Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OhNoNotAgain

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az információáramlás elromlott. Nemcsak arról van szó, hogy különböző emberek teljesen eltérő következtetésre jutnak ugyanabból a bizonyítékból. Úgy tűnik, különböző intellektuális közösségek többé nem osztják ugyanazokat az alapvető hiedelmeket. Talán többé már senkit nem érdekel az igazság ­…..
OhNoNotAgain 2018.04.25 11:06:47
Szürreálisak ezek a kommentek. Egy cikk, ami arról szól, hogy az emberek a buborékjuk és a visszhangkamrájuk miatt képtelenek elfogadni azt, hogy a világról alkotott képük torz vagy hibás; alatta pedig a kommentek, ahol az emberek elmagyarázzák, hogy nekik (és az ő hitvezéreiknek) miért van igazuk, és hogy a többiek miért teljesen hülyék.

Hogy tudsz hülyefideszesezni meg hülyelibsizni egy ilyen cikk alatt, ami pont arról szól, hogy vedd már észre, hogy akikkel beszélsz PONTOSAN ugyanúgy nem hülyék, csak egy másik halmazból kiabálnak át neked?

És hogy nem vagy képes elolvasni legalább a cikk végét, ahol egy aránylag működő megoldás szerepel: próbáld értően meghallgatni a másik oldalt is, és fogadd be, hogy a hitednek ellent mondó tények is létezhetnek.

Nem, ez nem azt jelenti, hogy a világon nincsenek sötét barmok, hülyék, tolvajok, hazug gazemberek. Ez annyit jelent, hogy a beszélgetőpartnered is lehet, hogy így gondolja, de nem látja, hogy az ő gazembere nem az, míg azt igfen, hogy a tiéd az; és te az övét látod. Meg lehet beszélni, hogy mi legyen a mindkét (három... öt... tíz...) oldalon levő gazemberekkel, és hogyan lehetne együtt rendet csinálni, mindkét oldali gazemberkészletet elzavarni a pcsába, és együtt kitalálni valamit.

Nem gondolom, hogy köztünk sok gyakorlati politikus lenne: ez azt jelenti, hogy szinte mindenki valaki más(ok) véleménye alapján dönt, nem pedig első kézből származó tapasztalatok alapján -- jó eséllyel a véleményetek emiatt mások véleménye és így lehet, hogy érdemes erőfeszítéseket tenni arra, hogy „az ellenséggel” együtt találjuk ki, hogy mi legyen ebből a nyomorult országból, és hogyan. Egyáltalán nem biztos, hogy a már létező pártokkal lehet vagy kell megoldani, és az sem biztos, hogy a mostani „ellenség” pártok tagjaiból nem lehetne egy közös „pártot” alapítani, ami kevésbé a néhány alantas személy egyéni érdekeit képviselné, és sokkal jobban az itt egymással vitatkozókét, családjukét, környezetükét, hazájukét.

Már persze ha nem csak a vita kedvéért vitáztok.