Regisztráció Blogot indítok
Adatok
~˘˘˘˘˘ˇ~

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy kézikönyv mind felett Már nagyon rég le szerettem volna ezt írni. - Egy Kézikönyv az Élethez. Ki ne gondolt volna már erre? Egy könnyű és hasznos "lépésről lépésre" útmutató a nőkhöz, a férfiakhoz, a gyerekekhez, a házassághoz...a boldogsághoz. Nem azt állítom, hogy a következő sorokban ezt…..
Alimento A csodálatos fürjtojás 2014.08.22 14:27:48
Egy cukorbetegeknek szóló blogban találtam rá a fürjtojásra, ami a posztban írtak és a hivatkozáskén megadott honlap szerint egy univerzális gyógyszer, tucatnyi nyavalyát képes meggyógyítani. Hát egyből felvidult a lelkem, hogy egy újabb csodaszerrel bővült az eddig sem szűk kínálat – csak tudnám,…..
myjesus levél sátánnak 2011.09.09 20:21:00
kedves sátán!(bár nem is értem, miért használom ezt a jelzőt, hiszen te mindig minden voltál, csak éppen kedves nem. a bibliában is ezt olvastam rólad, és manapság, amikor az életemben tapasztallak, akkor is úgy érzem, hogy te nem vagy egy jellemes teremtmény.) ma, amikor újra…..
Egyszer csak feltűnik, hogy milyen gyakran puffadsz étkezés után, aztán az a hasmenés sem akar múlni, ami valószínűleg csak egy kis gyomorrontás lehetett. Egyre fáradtabb vagy, mikor munka után hazaesel, egyre szárazabb a bőröd és helyenként viszket. Eltelik három-négy hét, mire…..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.03.05 15:38:46
Kedves klima6!
Ön kicsit túlhangsúlyozza (felsőbbrendű) szerepét az emberek gyógyításában.

Ön nélkül természetes egy gluténérzékeny ember CSAK meghalni képes, hiszen ÖN a nagy szakértő nem adott neki útmutatást.

Innentől kezdve már levegőt sem tud egyedül venni. Hiszen az átlag ember annyira ostoba, hogy életképtelen a maga útmutatása nélkül.

Jártam remek oldalán, ahol igen "értelmes" cikket sikerült összehozni a paleo diéta "rémségeiről", ami embereket tizedel, azért terjed annyira gyorsan.

A gluténmentes diéta egyébként mindenkinek jó, annak is akinek a teszt nem mutatja ki, hogy érzékeny lenne, mint például nekem. Fényéveket javult az egészségi állapotom.

Legalábbis olyanról nem hallottam, hogy valaki belehalt hogy nem evett glutént. De persze én csak autoszerelő vagyok.
Inkább az ellenkezője a jellemző, hogy javul az emberek állapota glutén elhagyása után.

Veszélyes(?) abbahagyni a glutént, mert akkor a teszt nem mutatja ki??? Valóval, bár sok hónap mire kitisztul a szervezet, szóval bőven lehet tesztelgetni. Nincs az ön gondolkodásában némi logikai ellentmondás?

A gluténérzékenységet úgy is ki lehet mutatni közvetetten, ha kiiktatja az ember és jobban van. Míg bizonyára Ön is tudja (hiszen nem autoszerelő), hogy a teszt sokszor negatív, bár jól reagál a beteg a GM diétára.

Ahelyett hogy itt fikázza a cikket inkább örülne, hogy van még egy hely, ahova egy beteg elmehet.

Lehetne kicsit nyitottabb, vagy minimum leszállhatna a magas lóról.
A legérdekesebb kérdés maradt a legvégére. Lehet hosszú ideig vitázni az elméleti alapokról, a lényeg akkor is csak az marad, hogy ténylegesen vannak-e pozitív egészségügyi hatásai az étrendnek, és számolni kell-e valamilyen kockázati tényezővel, vagy nyugodtan mindenki paleózhat kedvére? Az…..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.02.10 11:32:50
@fcb23:
De hát egyetértünk :-D. Én is így vagyok ezzel...
A cikk szerzője szint vagyunk orvos ellenesek...
Az eddig feltöltött három cikkben, és a kapcsolódó vitákban nagyon sok érdekes kérdés és téma felbukkant, mielőtt azonban ezekre rátérnénk, a legjobb, ha végigviszem az alaptémát. Még két, alapvetően gyakorlati jellegű kérdést kell érintenünk: az egyik a paleolit étrendek különböző…..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.02.03 12:35:22
@Veghetáry János:
:-D :-D :-D
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.02.03 12:50:16
@Meleg Sándor:
"A gyakorlati megvalósításával kevesebb gondom van, mint az elmélettel. A következő cikkben azért fogom részletezni a gyakorlattal kapcsolatos meglátásaimat is.

A felesleges dolgok tiltása egyébként komoly diétahibának számít mifelénk."

Magamból kindulva azt kell hogy mondjam, onnantól kezdve hogy meggyógyultam nem érdekel hogy a teória igaz-e, mert ha követem működik és jól vagyok, ha nem, akkor meg rosszul.

A paleo nem mond új dolgokat, egy csomó olyan dologra épít, amit más diéta is mond: GAPS diéta például (glutén és tej ügyben)...és igen, lehet hogy nem sikerült még bizonyítani tudományosan, hogy van összefüggés a glutén és kazein és az autizmus között, de ha lenne egy autista gyerekem nem várnám meg míg be is bizonyítják, hiszen mire esetleg bizonyítják kihal 2 generáció ;-). Persze szükség van arra, hogy tudományosan bizonyítsunk, de kérdés, hogy ki fog abba a kutatásba invesztálni?

Hasonló a helyzet a paleoval. Rengeteg dologgal kapcsolatban vannak kutatások...és eredmények. De lehet nem mindennel kapcsolatban.

De föld akkor is kerek volt, mikor azt még senki sem bizonyította.

De értékelem, hogy ilyen szépen összeszedte a dolgokat, legalább valaki erőfeszítsét is tett a kritikába, nem úgy mint Boldogkői felületes megalapozatlan dobálózásai. Neki kb. fogalma sem volt arról mit kritizál.

Tudományosan Ön szerint egy csomó dolog nem bizonyított. Lehet. Valóvilágban meg baromi sokan kigyógyultak mindenféle kórságból...konkrét felmérés nem történt ezzel kapcsolatban...nyílván...ezzel nem sokan foglalkoznak...sok pénz és nem invesztál ebbe senki. Ez nem zárja ki, hogy működik. És sajnos azt kell mondjam nem hinném, hogy a sima eddigi dietetikusi tanács önmagában elég lenne...teljeskiörlésű gabonák és társaik...én amellett voltam beteg. Persze ezek az én szubjektív mondataim, nem tudományok tények...ez egyértelmű.

Kéne egy olyan téma is majd, hogy:
DE MÉGIS MITŐL GYÓGYULTAK MEG A BETEGEK?

Kszönöm a figyelmet :-D!
;-)
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.02.03 14:27:43
Kedden túlestem rajta. Vérvétel, aztán kis várakozás után a doktornőhöz is bejutottam. Mindent elmondott, felírta a parókát, a hányáscsillapítót is. Nevetgéltünk is picit. Párom is bejöhetett így ő lett a titkár úr, amíg belém folyik a gyógyszer addig kapott…..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.01.30 18:26:28
Ma voltam onkológusnál, holnap kezdjük a kemoterápiát. Fél napot ott ültem (9-13), sajnos nagyon kevés ideje volt már rám és gyorsan darálta el a gyógyszerek nevét, nem tudtam megjegyezni, de amint biztosan tudom, le fogom írni. Ha el nem felejtem. Mostanában a memóriám nem az…..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.01.30 13:22:44
@Annao
Ott a pont nálad.
A legnagyobb gond a krónikus betegségeknél van, ahol megy a beteg tologatása lásd (egyik gyógyszer helyett másikat írnak fel és splussz...ezzel be is fejeződött a "gyógyítás"). A beteg sosem gyógyul fel. Holott ez nem lehetetlen.

Csak óvatosan az olyan jelzőkkel, mint krónikus beteg, aki "nem gyógyítható"...mert szerencsére sokkal több krónikus betegség nem olyan krónikus, ha kilépünk a megszokott komfortzónánkból, amiben addig tepsedtünk.
Vagy lusták voltunk, vagy mert azt hittük jót cselekszünk magunkkal. De ha betegek vagyunk, akkor az azt jelenti valami nem jó, valami nem működik...változtatnunk kell, lépni kell valamilyen irányba.

Az orvosok túl sok állapotra mondják, hogy gyógyíthatatlan. NEM IGAZ. Persze van, ami tényleg nehéz ügy, de sokkal több betegségből ki lehet gyógyulni, mint amiról azt állítják krónikus.
Az orvostudomány tudása IS korlátozott. Attól, hogy valami még nem bizonyítottak, attól még létezhet és működhet.

De a másik igazság, amit leírtál, hogy az emberek nagy többségének sokkal kényelmesebb bedobni egy tabit, vagy ráhagyni magát a "gyógyító orvosra", majd ő mindet megold, amit addigi élete során a beteg összekuszált és betegséget okozott. A kényelem nagy úr, és gondolná az ember, hogy a szenvedés kellő motiváció és sajnos mégsem...

Néha a mindennapi szenvedés sem elég motiváció a változtatáshoz...

Szóval nem csak az orvosokon múlik a gyógyulás, hanem leginkább a betegen...
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.01.30 14:33:09
@KisMárta:
Nagyon örülök, hogy meggyógyult a lányod!

Nem állítom, hogy orvosok sosem gyógyítanak meg. Engem is orvos műtött, bár nem rákkal és tette helyre a testem. Ezt nyílván a beteg sosem fogja megcsinálni magának.

Az is fontos milyen betegségről beszélünk, van amit jól tudnak gyógyítani, van amit sehogy gyakorlatilag.

Attól még sok orvos igenis nagyon szűk korlátok között gondolkodik.

"Nem mondom, hogy nem lehet szedni étrend kiegészítőt, de meglévő rosszindulatú daganatot egyik sem fogja eltüntetni!"

Senki nem is állította, hogy étrendkiegszítőktől bárki is meggyógyulna. Nincs olyan csodabogyó, hogy azt beszedi az ember és azonnal szépen meggyógyul.
Csoda tea és meggyógyul...
Semmi mást nem tesz, csak issza, vagy szedi és az majd csodát tesz. Ilyen nincs. Ha ezt ígéri bárki is, az család. Főleg sok pénzért.

Nem. Olyan van, hogy az ember SOK dolgot tesz és attól gyógyul meg. Az étrendkiegésítő csak egy csepp a tengerben, amit tenni kell a gyógyulásért. Az önmagában nem segít.

Visszatérve a magnéziumra és b vitaminra. Nem tudom, nem néztem után hogy valami miatt extrán káros-e a B vitamin rák esetén. Lehet, ennek nyíiván utána lehet olvsani.

De azt nyílván ön is tudja, hogy az idegi állapot, minden csak nem mindegy a gyógyulás szempontjából. Síkidegen nehéz gyógyulni...nyugodtnak kell lenni, amennyire lehet és ebben segíthet a vitamin, ha nincs ellenjavalat.
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2014.01.30 15:59:46
:-)
A héten végre megérkezett a vegyszermentes mosáshoz szükséges csomagom, úgyhogy nekiállhatok tesztelni a mosódiót, a mosószódát és a fehérítősót. Ugyanattól a cégtől rendeltem, akiktől a szappanjaimat és vajaimat. Imádom a Mannaszappant. :)  Szerdán meg is ejtettem az…..
A hazai alternatív mozgalmak között a legsikeresebb életmód és étrendi rendszer jelen pillanatban kétség nélkül a paleolit táplálkozás. Én egy jó ideje igyekszem követni a paleolit rendszer fejlődését és a megalapozó kutatásokat, időnként pedig vitába is keveredek egy-egy fórumon. A most következő…..
"Sziasztok!Szeretném figyelmetekbe ajánlani egy barátnőm kutyáját, Roxyt, a gazdi bemutatásában. :)Roxy 2008. július 25-én látta meg a napvilágot, mi 3 hónaposan hoztuk el. Hűvös októberi nap volt, amikor hazajött velünk. Különleges kiskutya, mert nincs még egy olyan…..
Tematikailag már egy ideje itt kopogtatnak az ázsiai tészták, a múltkor a Wang mesterben a pincér konkrétan letámadott azzal, hogy van nagyszerű házitésztájuk, nem is értem, miért pont engem, az asztaltársamnak egyáltalán nem ajánlgatta. Lehet, hogy már látszik rajtam…..
Add, hogy idén jó legyen a szúnyogtermés! Add, hogy a gólyák látása homályosuljon el, amint közelednek felém! Add, hogy erre jöjjön egy királylány, aki megcsókol végre! Forrás: picshag..
~˘˘˘˘˘ˇ~ 2010.12.17 15:10:01