Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andi és Lacó

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019.11.03. folytatás.. Utolsó hongkongi napunk, amit a pekingi repteret átrohanva és a csatlakozást éppen elérve már a Budapestre tartó járaton töltök fel a blogra.. így kép most nincs sajnos.. Reggel a Kam Wah kávézóba ültünk be, ahol helyi bucit ettünk. Gyakorlatilag az „ananász” buci változata…..
2019.11.03. Utolsó napunkat töltöttük el Hongkongban és az egész "nyaraláson" is.  Megírom holnap a gépen, mert volt pár érdekesség.. de hajnal kettőkor nincs erőm pötyögni és fél ötkor kelünk....
2019.11.02.  Az ablaktalan szobánkban minden várakozás ellenére egész jót aludtunk. A mai napra a Nagy Buddha szobrot terveztük be, meg az egész Lantau szigetét, ami egy a Hongkonghoz tartozó szigetek közül. Nem siettünk nagyon, mert előbb úgyis reggelizni szerettünk volna, meg rendelkezésre állt a…..
Kínába utazunk Makaói napunk 2019.11.01 18:17:46
2019.11.01. Makaó valahogy nem lopta be túlzottan magát a szívünkbe. Pedig nagyon igyekeztünk megszeretni, de izzadtan nehéz bárkinek is a pozitív oldalát látni, főleg, ha rögtön egy tizenhatezres mínusszal indítunk. Azért reggel csak felkeltünk megnézni a várost, különösen a portugál részeket,…..
2019.10.31.Ma nem sok minden történt. Reggel azzal a tudattal keltünk, hogy lesz fél napunk bejárni Chengdu főbb látnivalóit, ugyanis délután indult a gépünk Makaóra, ahol az estét szintén egy rövid városnézéssel akartuk fűszerezni. Így hát a nagyobb cuccokat a hostel recepciójánál hagyva…..
2019.10.30. Elég rosszul aludtunk mindketten, Lacót egy szúnyog piszkálta, én meg csak szimplán fel-felébredtem a korai kelés miatti izgalomtól. Fél hatkor keltünk és hatkor már az utcán álltunk taxira várva. Szerencsére nem kellett sokat ácsorogni a korai időpont ellenére sem, sikerült leintenünk…..
2019.10.29. Reggel békében aludtunk olyan háromnegyed nyolcig, a mai napra igazából csak a Stone forestet terveztük be. Úgy gondoltuk, hogy elbuszozunk/metrózunk a távolsági buszállomásra, ahonnan az első induló járatra felpattanunk. Terveztük még, hogy veszünk valami reggelit előtte az útra, meg…..
2019.10.28.  Ismét egy korábbi keléssel kellett kezdenünk a napot, mert indultunk vonattal Kunmingbe, ahol majd a Kő erdőt fogjuk bejárni. Reggelire most nem számíthattunk, de a hostelesek még este megnyugtattak minket, hogy a hostel utcájából kiérve rengeteg kisebb kifőzde található, ahol tudunk…..
2019.10.26. Nem voltunk túl boldogok a kora reggeli kelés miatt, de viszonylag gyorsan elkészültünk és átsiettünk a szemerkélő esőben a szomszédos épületbe reggelizni. Nem tudtuk, mit várjunk, pedig láttuk a kiírást a hostel recepciójánál, hogy mit adnak enni. Kellemes meglepetésként igencsak…..
2019.10.27. Az október 26-ot is fel fogom tenni, csak tegnap olyan álmos voltam, hogy képtelen voltam egyelőre megírni a napot...de nézzük a mait, az október 27-et most. Reggel azzal a tudattal keltünk, hogy nem sietünk sehova, mert az egész napunk rendelkezésre áll, hogy felfedezzük a várost. Az…..
2019.10.25.  A wulinyuani szállás nagyon tuti, a felvonótól nem messze helyezkedik el, illetve a közelben van az óváros és a buszállomás is (utóbbira végül nem lesz szükség, mert kitaxizunk a reptérre holnap). Reggel kivételesen nem keltünk korán, mert az eső gyakorlatilag folyamatosan zuhogott az…..
2019.10.24. A mai nap a hegyekről szólt. Reggel olyan háromnegyed 8-kor keltünk, mert mentünk tovább Wulinyuanba, ami egy kb 30 kilométerre lévő kisváros, ezúttal magyar szempontok szerint is. Gyors összepakolást követően kisiettünk a buszállomásra és reméltük, hogy hamar sikerül felszállni…..
2019.10.23. Zhangjajije első nap Hatalmasat aludtunk az utolsó guilini éjszakánkon. Lacó telefonja persze reggel hatkor megszólalt, mert miért is ne és mivel ő meg sem rezzent, én nyomtam ki. Mivel elég lett volna csak fél 9-kor kelni, így visszafeküdtem aludni, de már csak rövid időkre sikerült.…..
2019.10.22. A mai napra a Li folyón hajózást terveztük. Ehhez sajnos megint időre kellett kelni, reggel 7-re jött értünk a taxi. Sajnos pont a mai napon egy nemzetközi bicikliversenyt szerveztek, ami Guilinból Yangshou-ba megy és ehhez az eseményhez a teljes város lezárása jár. Emiatt az alap reggel…..
2019.10.21. este A Jingjiang komplexumból tehát csak a hegyet láttuk, mást nem nagyon. Igyekeztünk bejárni a területet, de minden le volt zárva sajnos. Becsületthol lés kellemes meglepetésként egy szuper street food és kisboltos utcára jutottunk ki. Látszott, hogy pár éve alakíthatták ki, mert az…..
Az elmaradt tegnapi napot is feltöltöttem korábban, ugyhúgy most jöjjön a mai nap, október 21. Guilin. Reggel szörnyű volt a korai kelés, ezen nincs mit szépíteni. De legalább a szobát nem hagytuk egyedül, ugyanis egy óriás csótány búcsúztott minket. Sajnos a metró felé nem lett rövidebb az út,…..
Reggel azt hittem, köd van kint, mikor elhúztam a függönyt. De csak pára, annyira bemelegedtünk. Úgyhogy a kevés alvás ellenére kipattantam az ágyból és benyomtam az ac-t. Ki gondolta, hogy ilyen nagy hasznát vesszük!? Gyors készülődést követően el is indultunk megvenni a tegnapi helyen a mai…..
Kínába utazunk Kései órán.. 2019.10.19 20:58:03
Ma kicsit hosszúra nyúlt a napunk, de olyan jól elbeszélgettünk Yeyével, hogy nem bántuk. Ezért most csak azokat a részeket tudom megosztani, amiket gyorsan nap közben írtam. A második felét a napnak majd megírom holnap a vonaton Kanton/Guangzhou felé menet. Ugyanis holnap irány Kína, egy nem is…..
Az éjszaka a mini-lakban egész tűrhetően telt, mondjuk olyan 4 óra körül felébredtünk, mert mindketten csapzottak voltunk a meleg párás levegőtől. Már hallom is az anyukákat, hogy miér nem nyitottunk ablakot, de megnyugtatok mindenkit, hogy nyitottunk és nem járt a levegő egyáltalán. A légkondi…..
Szörnyű, hogy nem tudom, meddig írogathatok még ide, tényleg le lesz tiltva vagy sem a blog. Pedig előzetesen nem talált hibát a teszt oldal.. Mindenesetre a kínai részen kicsit körülményesen ugyan, de tudtam írni. Igaz, nem teljesen tudom ellenőrizni, látszódik-e a poszt...  A járatunk Hongkongba…..
Kínába utazunk Várt utazás 2019.10.17 07:46:33
Ismét egészségesen és kipihenten kezdünk egy utazást! Nekem a múlt héten sikerült megfáznom, ami még most is tart és Lacót pedig pont mostanra teperte le, ráadásul ő rosszabbul is van, mint én voltam. Úgyhogy coldrex, strepsils, stb. vonalon mozogtunk az elmúlt napokban. Ehhez jött a random izgulás,…..
Mindjárt újra Kína!!   ..
Reggel hajmosással kezdtem a napot a tegnapi hatalmas porra való tekintettel. De szerencsére amúgy is későbbi kelést beszéltünk meg a többiekkel, mert a mai napra csak Taraz, meg az asztanai repülés volt betervezve. ..
Furcsán indult a reggelünk, mert egy felnőtt+gyerek csoport is akkor reggelizett, mint mi. Nekik hozták sorban a reggelit, mi viszont csak néztük, ahogy érkeznek a zabkásák, palacsinták. Lacó kicsit türelmetlenkedett, és gyanítom, hogy mi hárman azért nem, mert még nem volt bennünk kávé. Mivel 3…..
Tegnapi leírást frissítettem egy képpel, mert feltűnt, hogy kimaradt (repülőgépes helyválasztós sztori).   A mai nap igencsak nehezen indult, pedig 10-ig aludtunk. Ennek ellenére mint a zokni, olyannak éreztem magam. Szerencsére fél 11-ig volt reggeli, bár annyira nem voltam éhes. Gyors készülődés…..