Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jámbor Péter

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Látogató! A blog tartalma technikai okok miatt sérült. A tartalom helyreállítása, ami elsősorban a fényképes illusztrációk pótlását és a tartalom megjelenítését érinti, folyamatban van. Kérem látogasson el később is. J.Péter  ..
A korrupció természeténél fogva rendkívül összetett jelenség, és a felszámolására nem létezik tökéletes, mindenki által elfogadott módszer: nincs a kezünkben egy univerzális formula, amelynek alkalmazásával Ugandától Magyarországon át az Egyesült Államokig eredményesen küzdhetnénk ellene. Ahhoz,…..
  A SONONLINE ezen cikke rámutat terveim és motivációim egyes részleteire...
Régen talán sokszor énekelték, dudolták  Önök is, hogy: ...ne féljünk az újtól, abban van az utolsó remény. ....de, ha akarjuk még süthet ránk a fény... OKTÓBER 13-ÁN…..
Programpontok helyett: #2   Az elmúlt időszakban sokszor beszélgettem Kapoly múltjáról, történelméről, kultúrájáról köztiszteletben álló és a témában jártas…..
Jámbor Péter Terveim 2019.08.23 08:42:39
Terveimet befolyásolja az, hogy igazán szerencsésnek érzem magam, azért hogy erre a gyönyörű és rengeteg lehetőséget nyújtani képes helyre, Somogy ezen kis szegletére rátaláltam. Határozott tervem, hogy Kapoly és környékének természeti, gazdasági, kulturális értékeinek megóvásában, gazdagításában …..
Jámbor Péter Jámbor Péter 2019.08.23 07:40:40
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy Kapoly lakói jobban megismerjenek engem, elképzeléseimet, terveimet. Kérdezhessenek tőlem, válaszokat kapjanak elképzeléseimmel, terveimmel kapcsolatos kérédeikre. A BLOG…..
"San Diego megye első seriffje egy magyar férfi volt Az Amerikában szerencsét próbáló Haraszty Ágostonnak nem csak élete volt kalandos, a halála is: állítólag krokodil falta fel. Haraszthy Ágoston alig érkezett meg az amerikai San Diegoba, pár hónappal később a megye első seriffjévé…..
"Büszke lesz még egyszer maga arra, hogy határőr volt!". Emlékszem, ahogyan kb. 30 centiről az éppen akkor nem csontrészeg,  nem tudom már milyen nevű (olyan nagyon utált, kevésbé kedvelt) törzszászlós elvtárs, kiképző "tisztünk" Orosházán a képembe ordította ezeket a szavakat a második kiképzésemen…..
Ígértem az "Atlanti Óceántól a Csendes Óceánig" címmel írt kalandnak a folytatását ami biztos lehet benne a kedves olvasó, hogy nem merül ki egy epizódban. Témaindítómban már jeleztem, hogy törekedni szeretnék arra, hogy hetente legalább egy új történettel, eseménnyel, kisfilmmel bővítsem az itt…..
SUD - NORD Bár ez nem a Vadon, és mégcsak nem is saját anyag, mégis az olaszországi ingázók utazásaira felépített "útibeszámoló" és egy olyan OLASZ "Specialitás" amit nem lehetett kihagyni. Ez az az eset, amikor a kaland maga a beszámoló...
2017 Áprilisában volt 30 éve, hogy leszereltem a HATÁRŐRSÉGTŐL, Mezőhegyesről. A kiképzéseket követően egészen a leszerelésig tartó időszakban sokszor olyan érzésem volt mintha a "nyomsávon laknék", ami akkor és ott hosszabb volt mint 17 km + a kivonulási útszakasz ami a kijelölt járőrözési irány…..
Mi köti Kossuth Lajost a kanadai hómezőkhöz? Hát természetesen és szerényen; én. Pár évvel ezelőtt utolért egy kisebb üzleti lehetőség ami ismét az Egyesült Államokba “kényszerített”.  Szinte minden olyan esetben amikor külföldi üzleti utakon vettem részt vagy jártam üzleti partnereimnél,…..
2007-ben egy bevállalós expedíciót sikerült szerveznünk és végig is csinálnunk a Dél-Amerikát Keletről -Nyugatra "meghódítva" és nagyrészt az amazoniai őserdőn és annak nagy vizein (Amazonász folyó és annak "társain") át, az azt követő sivatagok (Nazca) és az Andok átszelésével.  Erről a kalandról…..
Ezen a videón egy 2007-es Brazil-Venezuleai Amazóniai expedíciónk során fellelt őserdei "szikla" ábrázolásokat sikerült rögzítenem. Ez a bejegyzés hamarossan bővülni fog. Miután feltöltöttem a már bejárt különboző egzotikus, közeli és távoli helyekhez kötödő un. témaindító posztokat fogom…..
Sokat elárul az akkori ottani látnivalókról, hogy még ásatás nélkül is fellelhetőek voltak a később több ezer évesre datált emberi maradványok.(A képre klikkelve egy általam készült videót is elindíthatsz)..
                  Sokan azt mondták innen nem jövünk ki élve. Mind a ketten, Luca barátom is és én is kijöttünk és még pár baráttal is gazdagabbak lettünk. Ez a bejegyzés hamarossan bővülni fog. Miután feltöltöttem a már bejárt különboző egzotikus, közeli és távoli helyekhez kötödő un.…..
2009-ben kicsit belekostóltunk az afrikai sivatag változatosságaiba és néhány jellegzetes P/D helyszínt is felkerestünk.... Ide is vissza kell még mennünk.    Ez a bejegyzés hamarossan bővülni fog. Miután feltöltöttem a már bejárt különboző egzotikus, közeli és távoli helyekhez kötödő un.…..
Jámbor Péter vagyok, ezt a felületet azért hoztam létre, hogy képeket, beszámolókat mutassak be több évtized alatt felgyülemlett fotóimról, kisfilmjeimről, eseményekről amelyek a Föld nevű bolygó számos kontinensén, országában és elsősorban vadonjaiban készültek vagy történtek meg velem. Sejtem,…..