Regisztráció Blogot indítok
Adatok
purelifestyle

46 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tudatosság nem csak a táplálkozásban, a szépségápolásban és az életmód szempontjából fontos, hanem a háztartásban is nélkülözhetetlen. Azt gondolom, az energiával való takarékosság és a fogyasztás csökkentése elengedhetetlen. Az energiafogyasztás csökkentését nem csak úgy tudjuk elérni, ha az…..
Azt tapasztalom, hogy bár egyre nagyobb figyelmet kap a szelektív hulladékgyűjtés, mégis nagy a tanácstalanság és bizonytalanság, hogy mit és hova kell valójában dobni. Papír vagy műanyag? Komposztálható? Szétszedve vagy egyben kell kidobni? Sok esetben településenként és szolgáltatóként is eltérő…..
purelifestyle Egy kis inspiráció 2020.01.18 19:53:02
Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből, ezen a képen pedig egy részét szeretném megmutatni azoknak a dolgoknak, amiket a mindennapok során használok. Vásárlásnál nekem az egyik fő szempont a környezet, így mindig vászonszatyorral és zöldséges-gyümölcsös tasakkal indulok el. Nem…..
Mostanában elgondolkoztam az egészséges életmódon, tudatosságon, az odafigyelésről és a szabadidőről. Vajon kellő figyelmet fordítunk ezekre a dolgokra? Érezzük ezeknek a dolgoknak egyáltalán a jelentőségét vagy, hogy mindez miért fontos és milyen hatással van az életünkre?  Egészségesen és…..
Mostanában egyre többször találkozom az egészséges étrend témájával és azzal, hogy többen inkább az édesítőszereket fogyasztják, választják, vagy egyenesen kijelentik, hogy a cukor egészségtelen vagy, hogy az ellenségünk. Úgy vettem észre, sokan egyáltalán nem fogyasztanak cukort, csak…..
Azt tapasztaltam, hogy sokan küszködnek azért, hogy szép arcbőrük legyen és csak kevesen érik el a kívánt eredményt, illetve kevesen elégedettek az arcbőrükkel. Nyilván egyénenként eltérő lehet a probléma, de nagyon sokszor hallom azt is, hogy sokféle terméket kipróbálnak, ám hosszútávon sokszor…..
Sajnos már két hónap telt el az előző bejegyzésem óta, ami azért sok idő, de mégis mintha csak pár nap lett volna. Az utóbbi időben egyre inkább felerősödött bennem, hogy tulajdonképpen mekkora szerepe is van az időnek. Mindig is sokat foglalkoztam az időmenedzsment témájával, törekedtem arra, hogy…..
1. Évről évre sok millió tonnányi műanyag kerül az óceánokba. A napfény, a szél, hőingadozás, a hullámverés hatására, az óceánban hányódó tömérdek műanyag kis szemcsékre aprózódik, ezeket hívjuk mikro műanyagnak,  bekerül a tengeri állatok szervezetébe és a táplálékláncban előbb-utóbb hozzánk is…..
Rengeteg írás, könyv vagy épp cikk foglalkozik a test és lélek egyensúlyának kérdéskörével és biztos a legtöbben legalább egyszer találkoztunk az ezzel kapcsolatos kifejezésekkel, mint a test, szellem, lélek, egyensúly, harmónia. Azt gondolom, hogy életünk, életmódunk szempontjából ez egy nagyon…..
Apróságoknak tűnhetnek, sőt talán evidensnek is, mégis sokszor ezeknek az ellenkezőjét tapasztalom. A korábbi bejegyzésemben ahhoz adtam tippeket, hogyan tudjuk megszervezni és kialakítani a reggeli/esti rutinunkat, most pedig abban próbálok segítséget adni, hogy mik azok, amiket semmiképpen se…..
Egészséges és tudatos életvitelt folytatni belátom nem könnyű, sok mindenre kell odafigyelni, olykor lemondással jár, elszántságot, kitartást igényel és persze megfelelő tervezést is. De azért nem annyira szörnyű és ijesztő, mint azt sokan elsőre gondolják. Éppen ezért ebben a bejegyzésben, 3…..
Azt gondolom, ahhoz, hogy a reggel ne torkoljon káoszba, szükségünk van egy saját rutinra. Ennek segítségével beépíthetünk olyan szokásokat és dolgokat, amiket mindig szerettünk volna megtenni reggel vagy este, de vagy elfelejtjük, vagy nem jut rá idő, persze mindez egyénenként és élethelyzetenként…..
Tulajdonképpen legtöbben egész évben csak a nyarat várjuk, a jó időt, a napsütést, a programokat, a strandot és még bőven sorolhatnám, hogy miért. Szeretjük, imádjuk, ugyanakkor a tartós meleg (már már forróság), megviselheti az embert. Éppen ezért a nagy melegben is fontos, hogy odafigyeljünk…..
A mai felgyorsult hétköznapokban sokszor nem jut idő a reggelire (pedig ez a nap legfontosabb étkezése), vagy ha netán reggelizünk is, csak gyorsan bekapunk valamit és már megyünk is. Ebben a bejegyzésben 3 gyors és egészséges reggeli ötletet szeretnék megmutatni és felhívni a figyelmet arra, hogy…..
A vitaminok rendkívül fontosak szervezetünk egészsége szempontjából, de sokszor nem tudjuk, melyik, hogyan hat. Ezért ebben a bejegyzésben 7 vitaminról szeretném bemutatni, miben járul hozzá az egészségünkhöz. A vitamin zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, legfontosabb funkciója a…..
A banánt mindenki ismeri, nagyon finom és tudjuk róla, hogy egészséges, szóval mondhatnánk, hogy pont és viszlát. Ám ennél azért jóval többet tud ez a gyümölcs, hiszen számos pozitív hatással rendelkezik és ezeket most veletek is megosztom, illetve arra bíztatok mindenkit, hogy fogyasszon minél több…..
A répa ízletes zöldség és jelentős vitaminforrás, bár jobban nem tudunk fütyülni tőle, étrendünket egészségesebbé tehetjük vele, hiszen nem csak a levesben ajánlott a fogyasztása. Ebben a bejegyzésben a répa jótékony hatásairól hoztam pár érdekességet és hasznos információt! Tápanyagokban és…..
Az ananász egy egzotikus, édes és nagyon kedvelt gyümölcs, amely számos kedvező hatást gyakorol egészségünkre. Szerencsére már szinte minden szupermarketben megtalálható így könnyen beszerezhető. Valódi gyógyító és egészségmegőrző hatással bír és sokoldalúan felhasználható. Most pedig nézzük miért…..
A cékla vagy céklalé fogyasztása számos jótékony hatással van szervezetünkre, ugyanis ez az egyik legegészségesebb zöldség. Éppen ezért hoztam nektek 7 érvet amellett, hogy miért érdemes minél többet fogyasztani belőle! 1. Vérnyomáscsökkentő hatással bír, 2. Növeli az állóképességet, ezért a…..
Napjainkban az egyik leggyakoribb kérdés az arcápolás, a boltok polcain ezrével sorakoznak a különböző készítmények melyek szinte minden problémára megoldást kínálnak, és egy csapásra próbálják megoldani azokat. Amennyiben tudjuk is, hogy mit keresünk, akkor is nagyon nehéz megtalálni a nekünk…..
Az életmódváltás és az egészséges étkezés nehéznek tűnhet és az ehhez kapcsolódó bevásárlás is eltérhet az eddig megszokott menterendtől. Így ebben a bejegyzésben abban próbálok segítséget nyújtani, hogy hogyan építsük fel egyszerűen és könnyen kivitelezhetően a bevásárlólistánkat, és így…..
Már javában benne vagyunk a télben, így a megfázásos betegségek nem kímélnek bennünket. Nem könnyű megelőzni és elkerülni, ezt leghatékonyabban rendszeres és alapos kézmosással lehet, illetve ha vigyázunk az immunrendszerünkre, eleget alszunk, egészségesen étkezünk és eleget mozgunk, de van, hogy…..
Nyakunkon a Karácsony,mindenki készülődik és igyekszik minden szükséges kelléket beszerezni, illetve a lakást/házat feldíszíteni, hangulatba hozni! Azonban a környezettudatosságról ilyenkor se feledkezzünk meg, akár ajándékot, akár csomagolást, vagy dekorációt választunk, ugyanis sajnos ilyenkor egy…..
purelifestyle Méz, Te csodás! 2018.12.09 20:21:41
Azt gondolom, a méz az egyik legjobb dolog, nem mondom, hogy mindenki, de a legtöbben szeretik és rendszeresen fogyasztják, vagy ha nem is rendszeresen, de a hűvös idő beköszöntével egyre többen. A méz egy csodálatos táplálék és egyben orvosság is, sokféle problémára gyógyír lehet, emellett pedig…..
Már régóta használom a Manna termékeit, mivel az ekcémás bőrömre egyszerűen csodálatos hatással van. Aki esetleg nem ismerné, a Manna natúr, 100 %-ban természetes összetevőkből álló kozmetikumokkal foglalkozik, széles termékpalettával rendelkezik, így arra bíztatok mindenkit, hogy adjon egy esélyt…..