magyar szuverenitás...
definitelymaybe 2021.04.19 14:45:37
@definitelymaybe:

"A Kormány az előterjesztést azzal fogadta el, hogy (...) a jogi szabályozást illetően szükséges elérni azt a pontot, amelynek eredményeként a beruházással összefüggő folyamat már nem állítható le."
     ABC News.   Official: Chinese vaccines' effectiveness low.   Washington Post.  Effectiveness of Chinese vaccines not 'high' and needs improvement, says top health official.   Al Jazeera.    Chinese vaccines' effectiveness low, official admits.   Mandiner.     Vágó István még mindig a kínai…..
    "Kapusunk az ellenkező irányba tett nyilatkozatot." (Orbán Viktor Gulácsi Péterről)   Orbán Viktor ma utasította Marco Rossi szövetségi kapitányt és Szalai Ádámot a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, hogy Gulácsi nyilatkozata miatt tegyen bizonyos lépéseket, nem világos, hogy…..
    Szijjártó külügyminiszter bekérette a német ügyvivőt, mert Petry Zsoltot elküldték a Hertha BSC-től. A hivatalos indoklás szerint a kormány  megütközését fejezte ki, hogy Németországban retorzió érhet bárkit is nézetei törvényes keretek között történő közlése miatt. I am not kidding, tényleg ez…..
definitelymaybe 2021.04.08 20:22:42
@Ménkűnagy Bundáskutya: Megússza.
Én még 2008-ból (!) emlékszek rá, simán poénkodott Auschwitz-cal, komcsizott ezerrel (azóta nem tudok rájönni, kinek volt munkásőr felmenője az SZTE történészei közül, akit kurvára szeretett felhozni az órán, egyébként is mindenki hülye a szakmában, kitalálhatjuk ki az egyetlen kivétel Gulyás úr szerint...), bizonyos dekoratívabb hallgatóknak akkor is ment a beszólogatás, igaz most rábaszarintott Gulyás doktor, mert ezek szerint akkurátusan rögzítve lett a kocsmai monológja.

Pont a Rovó fogja kivizsgálni...
   Tudták, hogy  Petry azt mondta, hogy a német határőrségnek fegyvert kellene használnia az illegális bevándorlókkal szemben? Ez volt a német szélsőjobb megerősödéséhez vezető nyilatkozat, amiből országos botrány lett. Petry tagadta, hogy explicit tűzparancsra gondolt, de azért mindenki úgy…..
definitelymaybe 2021.04.07 15:50:36
@kraut86: én 2008 őszén futottam össze órán ezzel a vérfideszes mukival, sose felejtem el:
1. mindig kihangsúlyozta, hogy bármelyik pillanatban hívhatja a Hírtévé interjú miatt (persze sose történt ilyen)
2. más történész hülye/komcsi/komcsi felmenőkkel bír
3. már akkor beszólogatott elől ülő lányoknak
4. vicceskedik (volt Auschwitzcel kapcsolatos is)

Nem hiszem, hogy bármi baja lesz, de legalább már nyilvánosságra került, mi is megy az óráin!
  " Tegyük hozzá, ők többnyire magyar nemesek voltak, akik erősen kötődtek a nemzethez, ellentétben az ideiglenesen hazánk területén állomásozó momentumos politikusokkal, akik külföldi egyetemről jöttek, külföldre házasodnak."   Ezt 2021-ben tudta leírni Pogrányi Lovas Miklós. Róla a Kossuth…..
      „Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig…..
   Ma  a sokadik generációs hülye Constaninovits Milán esett neki Tóth Krisztinának, tegnap a liberálisokat az irracionalizmus felszámolásával vádoló, ergo komplett idióta, Kovács Gergő előtte pedig a nyíltabban nyilas Joó István. Nagyon várom, hogy a bécsi egyetemistaként muszlimok és melegek…..
  "És most már az ország – a haza – is mérgező! A költőnő Ausztriában pisili ezt bele a Dunába, tudván, csak erre folyik lefelé az. Labanc lapnál keres védelmet ahhoz a kívánalmához, hogy Jókai (az 1848-as márciusi ifjak egyike, A kőszívű ember fiainak regényírója) ne legyen kötelező…..
      Erre a kérdésre kell válaszolnod.      Nem tudod ki "Kötter Tamás"?  A magyar Houllebecq, ugyanolyan gusztustalan, mint ez eredeti, csak tehetség nélkül, és most nem fogom a kicsi sárga savanyú poént csavargatni, egy rossz író, aki most a szoftnyilas médiában keménykedik, géppisztollyal…..
     Orbánék vadkommunisták voltak, a családban 1956-ot ellenforradalomnak nevezték, minden más fizikai megtorlással járt, Fricz Tamás az Ifjúkommunista munkatársa volt, Varga Judit feketeöves besúgüócsaládból származott, Kövért hagyjuk is, ők a munkásmozgalom régi harcosai voltak, Lánczi András…..
      " Ehhez elmesélte azt is, hogy 2017 után egy évig a Farkas-hegyen készenlétben tartott egy kisrepülőgépet, hogy ha arról van szó, bármikor Bécsbe tudjon menekülni. Elmondta, hogy például Schmidt Mária felől is kapott olyan üzeneteket, hogy „felmossa vele az Indexet”.  (A 444.hu Bodolai…..
       Ma reggel Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagy nyilvánosság előtt közölte egy riporterhölggyel, hogy erős, reggeli erekciója van. "Magabiztosabb, fickósabb vagyok most péntek reggel" - mondta. Azt, hogy valaki ekkora hassal, hogyan tudta ellenőrizni a kora reggeli magabiztosságát, azt nem…..
        Nekem vannak bizonyos problémáim a CEU-val, de remélhetőleg ma késő estére megoldódnak (súlyos inside joke). Ettől teljesen függetlenül a CEU ma kiadott egy közleményt . Eszerint az egyik fontos egyetemi rangsorban  a CEU öt tudományterületen van a legjobb száz között, és pl.…..
definitelymaybe 2020.03.05 14:39:19
@civisvarosi: Mi van? Attól tartok, hogy valaki másnak akartál zavarosan ömlengeni. Én eltekintenék tőled. Köszi.
           Amikor a nyolcéves apámat az anyjával együtt elvitték a gettóba, aztán a lágerbe, akkor valahogy nem mondta nekik senki, hogy egy vérből valók vagyunk. Akkor maradjunk talán ennyiben.          Én a marosvásárhelyi Székely Csabával vagyok egy vérből való, mert a Bányavakság a közös…..
   Ha jól tudom, Redő Ferenc gobelinjét a munkaszolgálatos évek ihlették, a mindenkori keretlegények végtelen ostobasága és gonoszsága, ami véres tintaként ömlött erre az országra és talán sohasem lehett lemosni róla. A keretlegénység tipikus magyar foglalatosság, a sötétség és a gonoszság adott,…..
definitelymaybe 2019.11.10 20:19:59
@Flageolet: Önkormányzati beszámoló pár hetet ír, de baszki ez már nyár óta olvasható volt a Mozgó nyári duplaszámában. Jellemző, Index se tud a printről.
Eddig nagy volt a csönd.

Ja,és Pokorni felkéri Ungváryt, aki a közelmúltban írt egy könyvet egy bizonyos Meruk Józseffel Rákosiról.

Ez az érdekes életrajzzal bíró Meruk volt anno kirobbantója a Pokorni papa besúgói botrányának! Ami meg válasz lehetett a D-209-es ügyre, de ez már téyleg nagyon messzire vezetne...
definitelymaybe 2019.11.11 14:43:12
@Flageolet: Nem konkrét összefüggésről írtam, csak bizonyos dolgok fura együttállásáról. Ennyi.
       "Legyünk magunkkal őszinték: Esterházy Péter jópofa stílusú kisregényei sem épp a mélység netovábbjai, mondhatjuk, sekélyesek. (Szilvay Gergely rezsimszolga) "       Legyünk magunkkal kicsit őszintébbek. Szilvay Gergely annyit tud a világról,amit a krematóriumok füstjéből letüdőzött. A…..
definitelymaybe 2019.10.22 13:43:28
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi: Igen, jó pár dolgot írtál, amivel egyetértek. De én is mondok egy megoldást. Albi bácsi stílművészete egyszerűen kapóra jött az egyre inkább etnikai nacionalizmus szótárát felélesztő politikai megrendelők számára. Sérelmi nacionalizmus, Trianon és egyéb toposzokról nem is beszélek, amik szinte a mindennapi közbeszéd szerves része volt. Szinte klappolt az életmű a jobboldalt leuraló nyelvvel. Igen, ennek a magyar nyelvet alapos vizsgálat alá vonó Esterházy szöges ellentéte volt.

Esterházy soha nem volt nacionalista, sőt a III. Magyar Köztársaság feltétlen híve volt mindvégig, ha publicisztikáján látszik is egyfajta csalódottság az utolsó időkben.

"Személyes bűne" volt pl. Orbánvik c. publicisztika, ahol elég komoly kritikát fogalmaz meg a jobbos térfelet épp leuralni készülő Orbánról, pontosabban annak egyik nyilatkozatában megmutatkozó züllött retorikáról.
ÉS-ben anno Haraszti Miklós arról írt, ez az írás eléggé felzaklatta Orbánt, akiről tudható, hogy bosszúálló alkat.
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
definitelymaybe 2019.09.19 23:56:39
@jotunder: oké, nem. De a tranzitzás-senkiföldjés rész a lényeg, a menekültügyi eljárások elszabotálásának terepe.
definitelymaybe 2019.09.20 00:22:24
@jotunder: mondjuk, azt a kerítést is u.az az állomány működteti, u.azok a jogszabályi változtatásokkal, u.azok a belső utasításokkal, u.úgy alárendelve a politikának (pol.-i kommunikációnak), pintérsándornak és embereinek, u.azon munkakörülmények és szakmai színvonal közepette, ha TGM egy politikai metaforának ment is neki...
                 Adolf  Hitler bunkerjében találták meg Arthur Moeller van den Bruck Harmadik Birodalom című könyvének egy dedikált példányát. Hitler a szörnyállamát nevezte el az antiszemita őrült van den Bruck nyomán. A könyv 1923-ban íródott és egy új német nemzeti szocializmus bevezetését…..
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült a politikatudomány területén folytatott kiváló kutatói és elhivatott oktatói munkája, valamint a magyar politikai kultúra fejlesztésében betöltött szerepe elismeréseként dr. Csizmadia Ervin politológus, a Magyar Tudományos…..
definitelymaybe 2019.08.25 20:02:25
@jotunder: A főmű megjelenését egy bizonyos Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) támogatta.
      Wass Albert: Harmonia caelestis (székelybicskásváltozat)         (részlet)     Édesapám, Takaró Mihály, fent élt a hegyben, ahun az Isten is csak csutorázni járt. Amíg fent ült a Nap az égen, az én édesapám vadkosra vadászott a nagy húzott rezedás puskájával, aztán ha lűtt egyet, akkor volt…..
        Június hetedikén a Frankfurter Allgemeine Zeitung publikált egy videót, amelyen Orbán Viktor felajánlotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a teljes magyar vízkészletet Marija Sesztakovának, Grigorij Sesztakov orosz milliárdos lányának, ha az megvásárolja neki az index.hu-t. A mintegy hat órás…..
1.  "Chicagonak hamarosan új vezetője lesz! Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa először választott afrikai-amerikai nőt polgármesternek, aki egyben a város első nyíltan meleg vezetője is lesz. Lori Lightfoot beiktatása 2019. május 20-án lesz. ���Gratulálunk neki, főleg ma, a homofóbia,…..
       A magyar Új Jobboldal egyik vezető ideológusa, a Kisgazdapárt egykori képviselője, Pokol Béla úgy másfél éve kiáltványban követelte, hogy a tudományos értékrend kizárólagosan az idézettségre alapuljon. Az Új Jobboldal zászlóbontásakor érdemes megnézni, hogy tudós képviselői egészen pontosan…..
definitelymaybe 2019.05.11 20:42:04
@Bogomil:

Illetve a tranzitzónából kibaszott menekültek menjenek a legelső szerbiai pékségbe, ha már éheztették őket, mert arra nyitva van a zóna...
168órás interjúban hasonló nyalánkságokról értesülhetünk a Mestertől.

És még mindig rácsodálkozhatunk a pokolbélai magasságokra...

Pokol-Bihari: Politológiájától és szerzőnk "társadalomtudományi trilógiájától" mentsenek meg a magyarok nyilai! (Trillógiában azért a ngozás-sorosozás már mikor ott volt!!!!) Hány politológus növendéket nyomoríthatott meg...???