Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virgo Admin

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Runtime. A Virgo sztori Étterem.hu 2018.08.03 08:00:00
Előfordult, nem is egyszer, hogy a nagy világmegváltó ötletekből nem lett semmi, és egyik-másik projekttel csúnyán lyukra futott a Virgo. Az egyik legemlékezetesebb ilyen kudarc az Étterem.hu nevű weboldalhoz, szolgáltatáshoz kötődik, amelytől pedig nagyon sokat vártak. 2008-2009…..
Runtime. A Virgo sztori Tudakozók 2018.07.20 08:00:00
A szoftverfejlesztői iparágra is igaz, hogy ha egyszer egy ötlet, megoldás bevált, akkor sokkal egyszerűbb az onnan szerzett tapasztalatokat hasznosítva egy hasonló projektbe belevágni, mint a semmiből felépíteni valami teljesen újat. A Virgo Systems például egy időben teljesen…..
A Virgo Systems életében mindig is szerepet játszottak valamilyen szinten a cégen kívüli befektetések: kisebb projektek, amelyekbe nem egy megbízatásként vágott bele a vállalat, hanem mert egyszerűen jó üzleti lehetőséget láttak benne a döntéshozók. Az első ilyen komolyabb…..
Időről-időre felmerült, hogy egy-egy új technológiába beleássa magát a Virgo Systems, és az így szerzett tapasztalatokat pénzre váltsa, azaz értékesítse személyre szabottan megírt alkalmazások formájában.  Emiatt kezdett el foglalkozni a vállalat a K2 platformmal, amely egy…..
Az, hogy milyen technológiát használtak a Virgós fejlesztők az egyes megbízásoknál, részben tudatos döntés eredménye volt, de sokszor befolyásolta az aktuális trend vagy a divat – ami az informatikával összefüggésben ritkán használt kifejezés – a választást.…..
Az első néhány év talán legizgalmasabb, legszebb feladata és kihívása  a Családfakutató szoftver megalkotása volt. Ezt még a Magyar Bálint vezette Oktatási Minisztérium kezdeményezte, tehát egy állami tenderről volt szó, amelyet a Virgo Systems megnyert. Az elkészült…..
A Virgo Systmesre az alapítás első pillanatától jellemző volt, hogy nagyon nyitottnak bizonyult még a legextrémebb feladatok vagy megkeresések irányába is. Az egyik különösen szokatlan ilyen eset egy állami közbeszerzéshez köthető, amelyet a Delta Csoport megnyert, és a Virgót…..
A Virgo egész történetének egyik legérdekesebb és legsikeresebb projektje a Társadalomkutatási Intézettel való közös munka, amely még a vállalat megalapítása előtt kezdődött, és ezt követően hosszú éveken át tartott. A cég a Tárki számára egy adó- és…..
Az Origo, amely akkoriban még az Axelero (Magyar Telekom) leányvállalata volt, a merészen bevállalt Tudakozó sikeres halálugrása után kisebb-nagyobb feladatokkal bízta meg a Virgót, többek között a magyar Flickr, azaz a Fotótár nevű képmegosztó alkalmazás létrehozásával. A…..
A postás megbízás első időszakának kőkemény hajtása után lélegzetvételhez jutott a Virgo, de ezt a lehetőségen nem pihenésre használták, hanem azonnal elkezdtek új megbízatásokat is elvállalni. Ez egyben azt is jelentette, hogy egyre több új munkatársat vehettek fel, nagyobb…..
Az ezredforduló környékén már látszódott, hogy a netes hírportálok, magazinok egyre komolyabb tényezővé válnak idővel, de a nyomtatott sajtó még megingathatatlan monolitnak tűnt. Az ingyenes programajánlók piacát ekkor a Pesti Est és vidéki változatai ellentmondást nem tűrően uralták. Nem túlzás azt…..
A Postának végzett munka remekül példázza azt, hogy akkoriban általában hogyan is viszonyultak a cégek az IT- projektekhez, vagy mennyire voltak tudatosak azzal kapcsolatban, hogy mi is egy informatikai termék. Az IPH esetében a feladat annyi volt, hogy a korábban papíron végzett…..
Rengeteg magyar kis- és középvállalkozás küzd azzal, hogy a vezetők, bár a maguk szakterületén jók, képzettek, de menedzsment végzettségük nincsen. Azaz soha és sehol nem tanulták meg azt, hogy hogyan kell hatékonyan vezetni egy vállalatot. Nyilván rengetegen vannak, akik idővel…..
Az ezredforduló évének első napjaiban három, egymással baráti kapcsolatot ápoló fiatal, Gordon Ákos, Petrovics Péter és Szantner Attila elhatározta, hogy egyesítik erőiket, és a korábban már megszerzett informatikai-szoftverfejlesztői tapasztalatukra alapozva megkezdik a világ…..
Hogyan lökte be a Posta a Virgo karrierjét? Lehetett-e az utcáról Telekom tendert nyerni? Milyen, amikor egy szoftverfejlesztő a másik oldalon áll? Miért is volt forradalmi az Online Tudakozó és a Tárki adószimulátora? Hogyan tehet keresztbe a világ legérdekesebb projektjeinek is az…..
Megvan a sztori a kisszobából induló, három srác által összehozott garázscégről, amelyik mára több mint 200 főt foglalkoztató hi-tech cégcsoporttá nőtte ki magát, ugye? Persze-persze, legyinthetne bárki, az Apple meg a Microsoft, mikor Bill Gates a papucsából csinált lemezmeghajtót, a megvalósult…..