Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Josef Lewis

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán az első komoly érdemi intézkedés a devizahitel-probléma kirobbanása óta: Pénteken lépett hatályba az a miniszteri rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a cégek 5 millió forintig adó- és járulékmentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel törlesztését, vagy…..
Ma láttam egy Facebook-bejegyzést, amelyben valaki kiírta, hogy lekérdezte a beteg-életútját, és a fogorvos, ahol volt párszor, sok olyan kezelést írt be, ami kamu, nem végezte el, az illető ott sem volt. Öt percen belül megjött az első okos, aki kiosztotta, hogy az ő dokija is be szokott írni kamu…..
Szagértői vélemény Tisztelet 2018.03.13 10:28:32
Sokat panaszkodnak a tanárok, hogy nem kapják meg a kellő tiszteletet. Nem csak a tanároknál gond ez, sok más embernél is. Nos, szerintem a tiszteletet, legalábbis egy részét ki kell érdemelni. Mondom a példát.  A napokban vittem a gyereket felvételizni, reggel 8-tól este 6-ig óránként hat…..
Április elseje van. Átverések, poénok, bolondozások napja. De emlékezzünk meg a gyárilag hülyékről is, akiknek a legalapvetőbb tulajdonsága az, hogy bölcsebbnek, okosabbnak képzeli magát mindenki másnál, és ezt a tényt nem csak hirdeti, de tájékoztatja a többieket arról, hogy ők mennyire…..
Százharminccal. A négyes bevezetőn. Külső sávban lassú autók sora, a belsőben haladok a megengedett 100 fölött pont annyival, hogy eme beismerő vallomásom következtében ne kapjak bírságot. :) Ribi érkezik, Smarttal. Biztos most találta a kindertojásban, és teszteli. Csörög, villog, rácsatlakozik…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Szagértői vélemény Buszon 2018.02.08 11:35:03
Ülök a buszon, reggel. Tele álmos, rosszkedvű, a telefonjukba bújó emberekkel. Érkezik egy nyugdíjas néni, könnyebb átugrani, mint, mint megkerülni, lezuhan mellém. Előtte, mint a tekegolyó borította az embereket, mert kiszúrta az üres ülőhelyet. Lezuhanása után öt másodperccel hozzám szól. Talán…..
Egy helyi pizzériát ért kritika nemrég, a poszter szerint rágós volt a feltét, és amikor reklamált, elküldték a retekbe. Na erre persze kiírta Facebookra. Jött is a válasz azonnal: A helyesírástól most tekintsünk el, bár rettentően idegesít, ha valaki ennyire sikertelenül vett részt a…..
De hiába. Többször írtam már arról, hogy a talált igazolványokat igazolványszámmal, lakcímmel együtt kiposztolni Facebookra nem túl szerencsés. Erre tegnap látom, hogy valaki elhagyta az összes igazolványát és a bankkártyáját, és egy jóindulatú de tudatlan valaki telibefotózva kiposztolta A…..
Amióta internet és email van, a csalók is használják, és abból a tényből, hogy még mindig működik a dolog, nyilvánvaló, hogy megéri nekik. Tulajdonképpen annyira egyszerű és átlátható módszereket használnak, hogy kis odafigyeléssel és gondolkodással azonnal kiszúrható, hogy átverés a dolog. Persze…..
Jön a karácsony, telnek a boltok vevőkkel. Sok ember hitelt vesz fel. Számítógépre, mobiltelefonra, mosógépre, erre-arra. Emlékszem, gyerekkoromban nálunk is családi szokás volt egymásra licitálni, hogy ki vesz a másiknak drágább és nagyobb ajándékot. Persze az ilyen vásárlás vagy hitelből…..
A napokban több órát töltöttem vonaton, és módomban állt megfigyelni, hogyan viszonyulnak az emberek az automata ajtó témájához. Az IC első osztályon (lehet, hogy máshol is) olyan ajtó volt, amelynél a kilincset a nyitásirányba kissé megnyomva kinyílt, majd automatikusan bezáródott. Ezt…..
Úgy alakult a munkám, hogy egymás után kétszer is Szegeden kellett szállást keresnem, így egy kicsi, de érdekes összehasonlítást tudtam tenni a szegedi szállásokról. Mivel elég rövid idő telt el az infó (hogy jönni kell) meg az időpontok között, elég kevés és elég drága ajánlatokat lehetett csak…..
Valaki ajánlotta a Magyar Posta androidos alkalmazását, időpontfoglalásra, gondoltam letöltöm. Meglepve tapasztaltam, hogy az alkalmazás az alábbi engedélyeket kéri: Most akkor járjuk körbe a témát, mi mire való, és vajon miért kell a postának. Az alkalmazás leírása szerint az alábbi funkciókat…..
Tankoltam a napokban. Na nem ez a különleges, mert azért előfordul időnként, hanem a pult mögötti csaj. Szép kiscsaj, szép lenne a festett fekete haj, a félméteres szempillák meg a két centis vakolat nélkül is. Valószínűleg. Tankolás után ballagok be, és számlát kérek. Nem egy nagy durranás a cég…..
Valószínűleg országosan is, de Budapest környékén egyre jelentősebbek a késések, vonatkimaradások, amelyre 2017. januárjábana MÁV szóvivő azt merte mondani, hogy korábban kell indulni, ha nem akar valaki elkésni. A jegy vagy bérlet megvásárlásával szerződés jön létre a MÁV és a utas között, hogy a…..
Tegnap jött egy email, egy weboldallal kapcsolatban kértek tanácsot. Az adott weboldal úgy működött (ma már nem jön be az oldaluk UPDATE: AZ OLDAL ISMÉT ELÉRHETŐ), hogy műszaki cikkeket árult, viszont a házhozszállítás díja magasabb volt a szokásosnál, amit előreutalás esetéen…..
A  digitális sivatagnak is becézett Monort és környékét jelentő 29-es körzetről sokszor írtunk már, legutóbb idén márciusban, amikor a UPC azt írta nekünk: "a 29-es körzetben az utóbbi másfél évben nagyon felpörgettük a hálózatfejlesztési munkálatokat, így remélhetőleg ott sem kell már sokáig várni…..
Vacak kacatot árulni, aztán vállat vonni, hogy "jó tanulópénz volt" - hááát nem épp elsőosztályú eljárás, pláne, ha egy akkora cég mutatja be, mint a Media Markt, ahova az ember többek közt azért is megy kínai webshop és a sarki 1eurós helyett, mert bízik abban, hogy amit árulnak, az ha olcsóbb is,…..
A tömegközlekedési eszközökön az ajtók közelében kijelült elsődleges ülőhelyek megléte irtó nagy segítség a speciális igényekkel utazóknak: mozgássérülteknek, kisgyerekeseknek, terhes nőknek, időseknek. Gáz, ha az Elvira nem bírja kezelni ezeket a helyeket a helyjegyvásárlásnál, nem beszélve arról,…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Kevés szuperebb dolog van annál, mint hogy az utóbbi években a Balaton környékén lassan, de biztosan háttérbe szorul a klasszik zimmerferiizmus, és egyre több jó ízléssel megvalósított, elsősorban a helyi kultúrára és minőségi alapanyagokra építő szolgáltatás, szálló- és vendéglátó egység várja az…..
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
Ez itt eléggé tiszta sor: a Vodafone tájékoztatója alaposan félreinformálja az előfizetőket. Ha valaki nem Floridában, hanem a világ valamelyik más pontján járt hasonlóan szerencsétlenül, ne hallgassa el! Tisztelt Tékozló Homár! Azért tartottam ki a Vodafone mellett eddig, mert sokat utazom EU-n…..
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..