Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ugróbéka anyukája

151 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugróbéka Körforgás (3. rész) 2021.02.09 10:26:32
Ha az első két részt még nem olvastad: "Körforgás (1. rész)"; "Körforgás (2. rész)" Tehát a vegyes táplálásra vissza- vagy inkább rátérve, van egy édesanya azzal a félelemmel, hogy nem elég a teje, és a szoptatás mellett – nyilván a fránya mérleg használatával – tápszeres pótlást ad a bébinek –…..
Ugróbéka Körforgás (2. rész) 2021.02.05 10:13:36
Ha az első részt még nem olvastad: "Körforgás (1. rész)" Mi mondathatja még azt, hogy nem elég az anyatej? Például az esti nyűgösség, amikor a bébi akár órákon keresztül előadja a nagyáriát vagy a bömbölésrohamot. Ez egyfajta feszültséglevezetés náluk. Nevezik kólikának is, fogják hasfájásra, ki…..
Ugróbéka Körforgás (1. rész) 2021.02.01 10:43:24
Szóltam már korábban a tápszeres táplálás általam távolból szemlélt előnyeiről, és értekeztem több ízben a szoptatással kapcsolatos nehézségeinkről, most a kettő ötvözetéről kialakult véleményemet közlöm, mert úgy érzem, már van róla annyi minden a tarsolyomban, ami megér egy bejegyzést. Ugyan…..
Azt hiszem, erre vonatkozóan sokaknak lennének ötletei, illetve legfontosabbként – bízom benne – mindenki azt említené meg, hogy mindenekelőtt biztonságos. És ez így rendjén is van, a bababoltok korlátlan mennyiségben rendelkeznek olyan eszközökkel, amikkel még jobban óvni tudjuk a kicsiket minden…..
Ugróbéka anyukája 2021.02.01 10:32:22
@BNati: Nagyon örülök, hogy tetszett a cikk! És bízom benne, hogy a baba megszületése után is fog találni hasznos böngésznivalót a barátnőd az oldalamon.
Nekem a sötétbarna egy kicsit komor, a bézs passzol leginkább az ízlésemhez, de a szürkés árnyalat is jó. Mi ennél jóval kedvezőbb áron szereztünk be bababútort egy skandináv áruházban, de ha az ár mindegy, akkor a minőség biztos nagyon jó! Viszont a bébi ezt is könnyen tönkre tudja tenni karcolással, harapdálással, úgyhogy érdemes megfontolni, hogy megéri-e.
Aztán ez függ a lakás berendezésétől is, illetve attól, hogy mennyire ragaszkodnak a szülők az egységes stílushoz. Mert ha az egész lakótér ilyen sötét színű bútoros, klasszikus forma, akkor a gyerekszoba is lehet ilyen. Viszont dönthetnek úgy is, hogy ott kivételt tesznek, és próbálják egy kicsit vidámabbá varázsolni a helyszínt.
Remélem, segítettem valamennyire a választásban. Jó babavárást az illetékeseknek! :-)
Ha az első három részt még nem olvastad: "Csípős sztori (1. rész)"; "Csípős sztori (2. rész)"; "Csípős sztori (3. rész)" Természetesen ez a bébinek is egy kellemetlenség, ám azt állapítottuk meg apával egymástól függetlenül, hogy a büfiztetőnek a legkényelmetlenebb. Nem tarthatjuk ugyanis bármilyen…..
Ha az első két részt még nem olvastad: "Csípős sztori (1. rész)"; "Csípős sztori (2. rész)" Szomorkodtam, hogy feleslegesen fáradtam, és még mindig rengeteg bizonytalanság lakozott bennem. Aztán ezek maguktól oldódtak, és mindenre – mint általában anyukaként – magamnak kellett megoldást találnom.…..
Ha az első részt még nem olvastad: "Csípős sztori (1. rész)" Viszont tényleg nem erről akartam eredendően szót ejteni, hanem a kislányról. Már nagyjából elmúlóban volt a „hasfájása”, éjszakai emésztési problémái, amikor csípőultrahangra mentünk a kórházban megadott időpont szerint. Már akkor…..
Szokásomhoz híven majdnem úgy kezdtem a bejegyzést, hogy mi az, amit nem szeretnék elmondani a címmel kapcsolatban. De miért is tenném, amikor úgyis elmesélem? Áron úgy 2 éves lehetett, vagy talán még annyi sem, amikor egyik este a hagyományos fürdetési program zajlott. Egy kivétellel, hogy nekem…..
Ugróbéka Levetett teher 2021.01.06 13:43:51
Ahogy már talán említettem is, és hát aki egyszer is volt kismama, tudja, hogy állandó téma a szűk család, a rokonok, a szomszédok, az ismerősök és az egész város, falu között is, hogy a gyermek, ha sír, akkor éhes. Aztán jönnek az újabb okosságok, emlékek, következtetések, ijesztegetések, saját…..
Ha az első három részt még nem olvastad: "Éretlen (a) zöld(re) (1. rész)"; "Éretlen (a) zöld(re) (2. rész)"; "Éretlen (a) zöld(re) (3. rész)" Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy ha már itt van ez a pár darabos készlet, még néhányszor kimosom a betéteket – belefér a mosógépbe, plusz energiát…..
Ha az első két részt még nem olvastad: "Éretlen (a) zöld(re) (1. rész)"; "Éretlen (a) zöld(re) (2. rész)" Párom egyből azt kérdezte, hogy nem én rontottam-e el valamit, és nekem is folyamatosan pörögtek a kerekeim, hogy mi az, amiben én hibázhattam. Azonban nem találtam semmit. Egészen kb. fél…..
Ha az első részt még nem olvastad: "Éretlen (a) zöld(re) (1. rész)" Szokásához híven jól bealudt. Úgy 3,5-4 órát szundított, a pelenka kb. 5 órát lehetett rajta. És akkor megtörtént, amire egyáltlán nem számítottam. Felébredvén kivettem Annát a kiságyból, és minden csupa pisi volt… Egy megfelelő…..
Már korábban is némiképp érdeklődéssel figyeltem a mosható pelenkázást, hallottam, olvastam róla, de közelebbi kapcsolatba egyelőre nem kerültünk. Aztán amikor Áron úgy 2 éves kora körül minden reggel a megfelelő méretű, legjobb márkájú és kialakítású pelenka használata mellett tocsogott a pisiben,…..
Ugróbéka Valamit valamiért 2020.12.07 09:48:29
Míg Áronnál az volt a sláger, hogy volt egy jó időszaka, vagy inkább néhány perce, órája, aztán rögtön csapott az ellenkezőjébe, most mintha valahogy fordítva működne. Persze lehet, hogy ez hozzáállás kérdése is, hiszen mindent meg lehet másik nézőpont felől is közelíteni...
Ugróbéka Rossz a jóban 2020.12.04 11:46:58
Mondják, hogy minden rosszban van valami jó, hát néha a jóban is van valami rossz. Történt ugyanis egy őszi este – amilyenek manapság vannak, amióta Anna napvilágot, vagy inkább sötétséget és ködöt látott –, hogy a kislány egy kicsit többet aludt egyben, mint az addig megszokott volt...
Ha az első három részt még nem olvastad: "Kinek az igénye? (1. rész)"; "Kinek az igénye? (2. rész)"; "Kinek az igénye? (3. rész)" A napirend tekintetében pedig létezik még a „4É”-módszer, amit már én is említettem, és ami szimpatikus, némiképp rugalmasabb, mint az órához kötött változat, noha ez is…..
Ha az első két részt még nem olvastad: "Kinek az igénye? (1. rész)"; "Kinek az igénye? (2. rész)" Még sok gondolat jutott eszembe a témával kapcsolatban, azonban sehogy sem tudtam beilleszteni az eddig írt, szépen összeszedett és egymásba fűzött bekezdések közé, ezért ezeket újabb láncba rendeztem,…..
Ha az első részt még nem olvastad: "Kinek az igénye? (1. rész)" Ez az igény szerinti szoptatás nagyon jól hangzik, szépen felépített, csupán szerintem lehetetlen kivitelezni. De hát ki mit tud belőle betartani, vagy mit nevez annak, biztosan ezzel kapcsolatban is eltérő vélemények vannak. Ám amit a…..
Fogalmam sincs, mikor fogalmazódott meg bennem, hogy igény szerint fogom szoptatni a kislányt. Talán csak a születése után, vagy a kórházból való megérkezésünket követően. Szerintem nem is tudatosult bennem, esetleg később, és valójában azt sem tudtam, hogy ez mit jelent. Itthon kezdtem el…..
Ugróbéka Megfázott vagy nem? 2020.11.19 11:18:22
Áron ötödik napja ment óvodába, amikor hazaértünk után nem sokkal – még a védőnő jött hozzánk Annát megnézni – megszólalt a telefonom. Éppen elpihentem volna, amikor egy határozott hang azt mondja a vonal másik végén, hogy azonnal menjek a kisfiamért. A lehető legrövidebb időn belül vigyem el.…..
Egy kisbabával kapcsolatban nap mint nap felmerülnek megoldandó problémák, olyanok is, amikkel még nem találkoztunk, akkor is, ha már nem az első gyermekünkről van szó. És akkor sem biztos, hogy tudjuk, hogy mit kell tennünk, ha már a másik manónál kitaláltuk a megfejtést, vagy elmúlt magától a…..
Ha az első két részt még nem olvastad: "Kezdeti döccenők (1. rész)"; "Kezdeti döccenők (2. rész)" Mindezekből és az Áronnál tapasztaltakból kiindulva azt kell megállapítanom, hogy néha igenis van létjogosultsága a tápszernek, és a régi viszonyok között ugyanez a helyzet a cukros teával is. Hiszen…..
Ha az első részt még nem olvastad: "Kezdeti döccenők (1. rész)" Másnap még újra megismétlődött az „addig kísérletezünk, amíg bírunk” című történet, aztán már a védőnő állított meg a folyosón, hogy ez így nem mehet tovább. Akkor még sikerült lehiggasztania a kislányt, miközben én mellre tettem, ő…..
Természetesen az első időkben mindenkinek adódnak nehézségei egy kisbabával kapcsolatban, vagy akinek nem, az vagy nagyon szerencsés, vagy bébiszittere (állandó segítsége) van, vagy csodaanya, vagy igen tökéletes gyermekkel rendelkezik, vagy nem mond igazat...
Elsősorban nem arra gondolok, amikor a szobatársad – vagy akár te magad – elmész WC-re, ami már a szobához tartozik, bár időközben szembesülsz vele, hogy a melletettek lévő teremhez is ez kapcsolódik, és vagy rányitod valakire az ajtót, vagy fordítva, vagy nem tudsz bemenni, mert a másik oldalról…..