Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eszkep

0 bejegyzést írt és 4333 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
eszkep 2018.11.22 19:14:02
Egy rakat kivénhedt marxista libsi magyarázkodik és a pártosságát igyekszik leplezni? Azok után, hogy
- Védelmükbe vettek egy áltudományt (az asztrológia mikor lesz tantárgy???), aminek cáfolatához elég a két lábam közé nézni (ti. biológiai különbségek)?

- Megmagyarázzák, hogy a CEU nívós egyetem... Ahol ilyen "nívós" diplomamunkák születnek
sierra.ceu.edu/search?/X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A/X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A&SUBKEY=%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22/1%2C33%2C33%2CB/frameset&FF=X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A&8%2C8%2C
sierra.ceu.edu/search?/X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A/X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A&SUBKEY=%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22/1%2C33%2C33%2CB/frameset&FF=X%22CEU+Gender+Studies+Department+master+theses%22&b=&l=&Da=2016&Db=2016&p=&m=v&SORT=A&23%2C23%2C
Ráadásul egy, a ceu honlapjára mutató linkkel próbálja igazolni, milyen nívós egyetem... Egyébként én is olyan ranglistát csinálok amilyet akarok. Lásd magyar államadósság besorolás 2008-ban (amikor az IMF mentette meg az országot a fizetésképtelenségtől), és mondjuk 2014-ben.

- Átlátszóra hivatkoznak forrásként? Blikkre mikor fognak. Amikor szembe jön a valóság:
www.google.com/search?source=hp&ei=4O72W_KRKP6GwPAPiKWt8AQ&q=index+helyreigaz%C3%ADt%C3%A1s&btnK=Google-keres%C3%A9s&oq=index+helyreigaz%C3%ADt%C3%A1s&gs_l=psy-ab.3..0l2.5997.8856..9000...0.0..0.129.2064.17j6......0....1..gws-wiz.....0..0i131j0i22i30.BQu934fyfWI

Ezek mit művelnének a versenyszférában, ha nem csünghetnének egy egyetemi tanszéken? Hol fognak a büfészakosok érdemi munkát végezni?
Julian Gollopról volt már szó a blogban többször is, ő készítette ugye a nagyszerű Laser Squadot és a még nagyszerűbb UFO-t, minden, régi játékok iránt érdeklődő gamernek illik ismerni a nevét. Gollop új játékot fejleszt, ami valójában régi: a Chaos című, szintén…..
eszkep 2013.02.05 15:12:31
@órarugógerincű felpattanó: Sajnos csal az emlékezeted.
eszkep 2013.02.07 08:19:41
@órarugógerincű felpattanó: Sem a World of Spectrum, sem a C64 Gamebase, sem a Magyar C64HQ, de még csak az angol Wiki sem említi. Nem tudom, hol olvastad...?
A legfrissebbek szerint Orbán az E.ON gázüzletágának megvételére konkrét ajánlatot is tett. Egy évvel ezelőtt hallottunk erről először, hogy a kormány az MVM-en keresztül hajtaná végre a tranzakciót. Ugyanekkor az MVM energiapiaci szerepének növeléséről Lázár János is…..
eszkep 2013.02.01 11:11:53
@SzCsaba: "Az E.On gázágazata már most is veszteséges."

Nyugtass meg, hogy csak viccelsz... Ez már tényleg nagyon égő. Azt nem írta meg a népszabi, hogy az Eon a német piacra alacsonyabb -, a magyar piaca magasabb árban állapodott meg az oroszokkal. Mi drágábban kapjuk a gázt, mint a németek (meg az osztrákok) és nálunk veszteséges a gázüzletág???
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..
eszkep 2012.12.21 10:09:47
Török Gábor legalább veszi a fáradságot, hogy közölje elfogult, mert félti az állását, de azért a tényekkel szembe kellene nézni:

- A magyar felsőoktatásban évek óta túlképzés van (még a gyerekszám csökkenést sem hajlandók tudomásul venni a magukat okosnak gondoló oktatók sem. Lásd a diplomás munkanélküliségi adatokat. Ezt 100-as IQ-val Török Gábornak is illene felfognia.
- Nem csak hogy túlképzés van - de ráadásul torz is a jelenlegi rendszer: orvosból, mérnökből kevés van - persze, mert ott sokat kell tanulni. Jogászból meg mint égen a csillag (jó magolni ott is kell, de milyen jó jegyzőként kaszálni sablonból megírt okiratokkal...) Túlképzés van még a klasszikus büfészakon: a kommunikáción. Ezt 100-as IQ-val Török Gábornak is illene felfognia.
- Előbbi ok miatt aki állami pénzen akar tanulni, annak 100-as IQ-val illene felfognia, hogy igenis valahogy differenciálni milyen szakra hány ember tanulását kívánja finanszírozni az állam.
- Az Török Gáborra is szégyen, ahogy a teljes jelenlegi felsőoktatási rendszerre, hogy a felvételt nyert tanulók 40%-a diplomázik le, azt is átlag hét év alatt. Magyarán sok az oda nem illő ember, ezt 100-as IQ-val Török Gábornak is illene felfognia.
- Érdekes módon Európa nyugati felében pont a Bolognai rendszer (értsd minőségromlás) ellen tüntettek, Török Gábor és a nebulók ekkor idehaza elfelejtettek hőzöngeni. A felsőoktatás fényét pedig valahogy vissza kellene állítani. Ügyebár Török Gábor? Milyen jó biznisz az egyetemeknek, hogy évekig kapják a pénzt a herék után, akik sohasem diplomáznak le?

- Ja és még egy, amit 60-as IQ-val is mindenkinek fel kellene fognia: az, hogy meghatározzák hány ember tanulhat állami képzésben (ahogyan egyébként mindig is a világtörténelemben) az nem TANDÍJ...
Egyébként meg vicces, hogy egy 20 éves diák - aki életében még egy forint adót sem fizetett saját jövedelemből, max ÁFÁ-t abból amit lelejmolt a szüleitől - "az egyetem a mienk" feliratú táblával vonulgat. Ha egészen pontosak akarunk lenni, az egyetem sokkal inkább azoké a középkorúaké, akiknek az iskolai végzettsége is kevesebbet ér a felsőoktatás színvonalának csökkenése miatt.
eszkep 2012.12.21 10:14:31
@inreallife: "semmivel sincs nagyobb terha a mostani kormánynak, mint bármelyiknek, amelyik eddig kormányzott. ha lejár 1000 milliárd hitel, akkor felvesznek 1000 milliárd hitelt, és visszafizetik."

Nálad súlyos zavarok vannak úgy látom. Bajnai felvette ugyebár az IMF-hitelt, amivel kiváltott egy csomó lejáró hitelt (a 3,6%-os hiány is csk egy humbuk, mert az IMF hitelből élt). Csakhogy az IMF hitelkeret felhasználhatósága "érdekes módon" pont 2012 tavaszáig volt felhasználható, viszont 2014-ig vissza kell fizetni. Ha esetleg érelmi képességeid korlátai miatt erre nem jössz rá: a jelenlegi kormánynak sokkal nagyobb az adóterhe, mit 2010 előtt volt és 2014 után lesz. (Ugyanis - szemben a dilettáns Bajnaiékkal - inkább szét kell teríteni az adósságot minél szélesebb időintervallumra (ahogy azt a mostani kormány teszi).
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Eddig DOS-ból, Star Commanderrel próbáltam Commodore 64 és Plus/4-es lemezek tartalmát archiválni, de elég hamar el is ment tőle a kedvem: nem lehet semmit sem csinálni a gépen másolás közben (ami egy lemezoldal esetén akár 8-10 percig is eltarthat), ha akár csak véletlenül…..
 Tegnap az Örs Vezért tere környékén volt dolgom, ha már arra járok és lomtalanítás van, gondoltam megnézem miket dobáltak ki. Egy négyemeletes ház előtt egy halom nagy floppy volt szétszóródva. A fele sajnos nagyon sáros volt úgyhogy azokat ott is hagytam a sárban, de -…..
eszkep 2012.02.28 13:19:03
@leonsio: 3M-ből még jobb a megbízhatósági arány!
Meg persze fontos, hol tárolták.
Ilyet kidobni, micsoda "Barbarizmus". pedig a matricázáson látszik, hogy igen gondosan voltak anno tartva.
Miket találok mostanában! A Pólus Center közelében volt lomtalanítás pár napja. Egy nagy halom kazettát láttam meg kiszórva az egyik kupac szélén. Megnéztem közelebbről is: Enterprise játékok, a többségük "gyári" - amilyeneket 400 Ft-ért láttam fenn a Vaterán. Találtam még…..
eszkep 2012.02.09 13:46:40
@leonsio: A funkciógombok (kék gombok felett) volt cserélhető segítősáv, ami neked hiányzik. Erről lehetett puskázni, mely funkcióbillentyűk mit csinálnak. A géphez gyárilag adott sávnak két oldala volt: BASIC-hez és a szövegszerkesztőhöz. Egy harmadik változat ezen a képen jól látszik:
ep128.hu/Album/Pic/EP_keyboard2.jpg
eszkep 2012.02.09 17:22:31
@leonsio: Ez nem gyári tartozék, külön lehetett a géphez megvásárolni. A gép burkolatára lehetett ráragasztani a led-lámpa fölé és onnan lehetett puskázni a BASIC parancsokat. Elég rossz minőségű volt, hamar elengedett a ragasztás és szétesett lapjaira.
Az új copy cartridge-nak semmi köze nem volt ahhoz hogy egyetlen floppyt sem tudott beolvasni a lemezmeghajtó, szerencsétlen egybeesés volt. Persze ha nem azonnal próbálom ki az új szerzeményt hanem előszür anélkül listázom ki a lemezt akkor hamarabb leesett volna hogy más baj…..
Szépen telnek a fiókjaim a retrós könyvekkel, újságokkal, kazettákkal, gépekkel. Kipakoltam a kazettáimat és elgondolkodtam mi a fenét csináljak velük. Játszani nem fogok velük, eladni meg nem akarom, meg hát kinek is kéne... Ahogy jobban megnéztem ezeket a kazettákat, feltűnt…..
Ma elővettem az Enterprise gépet, amit pár hete találtam lomtalanításkor. Kíváncsi voltam, be lehet-e tölteni programot úgy, hogy nem kazettáról olvastatom be hanem mobiltelefonról, megspórolva az ide-oda tekergetést.Az ötlet elég egyszerűnek tűnik: a kazettán levő programot…..
Évek óta be van tervezve a Robotzsaru remake/reboot, az MGM (úgymond) feltámadásával újra előtérbe került a projekt, Darren Aronofskytól Jose Padilha vette át a stafétabotot, kezei között szépen lassan formálódik a történet, nem siet, nem kapkod, így minden apró részletre oda…..
Legutóbb a Total Eclipse-et szavaztátok meg, ami teljesen megérdemelten kerül a rovatba, viszont nem lehet róla úgy írni, hogy ne említenénk meg a Drillert és a Dark Side-ot. Ezek a játékok ugyanis ugyanazt a Freescape nevű motort használták, ami korábban nem látott 3D élményt…..
A filmA másodvonalbeli horrorok (Dracula 2000, Fehér zaj 2, Az angyalok háborúja 3) készítése után a Véres Valentin meghozta Patrick Lussier kedvét a 3D-s filmekhez. Ennek eredménye lett a Féktelen harag, amely azonban a házimozikba még BD-n is csak 2D-s formában érkezik meg. Na nem…..
Csodálatosan sikerült ez a kínai vizit. Kína az új barátunk, jön a kínai tőke, a holdudvar is megkapja a maga jutalomfalatkáit, elsőként Demján és a Trigánt, de már a Közgép és Nyerges Zsolt is ott sündörög a húsosfazéknál. Nekünk azonban nem kötötték az orrunkra, hogy…..
A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől. Nézzük csak, hova jutottunk…..
eszkep 2011.06.24 08:50:26
@laspalmas: "Az alkoholt hogyhogy nem akarja senki a világon szabályozni, pláne betiltani?"

Na ne... Jövedéki Törvényről hallottál már? Olvasd már el a Jövedéki Törvényt, esetleg vizsgázz le belőle, igazán "könnyedt olvasmány..."
A betiltással már próbálkoztál, bár - az alapján, mennyi marhaságot összeírtál ebben a posztban (is) - gondolom te még nem is hallottál az amerikai szesztilalomról, illetve annak hatásairól.
Megjegyzem ha valaki szerint be kellene tiltani az alkoholt, mert túlzott fogyasztása egészségtelen, akkor az összes fájdalomcsillapítót, altatót meg úgy általában valamennyi gyógyszert be kellene tiltani. (C-vitaminnal a gyomorrák ellen! hajrá!)
Az alkoholfogyasztáshoz is kell egy bizonyos intelligencia, ami az emberek egy részéből valóban hiányzik. Ennyi. A jövedéki adó, mer nem újkeletű, szomorú, hogy te még nem hallottál róla.
eszkep 2011.06.24 08:52:06
@vasuti: "Mi lenn akkor, ha gyártók teljesen só és cukormentes termékeket hoznának forgalomba??!!
Ezután pedig a kedves vásárló cukrozná sózná ízlése szerint???"

Végre egy értelmes hozzászóló (ritka ez a Vastagbőrőn...). Teljesen triviális megoldás amúgy.
eszkep 2011.06.24 08:54:56
@laspalmas: "például csökkentett cukortartalmú, vagy cukormentes cikkeket ajánlanak)"
Igya a nép a rákkeltő vackokat!"

??? A cukormentes, csökkentett cukortartalmú rákkeltő? Te tisztában vagy e magyar szavak jelentésével?? Olvasni tudsz?
Egyébként cukorpótlóval (édesítőszerrel) készült terméket én sem fogyasztok, ha arra gondolsz...
Kedden volt az Országházban az ELSŐ BUDAPESTINFO NAP 2011, a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Központ (BTSZK) szervezésében megrendezett Budapesti Turisztikai konferencia. Beszéltek mindenféléről, de a nap nyertese dr. Budai Zoltán lett, az ötletgazda Budai és Barta Tanácsadó…..
Ezért szabad csak pártos sajtónak (HírTV, MNO, MTI) interjút adni, ezek a szemét firkászok mindenféle kellemetlen dolgot megkérdeznek, a miniszter lányos zavarában pedig egyre csodálatosabb dolgokat nyilatkozik ... Matolcsyról van szó természetesen, és egy igazán remek fn.hu…..
eszkep 2011.06.08 09:03:57
@RAMBO: Mennyivel jobb volt (???), amikor Kóka orvosi diplomával volt gazdasági és közlekedési miniszter...
eszkep 2011.06.08 09:06:59
@lyken: A befizetett adóelőlegből semmilyen mágikus csűrés csavarással nem lehet mást kihozni, mint a valóság, ezt bárki képes (???) kiszámolni... Vagy lehet, hogy mégis "összeesküvés" van mögötte? Az APEH, és a KSH is benne van... Ja és Elvis is él, csak a holdra költözött.
eszkep 2011.06.08 09:10:51
@lyken: Sokkal "hitelesebb" forrás (???) az a kommentelő, aki beírta a Vastagbőrön, hogy 15000-el csökkent a fizetése (ami nyilvánvaló matematikai lehetetlenség)?
2009-ben az SZDSZ-es városvezetés egy szuper ötlettel állt elő, ami azonnal hamvába is halt: "Sávlezárásokkal idézne elő dugókat a budapesti közlekedésben nyáron a fővárosi önkormányzat, hogy tesztelje forgalomcsökkentési terveit.Teljes sávokat zárnának le a nagyobb…..
eszkep 2011.06.02 12:02:43
@Seduxen: Ebben az esetben kérjenek a rendőrök jogosítványt a sofőrtől...
eszkep 2011.06.02 12:06:04
@zero: Apósomék BKV-val 70 perc, hétvégén. Kocsival 15. Ez nem egy fényes opció.
eszkep 2011.06.02 12:07:32
@kej: Tök mindegy, hogy XY párt kit indít egy választáson, ha nem nyeri meg, nem lesz belőle polgármester. A polgármesterséget nem "osztogatják".
A múlt hétre tervezett bejelentés elmaradt, mert Orbán nem ért rá, és jó híreket nélküle nem lehet közölni. (Rosszakat viszont csak nélküle.) Hétfőn már ráért, megvolt a BL-döntő is, így bejelentették az Otthonvédő Akciótervet: 1. Árfolyamrögzítés Ha kéri az adós,…..
eszkep 2011.05.31 13:55:03
@Ato Boldon: Hát az is a nap idiótája. Nem is fogok többet válaszolni ilyen agyament hülyeségekre. Vicc ez az ember...
eszkep 2011.05.31 13:56:45
@eszkep: Apropó mizrolist!
Ha már minden agyhalott zombi linket kér tőlem, a megadott link legalsó táblázatát (időskála 1999-től) értelmezzed légyszíves itt a nagyközönség előtt!
eszkep 2011.05.31 13:57:35
@Dillinger: Na arra várhatsz. A fikázásban kimerül a tudományuk...
Mert ő egy hiteles közszereplő...Ezt bizonyítja nyilatkozatának burleszkbe illő története is, ami egyébként tökéletesen méltó az OCÖ és a magyarországi romapolitikai "jóhíréhez" is. 1, Megjelenik a sajtóban, hogy Farkas Flórián a tenni akaró (dolgozó, gyerekét…..
A hétfői posztunk kapcsán a feltett kérdéseinkre megjött a NIF válasza: "Véleményünk szerint a két kiválasztott beruházás a horvátországi Križevci – Koprivnica vonal, illetve és a Devecser-Kolontár vonalszakasz káresemény utáni felújításának összehasonlítása…..
eszkep 2011.05.27 13:46:02
@zero: Ööö... hol látod az ellentmondást?
eszkep 2011.05.27 13:52:22
@fogash: "miért kerül TÍZSZER annyiba, mint Franciaországban, Németországban, vagy az USÁ-ban"
Honnan az infó? Merthogy a hétfői posztban ilyen állítás nem szerepel, az biztos.
eszkep 2011.05.27 14:27:06
@laspalmas: ne szépítsük a dolgot: ha két ennyire eltérő volumenű dolgot hasonlítotok össze, az rátok nézve ciki.
Egy még lehet véletlen.Kettő már egy picit gyanús.Na de 11?!Mindez a tegnapi Magyar Közlönyből.Nem más ez amúgy, mint Ausztrália és Óceánia apraja. Wiki-táblázat:A fenti adatok mellé egy kis plusz infó. Még március közepén olvastam Tuvaluról a Greenfo cikkét:"A…..
Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a Magyar Köztársaság kormányának romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő tegnapi nyilatkozata során "elejtett" egy olyan mondatot, ami nem kicsit kavarta fel az amúgy sem…..
eszkep 2011.05.26 11:35:46
@Seduxen: Én speciel befestetem a hajamat, bajuszt növesztek...
A lakást hol kell majd igényelni, arról van hír?
eszkep 2011.05.26 11:43:41
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Azért ne égesd már le magad valami Index-es népmesével. Ez így hangzott pontosan:
"Eszerint Magyarország vállalja, hogy 2015-re 100 ezer munkanélküli romát terel vissza a munkaerőpiacra; az átfogó oktatási reform révén 20 ezer cigány fiatal szerezhet szakmát, 10 ezer roma diák érettségizhet le, és 5000 tehetséges roma gyermek esélye nőhet meg arra, hogy feljebb lépjen az oktatási rendszerben."