Adatok
HódosHajni
14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Van az úgy, hogy az ember éhes és enni akar. Nem kulináris élvezetekre vágyik, nem az ízorgia okozta kielégülés a cél, hanem az, hogy adjanak neki enni. Ha otthon vagyunk, könnyű dolgunk van. Főzünk egy csirkepörköltet nokedlivel vagy egy fejtett bablevest, és sütünk hozzá néhány palacsintát, ha a…..
A mángoldról már jó ideje akarok írni, be is harangoztam a szerkesztőségben, hogy még szezon előtt viszem a témát, mert megyek haza és ha már Baján vagyok, leugrom a piacra, ott biztosan kapok. Ám az élet nagy mókamester.
Miután letartóztattak Szabadkán apró nézeteltérésem…..
Na jó, beszéljünk a rántott sajtról. Van mit. Mert a rántott sajtról mindenkinek van élménye, és a rántott sajt túlél mindent, gasztroforradalmakat és valószínűleg az atomvillanást jobbról is. A rántott sajt elfoglalta a helyét az Univerzumban, letaszíthatatlanul és…..
A magyar ember mindene a tenger. Ha nem kavicsos. Így honfitársaink évről-évre megindulnak „Horvátba” nyaralni. Egyre messzebb merészkednek, mert az is szempont, hogy ott, ahol Ők nyaralnak, ne legyen sok magyar, szóval mostanában Krk szigeten kívül is van élet és magyar…..
A kislányunk jó evő. Nem én mondom, hanem mások. Pontosabban azt mondják, hogy „olyan jól eszik a gyerek”. A másik skatulyában „nem eszik semmit” gyerekek vannak, az átjárás ritka. A jó evő gyerekhez nem vezetett semmiféle különleges út, nem vetettem be trükköket, nem…..
SóBors
Az asztali szemetes olyan, mint Columbo felesége: tudjuk, hogy van, de sosem láttuk még
2018.07.04 08:09:00
Miért olyan cukrászdában, szállodában az asztali szemetes, mint Columbo felesége? Vajon miért?
Kávézni leülök. Reggel is, képes vagyok fél órával korábban kelni, hogy az első kávémat nyugodtan és csendben igyam meg. Ez az én mítájmom. Amíg összerakom magam, ez az az idő,…..
A nyárban az egyik igazán jó dolog, hogy ki lehet ülni. Fröccsözni, limonádét inni, ebédelni vagy vacsorázni egy teraszon, kerthelyiségben. Ezek a jelenlegi kedvenc teraszos helyeink a városban, legyen szó üzleti ebédről, egy magyaros vacsoráról vagy egy ráérős, délutánig…..
SóBors
Süssél már végre rendes palacsintát! Nincs nagy titok, csak rendes alapanyag!
2018.06.25 08:04:14
Úgy vagyok a palacsintával, mint a halászlével. Inkább törjön le az összes ujjam, mint hogy még egyszer írjak róla, gondoltam magamban mindaddig, míg a férjem meg nem jegyezte, az van, hogy neki az Igazi Palacsinta a papírvékony, vékonyka kis tekercset jelenti, amiben még ropog a…..
A mamám sárközi lány. Úgy tudja ezt kimondani, hogy a világ egyéb dolgai, beleértve a túlnépesedést, a klímaváltozást és a torinói lepel eredetisége miatti viták jelentéktelen aprósággá silányulnak. Ennek megfelelően szocializálódtam. Saját kezűleg varrt nekem a…..
Kinn lenni a szabadban nehéz. Aki manapság a levegőn van, az félmaratont fut a betonon, miközben a többiek anyáznak, hogy ebben a rohadt városban megint nem lehet eljutni sehonnan sehova. Vagy valami mást csinál, ami mérhető. Nem sétálunk, hanem teljesítménytúrára megyünk, több…..
SóBors
Így sózzátok a húst grillezéskor: a csirkét bátran, a disznónak trükkje van
2018.05.22 07:51:00
Amikor elkezdtem főzni, néhány hónap múlva kiragasztottam a tűzhely fölé egy libazöld post-it-et. Az állt rajta: Hajni, sózd meg! Talán a mama kóstolás nélküli főzése okozta, hogy a legalapvetőbb fűszer elmaradt, talán a széllelbéleltség. Sok hosszú és viszontagság…..
SóBors
Minden ételnek megvan a maga üzenete. A tojásos nokedlié az, hogy az élet szép
2018.05.17 08:25:00
Egyszerűen jó ránézni, olyan, mint egy csokor nárcisz. Megidézi a tavaszt. Végre süt a nap, végre újjászületett a természet és minden üde, százféle zöld. Az élet könnyű, mint a jó nokedli, a levegő harapós, mint a friss saláta, az élet pedig édes, mint a cukros-ecetes…..
Ha gombócról beszélünk, nem az az első kérdés, hogy hányféle van belőle, hanem az, ki tömörül velem abba a kétes hírű csoportba, aminek tagjai arról nevezetesek, kristálycukorral szórják meg a szilvás gombócot, mert a kulináris élvezetek csimborasszójának tekintik, ahogy…..
SóBors
Epervásárlás kóstolás nélkül, ahogy Hódos Hajni csinálja: így biztos, hogy mézédes és igazi lesz
2018.05.08 07:58:00
A lecsószezon május közepén kezdődik, a dinnyeszezon májusban, az eperszezon meg akkor, mikor a szupermarketben először megjelenik a hatalmas, félig fehér, vízízű eper. Akkor aztán elözönlik az internetet az epres receptek, van epres tiramisu, epres pavlova meg epres anyámkínja is.…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz