Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lelki edző

57 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lelki edző Dolgozni magunkon? 2024.02.18 18:22:51
Nem olyan régen jutott eszembe, hogy sok ember ezt mennyire félre érti. Lehet, hogy Te is. Mit is jelent ez véleményem szerint? Miket érthetünk félre? Miért válhat ki ellenérzést? Csapból is ez folyik ma már, hogy dolgozzunk magunkon, dolgozzuk fel a traumáinkat. Tőlem is olvashatsz ilyen…..
Mint az sokan tudjátok elég nagy Jóbarátok rajongó vagyok. Matthew Perry haláláról eszembe jutott néhány dolog, amit meg szerettem volna osztani Veletek. Kicsit ömlesztve lesznek most a gondolataim. Nekem sokat adott ez a sorozat. Gyerekként, ha rossz kedvem volt, túl stresszes voltam,…..
Tudod, hogy okozol kárt magadnak azzal, hogy azt bizonygatod magadnak, hogy erősnek kell lenned és látszanod? Minél erősebbnek mutatod magad, annál gyengébbnek fogod magad érezni! Pont azt fogod elérni, hogy valamid megfájdul. Valamiért azt gondoljuk mi vállalkozó nők, hogy erősnek kell…..
Elmesélem Neked a saját példámon keresztül, hogy korábban miért nem tudtam teljesen élvezni a nyaralást és jelen lenni. Te mennyire tudod élvezni a nyaralást? Először is lehet, hogy nem mered másokra bízni az üzletet, ezért akkor is dolgozol, amikor nyaralsz. Vagy nem mersz…..
Azt gondolod, hogy valami komoly baj van, mert nem emlékszel arra, amit 2 perce mondtak. Kivizsgáltatod magad helyesen. Majd ráfogod az életkorodra, arra annyira könnyű mindent ráhúzni. Már nem forog úgy az agyam. De hát ez természetes az idő múlásával. Az nem baj, hogy van, aki 80 évesen is…..
Az emberek többsége nem is tudja, hogy a derékfájdalmuk/hátfájdalmuk mögött valójában egy elfojtott harag található és ennek a lenyelt dühnek a terhét nem bírja a testük. Elmesélek Neked egy történetet Reniről, akinek szintén derékfájdalma volt, semmilyen orvosi kezelés nem használt neki, de végül…..
Legtöbb ember azt gondolja, hogy nincs rá ideje és energiája, hogy segítséget kérjen egy fizikai fájdalom esetében, viszont minél elfoglaltabbnak érzed magad, annál jobban látszik, hogy milyen hatalmas a probléma. Mi a titka annak, hogy ebben a helyzetben időt és energiát szabadíts fel…..
Éva, úgy keresett fel, hogy nagyon sokat stresszel a lakásuk felújítása miatt, már csak ez hiányzott neki a vállalkozása mellett. Már a telefonban elpityeredett. Bár a lakásfelújítás valóban stresszes, mégis egyértelmű volt számomra, hogy van ennek a problémának egy mélyebb rétege is. Bár ez…..
Ha megismered a fájdalmad előnyeit és hogy ennek mi köze lehet a gyerekkorodhoz, akkor könnyebben megszabadulhatsz stressz alapú fizikai tüneteidtől. Mire is gondolok pontosan, milyen előnye van annak, hogy éppen fáj a fejed/gyomrod? Elképzelem, hogy erre a kérdésre a legszívesebben hozzám…..
Borbálának gyerekkora óta nagyon sokat fáj a feje. Ilyenkor mindig gyógyszert szed. Azt mondta, hogy magas a fájdalomtűrő képessége, de ezt a fajta fájdalmat, nem viseli el, így azonnal fájdalomcsillapítóhoz nyúl, amikor megérzi a fájdalmat. Azt is ecsetelte, hogy időnként már a gyógyszer sem…..
Ha azt gondolod, hogy elégséges az, hogy 5-10 percre megállítod magad és magadra erőltetsz egy meditációt, akkor sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak Hogy működik a meditáció? Nézzük, hogy mire jó. Arra alkalmas, hogy az aznapi stresszt csökkentsd. Arra is jó, hogy időt szánsz magadra és…..
Magas a vérnyomásod, mert ismét az asszisztensednek magyarázod a telefonon, hogyan írja be a számlákat az excelbe, és közben a férjed tartásban várja, hogy ismét elmond neki, milyen programon kell elindítani a mosógépet. Nem tudsz aludni esténként, mert azon töröd a fejed, hogyan intézed el az…..
Lelki edző Fontos információ 2023.05.06 15:35:32
Női vállalkozók ezután rátok helyezem a fókuszomat, és nektek segítek elérni egy stresszmentesebb és tünetmentesebb életet! Hogyan tudtok velem együtt dolgozni? Miért döntöttem így? Kiderül ebből a posztból! Vállalkozóként ismerem a kihívásaidat és könnyen tudok azonosulni a…..
Sokan betegek télen és most így a végére én is kaptam pár napot, amikor náthás lettem. Mit lehet tenni ezek ellen természetesen? Megosztom veletek, amiket én szoktam alkalmazni ilyenkor, hátha valamelyik vagy több is megtetszik Nektek :) A nulladik lépésként azt ajánlom, hogy figyeld saját tested…..
„Bármi ellen is harcolsz, az erősebbé válik, és aminek ellenállsz, az fennmarad.” (Echart Tolle) Az ellenállás, a „csendes gyilkosa” a változásnak, a sikernek, a boldogságnak, a lelki békédnek. Az öntudatlan ellenállás az egyik, ha nem a legfontosabb, amivel érdemes foglalkozni, ha az ember…..
Lelki edző Mi is a kineziológia? 2022.02.06 20:20:28
Azért vállalkozom leírni, hogy mi is ez, mert éppen ezt tanulom és a vizsgára is meg kell tanulnom, így gyakorolok is :) De azért is, mert sokan még a mai napig is azt hiszik, hogy ez valami varázslat, hókusz-pókusz. Remélem sikerül képet adnom róla, hogy mi is a kineziológia. Jöjjenek először a…..
Tisztázzuk akkor az elején mindenkinek :) Minden embernek Azt kívánom bárcsak annyi embernek tényleg ne lenne problémája, mint ahány állítja magáról, hogy nincs neki. Véleményem szerint azoknak az embereknek van a legnagyobb szüksége segítségre, akik tagadják. Egy átlagos felnőtt embernek mire…..
Ez a téma nem sok embernek fog tetszeni, de azért írom, hátha mégis valakinek segít. Elfogadom, ha továbbra is ugyanúgy szeretnéd nézni a világot, ahogyan eddig. De mi van, ha lehet máshogyan is? Sokan nem szeretik, hogyha azt hallják tőlem, hogy „te tehetsz saját magadért.” „Minden belőled indul…..
Lelki edző A tükör 2021.03.29 21:17:08
Saját vélemény következik a tükörkifejezésről, annyian használjuk, de talán nem mindenki ugyanazt érti alatta. Valaki használja valaki talán nem is hallott még róla, pedig létezik. Még óvodában is voltak, akik tükröt mutattak a másikra. Te is „játszottál” ilyet? Amikor azt mondta rád valaki, hogy…..
Sokan vannak munkakeresés közben, vagy munka váltásban, visszamennek GYES-ről és nem tudják mivel szeretnének foglalkozni. Vannak sokan olyanok is, akik nem szeretik azt, amit most csinálnak. Sokan a megszokott rutinban keresnek állást és eszükbe sem jut, hogy élvezhetnék is akár azt, amivel az…..
Ma van/volt a lelki egészség világnapja! Miért is fontos a lélekkel foglalkozni? Mert, ha az nincsen rendben, akkor az fizikai és egyéb más problémákat is okozhat. Vannak, akik szerint a lélek az egyetlen, ami megmarad belőlünk akár a halálunk után is, vagyis megéri ebbe fektetni, ha van…..
Bántod magadat és másokat A bántás bármilyen formája előfordulhat. Akár szavakkal, akár tettekkel. Egyfajta önbüntetés ez. Aki nem szereti magát sajnos gyakran ezt leplezni szeretné és másokat kezd el bántani szavakkal és máshogyan, felhívja a figyelmet mások hibáira, kritizálja őket, hogy…..
  Ne ítélj meg senkit! Nem tudod honnan jött, nem tudod mit és miért mond. Nem ismered a tudatalatti programjait, ő sem, nemhogy te. Mit érdekel, hogy milyen ruhát visel? Mit érdekel téged, hogyan éli az életét? Mit érdekel, miben hisz? Mit érdekel, hogy milyen vallású? Mit érdekel, hogy kire…..
Lelki edző Sajnálat vs. empátia 2020.05.20 17:49:36
„Aki megbánt, én nem bántom. Aki sajnál, nem sajnálom.” (József Attila) Sokáig én is úgy gondoltam, hogy a sajnálat az együttérzés kifejezése, hogy biztosan jól esik a másik embernek. De biztos ez? Az egyik leggyakoribb téveszme szerintem, hogy a sajnálat pozitív érzés. Mit érez a másik, amikor…..
Ez a saját véleményem, a saját nézőpontom. Úgy vettem észre, hogy sok embernek van a párkapcsolattal, házassággal problémája. Különböző okokra vezethető vissza, de úgy gondolom mindig van mögötte valamilyen félelem és sok negatív érzés és gondolat. Fél valaki, hogy nem jól alakul, csalódik,…..