Regisztráció Blogot indítok
Adatok
modus vivendi2

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két dal az elsüllyedt Hableány hajó szerencsétlenül járt utasainak, legénységének és hozzátartozóiknak. Csütörtök este az előző éjszaka történt hajóbaleset közelében sétáltam, itt, a Margit-hídnál, és muszáj volt egy kicsit énekelnem, amivel talán egy kis könnyebbséget hozhatok a lelkeknek.…..
      Létezik egy márka, amelyről nem sokan tudnak itthon. Pedig Meghan Markle, Cameron Diaz, Bradley Cooper és Hugh Jackman is ezt használja. Nekem szerencsém volt megismerni az Éminence brandet, amely 10 egymást követő évben nyerte el a kedvenc bőrápolási márka díjat. és amelyet Ausztráliától…..
Nem mintha a Queen amúgy is annyira népszerűtlen lett volna, de a tavaly megjelent film, a négy Oscart bezsebelt Bohemian Rhapsody azért egy nagyobb közönség számára is ismertté, népszerűbbé tette a zenekart. Sorra készülnek a fel- és átdolgozások is, ezek közül az egyik…..
fáymiklós A magyar változat 2019.03.24 07:47:31
Van az a csodálatos vicc, amikor a csavargó fekszik a nápolyi öbölnél a napon, keze a feje alatt, élvezi a fényt és a meleget. Odamegy hozzá egy ember, és azt mondja neki, hogy engedheti meg magának, hogy életerős, fiatal ember létére egész nap csak heverjen. Hát mit csináljak? Kérjen kölcsön egy…..
Március 10-én az Allee mellett megrendezésre kerülő Nagy Budapesti Palacsintafesztiválon járt a kis a csapatunk. Az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, esett az eső és fújt a szél, de így is megérte, borzasztó jókat ettünk. Az egész napot ott kellett volna tölteni, hogy a lehető legtöbb kaját ki…..
modus vivendi2 2019.03.17 22:48:31
A Palacsinta Fesztíválnak, se hangulata, de még igazi palacsintája sem volt.!!!! Bármely strandon, piacon jóval különbet adnak. Mi óriás palacsintát választottunk. Az édes töltelékek választéka nagy,és adott esetben extra volt. Ezek a töltelékek gusztustalan műanyag dobozokban voltak. Két fiatal, egy lány, és egy fiú egy un. elektromos palacsintasütőn sütötte. Mi délután mentünk, de még akkor is olyan gyakorlatlanok voltak a gép használatában, a sütésben, hogy háromból egy mindig annyira szétszakadt, hogy lekaprták a lapról, és kidobták. Így elég lassan jutottunk az kért palacsintához. Végre elkészült!. Akkor ért a meglepetés, tészta íze, helyesebbn ízetlensége ledöbbentő volt. Kb, egyharmadát ettük meg az élvezeti érték nélküli tésztának, azután landolt a SZEMETESBE! Addig is csak azért gyűrtük magunkba, mert 1500 Ft-t fizettünk egy darabért. ELKÉPESZTŐ!!!!. A tulajdonos, megvette a helyet, a palacsintasütő eszközt. bérelt egy kocsit, és felvett két teljesen tapsztalatlan diákot. .Ennyi.!Az illetőt semmi más, csaka PÉNZ érdekelhette.. Az Szerencséje volt, hogy másnap külföldre utaztunk. Egyetértek az előttem szólóval,,vagyis, hogy általában igencsak bazári a színvonal bármilyen eseménynél, karácsonykor, hűsvétkor, bármikor. TISZTELET a kívételnek, mert van olyan is, de az elenyésző. Az ellenőrzést (ÁNTSZ , egyebek) hatékonyabbá kellene tenni! Az egész nem méltó ÚJBUDÁHOZ!
Úgy döntött a család, hogy egészségesebben étkezünk ezután. Így igyekszem szénhidrát és kalóriaszegény finomságokat az asztalra tenni, s megörvendeztetni vele mindenkit! A karfiolt rózsáira szedve jó sós vízben blansíroztam, majd a felét, a kivajazott, teljes kiőrlésű pirított morzsával megszórt…..
Sajnos a Szókincstár még nem jelent meg 1984-ben, amikor Gyimóthy Gábor e versét írta, valószínűséggel ő is a TINTA Szókincstárát használta volna.  (képek forrása: internet)..
Egy finom ételhez nem szükséges mindig hús. Néhány zöldségből is készíthetünk finom, tartalmas ételt. A csípős hidegben a leves és a chili is tökéletes segítség, én most édesburgonyát választottam, amit néhány szem paradicsommal gazdagítottam. Egyszerű, mégis különleges végeredmény…..
Könnyekig meghatódott Cher, amikor a Kennedy Center Honors idei díjátadó gáláján Adam Lambert a tiszteletére előadta a Believe című világslágere balladisztikus változatát. A díva a közösségi médiában is elismerően írt a fiatal pályatársról...
Kedves gyerekek, ma a premenstruációs tünetekről fogok nektek mesélni. Aki nem bírja az ilyet, az most menjen ki focizni az udvarba! Egyszer az életben kell erről is beszélni, úgyhogy elmondom, de csak ha hátszélben álltok! Szóval az úgy van, hogy a menstruáció előtti napokban lezuhannak a…..
modus vivendi2 2018.10.27 20:24:55
fáymiklós Hofi-kérdés 2018.10.21 08:25:53
Az a kérdés, hogy van-e Hofi-kérdés. Már hogy volna? Hofi Géza a 20. század legnagyobb, vagy várjunk, volt azért egy Karinthy is, volt egy Rejtő is, akkor a 20. század második felének legnagyobb humoristája, szerző, előadó, egyedi jelenség, sem utódja, sem boldog őse senkinek. Egyszer volt. És ha…..
modus vivendi2 2018.10.22 23:25:05
@exilis: Teljesen egyetértek veled. A felsoroltak + pl. Rejtő, Őrkény is ZSENIÁLISAK., de mindegyik tök más, Mindegyikben van mély filozófia is. Más körban éltek, máshogy járt az agyuk, más módszerekkel dolgoztak, de a zsenialitásukon kívül abban is hasonlítanak, hogy nagyon KOMOLYAN vették a munkájukat. "Humorban nem ismertek (ismer) tréfát"
Valaki még emlékszik erre a dátumra? 1986. július 27. Akkor lépett fel a legendás Queen zenekar a Népstadionban, a szocialista vasfüggöny mögött. Teli torokból énekeltük 70 ezer rajongóval a slágereket és a Tavaszi szél vizet áraszt népdalt Freddie Mercuryval. A Bohemian rhapsody fotóként is…..
  Tudok öt okot mondani arra, hogy miért Fonyód az egyik legjobb Balaton parti város. Fonyód strandjai ingyenesek. Fonyódon rendezik meg, heti két alkalommal a Balaton déli partjának legnagyobb piacát. Fonyódtól húsz perces hajóúttal megközelíthetjük a borairól nagy hírnévre szert tett Badacsonyt.…..