Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Natalia1982

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetne az állam és mit nem azért, hogy több gyerek szülessen. Két lista. Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban azt monda: „Átfogó megállapodást akarok kötni a magyar nőkkel. Mondják el, mi pedig értsük meg, mit akarnak. A gyerekvállalás a legszemélyesebb, de a…..
Natalia1982 2018.04.25 12:28:33
Szerencsésnek mondhatom magam, megvan a herceg a szép nagy ház, a két autó a megfelelő kor mégis vacillálok a gyerek kérdésen. Miért? Mert ma hazánkban a gyerekvállalás egyenlő az azonnali elszegényedéssel és a totális agysorvadással. A férjemmel 15 év kemény munkájával teremtettük meg amink van, ma is dolgozunk- ma már inkább szívből nem kényszerből. Osztok-szorzok, agyalok a témán (közgizda vagyok) de a mérlek rossz felé látszik billenni.
Ami ma van: munka, kreativitás, pörgés, nyaralás, közös élmények, barátok, anyagi biztonság
Mit kapok cserébe ha egy most még számomra ismeretlen dologra lecserélem ezeket: bezártság, kialvatlanság, lemondások, és egy folyton hangoskodó pénznyelő automata,
A környezetemben szülő ismerősök ha kicsit árnyaltabban de ugyanezt vallják, persze gyorsan mellé teszik a kapott határtalan boldogságot...jah biztos.
Nyilván a kormány nem tud mindenen segíteni de azért nekem is vannak ötleteim: távmunka feltételeinek biztosítása (továbbra is szeretnék dolgozni és nem akarom szegény férjem nyakába zúdítania a teljes családfenntartás felelősségét), prioritásként kezelt családtámogatási rendszer, ingyenes vagy támogatott nőgyógyászati ellátás, védőnő és babysitter szolgálat (igen, gondolom néha az anyák is aludnának, ne legyen már luxus), normális, nyugati mintájú pedagógiai rendszer (mert hiába nevelem a gyereket, ha már a bölcsődében megy a b...meg a nevelő szájából), támogatott ellátási rendszer (mert oké, hogy az autó meg az esküvőszervező drága de a babakocsi ne legyen már luxus).

Szóval majd ha azt látom, hogy hatékony segítséget kapok abban, hogy a gyerek mellett ne kelljen az eddig felépített életem minden pontját lerombolni akkor fontolóra veszem a dolgot.

Köszönöm, hogy meghallgattatok!