Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retkeslaci

0 bejegyzést írt és 347 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hírünk a világban. ..
retkeslaci 2018.08.31 01:47:44
@morph on deer: ami magyarul kaviárbaloldal, annak az angol megfelelője champagne socialist. Sehol se írtam, hogy ez szó szerint ugyanazt jelenti (nem azt írtam, hogy a champagne az kaviárt jelent, hanem azt, hogy a champagne socialist az a kaviárbaloldalinak felel meg), de ugyanazt a jelenséget írja le. Ami magyarul farkasétvágy, az németül Bärenhunger. Ugyanazt a jelenséget értik alatta. Nem baj, ha nem tudsz angolul és németül, csak nem kellene reklámoznod.

@ételizésítő: "És persze Putyin ellenzői sem börtönben vannak, vagy kapnak véletlenül plutónium- vagy ólommérgezést, esetleg esnek ki a sokadik emeleti ablakon."

Polónium lesz az, nem plutónium. Te bőccsész. És attól, hogy a titkosszolgálat eltesz láb alól embereket, attól még nincs olyan szervezet, amit politikai rendőrségnek hívnak. Az FSZB a szövetségi biztonsági szolgálat, ami kb. ugyanazt csinálja, mint az FBI Amerikában.

@GIeccsertetű: "Természetesen fasiszta rendszerüknek köze nincs a demokráciához, de a birkábbak kedvéért annak álcázzák rendszerüket."

Én sose szavaznék Orbánra, egy tolvajnak tartom, de azt mondani, hogy nincs demokrácia, az egy picit vicces. Én inkább úgy mondanám, hogy demokrácia van, csak a Fidesz minden területen nyomul és ellenzék nincs. Alternatíva nincs. De ez jórészt az ellenzék hibája.
retkeslaci 2018.08.29 10:51:37
@Hujber Tünde: azt is hozzá lehetne tenni, hogy a szovjetek (politikai komisszárok) hány saját katonát öltek meg megfutamodás miatt illetve hány szovjet katonát semmisítettek meg a németek. Az se kevés.

@Indriq: A hideghaború alatt a nagyondemokratikus Nyugat-Európában is minden autópályát lezártak volna, egy részüket kifejezetten úgy építették, hogy repülőgép leszállópályákként funkcionálhassanak.

Hasonló intézkedések voltak érvényben a szovjet csatlós államokban is. Magyarországon elég hamar átállították volna a dohánygyárban a cigarettatöltő berendezéseket Kalasnyikov lőszerek gyártására. Az összes üzemanyag, vasút, hidak, mind le lettek volna zárva. Csak ezt Kelet-Európában nem táblázták ki.

@Nyiri: Dicks out for Harambe!
Harambe állatkerti életterébe egy fekete kisfiú esett be. A hatóságok nem kockáztathatták, hogy a gorilla megöli, akkor ugyanis faji zavargások törtek volna ki, hogy egy majom életét többre tartották a hatóságok, mint egy néger gyerekét.
retkeslaci 2018.08.29 10:54:57
@pina noir: meg éttermekben, gyorséttermekben, állatkertben, iskolában, kávézóban, metrón... Mindenhol.
Bár Yuval Noah Harari új könyve csak a hónap végén fog megérkezni a könyvesboltok polcaira, mégis kifejezetten izgalmasnak ígérkezik az Orbán Viktort is inspiráló izraeli szerző új kötete. Oly szempontból pedig még érdekesebb az általa felvázolt jövőkép, hogy azok a folyamatok, melyek az emberiséget…..
retkeslaci 2018.08.14 06:03:05
@TCrown: a Római Birodalom napi életéről hobbi szinten is elég tudni.
Sőt. Akik hobbi szinten foglalkoznak vele, mellette meg van egy kereső foglalkozásuk (mérnök, jogász, orvos, programozó), azokat mondjuk széleslátókörű embereknek.

Ez az igazság, aki eleve beáll egy humán területre gyerekkorában és kibekkeli a reál tantárgyakat az iskolában, az később egy egysíkú ember lesz. Fordítva viszont nincs így. Rengeteg reál képzésben végzett arc, orvos, mérnök, gyógyszerész, programozó, vegyész, matematikus foglalkozik hobbi szinten (akár magas szinten is, de nem keresőtevékenységként) archeológiával, vallással, pszichológiával, politikával, zenével, nyelvekkel.
Tapasztalatom szerint az igazi szakbarbárok a humán területen végzettek. Egy zenész, nyelvtanár, történész nem fog a szabadidejében programozni, tömegspektrometriát tanulni vagy hőterjedést tanulmányozni.
Eleve Magyarországon aki lusta és buta a matematikához és természettudományokhoz, arra ráfogják, hogy olyan kis művészlélek, humán beállítottságú. A bőccsészeket nem azért nézik le az emberek, mert beszélnek angolul vagy németül, hanem mert ezen kívül semmihez se értenek és erre büszkék is.

Gyerekkorban a matematikai logikát, nyelvi logikát és fogalmakat és a természettudományok alapfogalmait kell elsajátítani. Irodalom, történelem meg hobbi szinten mehetne, tét nélkül.
retkeslaci 2018.08.29 04:13:18
@TCrown: nem minden humános hülye. Csak a humán területen végzettek közt sokkal több a szakbarbár. Szakfordítóképzésben részt vettem, majd besegítettem fordításba egy fordítástudományi PhD-val rendelkező (bőccsész) ismerősömnek, egy műszaki területen kezembe került szöveget én egyből átláttam, fogalmakkal tisztában voltam magyarul és idegen nyelven is, mert én nem csak a nyelvet tudtam, hanem a szakmát is. A fordítástudományi PhD-vel villogó hölgy meg alap műszaki, természettudományos kifejezéseket se értett magyarul se. Meg is kérdeztem tőle, hogy volt képes így kibekkelni ennyi évet.
Lehet kreatívkodni, csak ha egy alap műveltség nincs mögötte, akkor hamar nevetségessé válik az ember.

Tapasztalatom szerint a reál területeken végzettek sokkal tajékozottabbak humán területeken, mint fordítva.

@raczsandor: "Azzal van gondom, hogy ellenségképet gyárt, amivel előre megkérdőjelezi a potenciális létjogosultságát."
Egyszerűen megállapítottam, hogy a bőccsészek közt sokkal több a szakbarbár, mint orvosok, mérnökök, vegyészek közt.
És míg a reálos területeken szégyen és hátrány mondjuk nem nyelveket nem beszélni, addig egy bőccsész még büszke is arra, hogy fingja sincs semmi másról, mint ami a szakterülete.
Ez a város tele van olyan alkotásokkal, épületekkel, kulturális emlékekkel, amelyek a magyarországi zsidósághoz kapcsolódnak. A Budai Vártól Zuglóig vagy Kispestig számtalan nyomot hagytak az évszázadok óta itt élő magyar zsidók. Lakóházakat emeltek, templomba jártak, tanultak, tanítottak,…..
retkeslaci 2018.08.28 04:41:15
@Firpó: igaz. Félreérthető fogalmazás. Budapest nem zsidó város, akármennyire is próbálják vagy 10 éve ezzel pozícionálni a nyugati turistáknak. Krakkóban is ezt játsszák. Sok amerikai zsidó turistának ez bejön. Csak a valósághoz sok köze nincs.

Budapest pont annyira római város, mint amennyire zsidó. Vannak római romok Óbudán, de semmi több.
A "nincs diploma, ha nincs nyelvvizsga" rendelkezés indokolatlan és igazságtalan, sőt ma már kifejezetten butaságnak tűnik. A szabályozás célja érthető, de lenne más, emberbarátibb megoldás...
retkeslaci 2018.08.28 04:26:38
Eleve az egyetemre, főiskolára bekerülés feltételeként kellene előírni a középfokú nyelvvizsgát legalább angol nyelvből. Nincs szükség olyan diplomásokra, akik még angolul se képesek szakirodalmat olvasni, egy cikket megírni, konferencián kérdést feltenni, ügyféllel angolul tárgyalni.
És nem diplomázás után kell csak angolul tudni, hanem már eleve a tanulmányaik alatt is használni kell a nyelvet egy normális szakon.
Az a vicc, hogy egy jobb étterembe se vesznek már fel angol vagy német nyelvtudás nélkül.

Saját sztori: Egy ex-barátnőmnek az anyja bíróságon dolgozott tisztviselőként, de csak érettségije volt, ezért 2003 körül elkezdett egy vidéki egyetemen igazságügyi szervező főiskolai képzést. Költségtérítéses persze. Az egész levelezős évfolyam a vizsgákon a jegyzeteiből másolta ki a válaszokat. Az oktatók addig kimentek a teremből. Erről szól sok levelezős szak, hogy jó pénzért adnak olyan embereknek diplomát, akiknek azért kell, mert csak, mert így tarthatja meg az állását, vagy mert az államigazgatásban, bíróságokon, hivatalokban magasabb illetményt fog ezzel kapni.
Természetesen a hölgy nyelvvizsgát is megvette a diplomához. És utána ugyanazt a titkárnői szintű feladatot végzi, mint diplomázás előtt.

Most 300000 forinttal megdobják a butákaty ez a jutalma annak, ha valaki nem vette a fáradtságot arra, hogy letegyen egy nyelvvizsgát időben. Nem kell mindenkit megmenteni, azokra a diplomákra, amiket eddig nem vettek fel, valószínűleg nincs is szüksége a végzett hallgatóknak.
The game is the fucking game. Period. (Avon Barksdale) Van ez a rapperbalhé mostan, összefoglalom egy sorban: Majka kirúgta Curtist, mert szerinte már annyit kokózott, hogy az a munka rovására ment, mindezt nyilvánosan, egy koncerten bejelentve, utána megfejelve a dolgot egy vágatlan videóval,…..
retkeslaci 2018.08.27 19:08:15
@szociál:
Kokainnál nem elvonóra kell menni, hanem egy megbízható dealer kell, aki szállítja az anyagot. Kokainistaként szerintem lehet funkcionálni a show businessben, csak elég magasan kell már lenni, hogy az allűrjeit, pörgését, hullámzásait tolerálják.
Akinek kokainra telik Magyarországon, annak nagyon megy a szekér. A művészúr biztos sikeres, csak én nem hallottam róla eddig. Kokain... ez aztán a magasélet.
A keményen drogozó kisembereknek meg a reggeli csavaros kiflire valót is nehezükre esik összekuporgatni.
Nem lepődnék meg, ha ez az egész csak egy előre kiszámított médiahiszti lenne.
Apám úgy gondolja, hogy nem sokra emlélszem mi történt gyerekkoromban. Viszont az emlékek nem úgy működnek, ahogy azt sokan gondolják. Van ami egy életre beleég az ember agyába... Apám nem bevallottan alkoholista volt a 80-as években, mikor gyerek voltam. Ezt nővérem is tanúsítja, hiszen elég sok…..
retkeslaci 2018.08.27 17:09:21
Szerintem a Kádár-korszakban felnőtt emberek nagy részénél ilyen sztorik vannak az emlékek közt. Ha nem is a saját családjukban, de ismerősök közt vagy a lakókörnyezetben, iskolatársak közt volt ilyen. Én is lakótelepen nőttem fel. Nem úgy volt, mint ma, amikor aki iszákos, annak jellemzően nincs munkája, akkoriban az alkoholisták funkcionáltak egy munkahelyen, majd hazamenve elkezdtek inni és hőzöngeni. Akkoriban simán volt munkája mindenkinek, megkereste a fizetesét, majd ivott belőle. Munkahelyen se volt szokatlan az ivás. Egy fűtő, karbantartó, gondnok minden nap piálhatott akár munkában is és senki nem szólt érte.
Családi ismerősöknél emlékszem a barackpálinka szagára a házigazda és háziasszony szájából. Teljesen normális volt a bárszekrényben keresgéli gyerekként a konyakok, kevertek és pálinkák közt konyakmeggy desszert, Africana csoki vagy franciadrazsé után. Gyerekként az alkohol szaga nem volt idegen senkinek.

Egy általános iskolai évfolyamtársam anyja leszúrta az apját. A gyerekek intézetbe kerültek. Mindkét szülő alkoholista volt, állandóan verte a férj a feleséget, a végen annak elege lett.

Ma buliban isznak sokat a fiatalok, de a napi alkoholizmus azért dolgozó, tanuló embereknél már nem annyira elterjedt. Egy párkapcsolatból pedig sokkal gyorsabban kilépnek a bántalmazottak, mert már nem szarja le a környezet annyira, hogy mi történik a négy fal között. És szégyen lett alkoholistával élni, azt mentegetni.

Azt gondolom, hogy a házasságok alacsony számának ahhoz is köze lehet, hogy sokan látták a szüleiket veszekedni, nem is hiszik el, hogy lehet másmilyen is egy párkapcsolat.
A háborús hős, aki Putyin ágyába bújó, neofasiszta diktátornak nevezte a magyar miniszterelnököt...
retkeslaci 2018.08.27 09:01:29
@chrisred: Trump azzal nyert, hogy az alt-right mellé állt. Izolacionista politikát hirdetett. Kivonni a csapatokat mindenhonnan külföldről, visszavágni a hadi költségvetést, az amerikai társadalom gondjait megoldani elsősorban. Aztán egy év alatt kitúrták az alt-right embereit Trump környezetéből a neocon war hawk vonal képviselői.
A demokraták sokkal konfrontatívabb politikát folytattak, Husszein Obama kiterjesztette az illegális drónhadjáratot Pakisztánban. Elindította az Arab Tavasz nevű CIA műveletet. Hagyta, hogy Irán és Észak-Korea elpofatlanodjon és atomhatalommá váljon.
Összességében Hillary Clinton egy tökéletes republikánus elnökjelölt lehetett volna. A közelmúltig a melegházasság és a marihuána legalizációja ellen volt, a fekete fiatalokat veszélyes állatokhoz hasonlította (superpredator). Bill Clinton olyan keménye beszélt az illegalis bevándorlókról már a 90-es években, hogy Trump mellette egy Terézanyának tűnik. Obama is a határkerítést emlegette korábban. Szóval a republikánus-demokrata felosztás értelmetlen, az establishment és a rendszerkritikus szereplők felosztás lenne megfelelőbb. Obama, Clinton, Bush és sajnos most már egyre inkább a rendszerkritikusként indult Trump is az establishmenthez tartoznak. Sanders egy nagy kérdőjel, valószínűleg megvették a Clintonok mostanra.
Trump amúgy eredetileg demokrata volt. A republikánusok színeiben azért indult, mert ott volt esélye.
retkeslaci 2018.08.27 12:38:10
@Fideszes vagyok tehát lopok: le se írtam Soros nevét. Nem tudom miért sorosozol. Trump kormányzata amúgy pont úgy kiáll a CEU mellett, mint ahogy Obama vagy Clinton diplomatái tennék. Ebben a kérdésben nincs különbség köztük. Külpolitikailag árnyalatnyi csak a különbség az establishment két szárnya, a demokraták és republikánusok közt. Obama nem ismerte volna el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. Trump megtette. De mind Obama, mind Trump támogatja Izraelt és Szaúd-Arábiát is. Két teljesen ellentétes országot. Miért? Mert mindkét ország támogatása az amerikai birodalmi politika érdeke.
Aki átértékelné a kapcsolatokat és prioritásokat, az esetleg Bernie Sanders lett volna. De őt gyorsan félretolta a Clinton-klán. Mert nem az establishment embere, tehát veszélyes az amerikai birodalmi érdekekre. Egészségügyre és oktatásra akarta költeni a hadiipari komplexumnak szánt milliárdokat. Na azt már nem!
McCain is csak egy neocon war hawk volt, még csak nem is az értelmesebb fajtából.
retkeslaci 2018.08.27 14:19:06
@CoolKoon: "minden szava igaz volt annak, amit Magyarországról és Vityacsászárról mondott, elfelejtett egy apróságot: az idióta magyar birka nem akar fékeket és ellensúlyokat"

Ha Viktor Putyinnal bújik ágyba, akkor mit mondana McCain a németekről? Ők ugyanis tövig szopják Vlagyimirt az orosz földgázért és német nagyipari tőke kedvéért. Az osztrák külügyminiszter meghívta az esküvőjére Putyint. Orbán Récsöl esküvőjére nem hívták. De az osztrákok européerek persze.

Én örülnék, ha Magyarországon lenne fékek és ellensúlyok rendszere, az ugyanis azt jelentené, hogy Magyarország az USA egyik tagállama lett. Az elég király lenne. A fékek és ellensúlyok rendszere ugyanis kizárólag az amerikai alkotmányosságban értelmezhető koncepció. Európában a hatalommegosztás elve érvényesül.
Amerikában olyan jól működik a rendszer, hogy két nagy párton kívül senki se rúghat labdába és minden demokratikusan szerveződő mozgalmat elnyomnak. Lásd Clintonék mesterkedése.
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövidebb-hosszabb, sorvezetőként bármikor elővehető válaszokat. Ezúttal cipő témában. Nem vagyok egy balhézós típus,…..
retkeslaci 2018.08.24 15:33:05
@itoérambolafoci:

Cipőt a cipőboltból, minden mást az Aldiból.
Na jó, lassan már cipőt se cipőboltból veszek. Decathlonba megyek, ha sportcipő kell, munkaruházati boltba, ha utcán rohangálós cipőre van szükségem. A munkáscipők közt van kiváló, tartós, kényelmes. Palladium márkájú bőr félcipőből külföldön egyszerre vettem három párat is, mert kiárusítás volt féláron. Imádom, tartós, kényelmes, nem büdösödik bele a lábam.
Télre és túrázáshoz pedig katonai bakancsot hordok.

Meg van egy 20 éves bőrtalpú bőrcipőm, amit akkor veszek fel, ha nagyon ki kell öltözni. Ezt a cipőmet többször is megmentette már egy öreg cipész.
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
retkeslaci 2018.08.23 18:25:30
@csúti csüngőhasú tolvaj: egyetértek, ez egy olyan sorozat, amire nem lehet büszke a magyar televíziózás. A színészek a magyar sorozatokban megszokott módon teljsem túljátszák a szerepüket. A belpesti környezetben felnőtt alkotóknak nyilván nincs semmi tapasztalata arról, hogy milyen egy vidéki faluban az élet. A színészek a magyar színészképzés minden baját felmutatják, sajnos máig nem tudatosult a magyar filmiparban, hogy a színpadi színész az nem feltétlenül alkalmas film és sorozatszínésznek. Ebből fakad a sok ripacskodás. (Fordítva méginkább igaz: attól, hogy valaki játszott egy filmben, vagy sorozatban, nem lesz alkalmas színpadra.) És az egész nem vicces.
retkeslaci 2018.08.24 06:38:06
@Pink Petsch: kevés politikus csinalja ingyen, tehát nagy részük megélhetési
Morvai régebben a zászlajára tűzött fontos kérdéseket is. Most se hurrognám le csak azért a problémafelvetését, mert ő a politikus morvaikrisztina. Civilizáltabb országokban (Svájc) a WC-t se húzhatod le és a mosógépedet se indíthatod be este hat után. Nemhogy fél évig az utcádat elfoglalják hangoskodó, szemetelő, cigicsikket eldobáló stábok.
retkeslaci 2018.08.24 06:39:07
@jános515: jólesett zsidózni?
• A magyar és a lengyel kormány immár a szovjet imperializmus segítsége nélkül is produkálja az autokráciát • A gender tudományok körüli felhajtás már az Orbán által bezengett kulturális fordulat része • Te, senkiházi menekült! Ha nem akarsz éhen dögleni, húzz vissza Szerbiába!..
A Kopaszi-gátra vitte ki a sajtót az RTL az őszi újdonságok bejelentéséhez, mármint szó szerint, vízitaxival, kettővel is menten, az egyikben Nádai Anikó, a másikban Puskás Peti fogadta az utasokat, de hálistennek nem ők kormányoztak. Ők csak műsort vezetnek majd, a Való Világ új szériáját, ami majd…..
retkeslaci 2018.08.23 18:34:44
@berne: gondolom még mindig nem fizette vissza a devizahitelét. Régebben arra koldult pénzt és minden létező kereskedelmi tévés bohóckodásra igent mondott. Nincs vele baj, sok vizet nem zavar, még ő a kevésbé kellemetlen arcok közé tartozik.
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
retkeslaci 2018.08.21 10:33:40
@maintenator: @Harvey Weinstein.: A metoo botrány és annak máig tartó habosítása az ilyen közepesen tehetségtelen színésznőknek fog csak igazán ártani. Ugyanis ezután minden producer kétszer is meggondolja, hogy szereposztó díványt alkalmazzon-e. Úgyhogy ezentúl akár az is előfordulhat, hogy a legtehetségesebb színésznőket fogják csak beválogatni a filmekbe.
Ez megengedhetetlenül hátrányos helyzetbe hozza a tehetségtelen, de amúgy készségesen oboázó színésznőcskéket. Úgyhogy előkerül a rassz kártya, a sopánkodás, vezetéknév miatti hüppögés.

Boris Karloff meg Bela Lugosi szép nemangol vezetékneveik ellenére koruk sztárjai lehettek. Szóval hagyjuk már ezt az ajvekolást.
Idris Elba, Lupita Nyong'o szénfeketék és a nevük is "egzotikus". Mégis világsztárok.
Esposito kisasszonynak nincs oka vergődni.
• Mi keresnivalója van a mostani Magyarországnak az emberi jogokról, vallásszabadságról szóló értekezleten - kérdezi a New York Times vezércikke • A populisták csupán új arcokat adnak az elkoptatott, Európa-ellenes ideológiához, de a mérhetetlen kockázaton kívül semmi érdemit nem látni részükről •…..
retkeslaci 2018.08.20 15:20:04
Az ENSZ emberi jogi bizottságában tag lehet Szaúd-Arábia. És ezzel senkinek nincs baja.
Magyarországon nincs halálbüntetés, pláne nem istenkáromlás, hitehagyás és droghasználat miatt.
Mindenki abban hisz, amiben akar. Egyes egyházakat még pénzzel meg adó egyszázalékokkal is kitöm az állam.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa meg egy jordániai faszi. Érdemes megnézni, hogy Jordánia hol áll a sajtószabadság, emberi jogok, nemek egyenlősége, szólásszabadság, vallásszabadság, demokrácia rangsorokban.

Magyarország nem bombázott le muszlim országokban iskolákat, kórházakat, esküvői meneteket. Magyarország nem avatkozott bele muszlim országok belügyibe Arab Tavasz fedőnevű akciókban.

A magyarok nem iszlámellenesek. Nagyjából kívül esik az érdeklődési körükön az iszlám. Egyszerűen az illegális bevándorlást nem csípik. Ha egy afrikai keresztény illegális migráns mászik át a kerítésen, azt se fogadják szívesen.
Menjen el az újságíró Nyugat-Virginia vagy Oklahoma kisvárosaiba, kérdezze meg ott az embereket, hogy mi a véleményük a muszlimokról.

Arról a kérdésről, hogy az iszlám mennyiben vallás és mennyiben politikai ideológia, arról meg könyveket lehetne írni. Az iszlám mellett a marxizmus-leninizmus és a nácizmus politikai ideológiája is felvett bizonyos vallásos elemeket a gyakorlatába annak idején. Megvoltak a templomok és a körmenetek (transzparensekkel vagy fáklyával), szent könyveik (Mohamed, Marx és Hitler művei), megkérdőjelezhetetlen ideológiai kinyilatkoztatások, összefonódás az állammal, a teljes társadalom minden szegmensének totális leuralása, leszabályozása, ellenségkép (hitetlenek, burzsoák, zsidók). Az iszlám annyiban okosabb, hogy vallásos köntösben jelenik meg, így a fejlett és felvilágosult nyugaton nem tilthatják be, hisz gondolat- és vallásszabadság van. Magyarországon se tiltott egy vallás se. Mindenki olyan vallásra tér át, amilyenre akar. Muszlim országokban ez sincs így.
Az amerikai külpolitika legújabban Orbán Viktort öleli keblére, de kérdés, hogy mit kap érte viszonzásul; Egy új gazdasági válság veszélybe sodorhatja a demokráciát, de legalábbis a szabadságot az olyan, feltörekvő államokban, mint Magyarország; Lengyelország nem sokáig halogathatja, hogy döntsön…..
Ez a magyar kormány hivatalos álláspontja. ..
retkeslaci 2018.08.16 12:52:34
@Magánvéleményem: az idősebb korosztály élteti nem csak a vallásipari szervezeteket, de a kuruzslókat, homeopatákat, szellemlátókat, sámánokat is
A szellemi leépülés ide vezet.
retkeslaci 2018.08.16 13:06:06
@MACISAJT1: azaz majdnem a lakosság fele nem vallja magát kereszténynek. Akik kereszténynek vallják magukat, azoknak jó része jó, ha évente egyszer elmegy a templomba. Vagy soha. De gyerekként meg volt keresztelve. 54% keresztény arány egy magát hűdekereszténynek valló kormány országában nekem picit kevésnek tűnik.
Haaonlítsd össze a lengyel adatokkal. Csak a katolikusok aránya 87%! Plusz vagy 4% ortodox, 2% nem hívő, 7-9% nem ad választ.
És még a lengyeleknél is csak kb. a katolikusok harmada jár legalább egyszer templomban egy évben. A kétharmada a templom felé se néz.
Ez a 36%-os évente egyszeri templomba járás egy "erősen" katolikus országban, Lengyelországban jellemző. A náluk sokkal kevésbé vallásos magyaroknál mennyi lehet? 10-15%? A magyarok 78%-a csak valami családi eseményen megy el templomba. Például az unokatestvére megházasodik és emiatt a teljes rokonság becsődül a templomba, majd soha többé nem mennek.

Magyarország annyira keresztény, mint amennyire sportos. Az emberek fele lenyilatkozza, hogy keresztény és sportol, aztán se templomba nem mennek el, se otthon nem gondolnak a vallásra, se sportra nem pazarolják az idejüket.
A magyar emberek nagy része
retkeslaci 2018.08.16 13:59:32
@Tom66: sajnos van a rokonságomban olyan nyugdíjas, aki évtizedekig mérnökként dolgozott, egy teljesen normális, felelősségteljes munkakört betöltő ürge volt, majd nyugdíj után a magány, szakmai mellőzöttség, unalom, életvégi pánik miatt beezoterikusodott, illuminátusokról hadovál és a szittya sámánhitet keveri a csíksomolyói zarándoklattal. Igen, öregkorára sok embernek elmegy az esze. De akinek nem pakolnak elég útravalót fiatalon az elméjébe, annak hamarabb is beférkőzhetnek a vallás, ezoterikus butaság, összeesküvéselméletek.
Hát, ehhez túl sok mindent valóban nem lehet hozzáfűzni, de a hotdogos jelenet picit tényleg sok volt. Nem mentek tovább. (az eredeti címben kvartett volt, mert elbasztam)..
retkeslaci 2018.08.15 14:54:40
@szociál: Olyan nincs, hogy TÚL buzis. Sose lehet elég buzis egy produkció a felvilágosult Nyugaton.

@wolfgabriel: Rossz a példád a kitett pékárukkal.
Ha az általad kiválasztott gyümölcsjoghurtot a szádba köpnék a boltban, akkor lenne helyén a hasonlatod.
Az, hogy faszos kézzel mindenki megfogdossa a pékárukat a boltban, az smafu.
retkeslaci 2018.08.15 16:39:06
@scz_hun: bocsánat, tévedtem, nem amerikai, hanem ausztrál és nem pamutot tuszkol fel a muffjába, hanem gyapjút. De a lényeg, hogy ez művészet, mert meg tudja magyarázni, hogy ez a performance miért is fontos.
And hey, who am I to judge!

www.dailymail.co.uk/femail/article-2518107/Vaginal-knitter-artist-Casey-Jenkins-makes-scarf-wool-stored-inside-vagina.html

m.youtube.com/watch?v=EVQwVIQsDvo
retkeslaci 2018.08.16 01:47:24
@Vizinyenyec: te új lehetsz az interneten. A nagyon beteg az nem itt kezdődik. Nézegess efukt-on vagy inhumanity-n videókat. És még azok is inkább viccesek.
• A Financial Times sajnálatosnak tartaná, ha a V4-ek közül a csehek és a szlovákok eltávolodnának az európai politika fő áramától, Magyarországot és Lengyelországot nem említi ez ügyben • Orbán Viktor már a gender tanulmányokat is ki akarja paterolni az egyetemekről, de hát ultrakonzervatív…..
retkeslaci 2018.08.15 11:35:14
@maxval balcán bircaman: a teológia régi szak, mert egy olyan korban jött létre, amikor az egyház a feudális elnyomó gépezet része volt. A teológia keretében oktattak olyan akkoriban fontos tárgyakat, mint a latin nyelv, ógörög nyelv, retorika, kánonjog stb. Ezek aztán kikerültek az egyház uralma alól és ma már vannak ezeknek megfelelő szakok. Jogász is lehet valaki kánonjogi ismeretek nélkül. Tehát a teológia szakot ha nem is szántják be, legalább az állami támogatást el lehetne venni onnan.
retkeslaci 2018.08.15 13:38:31
@CleanYourRoom: a gender studies teljesen jól megférne a szociológia szak berkein belül. Egy féléves szabadon választható tárgy lehetne. Módszerei a szociológia módszerei. Semmi se indokolja, hogy külön szak legyen.

@maxval balcán bircaman: jó, akkor mondjuk, hogy nem kell betiltani a teológiát és a genderszakot se, csak teljesen önköltségessé kell alakítani a képzést.
A gender studies csupán a szociológia egyik kis eredetileg nyúlfarknyi, de mára elefántpénisznyire felfújt részterülete.
A teológia meg nevezhető lenne keresztény mitológia szaknak is. Mert lényegében az. Állami pénzt erre adni bűn.
Vagy ha adnak a keresztény teológiára pénzt, akkor adjanak a sátánista, pasztafariánus, buddhista, muszlim teológiai vagy hittudománI képzésre is. Meg a kártyajóslásra, asztrológiára, homeopátiára is. Azokban is hisznek sokan Magyarországon.
retkeslaci 2018.08.15 16:26:35
@Sadist: a genderelmélet a szociológia egyik ága, alapigazságként elfogadni hülyeség (sajnos ezt teszik nyugaton), vitát folytatni róla viszont nem ördögtől való. Erre lehetőség lenne a szociológia berkein belül, szociológia szakon lehetne ilyen szabadon választható tárgy.

A teológiát tudománynak hazudják a valláskárosultak.
Lásd Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar, vagy Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola.
Miért nevezik tudománynak, ha szerinted se az? Miért oktatják egyetemen és adnak ki ezen a területen diplomákat, ha nem tudományterület, hanem hitbéli meggyőződés. Más hitbéli meggyőződések területen is adnak ki diplomákat? Mondjuk egy UFO-hívők tudományos főiskolájára biztos lenne igény.

Keresztény mitológiát történelem és néprajz szakokon lehetne tanítani pártatlanul, tudományos igénnyel, hittel nem keverve. Állami pénzen teológia áltzdományában senkit ne képezzenek. Mindenki abban hisz, amiben akar, kártyajóslásban, asztrológiában, repülő spagettiszörnyben vagy az ábrahámita istenben, aki a mítosz szerint megdugott egy szüzet és saját magát nemzette, majd 33 év múlva megölette magát a saját teremtményeivel, akiket ezáltal megváltott a saját haragjától, bosszújától. Ez ugye teljesen logikus :)
Ha az Orbán-kormány biológiai, természettudományos alapon határozza meg a nemet, akkor hasonló tudományos igényességet várok el a hit és vallások, babonák állításainak elbírálásánál is.
Orbánék szerint a társadalmi nemet csak emberek által alkotott kreálmányok. Ugyanez igaz az összes vallásra is, csak azért vannak, mert valaki kitalálta őket.
Először csokorba, majd ízekre szedtük az állampárt hivatalos indokait a társadalmi nemek egyetemi szakkal kapcsolatban - hogy önnek már ne kelljen ezzel fáradnia...
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
retkeslaci 2018.08.14 13:34:53
@Indriq: mi lenne, ha azok diktalhatnák a filmek tartalmát, sztoriját, szereplőgárdáját, akik aztan jegyet is vesznek rá? Az ilyen twitteren beszóló arcok el se mennek moziba. Én letorrentezek ezt-azt, de pont emiatt nincs pofán beleugatni, hogy ki játssza a film főszerepét.
retkeslaci 2018.08.14 18:30:54
@Alex Farkas: én szerencsére be vagyok oltva szuperhősös filmek ellen, ilyen Wonder Woman, Hangya és Csótány vagy Darázs filmeket le se torrentezek.
Az egyetlen szuperhősös hülyeség, amit régen szerettem, az a Batman volt.

@RobertJ: ha nagyon botrányosan szájbarágós, píszískedős, SJW filmet csinálnak, akkor az emberek többsége nem fog elmenni rá. Ez történt az új, bűnrossz, kövér csajos 2016-os Szellemirtók filmmel is. Pénzügyileg sikertelen volt, pedig rengeteget reklámozták és pont emiatt ki is buktak a hibái.
Vagy az új Disney Star Wars filmek: kvótanégereket, kvótaázsiaiakat tettek bele, csak éppen a történetről feledkeztek el.
retkeslaci 2018.08.14 19:32:20
@something in my drink: "A technológia meg gyártási vagy szereplési eljárás."

Szereplési eljárás? Szilárd, te ma már ne igyál többet!