Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annmary

35 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen nem írtam ebbe a blogomba semmit. Ennek az oka pedig az volt, hogy munkát kerestem a neten. Kiderült ugyanis, hogy kétéves kisfiamat nem veszik fel a bölcsibe helyhiány miatt. Vagyis esélyem sem volt arra, hogy márciusban visszamenjek dolgozni. ráadásul az óvoda is…..
Nálunk újra előkerült a diavetítő. Nagyon örülök neki, mert az elmúlt időszakban kevesebb időm volt a fiúkra, és sajnos azt tapasztaltam, hogy egyre gyakrabban kapcsolják be a DVD lejátszót. A diavetítésnek olyan hangulata van, amit csak azok ismernek, akik már átélték akár…..
Szétnéztem a neten, hogy milyen játékokat lehet vásárolni csecsemőknek. Találtam egy szuper babajáték webáruházat. Igazából azért tetszett meg annyira, mert nagyon jól vannak kategorizálva a játékok. Kor és ár szerint is tudsz keresni, ami nagyon megkönnyíti a válogatást.…..
Azt hiszem, hogy most már mindenkit útólért a karácsonyi ajándékvásárlási láz. Én elhatároztam, hogy az idén mindent időben szerzek be, de még mindig nem vettem semmit. Gyanítom, hogy megint mindent az utolsó pillanatban szerzek be. Először is két kisgyerekkel vásárolni az nem…..
   “Ahol öröm van, ott alkotás van. Ahol nincs öröm, ott nincs alkotás sem: ilyen az öröm természete.” / Upanishads /     Az ünnepkör meghatározza óvodai tevékenységeinket, a Mikulás jövetelét megelőzően már közösen…..
Játékba hívtott Zsolt a fa-ajándék oldalról. 7 titkot kell elárulnom magamról, majd továbbküldeni a játékot.Na nézzük csak:1. Iskolás koromban hosszú évekig zeneiskolába jártam, zongoráztam, és az ütős hangszereket is kipróbáltam. Nagyon szerettem, de nem volt túl sok…..
Imádom a könyveket, és szerintem nagyon jó választék van gyerek könyvek között. Én nem szeretek vásárolni, és nem is nagyon lehet a két lurkó mellett. De mióta felfedeztem, hogy a Librinél online is lehet rendelni, ráadásul 3 könyvet már ingyen szállítanak ki, havonta érkezik…..
Ha kisgyereknek készülsz ajándékot vásárolni, bemutatok pár tuti tippet, aminek biztosan örülnek a kis lurkók is, és a szülőknek sem okozol kellemetlenséget. Egy-másfél éves kórtól már nyugodtan ajándékozhatsz fa vonat- és autópálya készletet. Nagyon egyszerű játék, de…..
Tudom, hogy még két hónap, mire karácsony lesz, de ez a két hónap olyan hamar elrepül, hogy csuda. A gyerekeim első karácsonyán nagyon izgatott voltam, pedig tudtam, hogy a 11 hónapos kisfiam, még nem érti, hogy mi történik körülötte. A tavalyi karácsony volt az első olyan…..
”Hozzon a gyermeknek mindenki, amit tud: játékot, zenét, örömet…”/ Kodály Zoltán / JÁTÉK-ot, nagybetűvel, sokszínű, gazdag mozgásfejlesztő, érzelemgazdagító, értelem- , és nyelvfejlesztő, személyiségépítő, játékokat, amelyek a 3-7 éves korú gyermekek…..
Ez lehet, hogy nem pont témába illő bejegyzés lesz! Szóval újra elkezdődött az ovi. Nyáron nem ment Keve oviba, mivel a kicsivel itthon voltam. Előtte összesen két hónapot járt, vagyis most kezdte az igazi kiscsoportot. Aggódtam, hogy mi lesz veleünk (ez az anyukák legrosszabb…..
Valamelyik este fáradtan ültem le a kanapéra, és onnan néztem a csatateret, amit a nappaliból csináltak a fiúk. Már megint nem sikerült együtt összepakolnunk, pedig ezt mindig elhatározom. Aztán egyszercsak megakadt a szemem a fiam rajzain. A fal, a szekrényajtók, sőt, még a…..
Mi csak így hívjuk ezt a játékot, bár nagyon sok féle létezik belőle. Tulajdonképpen nem is lepke a miénk, hanem egy kismadár, aminek a szárnyai csattognak, mikor a gyerekek maguk előtt tólják. A képen pedig egy úszó fóka látható.…..
A szüleim 330 km-re laknak tőlünk. Ez azt jelenti, hogy csak 2-3 havonta tudunk elutazni hozzájuk, de akkor egy nagyon hosszú utat kell kibírniuk a fiúknak (és nekünk)!Amíg picik voltak, addig átaludták az utat a bébihordozóban, később viszont egyre nehezebben viselték, hogy ilyen…..
Az utolsó hozzászólás elgondolkodtatott kicsit, hogy milyen is volt az, amikor az első babám 7-8 hónapos volt. Éppen nyár volt, és a párom nagyon sokat dolgozott, alig volt itthon. A szüleim, mint már említettem messze voltak, vagyis bár nem külföldön éltem, de nagyon egyedül…..
Wellness a Balatonnál Receptötlet 2008.08.03 07:14:00
Kedvenc ételeinket elkészíthetjük úgy is, hogy a sok felesleges anyagok (pl.cukor) helyett értékes tápanyagokat vigyünk be a szervezetünkbe! Ime egy ötlet a mai desszerthez: Kókuszgolyó wellness módra Hozzávalók: -víz -2 dl sovány tej -2 evőkanál zsírszegény kakaópor -1 darab…..
Ha wellness hétvégére készülünk, ha ki akarunk kapcsolni, ha pihenésre vágyunk valószínüleg nem a futás jut az eszünkbe. Pedig a futás során igazi harmónia alakul ki a test és a lélek között. Én sosem szerettem futni. Az iskolában teljesítményhez volt kötve a futás, minél…..
Ez nálunk nem egészen úgy működik, mint másoknál, hiszen egy balatonparti szállodában dolgozik a párom (és én is a gyerekek előtt), így a nyár nálunk munkával telik. Viszont itt van a közelünkben a Balaton, így ha van egy szabadnapja kedvesemnek, és jó az idő, akkor irány a…..
A wellness lényege, hogy érezd jól magad! Testileg, lelkileg! Az előző bejegyzésben arról írtam, hogyan kényeztesd a tested reggelente, most arról írok, hogyan indítsd a napod lelkileg.Biztosan ismered azt, amikor nem jól indul a napod: levered az ébresztő órát, belerugsz az ágy…..
Hogy jól induljon a reggel, kezd a napodat váltott vizes zuhannyal! Tudom, hogy ismered ezt a módszert, de vajon meg is csinálod?Kezd el meleg vízzel: a jobb bokától haladj felfelé a láb belső felén a combtőig, majd a láb külső részén haladj a vízsugárral lefelé a bokáig! Ezt…..
Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem írtam, de egyszerűen nem volt időm! Pedig nagyon sok játékot kipróbáltunk az elmúlt napokban. Mivel az idő ősziesre fordult, most megint nem a pancsolós játékokról fogok írni.Egy másik blogot olvasgatva jutott eszembe a nagyobbik fiam mániája, a…..
Ha most megkérdeznélek benneteket, hogy mi a legfontosabb dolog az életben, biztos sokan válaszolnák azt, hogy az egészség. De vajon teszünk is az egészségünkért valamit? Amíg egészségesek vagyunk, addig nem is gondolunk rá, hogy milyen jó nekünk, aztán, ha megbetegszünk, akkor…..
Wellness a Balatonnál Borterápia 2008.07.22 13:34:00
Jól hangzik, ugye? Na nem arról van ám szó, hogy egész nap bort kell innunk! Biztos sokan hallotattok már arról, hogy a szőlőmagokban nagyon nagy mennyiségben található a polifenol nevű antioxidáns. Ezek az anyagok gátolják az öregedést, elősegítik a sejtek védelmét a káros…..