Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Béla

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban én is gondolkodtam már a mindenféle traffipax fotót nézve, hogy amikor csak egy rendszám látszik a képen, az mennyire bizonyító erejű. Cs egy ilyen helyzeten akadt fenn, ti mit tanácsoltok neki, mit tegyen? Elnézést kérek, hogy hozzátok fordulok a problémámmal, de…..
A sportolók is csak emberek, néha elpattannak az idegeik...   Markosz Bagdatisz, ciprusi teniszező például négy ütőt tört szét dühében, miután az idei Australian Openen két gémet is semmire vesztett el Stanislas Wawrinka ellen. Hogy azóta is megvan-e a szponzora, nem tudjuk....…..
Nem kerülne terítékre egy sokak által biztosan jól ismert csomópont, ha mindenki szabályosan használná, de a gyakorlat szerint néha látni érdekességeket. Legutóbb kis híján telibe vert engem egy bamba autós, aki a csak egyenes jelzés (kiegészítő lámpán) ellenére befordult…..
Dr. Béla 2012.01.10 21:37:25
D4D 2012.01.09. 11:54:30

Kérlek olvasd el ismét a bejegyzést. A kérdés nem az, hogy az elsőbbség adás kötelező táblánál kinek kell elsőbbséget adni, hanem az, hogy a jelett forgalmi helyzetben mi a helyes kanyarodási szabály.
Amúgy az érvelésed sem helyes (remélem nincs jogsid) ugyanis pl az úttesten szabálytalanul átkelő gyalogosnak nem kell elsőbbséget adnod, míg zebra esetében ezt kellene tenned.

De hogy te is és a veled hasonló szellemi szinten lévők is megértésék leegyszerűsítem a kérdést:
Szabályosan kanyarodik-e balra az az autós aki a kétsávos út külső sávjában ballra nagy ívben kanyarodva a háromsávos út külső sávjába érkezik annak ellenére, hogy a terelővonal (mint ahogy az a fenti képen is jól látszik) a három sávos út középső sávjába "tereli" őt?

Tehát, ha a jobbra kis ívben kanyarodó autós vélelmezi, hogy a vele szemből érkezők és azonos útra balra nagy ívben kanyarodók a kanyarodást a KRESZ szabályait figyelembe véve hajtják végre egyértelmű, hogy ezen járművekkel szemben nincs és nem is lehet elsőbbség adási kötelezettsége mivel elvben nem közlekedhetnének azonos nyomvonalon az adott útszakaszon, vagyis oaz elsőbbségadás szempontjából annyire kell őket figyelembe venni, mint a járdán közlekedő gyalogost.

Persze ez csak elmélet. Mint az itt is jól látszik sok a tudatlan akinek a fő elve a közlekedésben az, hogy ha "Nekem ződ van akkó elsőbségem is van a többi sutyerákka szeme"
Subba FÉRFI 2011.08.30 02:52:00
Dr. Béla 2011.08.30 08:57:56
Volt már több poszt is olyan esetekről, amikor valaki tudomása szerint szabályosan parkolt le, mégis megbüntették, mert időközben odatették vagy kifordították az addig nem látható tiltó táblát. Balázs is így járt, érthetően nem akarja annyiban hagyni, sőt annak szeretne…..
Subba Kegyetlen: Fluor x Páko 2011.03.25 18:37:00
Pucsiccssá a budzsidba!! Ez a Fluor egyre komolyabb cuccokat csinál, ezért mindenképp jövök neki egy piával.Fluor és Pákó: Pucsíts a budzsidba!Nézd a legfrissebb klipeket és műsorokatwww.vivatv.huMég több Interaktív videóNézz Fluor és Pákó: Pucsíts a budzsidba! videókatNézd…..
Dr. Béla 2011.03.27 10:15:21
Poroszos fegyelemmel rotálták a látogatókat a hétvégén szórakoztató programokkal bemutatkozó Skycourt-terminálon. Naiv család kilátogatott Ferihegyre, ahol félóra sorbanállás után egész 45 percet sikerült bent tartózkodniuk, mire bemondták, hogy húzzanak haza, jön a…..
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
Dr. Béla 2011.03.18 11:28:11
@ébrenjáró: Ez baromság. Prágában időalapú díjak vannnak és van fonódó villamos. Szerintem mindkettő tényező nagyon nagy pozitívum.

Én is jártam már pár helyen a világban de szerintem ilyen ótvar szar tömegközlekedés mint Budapeten talán csak valamelyik feketeafrikai országban lehet.
Dr. Béla 2011.03.18 11:39:22
@tommybravo: Hát épp ez az, kénytelen vagy tömegközlekedni. Ellentmondasz saját magadnak, ha ahhoz, hogy eljuss a Hősök terétől (ami még eléggé a belváros) a Halászbástyáig (ami szintén belváros) 2x kell átszálnod akkor nem lehet jó a tömegközlekedés szerkezete.

Miért van az, hogy a 21. században 30-40 éves tervek alapján építik a 4-es metrót? Miért nem lehet kb 10-ed ennyiért kéregvasutat építeni? Miért van az, hogy nincs megfelelő tömegközlekedési kapcsolat a belváros és a repülőtér közt?
Dr. Béla 2011.03.18 11:46:04
@Anti Anyag: Bezony... Azt hiszem lesz mit "megköszönni" Tarlósnak is. De legalább lesz Elvis tér, mert az már nagyon nagyon kellett.
A Tv2 vetélkedőjének korábbi adásaiban akadt már pál olyan kérdés, amin elvitatkozgattunk a készítőkkel és a kommentelőkkel, mostani találatunk is hasonló kimenetellel kecsegtet. Történt ugyanis, hogy a március 1-i adásban két fiatalember (egyikük a testmodositas.blog.hu…..
Subba Ha-na-na-na! 2010.12.19 02:58:00
Milyen ügyes kisgyermek, és micsoda közönség! ..
Dr. Béla 2010.12.19 18:14:01
Minél több adás kerül képernyőre egy-egy vetélkedőből, annál nagyobb az esélye, hogy a kérdésszerkesztők hibáznak, és olyan feladványok kerülnek a játékosok elé, melyeknek nincs jó megoldása. A Tv2 új, Negyvenmilliós játszma című kvízsójában már volt egy necces…..
Dr. Béla 2010.12.10 13:05:54
@Macskavirág: Lehet, hogy mikor felvették az adást még a Fico volt...
Dr. Béla 2010.12.10 14:58:28
@Macskavirág: Igaz :) Amúgy nem hiszem, hogy élőben menne. Ahhoz túl gagyi, meg akkor ki kéne írni, hogy élő, vagy live, vagy ilyesmi, mint pl a BL meccsek közvetítésénél.
Dr. Béla 2010.12.10 16:10:05
@Zuzimama: A neve alapján én ffi-ra tippelnék, bár nem ismerem a belaga női neveket...
A Tv2 Mokka című műsora rengeteg mókás pillanatot tartogat a reggeli tévénézőnek, csak aztán félre ne nyelje az ember a pirítóst a röhögéstől. A tegnap reggeli adásban például Kárász Róbert műsorvezetői kvalitásait tesztelte sikerrel a szerkesztőgárda. Egy láthatóan…..
A köztévé egykori sportriporterét a Digisport mellett a TV2 is megszerezte. A Kreatív információi szerint Vitray Tamás felfedezettje a Naplónak fog riportokat készíteni. "Szántó Dávid a fiatal televíziós generáció egyik legtehetségesebb tagja, örülünk, hogy a jövőben a…..
Dr. Béla 2010.11.30 15:07:48
@white zimbabwean:

Úszó volt. Ha jól rémlik korosztályos OB-t nyert...

Egyben bízom, hogy a Trutykó helyére vették fel. Belé talán szorult annyi tisztelet, hogy nem sapkában köszönti a "Tisztelt" nézőket. S szereintem arra is van esély, hogy el tud mondani egy értelmes mondatot úgy, hogy nem bakizik benne háromszor.
Ha plüssállat-kereskedő lennék, akkor feltétlenül a Raleigh Studios Budapest közvetlen közelében, a szemétégetőtől jobbra állítanék fel egy bódét, legalábbis addig mindenképpen, míg az egyik hatalmas épületben a Tv2 a Megasztárt forgatja. Kies környéken található az…..
Megtaláltuk az első nyomát annak, hogy bringás közlekedésre kijelölt út lesz a felújított Margit hídon. Az alábbi képen az északi oldal budai hídfőjénél található lehajtót láthatjuk: fotó: Hargita Nándor A lehajtó annyira keskeny, hogy egyszerre csak egy kerékpáros fér…..
Dr. Béla 2010.11.09 14:03:18
@dw1: ?

Miért lenne az északi oldalon? Nyilván a déli oldalon lesz. Próbálj meg abból kiindulni, hogy az autók milyen irányban mennek: az északi oldalon Pestről Budára, a délin meg Budáról Peste. Logikus, nem? De
Ezen az oldalon bármeddig bámulhatod a festményeket, ráadásul olyan közelről, ahogyan valószínűleg sosem lesz rá lehetőséged.  ..
A tévés vetélkedők hagyományosan nézett műsorok mindenütt, lehet drukkolni a szimpatikus versenyzőnek vagy éppen kiröhögni a bénákat, akik még a legegyszerűbb kérdésekre sem képesek segítség nélkül válaszolni - valahol ezek voltak a közösségi média előfutárai a…..
Dr. Béla 2010.10.29 13:45:02
@chaimhowk:

10 éve az pont 9 évvel a válságot megelőzően, vagyis a válság előtt. Azt nem írta a kollega, hogy mennyivel a válság előtt...
Amúgy közvetlen a válság előtt én olyan 190ért vettem egy dolcsit.

Viszont a szabályok számomra nem egyértelműek: "Az első négy vagy öt kérdés esetében négy helyes választ kapnak, utána csak hármat, a döntő kérdésnél kettőt." Hogy lehet egy kérdésre több helyes válasz? Vagy akkor tök mindegy melyikre teszek az első négy vagy öt kérdés esetében tuti nyerek?
Dr. Béla 2010.10.29 14:06:40
@Karcsibá: Vagyis akkor csak egy helyes válasz van és nem négy...
Dr. Béla 2010.10.29 14:10:07
@Karcsibá: Sok hülyeséget összeírnak itt is :)
Egri Viktor után Szántó Dávid is lelép a Telesporttól – tudta meg a Blikk. A Magyar Televízió elveszítette korábbi egyeduralmát, és a hírek szerint belső feszültségek nehezítik a munkát a sportosztályon, feltehetően ez lehet az oka annak, hogy a legnagyobb sportos…..
Már ezen a héten sem vesz részt Eszenyi Enikő a "nézői nyomásra" péntekre áttett Megasztárban, mivel a színésznő már hónapokkal ezelőtt leegyeztetett programterv szerint a Pesti Színházban játszik a Mikve című darabban. Hadar Galron női fürdőben játszódó…..
Dr. Béla 2010.10.13 13:36:59
@csoko20: :)

Hát, nem tudom. Én sajnos a barátnőm miatt vagyok kénytelen nézni a megasztárt és örültem, hogy péntekre rakták át mert így hál' istennek nincs rá lehetőség, hogy nézzük. Bár így meg lehet, hogy a zikszfaktort kell majd nézni... Na mindegy. Amúgy amennyit láttam mindkét műsorból az elég gyenge volt. Mondjuk a zikfaktorból eddig kb 10 percet láttam össz-vissz, de olyan aki tudod volna énekelni nem volt. A megaizében is nagyon szarok voltak akim tudott énekelni azt a zsűri kiszórta. Egyértelmű, hogy mindkét műsor megbukott, csak legalább a tv2 korrekten áttette a sajátját egy olyan műsorsávba ahol senkit sem zavar.