Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baranyai Zoltán

96 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NeonKult Blu graffiti-animáció 2023.01.19 20:11:31
Mikor megnéztem ezt a kisfilmet nagyon sok éve, azonnal leborultam Blu előtt és istenemmé fogadtam. Ahogy a jelenetek egybefolynak, emberből ember lesz, aztán megint. Buenos Airesben és Badenben készült, feltehetőleg nem kis munkával és persze rengeteg festékkel, de becsületére legyen mondva,…..
Szeretjük a tanulmány (concept) autókat, hiába marad sok csak papíron és csak egy-kettőből lesz valódi model, azért sokszor csak ámulunk és a felhasznált technológia is valószínű feltűnik majd itt-ott. Most is ilyen ez a Mercedes The Vision AMG. Mutatja az elektromos prémium kategóriát, ha már a…..
Martha Cooper-ről Berlinben hallottam először és azóta is lenyűgöznek a fotói. Elég régen kezde a street art fotózást, a várost, embereket is szívesen kapta lencsevégre. Ebben a könyvben 800 kép szerepel a 80-as évekből, aminek nagy részét 40 éve nem is látta senki. Kordokumentum a new york-i…..
NeonKult Ehető kajaszalag 2022.05.18 06:03:00
Pár diák egy neves egyetemről hatalmas megoldandó problémát észlelt burrito evés közben, biztosan nagyon zavarta őket, hogy kiesik belőle a cucc és nem tudják csak úgy betömni a kaját, egyben. Ezért feltalálták az ehető kajaszalagot, ami összefogja nekik a burritót. A John Hopkins University…..
Ha még nem tudjátok, mit csináljatok vasárnap délután, akkor gyertek a Nyolcésfél művészeti vásárba a Nyolcésfélbe, a Német utca 16-ba, a 8.kerületbe. Sok alkotó műveit vehetitek meg vagy csak csodálhatjátok, ha ahhoz van kedvetek. Mi is kint leszünk a Neonkult Pulttal, ahol 0036Mark matricák, Void…..
NeonKult A kapszulatorony halála 2022.04.05 16:03:31
Minden elmúlik... Az épület új tulajdonosai szerint ebben a hónapban lebontják Japán kortárs építészetének egyik legjellegzetesebb alkotását, a tokiói Nakagin kapszulatornyot.A döntés véget vet a sok éven át tartó bizonytalanságnak a szemet gyönyörködtető épület körül, amely egykor a városi élet…..
Március 16-26. között bárki megnézheti a 30 millió forint kikiáltási árról induló ikonikus festményt   Március 27-én kalapács alá kerül Bak Imre Festmény II. című alkotása, a hazai absztrakt festészet egyik ikonikus műve. A 30 millió forintos kikiáltási árról induló festmény minden eddigi rekordot…..
Ilya Stallone a mai, ikonikus márkák logóját repítette vissza a középkorba és adott nekik a kornak megfelelő jelentést felhasználva az akkori angol művészeti stílust. Így került a Burger King logójába két király, a Puma kissé torz és veszedelmes, a Tinder a mesékből ismerős romantikát ábrázolja. Nem…..
Március 20-án ismét Makers' Market lesz a Turbinában, és itt a hazai kézműves alkotókat és művészeket is tudjátok támogatni, valamint a lakásotokat is feldobhatjátok egy-egy művel. A Neonkult is kitelepül a vásárra, Neonkult Pult is lesz, ahol magyar művészek grafikáit, nyomatait tudjátok majd…..
NeonKult Graffiti szőnyeg 2022.03.12 14:47:30
  Ha már unod a nagyitól kapott, megfakult szőnyeget, akkor találtunk neked néhány újat. Bár kissé radikálsnak tűnik, de biztosan feldobja a Rug'Society graffitis szőnyege a lakás hangulatát. Több fajta rendelhető az oldalukról, az árat titokban tartják, de nekem biztosan jól jönne egy. A prémium…..
Jó, hogy vannak olyan kreatív elmék, akik ismét fel szeretnék találni a kereket. Stephan Heinrich is ilyen feltaláló, és nagyon szeretné, ha álma megvalósulna, nem csak a tervezőasztalon létezne. Az infinity beach and city cruiser 8 sebességes váltóval rendelkezik és maga a kerékadja a váz tetejét,…..
Baranyai Zoltán 2022.03.09 15:32:05
@Lobo Marunga: Valószínűleg nem sok gyakorlati haszna van...
Biztosan sokan láttátok már hébe-hóba feltűnni a régi rajzfilmfigurákat, kicsit megvadítva Budapesten és néhány vidéki városban. Az alkotójuk 0036Mark, aki 2018 óta ragasztja vicces alkotásait a kihalt felületekre, ezzel is színesítve az utcaképet és emelve a street art elfogadottságát…..
Evezzünk klasszikusabb vizekre a Meki imoresszionistái után. Az egyik meghatározó szürrealista festő, René Magritte képe, az 1961-ben készült L’empire des lumières most kelt el a Sotheby's aukcióján majdnem 80 millió dollárért. A belga festőnek ezzel ez lett a legdrágábban eladott képe, viszont a…..
A DDB Athen készített egy különleges reklámot a Mekinek, amiben a 19.századi impresszionista festők műveire varázsoltak logót, zacskót szinte teljesen autentikusan. A Meant to be classic kampány keretében Manet és Renoir képein is feltűnik a sárga logós papírzacskó, sőt az egyiken még nugettsek is…..
Ha már hiányoltátok a furcsa cipőket, hiszen a Buffalo, Crocs divat már rég lecsengett, itt van az Adidas új kollaborációja, ami biztosan elgondolkodtat mindenkit a divat mibenlétéről. Bár a szépség relatív, ahogy Craig Green ízlése is kicsit érdekes számomra, de a klasszius Adidas Stan Smith cipők…..
Kiállításokból és kortársakból nem nagyon vagyunk eleresztve manapság, a Cezanne is véget ért, a Makers Market is elég ritkán van, ezért is érdemes a Bálnába menni március 3-6-ig, és megnézni a sok-sok galéria éppen aktuális műtárgyait. Az Art and Antique mindenkinek ajánlott, 18 év alatt ingyenes,…..
Vannak, akik kimaxolják a fényfestést és valami gyönyörű remekművet hoznak létre, nem csak szíveket rajzolnak hosszú expozícióval a sötétben. Ilyen DARIUSTWIN stop motion videója, a Fiat Lux, amit 686 fotóból készített, 11 helyszínen. Ebben a kisfilmben egy cowboy California tájait járja és…..
  Ezúttal egy különleges csemegét hoztam nektek, HST asszisztense készítette ezeket a nem mindennapi fotókat a Félelem és Reszketés szerzőjének házában, így akit érdekel az író mindennapi élete, annak remek választás lehet. Chloe Sells 2003-tól Hunter S Thompson amerikai író és újságíró személyi…..
Vajon hogyan néznének ki a nyugati ikonok, ha felrobbanntanák, és Keleten imádnák őket? Disztópikus, brutalista táj, ahol a masszív építmények továbbra is kiemelkednek a környezetből erős márkájuk miatt. A new york-i építész, Quin Wu kreatív pillantást vet erre az izgalmas témára egy sor digitálisan…..
NeonKult Kreatív csomagolás 2022.02.21 16:00:38
Kreatív csomagolásokról ritkán írunk, pedig itt is vannak gyöngyszemek, mint például amit Nikita Konkin tervezett az olast Good Hair Day Pasta-nak. Elég minimalista, de a kivitelezés 5 csillagos.  ..
Múltkor a sok kommentelő szétszedett, hogy egy ilyen kis házban nem lehet létezni, és bár számukra szokatlan, hogy nem mindenkinek van megalomán térigénye, de éppen ezért most nekik hoztam ezt a yacht-lakóház hibridet, amivel elmehetnek távolabbi éghajlatra, és a környezetet sem szennyezik vele.…..
NeonKult Bruce Lee falióra 2022.02.16 06:22:00
A  kínai WhenWatch nem sokat gondolkodott, hogy ki szerepeljen az órájukon. A legismertebb kínai harcművészt, Bruce Lee-t tették rá mutatóként, ennyi elég is a popkultúra megszállottjainak. A jobb karja az óramutató, míg a jobb lába a perc és a bal láb pedig a másodpercmutató. Ez kb. olyan, mint a…..
  Ez az elektromos robogó origamiszerűen hajtogatott acéllemezekből készült. A személyes mobilitást segítő járművek az elmúlt években divattá váltak, különösen az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésével. A hagyományos motorkerékpárok és robogók azonban továbbra is a…..
NeonKult Mini ház utánfutón 2022.02.09 11:40:10
Pont most láttam egy blogbejegyzést az apró házakról, és én is írni akartam egyről. Nálunk is egyre elterjedtebbek ezek a költséghatékony faházak, gondoljunk csak a Hellowood-ra itthon, de most egy kerekeken guruló lakást mutatok. Az Adraga néven ftó project a portugál Madeiguincho tervezte és…..
Gyors videó egy remek programról..