Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raymond Józsa

134 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos tudnivalók a haszonélvezeti jogról A haszonélvezeti jog még a tulajdonjogot is erősen korlátozó jog, ezért nagyon fontos, hogy mindenképp olyan személyre ruházzuk, akiben maximálisan megbízunk!A haszonélvező élete végéig lakhatja, vagy akár ki is adhatja a birtokában lévő ingatlant! A…..
2,98 millió dollárért kelt el a Rémálom az Elm utcában ikonikus háza! A kétszintes, 3 hálószobás, 4 fürdőszobás ingatlant október végén 3,25 millió dollárért kezdték el árulni, majd decemberben az árat 2,99 millió dollárra csökkentették. Előző tulajdonosa, Lorene Scafaria (író-rendező) 2013-ban…..
A The Weeknd 22,5 millió dollárért árulja otthonát! A Los Angeles-ben található 722 m2-es, 4 hálószobás, 8 fürdőszobás, bárral, étkezővel, edzőteremmel, valamint számos társalgóval rendelkező luxuslakás az épület teljes 18. emeletét foglalja el. Padlótól a mennyezetig érő ablakainak…..
Amerika legdrágább otthonát licitre bocsátják! A "The One" egy hatalmas, több mint 9.500 m2-es luxusbirtok Bel Air-ben, és a maga 295 millió dolláros kikiáltási árával Amerika egyik legdrágább ingatlanának számít. Állítások szerint ez a világ legnagyobb magánlakása, és most először kerül…..
Adele vásárolta meg Sylvester Stallone mediterrán stílusú Beverly Hills-i kastélyát Stallone először 2021 januárjában 110 millió dollárért kezdte el árulni 8 hálószobás, 12 fürdőszobás otthonát, majd májusban 85 millió dollárra csökkentette az árat, azonban Adele mindössze 58 millió dollárt…..
A lakáseladás rejtett költségei Ingatlaneladáskor téves azt gondolni, hogy az eladót nem terheli semmilyen kiadás, ezért most összeszedtem, hogy mik azok a költségek, amelyeket az eladónak figyelembe kell vennie. AdóAz ingatlanért kapott összeget adó terheli, melynek személyi jövedelemadó a neve,…..
Elárverezett ingatlant vásárolnál? 4 érv az ingatlanközvetítők mellett! Az árverezési forgatókönyvben a hitelező egy bizonyos összeget lefoglal a korábbi tulajdonosoktól, akik nem tudják megfizetni a jelzálogot, ezért a hitelező az ingatlan eladásával próbálja megtéríteni veszteségeit. Vajon…..
Az adásvételi szerződés, és a birtokbaadás Ilyenkorra már a megállapodás megszületett, csak az adásvételi szerződés megkötése, valamint a birtokbaadás van hátra. Nézzük lépésről lépésre, hogy melyek a legfontosabb pontok: Készítsd el az energetikai tanúsítványt! Ha bármilyen teher van az…..
Hogyan csökkentheted a vagyonszerzési illeték mértékét? Amennyiben lakásvásárlás előtt állsz, tudnod kell, hogy az ingatlan árának kifizetésén túl más költségekkel is számolnod kell. Éppen ezért összegyűjtöttem pár tippet, amelyekkel csökkenteni tudod a kiadásaidat. Ingatlan adó és…..
Az ingatlan-nyilvántartás A tulajdoni lap A tulajdoni lap az ingatlan-nyilvántartás egyik része. Minden esetben sorszámmal van ellátva, és ezen tartják nyilván egy adott ingatlan adatait, valamint a hozzá kapcsolódó jogokat. A nyilvántartott ingatlanok helyrajzi számmal rendelkeznek. A tulajdoni…..
Hogyan készüljünk fel az ingatlan eladására? III. rész "A piac sosem téved, az ember viszont gyakran." - Jesse Lauriston Livermore Most térjünk rá az egyik legkényesebb témára, az ingatlan árának meghatározására! Még mielőtt belemennénk, lenne egy-két javaslatom: Az ár meghatározásnál egy…..
Hogyan készüljünk fel az ingatlan eladására? II. rész Ebben a fejezetben térjünk rá a másik fontos dologra, az ingatlanod felkészítésére! 1. A kevesebb határozottan több!Tisztítsd meg a pultokat, ablakpárkányokat, asztalokat, és minden más látható felületet, majd a szekrényeket, fiókokat is! Ha…..
Hogyan készüljünk fel az ingatlan eladására? I. rész Ebben a bejegyzésben az eladás felkészüléséről fogok írni. Az első, és legfontosabb, hogy eldöntsd, hogyan fogsz viselkedni: oroszlán leszel, vagy bárány? Egy pillanatra gondolj az oroszlánokra! Mit csinálnak, ha történik valami? Gyorsan…..
Egyszerű tippek, amikre nem is gondolnál Az ingatlan eladása könnyen lehet elsöprően sikeres, ugyanis a vásárlók csupán a nagyszerű első benyomást szeretnék átélni, amit a következő praktikákkal egyszerűen el lehet érni. Íme pár tipp, amelyekre eddig talán nem is gondoltál: Díszítsd fel otthonod…..
Ingatlan eladás: egyedül, vagy segítséggel? A tulajdonosok véleménye megoszlik, viszont én azt mondom, ha van egy jó értékesítő felbecsülhetetlen! Először is, adok néhány tanácsot, amennyiben úgy döntesz, hogy mégis egyedül szeretnél eladni. Figyelj arra, hogy nem mindegy, hogyan jelenik meg…..
Raymond Józsa 2022.01.12 17:46:57
@arthurthedent: igen, a havi csomag lehet annyi, viszont ezzel a csomaggal nem vagyunk az első oldalon a kínálatban. Én arra utaltam, ha a lehető legtöbb érdeklődőt szeretnénk elérni, akkor bizony az első oldalt kell szerepeljen a hirdetés és ott a költség 2.500-3.500 Ft/nap mert licitek vannak, a havi csomaggal elérhetjük, hogy napi 30-40 személy megnézi a hirdetést, ezzel szemben, ha kiemelünk akkor akár 800 érdeklődőt is elérünk 1 nap az ingatlan.com-on.
Raymond Józsa 2022.01.12 17:49:43
@Ingatlantur@Raymond Józsa: @Ingatlanturista: teljen mértékben igazat adok, sajnos vannak ilyenek is, viszont hozzá tenném, hogy minden szakmában vannak ilyen típusú személyek.
Raymond Józsa 2022.01.12 19:15:18
@arthurthedent: ezek tények, ezzel nem lehet vitatkozni, ha én nem költök egy hirdetésre nagyon kevesen nézik meg és kevesen telefonálnak, viszont kiemelem az első oldalra 30-40-szer többen nézik és sokkal többen telefonálnak, sajnos ez tény.
Taktikai ártárgyalás A tárgyalás mindenhol jelen van az életünkben: a családban, a munkahelyünkön, minden erről szól! Az ingatlan ártárgyalásánál olyan higgadtnak kell lennünk, mint egy túsztárgyalónak, és úgy kell tekintenünk rá, mintha az életünk múlna rajta, ezért én mindenképp azt javaslom,…..
Tévhitek végrehajtás alatt álló ingatlan vásárlásáról Ha valaha vásároltál már ingatlant, valószínűleg te is találkoztál a végrehajtás alatt állók csoportjával, amelyeknek ára bőven a piaci ár alatt van, olykor akár 60-70%-kal is.Ez mindenki számára tökéletes lehetőségnek tűnhet, azonban…..
4 tipp otthonod eladásához Ebben a fejezetben 4 dologról fogok írni: arról, hogy hogyan bonyolítsd le az első telefonbeszélgetést, hogy mikre figyelj a lakás bemutatásakor, az ezt követő folyamatokról, valamint a 24-szeres szorzóról, amiről ezidáig még biztosan nem hallottál…..
A tökéletes hirdetés receptje "Csak az lehet a csúcson, aki csúcsteljesítményt nyújt. Nekem pontosan ez a tervem." - Mike Tyson Minél tovább van piacon egy ingatlan, a vevők annál szkeptikusabbá válnak vele szemben. Példának felhozom a Széchenyi hegyet, ahol 2 évig árultak egy házat, amit nekem…..
Lakberendezési trendek, amelyekre érdemes figyelni 2022-ben A járvány berobbanása óta nemcsak többen költöznek nagyobb, távolabbi otthonokba, hanem egyre többen átalakítják belsejüket is, saját személyes szentélyeikké változtatják azokat. Íme néhány ötlet, hogy hogyan tudják az eladók ezeket a…..
3 hamis állítás, amit az emberek manapság az ingatlan eladásról gondolnak Annak érdekében, hogy segítsek az eladóknak elkülöníteni a tényeket a fikciótól, összegyűjtöttem 3 mítoszt az ingatlan eladásról, amelyeket valószínűleg már te is hallottál. 1. „Nem kell felújítani, a vevők bármit…..
Példa: Egy tulajdonos csak 6 hónap múlva tudja birtokba adni a lakást. A vevő, aki kiadásra keres ingatlant, nem megy bele. Javaslatom: A vevő nyugodtan fogadja el a 6 hónap türelmi időt! Ilyenkor előállhat azzal, hogy így 3 hónapot veszít a bérleti díjból, ezért emiatt tárgyalják újra a vételi…..
Ingatlan eladás Hídépítés 2022.01.09 18:25:48
Példa: A vevő megnézi az ingatlant, viszont eléggé visszafogott. Egyértelműen tetszik neki, de az árral és a feltételekkel kapcsolatban nem szeretne beszélni. Javaslatom: A tulajdonos kezdeményezhet és előrukkolahat egy hasonló mondattal:"Ön egy nagyon szimpatikis ember, ezért örülnék, ha Ön venné…..
Példa: A tulajdonos és a vevő megállapodnak, majd az egyik fél módosítja a feltételeket, amibe a másik fél belemegy. Javaslatom: Ha már megegyezés után  módosítják a feltételeket, akkor lépj vissza, majd találsz másikat! (Ilyenkor általában a másik fél utánad megy, viszont ez egy következő poszt…..
Példa: A vevő kijelenti: "Nem hiszem el, hogy ezért az ingatlanért ennyit kér!"Az eladó így reagál: "Akkor nyugodtan menjen, és keressen másik ingatlant!" Javaslatom: Az eladó inkább hasonlóan válaszoljon: „Elsőre talán én is ezt érezném, viszont, ha jobban megnézi az ingatlant, észre fogja venni…..