Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HódosHajni

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az úgy, hogy az ember éhes és enni akar. Nem kulináris élvezetekre vágyik, nem az ízorgia okozta kielégülés a cél, hanem az, hogy adjanak neki enni. Ha otthon vagyunk, könnyű dolgunk van. Főzünk egy csirkepörköltet nokedlivel vagy egy fejtett bablevest, és sütünk hozzá néhány palacsintát, ha a…..
A mángoldról már jó ideje akarok írni, be is harangoztam a szerkesztőségben, hogy még szezon előtt viszem a témát, mert megyek haza és ha már Baján vagyok, leugrom a piacra, ott biztosan kapok. Ám az élet nagy mókamester. Miután letartóztattak Szabadkán apró nézeteltérésem…..
Na jó, beszéljünk a rántott sajtról. Van mit. Mert a rántott sajtról mindenkinek van élménye, és a rántott sajt túlél mindent, gasztroforradalmakat és valószínűleg az atomvillanást jobbról is. A rántott sajt elfoglalta a helyét az Univerzumban, letaszíthatatlanul és…..
A magyar ember mindene a tenger. Ha nem kavicsos. Így honfitársaink évről-évre megindulnak „Horvátba” nyaralni. Egyre messzebb merészkednek, mert az is szempont, hogy ott, ahol Ők nyaralnak, ne legyen sok magyar, szóval mostanában Krk szigeten kívül is van élet és magyar…..
A kislányunk jó evő. Nem én mondom, hanem mások. Pontosabban azt mondják, hogy „olyan jól eszik a gyerek”. A másik skatulyában „nem eszik semmit” gyerekek vannak, az átjárás ritka. A jó evő gyerekhez nem vezetett semmiféle különleges út, nem vetettem be trükköket, nem…..
Miért olyan cukrászdában, szállodában az asztali szemetes, mint Columbo felesége? Vajon miért? Kávézni leülök. Reggel is, képes vagyok fél órával korábban kelni, hogy az első kávémat nyugodtan és csendben igyam meg. Ez az én mítájmom. Amíg összerakom magam, ez az az idő,…..
A nyárban az egyik igazán jó dolog, hogy ki lehet ülni. Fröccsözni, limonádét inni, ebédelni vagy vacsorázni egy teraszon, kerthelyiségben. Ezek a jelenlegi kedvenc teraszos helyeink a városban, legyen szó üzleti ebédről, egy magyaros vacsoráról vagy egy ráérős, délutánig…..
Úgy vagyok a palacsintával, mint a halászlével. Inkább törjön le az összes ujjam, mint hogy még egyszer írjak róla, gondoltam magamban mindaddig, míg a férjem meg nem jegyezte, az van, hogy neki az Igazi Palacsinta a papírvékony, vékonyka kis tekercset jelenti, amiben még ropog a…..
A mamám sárközi lány. Úgy tudja ezt kimondani, hogy a világ egyéb dolgai, beleértve a túlnépesedést, a klímaváltozást és a torinói lepel eredetisége miatti viták jelentéktelen aprósággá silányulnak. Ennek megfelelően szocializálódtam. Saját kezűleg varrt nekem a…..
Kinn lenni a szabadban nehéz. Aki manapság a levegőn van, az félmaratont fut a betonon, miközben a többiek anyáznak, hogy ebben a rohadt városban megint nem lehet eljutni sehonnan sehova. Vagy valami mást csinál, ami mérhető. Nem sétálunk, hanem teljesítménytúrára megyünk, több…..
Amikor elkezdtem főzni, néhány hónap múlva kiragasztottam a tűzhely fölé egy libazöld post-it-et. Az állt rajta: Hajni, sózd meg! Talán a mama kóstolás nélküli főzése okozta, hogy a legalapvetőbb fűszer elmaradt, talán a széllelbéleltség. Sok hosszú és viszontagság…..
Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes…..
Ha gombócról beszélünk, nem az az első kérdés, hogy hányféle van belőle, hanem az, ki tömörül velem abba a kétes hírű csoportba, aminek tagjai arról nevezetesek, kristálycukorral szórják meg a szilvás gombócot, mert a kulináris élvezetek csimborasszójának tekintik, ahogy…..
A lecsószezon május közepén kezdődik, a dinnyeszezon májusban, az eperszezon meg akkor, mikor a szupermarketben először megjelenik a hatalmas, félig fehér, vízízű eper. Akkor aztán elözönlik az internetet az epres receptek, van epres tiramisu, epres pavlova meg epres anyámkínja is.…..