Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elégjóanya

26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen nem írtam. Elmebaj az élet, vagy csak nálunk... nem tudom. De most, MOST leültem, és megírom, milyen az egy donoros babának az anyukájának lenni.  Előszöris Dávid irtó cuki. A legcukibb korban van, négykézlábazik, hat (hö!) foga van, és kacag, kacag mindenen... és ÉN VAGYOK AZ ANYUKÁJA! Nem…..
Ülök a kanapén. Dávid alszik. Hosszú idő után ismét elolvastam egy könyvet, Edith Eva Eger: a Döntés című könyvét. Egy holokauszt-túlélő pszichológusnő ír arról, hogyan tette meg lépésről lépésre azt az utat, hogy tovább tudjon élni, a traumái ellenére. Meg nem tudom mondani, hány húrt pendített meg…..
Egy hete megszületett a második kisfiam, úgyhogy végérvényesen és teljesen patchwork család lettünk :)  Hogy milyen is ez...?  Elmondom őszintén. megszületett, és én csak azt éreztem elsőre, hogy én ezt még egyszer biztosan nem tudnám végigcsinálni. Mármint a szülést. Ami egyébként könnyű volt,…..
Értem én a védőnőt is, aki a legjobb szándékkal nézett a szemembe, mikor a terhességgel kapcsolatos éppen soros aggodalmaimat (nem fordul be, elfolyik idő előtt a magzatvíz, fertőzésem van, amiről nem tudok, me-la-nó-mám van (?!?), soroltam neki, és mondta, hogy szerinte MINDEZ abból következik,…..
Hát erről főleg nincs semmilyen irodalom nekem kéznél. Jobb ötlet híján külföldi oldalakról igyekszem tájékozódni, ott azt ajánlják, hogy már nagyon korán, 2-3 éves korban kezdjük el az ún. "pelenkázóasztal-beszélgetéseket", hogy aztán természetes legyen a téma. Namost Marci most 3,5 éves, és…..
Nem írtam, mert éltem a boldog kismamaság heteit. Pontosabban az émelygős, egész nap rosszullevős, minden ultrahang előtt izgulós kismamaság heteit éltem, most 23 hetes terhes vagyok, és már jó régóta tudjuk, hogy kisfiút várunk! Nem írtam, mert úgy éreztem, hogy egyre inkább nem ide tartoznak az…..
Nyilván nem kürtöli az ember világgá, hogy 8 hetes terhes. Vagy majdnem 8. Még bármi lehet, az ember a 12. hétig nem tesz ilyet. De akkor sem, ha munkák sorsáról kell dönteni? Projektekből kell kiszállni, vagy megmondani, hogy drágáim, vagy május előtt, vagy én nem leszek benne? Akkor sem, ha közeli…..
Minden rendben. Mármint ha az elképesztő, egész nap tartó émelygést leszámítva. Amire minden létező ismerősöm széles mosollyal reagál, nem értik, hogy VÉRESEN KOMOLY A DOLOG... Mantraként ismételgetem magamban, hogy ezazamirevártam-ezazamirevártam, de én arra az édes pici babácskára gondoltam, az…..
Tegnap elmentem a saját nőgyógyászomhoz. Fel kellett hívnom a kórházi fejlemények miatt, és mikor hallotta, hogy mi lett az eredmény, ő is meg akart nézni.  Ő egyáltalán nem látta elnyújtottnak a petezsákot, azt mondta, ez kerek, és azt mondta, hogy a 6. hét elején még nem kell embriót látni, ha…..
...hát nem egészen.  Tegnap az állatkertben elkezdtem vérezni (a teknősöknél,  bár ez tán mellékes). Mire hazáértem elállt, egy eláztatott tisztasági betét és bugyi volt az eredmény.  Felhívtam az orvosomat, aki beküldött az ügyeletre. Ezt a rettegést, ami azóta van... mert persze az eredmény nem…..
De mekkora Igen!! ma elmentem vérvételre, kettőkor kellett visszatelefonálnom. És igen. Tényleg, valóban, minden kétséget kizáróan növekszik bennem egy élet, mégpedig nagyon, mert 6100 korül van a HCG, aminek ezen a napon 1500 körül kéne lennie max, úgyhogy rejtély, mit is művel ez a kis magzat, de…..
Még mindig nem tudunk eredményt. Már a finisben vagyunk, két nap, hétfőn kell mennem vérvételre.  Csináltam-e tesztet? Neeeeem. 1.) elég volt a pisitesztekből. 2.) még egy negatív, és felkötöm magam. 3.) tapasztalatból tudom, milyen könnyedén változik ilyenkor a dolgok állása, attól még, hogy a…..
Tegnapelőtt megvolt a beültetés. Mint kiderült, a 6 embriócskából lett 1 db. extended Blastocysta, egy compact morula, két morula és kettő hat sejtes maradt. Azt mondták, hogy a morulák is teljesen jók az 5. napon, de várnak velük egy napot, mert lefagyasztani mégsem nagyon lehet őket. (?) Egy…..
"két ünnep között" vagyunk, megjártuk Brno-t, egyik este mentünk, másik este jöttünk. Ma kellett telefonálni, hány termékenyült meg, itt az eredményünk: 9 petesejtet szívtak le, 8 volt érett, ebből 6-ot tudtak megtermékenyíteni, tehát most 6 db. embriónk van, a PU+1 napon.  az én gyomrom akkora,…..
Holnapután megyünk. Hol-nap-u-tán.  Ennek megfelelően úrrá lett rajtam a PÁNIK. Nem, véletlenül sem azon pánikolok ilyenkor, amin ténylegesen lehetne (hány petesejt lesz, lesz-e életképes embrió, ha igen, hány, beágyazódik-e, megmarad-e), hanem valami teljesen irreleváns baromságon, ami éppen…..
Itt a Terv, és a következők derültek ki belőle:  1. szedem folyamatosan a most is szedett fogamzásgátlót, összesen majdnem két ciklusnyi ideig, kicsit kevesebb lesz tán.  2. Közben kapok egy injekciót most szombaton, ami leállítja a petefészekműködést (dejólhangzik, de hát fejben persze tudom,…..
Hosszan nem írtam. A május-június hagyományosan hajtós időszak az én szakmámban, projektek lezárása, konferenciaelőadások, és más megmérettetések. Fordítok is mellesleg, persze annak a határideje is most volt, pedig februárban vállaltam el, franc se gondolta, hogy a HorrorMájusban kell majd…..
Rajtam van az elmebaj. Jól alakulnak a dolgok, a munkáim - ha alig láthatóan is egyelőre - de fogyatkoznak, a próbahónapot sikeresnek nyilvánították, a nyálkahártya rendben van, van ugyan egy ciszta, de Brno szerint ezzel semmi baj sincs (óóóóóóó jaj ezen külön bőgtem egy sort: ha annak idején az a…..
A hétvégén megjött (NYILVÁN összeomlott egy világ bennem, mert egy ici-pici kis részem, egy teljesen pszichotikus, elmebeteg részem azt gondolta, hogy most majd akkor terhes leszek spontán, és én leszek majd a valakinek a valakijének az unokatestvére, akinek egyszercsak nem jött meg és spontán…..
Úristen az anyám, micsoda rettenetes időszak ez... a május egy horror, ezt mindig tudtam, de arra még én sem számítottam, hogy:  - az MA-s végzős hallgatók MIND a szakdolgozatleadási határidő előtti utolsó két napban fognak belbukkanni nálam a félkész szakdolgozataikkal- EGYÁLTALÁN nem tudnak…..
Augusztus 8 és 12. Rohadt messzinek tűnik. Mikor az egyeztetés volt, két hónap körült ígértek. Fiam három lesz, mire... mire mi??? Mire terhes leszek? Mire jártunk Brno-ban? Hol az a kurva jövőbe látó szemüveg, mikor tényleg szükség lenne rá????Az én fejemben persze ez úgy néz ki, hogy kilibbenünk,…..
A hétvégén őrültek háza volt. Vendégség, tréninget tartottam, péntekszombatvasárnap munka. Elhatároztam továbbá, hogy kemény leszek, és kerékpárral jövök megyek, ha már végre egyszer nem kell Marcit húzni-vonni magammal. A tréning a János Hegyen volt... átkozódva, izzadtan, csapzottan értem oda, de…..
Azért a napok telnek, egyre messzebb van a múlt hét a keserves csalódással, ideje lenne megrázni magam, és az alábbiakban előrelépni: - kipakolni a szekrényemből a téli holmikat. Már hetek óta előszedtem a nyári dobozt, jelenleg dobozokból öltözködöm, mint egy buckalakó, a szekrényemben pedig…..
Amikor a fodrászom megkérdezte, nem gondolom-e, hogy ha túlságosan erőltetem a dolgot, akkor az vissza fog ütni valahogy, és a SORS MEGBOSSZULJA, mert például ő három lombikos családot is ismer, akinél beteg lett a gyerek, azt gondoltam, hogy ha most kitépném az ollót a kezéből és a nyaki ütőerébe…..